- 3 Ekim 2010
- 11.530
- 3.932
- 448
- Konu Sahibi biryumakmutluluk
-
ivir zivirlarda lazim ya onlari kutularami koysam napsam
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
bu mop nasil birsey
Hiç cam silmedim, rahmetli annem silerken bile ödüm patlardı birşey olacak ve düşecek diye, üstelik evimiz 1. kat ama ben 5 basamaklı merdivene çıksam titremeye başlıyorum hemen, cam silmeyi denemeyi düşünmüyorum kendimi yerde bulurum direkt.
bunu kafanda büyütmemen lazım en başta
çalışıyorsan düzene koy işleri hergün biraz biraz yap hem yorulup yarım bırakmamışta olursun..
mesela ben hafta içi geç gittiğim için eve yemek yaparım,mutfağı temizlerim,ortalığı toplar oturduğumuz odanın tozunu alırım..
hafta sonu bütün evi baştan aşağıya temizlerim,çamaşır yıkar ütü yaparım böyle yani..
evde iş bölümü şart. çalışıyor yada okuyorsanız mutlaka lazım. bizim evde yemek ütü bulaşıkmakinesine dizelecekler, çamaşır makinesine atılacaklar bana ait. eşim düzen işlerini hallediyor sağolsun.
temizlik yapmayı sevmeme rağmen yasak (astımım)... ama ne olursa olsun işleri biriktirmiyoruz. ne kadar yorgun olsamda bulaşıklar mutlaka makineye. kirliler sepete.. dolapta durması gerekenler dolaba... herşey yerine...
ama evim tozlu... onun için bayan çağırıyorum ama oda her zaman gelmiyor. geçen haftadan beri çağırıyorum. gelmese kirden tozdan biz görünmeyeceğiz. yada daha önce yaptığım gibi kendim yapacağım... camlarımı ne siz sorun ne ben söyliyeyim... öle idare ediyoruz..
Valla bizimkiler temizlik diye kafayı yemişler hele annemi görseniz:) biz şimdi sabah kalktıkmı direk bıulaşık yatığımız odaların temizliği derken alttan girip üsten çıkıyoruz hele birde Büyük bi bahçe varki sormayın gitsin yukarı bitti mi bu sefer aşağı en son anneme yemekte yardım ediyorum sonra vaktim kaldı mı ne allaha bide babaannemiz in evleri de çok uzak degil bazı günler sabah erkenden kalkıp buranın işini hemen bitiriyorum sonra gidip onlara yardım ediyorum yaşlı kadın sonuçta;en son diyeceğim gözünde büyütme ve herdaim aktif olmalı insan güçlü olmalı...
Ivır zıvırların ne olduğuna bağlı canım, sık sık kullandığın şeyler mi?
Eğer çok fazla kullanılmıyorsa ya da zamanı varsa koyup kaldırabilirsin tabiki.
Muzigi ac birazda ses ver hem canin sikilmaz hemde temizligin nasil bittigini anlamazsingozunde buyutme hic buyutursen usenir yapamazsin bisey.. Kahvaltidan sonra baska isin yoksa basla temizlige siraya koy hepsini takir takir biter zaten
ivir zivirlarda lazim ya onlari kutularami koysam napsam
Temizliği severim ama yapmayı sevmem
Mecburiyetten yapıyorum
mesela takilar vitaminler saatler pasta malzemeleri kitaplar ayraclar keceler vs vs
belkide insanin evini sevmesi olsa
mesela takilar vitaminler saatler pasta malzemeleri kitaplar ayraclar keceler vs vs
Takıların için bir askı al bi milyoncu gibi bir yerden, elbise askısı değil, hani odaların kapısının arkasına asarsın ya onlardan işte.
Koy gardrobunun kapağına, as kolyelerini. Küpelerini ayrı küçük kutuya, yüzüklerini ayrı kutuya koy.Pasta malzemelerini de sığdırabiliyorsan tek bir çekmeceye sığdır, olmuyorsa onlar için bir dolap ayır, sadece pasta malzemelerin olsun.
temizlik biraz hızını almayla ilgili, ben de pek sevmem ama yapıyorum bi şekilde işte.
Tabii bol misafirli bir evin varsa uğraşması daha zor, benim çok misafirim olmadığından yapıyorum.
Mesela bulaşık yıkadım, hemen ocağı silerken cifimi sıkılıyorum bulaşık mak. Buz dolabı, mutfak dolaplarının dışını da siliveriyorum.
Banyoya girmeden önce banyomun lavabosunu, küveti, klozeti temizliyorum.
Elime toz almak için bez aldım mı kapılarımı da siliyorum, böyle şeyleri büyük temizliğe saklamıyorum. Ki ben büyük temizlik yapmam, her zaman bi yerini temizliyorum.
Ama ciddi bir sorunum var, belki bana fikir veren olur. Evim 5. Kat ve bende yükseklik korkusu var. Camları silemiyorum, şöyle uzun aparatlar varmış cam silmek için nedir? Ne değildir? Kullanan var mı acaba. Içerden siliyorum ama istediğim gibi olmuyor tabii. Sadece cam silen bi kadın da bulamadım.
Bi de camları ne ile siliyorsunuz? Valla cevap veren olursa sevaba girer
Benim evle ilgili sıkıntım yok çok şükür seviyorum.
Ben ev işleri yapmaktan hoşlanmıyorum.Ev işi , el işi , mutfak işi ruhumda yok elimde değil
Yapmaya çalışıyorum o ayrı
Taşınma şansınız yoksa ,evin muhitini boşvermeye çalışmalısın o zaman.oda bakia acisi tabii ben seviyorum ama evin muhtinde sikintim var
Günlere bölerek yapabilirsin canım. Bende çalışıyorum, akşamları 18:30 civarında eve geliyorum.Mutfakta dağınıklık varsa, bulaşık varsa toparlıyorum hemencecik, o arada yemek yapacaksam yemeği ocağa koyuyorum.Sonra sandalyelerin üzerinde bir şeyler kalmışsa kirli sepetine veya grdroba yerleştiriyorum.Hafta sonu süpürgeyi açarım, halıları kaldırırım.Koltukları 2 haftada bir çeker, altlarını süpürürüm.Halılarımı da süpürüp havalandırmak için çamaşır teline asarım (ince benim halılarım, apartmanda da halı silkelemek yasak).Sonra cam içlerinin tozunu alırım, mobilyaların tozunu alırım.En son da buharlı mopla yerleri siler, halılarımı yerleştiririm.Sonra mopun başlığını değiştirip halıların üzerinden geçerim.Toplasan 2 saatimi alıyor bütün bunlar, hiç durmadan ordan oraya geziyorum evin içinde.En sonda süpürgenin suyunu boşaltırım klozete, tuvaleti banyoyu bir parlatırım.En sonda ütülenmiş mis çarşaflarımı sererim, makinayı çalıştırırım çamaşırlarım yıkanır.Ütüyü de pazar günleri tv karşısında ya da cumartesi gecesi yatmadan yapıyorum.
sana tavsiyem, dağınıklığın önüne geç, evin derli toplu olsun.Sonra da hafta içi kirli tozlu gördüğün yerleri şöyle bir alıver.Tutup da bütün evi temizleme hafta içi.Önce dağınıklığı toplarsın,sonra da gözüne kirli görünen yerleri siler süpürürsün.Gün gün yap mesela, bir gün yatak odası, dğer gün salon.Süpürmeye de üşeniyorsan eğer, bir tane mop edin, normal mop.halıları silkeler, açık yerlerin tozunu da onunla toplarsın.Oldu bitti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?