- 15 Ocak 2018
- 2.670
- 4.840
- 83
- Konu Sahibi Becauseimhappy
-
Bana da bu kadar saçma geldiği için konu açtım zaten. Okul tarafında herkes giyiyor ben merkez tarafına gittim ve orada çoğu kişi kapalı. Açık giyinen de vardı nadir de olsa.Neresi burası çok merak ettim yani.orada hiçbir kız etek giymiyor mu? koskoca şehirde bir siz mi.varsınoz giyen herkes ilk defa görmüş.gibi.bakıyor adam önünüzde durup laf söylüyor anlayamadım yani.çok mu kapalı giyiniyorlar ben hiçbir yerde bu kadar da sert tepkilerle karşılaşmadım ve saçma geldi tüm dışardakiler mi yobaz? tamamem tartışma amaçlı konu açıldığını düşünüyorum
Artık Türkiye böyle oldu bazı kesimler rahat giyinen insanları dışlıyor . Başın türbanlı olsun altında düdük gibi pantolon her kıvrımın meydanda olan...dar bir bluz tombul tombul memeler fora olan...ama başın kapalıya orada biter saçın görünmeyecek çünkü göründümü olmaz zinhar...ha birde türbanının altına ne koyuyorlarsa deve hörgücü gibi...birde surat kaş göz boyalı Ahu gibi... işte o Zaman dini bütün bir müslümansın.Bugün öyle birşey yaşadım ki hala aklım almıyor. Arkadaşlarımla dışarıya çıktık. Etek giymiştim dizimin üzerinde. Dışarı çıktığım andan itibaren herkes bakmaya başladı. O kadar rahatsiz oldum ki.
Merkeze geldigimizde bir tane adam durdu karşımızda. Bende birşey soracak sandım. Elini kaldırdı " Bu ne ya tövbe tövbe diye bağırdı" neye uğradığımi şaşırdım. Herkes bana bakti. O an hiç bişey diyemedim. Bi an şoka girdim , o kadar kısa bile değildi, (ki kisa bile giysem kimsenin bisey demeye hakki yok) ben normalde gayet açık giyiniyorum ( yaşadığım sehirde) hiç böyle birşey görmedim.
Herkes öyle bir baktı ki gözünü ayirmadan, kendi kendime bidaha böyle giymem diye düşünmeye başladım. Ya hala sinir oluyorum, ona cevap veremediğime, bana kendimi ne biçim hissettirdiğine..
ona cevap veremedim ve o pis zihniyetiyle kendince müslüman kafasıyla bana haddimi bildirdiğini düşünerek elini kolunu sallaya sallaya gitti. Bi an cevap vermek istedim ama cevap verseydim herkes onu savunacakti buna da eminim öyle bir şehir ki ( birde büyük şehir olacak) hatta cevap versem belki vurmaya kalkar diye düşündüm . Malum şort giyen kıza vuran insanların olduğu bir ülkedeyiz. Ve gerçekten hala yediremiyorum. Şimdi ben mi sucluyum ben mi kapalı giyineyim.
Hiç haber izlemiyorsunuz sanırım.sizinle polemiğe girecek değilim.siz olaylara at gözlüğüyle bakmaya devam edin.Siz boyle yazarsaniz bircok lafida hakedersiniz kusura bakmayinda. Ozmn bizde soyle yazalim; eteginin boyu kisa deyince size biri ortaligi yikiyorsunuz vay efendim ozgurluk vay efendim kadin haklari, bize kimse karisamaz madem hak ve adaletse basortulu bayanlarin okuma hakkini neden ellerinden aldilar saclarndan savurdular o kizlari, kac kisi pskolojik tedavi gordu bu ayrimdan oturu onlarin ki hak onlarinki ozgurluk degilmiydi.. simdi basortulu meclise girince dokunuyor kimse kusura bakmasin. Bu ulke ozgur bir ulke dileyen diledigi gibi bulunur o mecliste ! ustelik cubbeli sarklida yok o mecliste ama basimizin uzerinde mini eteklininde basi kapalininda carsaflininda yeri var ..insan insandir kadin kadindir. Onemli olan bu millete yarari olacak insanlarin yetismesidir.. ayrimi yapan sizsiniz gordunuzmu?
Bütün millet derken herkes durup beni izledi demedim ama çoğu kişi bakti neden inanmıyorsunuz bende şaşırdığim için açtım konuyuKonu kesinlikle kapanıcak
Size inanmıyorum hanımefendi.. bütün milletin dönüp size baktığını düşünmüyorum .. tamamen polemik amaçlı açılmış bir konu..
Bütün şehir işi gücü bıraktı gözlerini sana dikti demek...ok
Tamamen polemik yaratmak için ve “müslüman kafalı” insanları kötülemek için açıldığını düşünüyorum.
nasıl giyemiyosunuz? Biz giyiyoruz kimse de bi şey demiyo. Hatta bi defa bi avm de teyzenin biri tesettürlü bi hanıma "genceciksin şu kıyafetine bak tüühhh ülkeyi ne hale getirdiniz" dedi. Kız sustu ben atladım hemen sizin mi haddinize size ne.. O size bu yaşta açık saçık giyinmeye utanmıyo musun dedi mi ki nerden buldunuz bu hakkı dedim :)) tabi ben şortlu askılı o cevabı verince teyze bi şey demeden dönüp gittiBen Izmir’de bile rahat rahat elbise, etek cart curt giyemiyorum dusun, ulkenin en cagdas sehrinde bile.... insanlar zivanafan cikti cunku
Tüm yazdıklarıma harfiyen katılıyorum...Artık Türkiye böyle oldu bazı kesimler rahat giyinen insanları dışlıyor . Başın türbanlı olsun altında düdük gibi pantolon her kıvrımın meydanda olan...dar bir bluz tombul tombul memeler fora olan...ama başın kapalıya orada biter saçın görünmeyecek çünkü göründümü olmaz zinhar...ha birde türbanının altına ne koyuyorlarsa deve hörgücü gibi...birde surat kaş göz boyalı Ahu gibi... işte o Zaman dini bütün bir müslümansın.
İstanbul un göbeğinde Kadıköy de bir gün istisnasiz herkesin kadin erkek genc yasli bana baktığı da olmuştu ve sadece diz kapaklarında dar olmayan pilili bir etek ve sıradan bir bluz varken olabiliyor bazen nedeni giyim bile değil belki sürekli bir yerim mu yırtıldı bir şey mi var üzerimde diye sağıma soluma baktım sevgilimle buluştum soramadim manyak kıskanç bir adamdı zaten olay patladı Bahariye den Moda ya el ele yürürken karşıdan gelen iki zibidi kıza bak adama bak zaten bu öküzleri bulurlar dediler ve o an olan oldu benim ki omzundan tuttu birini kafasına dayadı silahı şimdi tekrar söyle bakım dedi abi yok size demedim ayağını opim derken polis geldiNeyse benim ki kimliğini gösterdi polis gitti ne kavga etmiştik o gün etek ve elbise giymemi yasaklamıştı tabi ki giymeye devam ettim konu biraz dagilsin diye yazdım aslında ama durum kötü kızlar gerçekten bir gece de İran a dönersek şaşırmam nefret dolu büyük bir kitle var sanıldığından daha fanatik ve daha büyük...
O gozlukleri siz cikarinda bide oyle izleyin coknseyrettiginiz haberleri belki daha net gorursunuzHiç haber izlemiyorsunuz sanırım.sizinle polemiğe girecek değilim.siz olaylara at gözlüğüyle bakmaya devam edin.
Ben müslüman zihniyetine laf etmedim ama siz onu anladıysaniz tamamHerkes size bakmaya başladı ve sadece bir adam bu tepkiyi verdi diye mi sinir oldunuz? Hemen müslüman zihniyeti yapıştırdınız. Adamın size yaptığı yanlış tamam ama sizin yorumunuzda farklı değil gibi.
nasıl giyemiyosunuz? Biz giyiyoruz kimse de bi şey demiyo. Hatta bi defa bi avm de teyzenin biri tesettürlü bi hanıma "genceciksin şu kıyafetine bak tüühhh ülkeyi ne hale getirdiniz" dedi. Kız sustu ben atladım hemen sizin mi haddinize size ne.. O size bu yaşta açık saçık giyinmeye utanmıyo musun dedi mi ki nerden buldunuz bu hakkı dedim :)) tabi ben şortlu askılı o cevabı verince teyze bi şey demeden dönüp gitti
Kızlar çok rahat giyiniyo burda hatta yaz geldiğinde şu meşhur totonun yanaklarını gösteren şortlu hatun görmekten böğğkk diyoruz. Kimse kimseye bi şey demiyo gözünü dikip bakmıyo. Siz nerdesiniz acaba çok enteresan.
İstanbul un göbeğinde Kadıköy de bir gün istisnasiz herkesin kadin erkek genc yasli bana baktığı da olmuştu ve sadece diz kapaklarında dar olmayan pilili bir etek ve sıradan bir bluz varken olabiliyor bazen nedeni giyim bile değil belki ... sürekli bir yerim mi yırtıldı bir şey mi var üzerimde diye sağıma soluma baktım sevgilimle buluştum soramadim manyak kıskanç bir adamdı zaten olay patladı Bahariye den Moda ya el ele yürürken karşıdan gelen iki zibidi kıza bak adama bak zaten bu öküzleri bulurlar dediler ve o an olan oldu benim ki omzundan tuttu birini kafasına dayadı silahı şimdi tekrar söyle bakım dedi abi yok size demedim ayağını opim derken polis geldiNeyse benim ki kimliğini gösterdi polis gitti ne kavga etmiştik o gün etek ve elbise giymemi yasaklamıştı tabi ki giymeye devam ettim konu biraz dagilsin diye yazdım aslında ama durum kötü kızlar gerçekten bir gece de İran a dönersek şaşırmam nefret dolu büyük bir kitle var sanıldığından daha fanatik ve daha büyük...
Bende normalde Antalya'da yaşıyorum ve orada bile illa ki bakanlar oluyor ama rahatsız edici şekilde bakanı görmedim . Kaldı ki laf söyleyip bağırani ( küçük şehirlerde bile görmedim)Bulunduğum yerde ve ailede çarşaflıda var mini etekli de bende kapaliyim kimseyi görmedim açık birine kapat oranı burani diyeni yada bana kimse demedi niye kapalısin diye çok şanslıyım sanırım
Evt mantikli cevap budur muslumanim diyor muslumani kotuluyor bunu acigiyla kapalisiyla alakasi yok zihniyet meselesi bukadar abartacak polemige sokacak durum yok yani bunu dusunememek sikinti zaten basli basina .Ben bugün dışarıdaydım ve minnacık şort elbise giyeni de gördüm, kara çarşaflı gezeni de... Hatta kimse tuhaf tuhaf bakışlarla taciz etmiyordu bu kimseleri. Yani mesele kime nerede denk geldiğinizle alakalı Müslümanlıktan ziyade. Bu tip birşey yaşayınca inanan bir kesimi etiketlemek yerine o kişinin zihniyetini sorgulasanız o inanca sahip kişileri de üzmemiş ve zan altında bırakmamış olursunuz. Bakın siz de Müslümanım, annem babam da Müslüman diyorsunuz ama böyle şeyler yapmayız diyorsunuz. Demek ki Müslümanlık değil de karşınıza çıkan amcanın zihin yapısıyla ilgiliymiş sorun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?