Ah bu yobaz zihniyet...

İstanbul un göbeğinde Kadıköy de bir gün istisnasiz herkesin kadin erkek genc yasli bana baktığı da olmuştu ve sadece diz kapaklarında dar olmayan pilili bir etek ve sıradan bir bluz varken olabiliyor bazen nedeni giyim bile değil belki ... sürekli bir yerim mi yırtıldı bir şey mi var üzerimde diye sağıma soluma baktım sevgilimle buluştum soramadim manyak kıskanç bir adamdı zaten olay patladı Bahariye den Moda ya el ele yürürken karşıdan gelen iki zibidi kıza bak adama bak zaten bu öküzleri bulurlar dediler ve o an olan oldu benim ki omzundan tuttu birini kafasına dayadı silahı şimdi tekrar söyle bakım dedi abi yok size demedim ayağını opim derken polis geldi Neyse benim ki kimliğini gösterdi polis gitti ne kavga etmiştik o gün etek ve elbise giymemi yasaklamıştı tabi ki giymeye devam ettim konu biraz dagilsin diye yazdım aslında ama durum kötü kızlar gerçekten bir gece de İran a dönersek şaşırmam nefret dolu büyük bir kitle var sanıldığından daha fanatik ve daha büyük...

Bana da bu kadar saçma geldiği için konu açtım zaten. Okul tarafında herkes giyiyor ben merkez tarafına gittim ve orada çoğu kişi kapalı. Açık giyinen de vardı nadir de olsa.

Artık Türkiye böyle oldu bazı kesimler rahat giyinen insanları dışlıyor . Başın türbanlı olsun altında düdük gibi pantolon her kıvrımın meydanda olan...dar bir bluz tombul tombul memeler fora olan...ama başın kapalıya orada biter saçın görünmeyecek çünkü göründümü olmaz zinhar...ha birde türbanının altına ne koyuyorlarsa deve hörgücü gibi...birde surat kaş göz boyalı Ahu gibi... işte o Zaman dini bütün bir müslümansın.

Dun staj yaptigim yerde hastadan onam almaya gittim, gayet siyah pantalon ustumde beyaz gomlek vardi. Kafami cevirdm hasta yakiniyla gozgoze geldim. Adam bana böcekmişim gibi bakiyor. Basinda takke (sanirim boyle deniyor) vardi. Muslumanlik sadece giyim kusam degil, hic kimse benim evde kildigim 5 vakit namazi, orucumu, sevabimi bilemez. Herkes kendisine baksa kimse rahatsiz olmayacak. Birakalim Allah versin herkesin gunahini sevabini. Ben kimsenim giydigi acikliktan-kapaliliktan rahatsiz olmuyorum, umarim herkes bir gun rahatlar.

Hiç haber izlemiyorsunuz sanırım.sizinle polemiğe girecek değilim.siz olaylara at gözlüğüyle bakmaya devam edin.

Bulunduğum yerde ve ailede çarşaflıda var mini etekli de bende kapaliyim kimseyi görmedim açık birine kapat oranı burani diyeni yada bana kimse demedi niye kapalısin diye çok şanslıyım sanırım

Konu kesinlikle kapanıcak

Size inanmıyorum hanımefendi.. bütün milletin dönüp size baktığını düşünmüyorum .. tamamen polemik amaçlı açılmış bir konu..
Bütün millet derken herkes durup beni izledi demedim ama çoğu kişi bakti neden inanmıyorsunuz bende şaşırdığim için açtım konuyu

Maalesef yanılıyorsunuz. Konu sahibinin dediği kadar vahim durumda kadınlar hele eğer büyükşehir adı altında da olsa "muhafazakar" diye bilinen şehirlerde dizin biraz üstünde şort giymek, etek giymek, skiny jeans giymek sanki afedersiniz ama gözler basit kadınmış gibi bakıyor. ve öyle açgözlüce bakıyorlar ki, aklınız hayaliniz durur.

Konu sahibini tanımıyorum ama aynısı başımdan geçtiği için söylemek istedim. Ve evet aynen, bütün şehir; bütün yürüdüğünüz yollardaki erkekler gözlerini açıp size bakıyor size değil de açık olan yerlerinize. Ayrıca, burada eleştirilen de "müslüman kafa" değil; "Yobaz kafa". Siz biraz anlayamamışsınız sanki.

Ben Izmir’de bile rahat rahat elbise, etek cart curt giyemiyorum dusun, ulkenin en cagdas sehrinde bile.... insanlar zivanafan cikti cunku
nasıl giyemiyosunuz? Biz giyiyoruz kimse de bi şey demiyo. Hatta bi defa bi avm de teyzenin biri tesettürlü bi hanıma "genceciksin şu kıyafetine bak tüühhh ülkeyi ne hale getirdiniz" dedi. Kız sustu ben atladım hemen sizin mi haddinize size ne.. O size bu yaşta açık saçık giyinmeye utanmıyo musun dedi mi ki nerden buldunuz bu hakkı dedim :)) tabi ben şortlu askılı o cevabı verince teyze bi şey demeden dönüp gitti

Kızlar çok rahat giyiniyo burda hatta yaz geldiğinde şu meşhur totonun yanaklarını gösteren şortlu hatun görmekten böğğkk diyoruz. Kimse kimseye bi şey demiyo gözünü dikip bakmıyo. Siz nerdesiniz acaba çok enteresan.

Tüm yazdıklarıma harfiyen katılıyorum...

Herkes istediği giyimde özgürdür bla bla bunları hep konuşuyoruz da hiç sonuca bağlandığını görmedim. İlk sayfalar aaa olur mu canım herkes özgür, sonraki sayfalar şort giyenin dayak yemesi, türbanlının ünilere sokulmaması. Vallahi gına geldi hepsinden.
Dizimin üstünde etek giydim diye bana bağıracak adamın ağzına....

Ben bugün dışarıdaydım ve minnacık şort elbise giyeni de gördüm, kara çarşaflı gezeni de... Hatta kimse tuhaf tuhaf bakışlarla taciz etmiyordu bu kimseleri. Yani mesele kime nerede denk geldiğinizle alakalı Müslümanlıktan ziyade. Bu tip birşey yaşayınca inanan bir kesimi etiketlemek yerine o kişinin zihniyetini sorgulasanız o inanca sahip kişileri de üzmemiş ve zan altında bırakmamış olursunuz. Bakın siz de Müslümanım, annem babam da Müslüman diyorsunuz ama böyle şeyler yapmayız diyorsunuz. Demek ki Müslümanlık değil de karşınıza çıkan amcanın zihin yapısıyla ilgiliymiş sorun...

Hiç haber izlemiyorsunuz sanırım.sizinle polemiğe girecek değilim.siz olaylara at gözlüğüyle bakmaya devam edin.
O gozlukleri siz cikarinda bide oyle izleyin coknseyrettiginiz haberleri belki daha net gorursunuz

Ben
Ben müslüman zihniyetine laf etmedim ama siz onu anladıysaniz tamam

Biri bir sey diyor diye degil, bakislardan rahatsiz ve tedirgin icin giyemiyorum.

ben baska bir ulkede yasıyorum galıba.. herkes ıstedıgı acıklıkta giyinıyor..genelleme yapmayın...bırkac densızı...ayrıca sıze garıp garıp bakanların yobaz oldugunu nerden biliyorsunuz alnındamı yazıyor...dinle ımanla alakası olmayan pekçok pıs bakıslı ınsan var...vurun yaftayı bakalım...sızın medenı gorduugnuz pekcok unluler dınysındakı adamlar genc sevgili peşınde kosarken burusmuslaramı bakalım aynı kadınla omurmu gecer diye hakaret ederken bu duusncelerınız nerde acaba...onlardamı yobaz...evt haklısınız bes vakıt namazlı hepsi.

Bulunduğum yerde ve ailede çarşaflıda var mini etekli de bende kapaliyim kimseyi görmedim açık birine kapat oranı burani diyeni yada bana kimse demedi niye kapalısin diye çok şanslıyım sanırım
Bende normalde Antalya'da yaşıyorum ve orada bile illa ki bakanlar oluyor ama rahatsız edici şekilde bakanı görmedim . Kaldı ki laf söyleyip bağırani ( küçük şehirlerde bile görmedim)

Evt mantikli cevap budur muslumanim diyor muslumani kotuluyor bunu acigiyla kapalisiyla alakasi yok zihniyet meselesi bukadar abartacak polemige sokacak durum yok yani bunu dusunememek sikinti zaten basli basina .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…