AH ETTİM HÜKMÜNÜ MERAK EDİYORUM

Ya bana biri istihbarattan gizli ajanım dese inanmam yani. O sizin parayla belli ki düğün masraflarını halletmiş. Parayı ona verdiğinizi nasıl ispatlayacaksınız ? Ailesine, akrabalarına gidip borç olayından bahsetseniz ? Gerçi elinizde delil yoksa inkar edip sizi iftiracı konumuna düşürebilir.

İNSAN İNANIYOR İŞTE, BİR DE BİR İNSANIN BÖYLE BİR HAYAL DÜNYASI OLAMAZ HERALDE DEDİM İNANDIM, İŞİN SONUNDA BEN BIRAKIN İFTİRAYI PSİKOLOJİSİ BOZUK TARAF O MASUM DELİKANLI OLDU, KARDEŞİ DE BİLİYOR ANNESİ DE AMA PARA OLAYINI SÖYLEMİYORLAR BİLE HALA TEHDİT PEŞİNDELER KURU TEHDİTTEN KORKMUYORM AMA ALAMIYORUM DA PARAMI

MERHABALAR, PARAMI ALDIM ÖYLE İÇTEN DUA ETTİM Kİ BUGÜN RABBİM VERDİ SANIRIM KARŞILIĞINI, İNŞALLAH BANA YAŞATTIKLARINI MİSLİYLE YAŞAR BİR KISMI KALDI AMA DAHA DA UĞRAŞIP KAHROLMAK İSTEMİORUM RABBİME HAVALE ETTİM RABBİM SORSUN

ÖYLE YAPIYORUM ASLINDA BANA YAPTIĞI MANEVİ ŞEYLERİ ZATEN ALLAHA HAVALE ETTİM AMA BEN O PARAYI SABAHTAN AKŞAMA KADAR STRESLE CANLA BAŞLA ÇALIŞIP KAZANMIŞTIM, ASLINDA LANET OLSUN DİYİP PARAYI DA UNUTMAK İSTİYORUM ÇÜNKÜ UĞRAŞTIKÇA CANIM YANIYOR AMA NEDEN BIRAKAYIM?

Sana birşey söylemek istiyorum.. kalbimden söylüyorum.
Parayı geri almak için uğraş vereceğin hergün ve her saat çok daha fazla yıpranacaksın, düşüncende her gün ve her gece o olacak, sana yaşattıkları olacak ve muhtemelen o parayı da zaten geri alamayacaksın. Mümkün gözükmüyor.

O parayı aldıktan sonra adamın seninle işi bitmiş. Adi bir dolandırıcı, şerfsizin tekiymiş.
Bence iki şeye dua et: Allah’tan ki bir araban vardı ve onunla kurtuldun bu işten. Zira kenarda bir ev, bankada para vb olsaydı bu adam onları da ele geçirmeden durmazdı. Halbuki sen daha çok , çok gençsin .. Kaybettin sandığın şeyi yerine koyarsın. Odaklanman gereken tek şey aslında ne kazandığındır. Bir araba feda ederek geleceğini, hayatının tamamını kazanmışsın. İnan bana, gerçekten şanslısın.

Olan arabaya olmuş gitmiş elden.Kusura bakma da daha ortada evlilik olmadan elin oğluna bu denli yüksek meblağlarda parayı vermek çok aptalca.

Sana birşey söylemek istiyorum.. kalbimden söylüyorum.
Parayı geri almak için uğraş vereceğin hergün ve her saat çok daha fazla yıpranacaksın, düşüncende her gün ve her gece o olacak, sana yaşattıkları olacak ve muhtemelen o parayı da zaten geri alamayacaksın. Mümkün gözükmüyor.

O parayı aldıktan sonra adamın seninle işi bitmiş. Adi bir dolandırıcı, şerfsizin tekiymiş.
Bence iki şeye dua et: Allah’tan ki bir araban vardı ve onunla kurtuldun bu işten. Zira kenarda bir ev, bankada para vb olsaydı bu adam onları da ele geçirmeden durmazdı. Halbuki sen daha çok , çok gençsin .. Kaybettin sandığın şeyi yerine koyarsın. Odaklanman gereken tek şey aslında ne kazandığındır. Bir araba feda ederek geleceğini, hayatının tamamını kazanmışsın. İnan bana, gerçekten şanslısın.
Anlattıklarınızda çok haklısınız canım bu süreçte eskisinden belki daha çok yandı ama çok şükür aldım paramı

Arabanı satıp bi adama para vermek gerçekten bunu kör cahil yapmaz, yapcak bişi yok.
Aldım paramı cahillik kısmına katılmıyorum ama kör oluyorsun evet inşallah siz tecrübe etmezsiniz ama ederseniz bunun cahillikle ilgisi olmadığını anlarsınız

19 yaşından beri hep çalıştım, ilişkim olmamıştı sevdiğim ya da hoşlandığım birileri olmuştu ama bi şekilde olmadı işte. 29 yaşımın sonlarında biriyle tanıştım başta herşey çok güzeldi tam birbirimize göreydik öyle düşünüyorduk. evleniriz diye konuşuyorduk meğer söylediği herşey yalanmış yaşı bile, istihbarat teşkilatında gizli ajan olduğunu bile söyledi bu kişi bana sonra zor günlerinde benden maddi destek istedi arabamı sattım destek oldum güya hayatında ben olmasam ne yapardı öyle diyordu sonra ilgisizlik kırıcı sözler istemiyorum ayakları bitsin dedim ben de bitti, ben de bittim , ilk defa sonsuz güvendiğim biriydi yıkıldım, yaşama isteğim kalmadı neyse paramı ödeyecekti güya üzerinden 3 ay geçti hatırlatmak için mesaj yazdım dönüş olarak bana beni çok özlediğini benden başka kimseyle konuşamadığını beni görmek istediğini söyledi ben de görüştüm çünkü seviyordum ve hatalarını düzeltmek istediğini düşünüyordum.biz yeniden görüştükten 12gün sonra sözlendi, ve bana söyleme gereği bile duymadı. hesap sorduğumda zorla olduğunu istemediğini ve karşıdaki insanı tanımadığını söyledi. ağladı sızladı neyse dedim olan oldu paramı ver tamam dedi. sonra veremedi veremedikçe beni arayıp halinden yakınıp merhametimden ve zaafımdan medet ummaya devam etti ben de izin verdim hatalıyım tabiki. sonra sözü attığını söyledi inandım döner diye bekledim meğer evlenmek üzereymiş. kıza ulaşıp herşeyi anlattım ama ona inandı hem o şahıs öyle pisleşti ki o masum delikanlı ben yuva yıkan kadın konumuna düştüm. paramı da alamadım. kendisi evlendi... şimdi ben bu hikayeyi herkese anlatıyorum heryere yazıyorum. ders alınsın diye.. öyle bir ah ettim ki ona rabbim asla ama asla gün yüzü göstermesin inşallah şu mübarek günde insan ağzından bunlar çıksın istemez ama can yanınca ah diyor işte insan..

Ne kötü insanlar var, ne şerefsiz adamlar.
Biz kadınları nasıl da kandırmayı biliyorlar duygularımız üzerinden.
2 güzel söz bir tatlı cümle gözümüzü kör ediyor sanırım.
Siz de çok safça davranmışsınız nasıl bir adam için arabanızı satarsınız?

Back
X