Agzına yapıştırdım

Emin olun bir gün o tokat dönüp dolaşıp sizin yüzünüzde patlayacak. Ya fiziksel şiddet olarak ya da başka bir biçimde.

Dışarıdan baktığım zaman eşiniz kusurlu bir hata işlemiş ama siz... eğer eşiniz 6 yıllık evliliğin üzerine öyle bir cümle kurduysa büyük ihtimalle bir derdi vardı. Dediği şeyi eyleme dökecek bir adam olsaydı, siz gurur duyarak yorumlarda söylediğiniz gibi, elinizin tersi ile ağzına yapıştırdığınızda o da elinin tersi ile ağzınıza yapıştırırdı. Siz iyi değilsiniz gerçekten. Resmen kendiniz ile gurur duyuyorsunuz, üstüne size hak vermeyen üyeleri de aşağılıyorsunuz.

İyi o halde kreşte arkadaşından, "Senin ağzını burnunu kırarım," cümlesini duyup, bana annesine yemek esnasında, "Senin ağzını burnunu kırarım," diyen 4.5 yaşındaki çocuğumun sizin mantığınıza göre ağzını burnunu kırmalıydım.

Evliliğimin on dördüncü ayında, çok sancılı geçen 14 ayın sonunda bir akşam saçma bir sebep ile başlayan tartışma itişip kakışmaya, oradan da karşılıklı şiddete dönüştü. İkimizde insanlıktan çıkmış olmanın şoku ile birbirimize baktık birkaç saniye ve sonra o salona ben banyoya gittim aynada kendime baktım. Kendimi tanıyamadım. Kendimden, eşimden tiksindim. Utandım. Öyle yumruklar, tokatlar, tekmeler havada uçuşmadı. Komşular polisi aramış. Beş dakika sonra kendimi polis aracında kekeler halde buldum. Kadın olduğum için kanun benden yanaydı gerekli tüm önlemler alındı. İfademde ne yaşandıysa anlattım fakat utana sıkıla. Şiddete uğradığım için değil, içimden bir canavar çıkmış gibi hissettiğim için. Eşim de her şeyi olduğu gibi anlatmış ifadesinde. Mahkemede de aynı şeyleri söylemişti. İkimizde para cezasına çarptırıldık. Hem o süre içinde hem de o günden bu yana bir gün olsun gurur duymadım veya gurur duyulacak bir şey olduğunu düşünmedim. Evet hamileyken araba ile beni taciz eden, neredeyse yoldan çıkmama sebebiyet veren adamın sinirlenip, araba farını da kırdım. Ancak bununla da övünmüyorum. Şiddete başvuracağım tek an, hayatımın risk altında olduğu an olur herhalde.

Bir hatayı yapmak ayrı şey, o hata ile övünmek ayrı. Bir erkek beni ciddi anlamda dövmeye kalksa vereceğim hasar onunkinden büyük olur büyük ihtimalle. Kendimi savunmayı biliyorum ama amcamın beni çalıştırdığı anlar dışında hiç o teknikleri kullanmadım. Siz hatanız ile övünüyorsunuz. Eşinizin yerinde olsam, darp raporu alır boşanma davası açar ve çocuğumun da velayetini talep ederdim. Çünkü ne eylemleriniz ne de şurada söyledikleriniz normal değil.

Kendini savunmak ile şiddette aynı şey değildir. Siz kendinizi savunmadınız, şiddet uyguladınız.

Çok yanlış bir hareket olmuş. Tamam onun üslubu çirkin olabilir ama sizinki hiç yakışmamış. Çoğu erkeğin "ama tahrik ettiii!" zırvasına uyup size karşılık vermemiş olması da bir erdem bana göre

Tamam da esin hatalı belli ki zor durumda kalmış. .Sizin yaptığınız da hiç normal gelmedi bana..Erkek yapınca şiddet sizin yaptığınız ne oldu şimdi?

Karşınızda ki esiniz değil de düşmanininiz gibi davranmişsınız.

Iyi.iste.ondan asagi.olmayacagimi.gorsun ki.bana.bos keseden atmasin.siz.napardiniz..trip mi
Valla burda çok büyük konusmuşsunuz.
Simdi esiniz de size karşılık verseydi çocuğun yanında sizi evirip çevirseydi iyi mi olacaktı..Valla esiniz iyi..burda okuduğumuz bir çok erkeğe göre. .En azından sinirlenip dalmamış size..

Herkesin dusuncesi farkli tabiki ben ayy harika.birsey.demiorum.ama.tecrubelerim.bazi seylerin erkeklere yasatilmasini soyluyor.agzina ha vuracam deyip.icinden.gecirmis.ha.vurmus benim.icin.ayni.acitir.

O demiş siz yapmışsınız. .Birbirinizden farkınız yok hatta siz bir tık öndesiniz.

birbirini dövmenin sövmenin yanlış olduğunu bilmek ve bu yanlışa hayatında yer vermemenin fransız dadıyla ne alakası var alansen :))))
hepimizin hayatında inişler çıkışlar oluyor illaki en cool dan en avam olnına kadar
yanlız adamın elimin tersiyle vuracağım diye tehdidini gerçeğe dönüştürüp kocasına elinin tersiyle vuranıda inanki bende gözümde canladırmaya çalışıyorum
bu benim için hiç normal değil
fransız dadılar ile büyümedim klasik bildiğin anadolu kadınıyım
çocuklarıma pek öyle bağır çağır olduğumda söylenemez

Tavrinizdan hiç öyle biri gibi görünmuyorsunuz hem de hiç..

Neden iki ayrı uç noktadan örnek verdin anlamadım?
Yani ilk örnek fransız dadılarla büyümüş narin ve zarif kadınlar ikinci örneğinse kocaları tarafından ikinci plana atılmış,kaynana derdi ile kafayı bozmuş suratsız mutsuz kadınlar.
Ortası yok mu yani?
Şiddete karşı olmak için veya çocuğuna sesini yükseltmemek ici fransız dadı şart mı?Ailede alınan eğitim yetmez mi?
Kocayla uyum içinde yaşayıp saygı ve sevgi dolu bir evliliği yürütmek için steril bir hayatimizin olması mi gerek,sorunların üstünden gelebilecek güce sahip olduğumuz kadar sinirlerimize hakim olamıyormuyuz.Bence yapabiliyoruz bunları ve bu hayatlarda en az senin verdiğin iki örnek kadar gerçek..

Başlık dahi rahatsız etti beni. O söylemiş ayıp etmiş, kesinlikle yanlış.

Ama siz de olayı eyleme dökmüşsünüz. Yaptığınız şiddet!

Erkekler bazen saçma sapan intikamlar alırlar, önce iyiymiş gibi davranıp. Beklemediğiniz bir anda daha sert bir şeyi size yapmamasını temenni ediyorum.

Erkekler tutar tutar, beklemediğiniz anda patlatır. Kendilerince intikam alırlar.

Valla hoşuma gitmedi desem yalan olur. Ama her türlü şiddete karşıyız! Lütfen eşinizin gönlünü alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…