ah şu temizlik :(

Ben temizliği eşimle beraber yapıyorum cumartesi günleri :)
O süpürgeyle evi süpürüyor. Halıları çırpıyor. Ben de toz alıyorum, banyoyu yıkıyorum.
Pencereleri silmeye de kadın çağırıcam. 3. kattan sarkamam :))

Temizlik zor değil. Çok birikmeden bitireceksin işini...

Haha, canim bu camlari distan silmemek bak iyi bir öneri.
Biz 3. Katta oturuyoruz ben aptal gibi merdivene cikip korka korka siliyom halbuki canimdan kiymetlimi...
Off zaten benim derdimde ayrintilara coook takilmak. (
Buda coku zaman keyfini aliyor temizlik yapmanin

Ya birde biri bana el atsa- parkeler hergün neredeyse süpürmeme ragmen baya tozlaniyor
Niye??

çalışan kadınların ortak problemi sanırım temizlik. Biriktirmemek önemli birde yarım bırakmamak bir odaya başladıysan orayı bitireceksin mutlaka
benim eşim hiç yardımcı olmaz bu konuda ama ben kendime göre ayarladım ev işlerini, gececi olduğu zaman (evde olunca bardak bile kaldırtmıyor yanında oturacaksın hep )dağınıklığı toparladıktan sonra her nöbette bir odayı toparlıyorum hafta sonu da dip köşe yapıyorum. ütüyü de en sevdiğim dizi film ne varsa onun karşısında yapıyorum laptop kurtarıcım mutfağı temizlerken fonda bana eşlik edecek

Herkesin dediği gibi temizlik abartilcak birşey degil..benim eşimde titizdir bende..ben iki günde bir rutin evi supurup toz aliyrm yerleri silerim..bi yerde bi toz leke gördüm mu hemen silerim..çamaşırları yıkar aşar kurutur utulerim cunku biriktirince ütü işkenceye dönüyor ve eşim utusuz giyinmez genelde...kapıları haftada bir siliyrm ayda biR mutfak dolaplari buz dolabı falan tulleri yikarim..yatak odası dolabim düzenli ve temizdir.banyo ve tuvaleti her gün yikarim.... Halıları ve koltuklarıda silerim o yüzden temizdir...ama benim parkelerim ve kapilrm eski o yüzden silsemde pek belli degil ınş yaza evi tadilata sokucaz..belirtiyim ben çalışmiyorum sadece ders ve evim ..ama calissamda ben yeniLik konusunda takintiliyim...sana tavsiyem biriktirme temizlik zevkli ben evi temZleyip o pırıl kırıklığı görünce değdi yorulmaya diyrm

Benim evimin dışı komple balkon. Küçük ince ama cam silmek için yeterli. O yüzden çok rahat oluyor. Öbür türlü olsa asla çıkmazdım. Bırakırı pis kalsın. Eve gelen kadını da çıkarmam ben cama. Çok korkarım. Boşveeer kapa perdeyi otur allah aşkına. Yaz başında yağmur yağmayacağına emin olunca bir kere sil gitsin.

Parkelerin koyu renk mi ya? Bir de evinçok tozlu bir yerde olabilir. Benim de çok tozlanıyor otoyola yakın evim. Ama açık renk parke gözükmüyor. Seramiklerdekiler gözüküyor benim de Uyuz oluyorum.

Benim işkencem ütü. Çok birikiyor. 10 günde 1 falan kadın alıyorum ütületiyorum her şeyimi. Her şeyi yıkarım. Elime aldığımı kirliye atarım. Sonra ütüsüyle baş edemiyorum :/ sevmiyorum da. Ailemle yaşarken sağolsunlar çok bıktırdılar beni. Evin tüm ütülerini ben yapıyordum.

Son düzenleme:

Tren yollu hemen eve yakin,ama birde 3 hafta oldu bu eve tasinali,acaba düzen tam otursa gecermi diyorum,acik renk/bal köpügü

Evet bende aynen temiz camasir konusunda takintiliyim,bi kere iki yer bezini 15 dakikalik süreye attim ve azcik detarjanin ucunu kacirinca zavalli makina durmadi 15 dakikada,malum köpügü atayim derken :))
Ki sonra hala köpük kalmisti

Valla bizimkiler temizlik diye kafayı yemişler hele annemi görseniz:) biz şimdi sabah kalktıkmı direk bıulaşık yatığımız odaların temizliği derken alttan girip üsten çıkıyoruz hele birde Büyük bi bahçe varki sormayın gitsin yukarı bitti mi bu sefer aşağı en son anneme yemekte yardım ediyorum sonra vaktim kaldı mı ne alla ha bide babaannemiz in evleri de çok uzak degil bazı günler sabah erkenden kalkıp buranın işini hemen bitiriyorum sonra gidip onlara yardım ediyorum yaşlı kadın sonuçta;en son diyeceğim gözünde büyütme ve herdaim aktif olmalı insan güçlü olmalı...

21yasindayim iki yaşında oğlum var...herseyimide yapiyorum mutfakta bulasik bitince buzdolabima dolaplarimada bir bez cekiyorum mis gibi....evi süpür ardindan sil kapilarla birlikte bir yandanda toz al bitti...en son gir banyoya iki dakikaya camasir suyu cif lavabo klozet buda bitti en sonda güzel bi banyo :))tabi tüm bunlari yaparken bir yandanda yemek pişiyor:)

Ayy ilk eve taşınınca bir süre toz oluyor öyle çok fazla. Sık sık silince kalmaz.. Tren yolunun da etkisi vardır tabi. Şöyle ortalıkta uçuşuyorlar ya daha dün süpürmüştüm lan ne ara geldiniz diyorum

Temizlik ve utu sevdigim seyler, sanirim bende bir anormallik var...

Ben daginikliga gelemiyorum, gercekten zivanadan cikabilirim... En halsiz hallerimde bile illa o temizlik yapilacak.
Benden tavsiye, temizlikte zorlanan hanimlarin eger maddi durumlari da yeterli ise, ayda 1 veya iki ayda 1 bir kadin almalari.
Ben her ne kadar temizligi sevip evimi temiz tutsam da, bir yerde tikanabiliyor insan... Herseyin altindan kalkmak zor malesef.
Zamaninda da calistigim icin (simdi ev hanimiyim) zorlandigim anlar oluyor...
Kendi durumuma gore, eger cok gerekiyorsa misafirim fazla gelmisse ayda bir, bazen de 2 ayda bir kadin aliyorum.
Her yeri bal dok yala yaptigi icin, sonrasinda evi temiz tutmak kolay oluyor...

Fakat hic bir zaman mutfaga ve utu gibi islere yardim almiyorum...
Mutfak temizligim bana aittir, camasirlarim vs.
Onemli olan bence bir siraya sokmak isleri... Genelde benim evimde haftada 1 temizlik yapilir, 2 kisiyiz bende duzenli tuttugum icin fazla kirlenmiyor evim, ama misafir geldigi zaman hafta 3'e bile cikabiliyor bu temizlik isleri...

Sorma cok sinir bozucu
Ben ama viledadan böyle cubuga takip toz alma bezi var ya onunla hergün geciyorum üstünden suan yoksa hergün hergün elektirikli süpürge mi dayanir.

arkadaşım benimde hergün süpürmeme rağmen evim toz ve kıl içinde olurdu, süpürgem bozuldu,su hazneli hepa filtreli bi süpürge aldım.eşşek ölüsü gibi ağır, uçak motoru gibi ses çıkartıyor ama inan etrafta hiç toz kalmadı.eski süpürgem dışarı veriyormuş meğerse tüm tozu! ben çok düzenli çok titizdim, küçük oğlum doğdu kalp ameliyatı oldu, ondan sonra saldım herşeyi.Allah can sağlığı versin eviniz düzenli olsun camları boş verin.

Allah yavruna Saglik versin canim.
Ya iste biraz daha bakayim düzene girelim umarim düzelir böylece, tabi canim aslinda ne ugrasiyon öyle taaaa dibine kadar sanki ne var,al gec . :)

evde iş bölümü şart. çalışıyor yada okuyorsanız mutlaka lazım. bizim evde yemek ütü bulaşıkmakinesine dizelecekler, çamaşır makinesine atılacaklar bana ait. eşim düzen işlerini hallediyor sağolsun.

temizlik yapmayı sevmeme rağmen yasak (astımım)... ama ne olursa olsun işleri biriktirmiyoruz. ne kadar yorgun olsamda bulaşıklar mutlaka makineye. kirliler sepete.. dolapta durması gerekenler dolaba... herşey yerine...

ama evim tozlu... onun için bayan çağırıyorum ama oda her zaman gelmiyor. geçen haftadan beri çağırıyorum. gelmese kirden tozdan biz görünmeyeceğiz. yada daha önce yaptığım gibi kendim yapacağım... camlarımı ne siz sorun ne ben söyliyeyim... öle idare ediyoruz..

Arkadaşlar iki haftada bir, ayda bir derin temizlik mi yapılır, ne yapıyorsunuz siz? :-/

Okudukça ne kadar pis olduğumu daha iyi anlıyorum

tek derdin bu olsun arkadaşım..sürekli çamaşırla uğraşmayı kim isterki,ama rutinimiz yapmamız gerek...

evet gulbag :thumbup: tanidigim en igren muhit ben eskiden anadolu yakasinda beylerbeyinde oturuyordum evim guzel ama isinamadim muhite evler desen ates pahasi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…