- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.401
- 298
- Konu Sahibi biryumakmutluluk
-
arkadaşım benimde hergün süpürmeme rağmen evim toz ve kıl içinde olurdu, süpürgem bozuldu,su hazneli hepa filtreli bi süpürge aldım.eşşek ölüsü gibi ağır, uçak motoru gibi ses çıkartıyor ama inan etrafta hiç toz kalmadı.eski süpürgem dışarı veriyormuş meğerse tüm tozu! ben çok düzenli çok titizdim, küçük oğlum doğdu kalp ameliyatı oldu, ondan sonra saldım herşeyi.Allah can sağlığı versin eviniz düzenli olsun camları boş verin.
Of bana da fenaliklar basiyor bu konuda bazen. Isten gel temizlik yap zor geliyor dun her seyi sallayip uyudum mesela hele isin yorucuysa daha zor oluyor. Bulasiklari makineye at varsa. Camasirlari el mahkum asicaksin yerlestireceksin. Utu var o daha kotu ya en sevmedigim :/ Beni asil sinir eden ortaligin dagilmasi biseylerin bi yerlerde kalmasi bi de esim daginik. Ama artik supurgeyi tutusturuyorum eline o yapiyor bir de anlastik yeni eve gecince kadin tutucazbu kadar titizlik istiyorsa o da yardim etsin
Ev eşya bakımından ne kadar kalabalık olursa temizliği de o kadar yorucu oluyor. Benimde tek sıkıntım eşyalarımız, yılların birikimi var. Vitrini, konsolu, sandalyesi derken (üstelik oymalı moymalı) hem bedenen yoruyor, hemde çok vakit kaybettiriyor. Haftasonu 1-2 gibi bir başlıyorum incik cıncık derken saate bakıyorum 6 olmuş anca bitiyor oluyor. Ne kadar az eşya o kadar rahat ve sık temizlik..
evet gulbag :thumbup: tanidigim en igren muhit ben eskiden anadolu yakasinda beylerbeyinde oturuyordum evim guzel ama isinamadim muhite evler desen ates pahasi
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Haha, canim bu camlari distan silmemek bak iyi bir öneri.
Biz 3. Katta oturuyoruz ben aptal gibi merdivene cikip korka korka siliyom halbuki canimdan kiymetlimi...
Off zaten benim derdimde ayrintilara coook takilmak.(
Buda coku zaman keyfini aliyor temizlik yapmanin
Ya birde biri bana el atsa- parkeler hergün neredeyse süpürmeme ragmen baya tozlaniyor
Niye??
Satan birini bulsam alacağım ama bulamadım. Bazı marketlerde görüyorum, aynı mıdır?
Bir de pimapenler de bununla silinebilir mi?
Herkesin dediği gibi temizlik abartilcak birşey degil..benim eşimde titizdir bende..ben iki günde bir rutin evi supurup toz aliyrm yerleri silerim..bi yerde bi toz leke gördüm mu hemen silerim..çamaşırları yıkar aşar kurutur utulerim cunku biriktirince ütü işkenceye dönüyor ve eşim utusuz giyinmez genelde...kapıları haftada bir siliyrm ayda biR mutfak dolaplari buz dolabı falan tulleri yikarim..yatak odası dolabim düzenli ve temizdir.banyo ve tuvaleti her gün yikarim.... Halıları ve koltuklarıda silerim o yüzden temizdir...ama benim parkelerim ve kapilrm eski o yüzden silsemde pek belli degil ınş yaza evi tadilata sokucaz..belirtiyim ben çalışmiyorum sadece ders ve evim ..ama calissamda ben yeniLik konusunda takintiliyim...sana tavsiyem biriktirme temizlik zevkli ben evi temZleyip o pırıl kırıklığı görünce değdi yorulmaya diyrm
ben beya parke istiyorum zormu
Merhaba kizlar
Senelerdir takip ettiğim ama bir türlu uye olamadim simdi 21 yasinda evlenmis bir kadinim.
Sıkıntım ben temizlikten anlamıyorum ne yapmam gerek esim titiz hergün eğitimim var cuma pazar haric ve temizlik yapmaktan haz alamiyorum uykularim kaçıyor sürekli temizliği düşünüyrm bi başladığımda yorulup yarim birakiyorum napmaliyim bana akil verin lutfen
Bu mesajı yazdım, sonra aşağıya indim, bi baktım kadının biri bizim öğretmenler odasında bir şeyler satıyor. Bir de baktım LOC,hemen aldımcanım g.g.'dan bakabilirsin, orada satılıyor.
Bu mesajı yazdım, sonra aşağıya indim, bi baktım kadının biri bizim öğretmenler odasında bir şeyler satıyor. Bir de baktım LOC,hemen aldım
Başka bir şey istesem olacakmış demek
cok esyam yok aslinda ama ivir zivirim cok
Aaa benim de astımım var dyson kullanıyorum. Bu makineler yokken ben asla ev süpürülürken evde bile oturamazdım. Şimdi kendim süpürüyorum hiç toz kalkmıyor. Ve öyle güzel topluyor ki tozları. Her seferinde haznesi çok dolmuş oluyor. Ama benimki su hazneli değil ve öyle yoğun ses çıkarmıyor. Seninki ne marka ne kadara aldın acaba daha mı iyi bir şey? İlgi alanım oldu bu makineler :)))
Temizlik biraz hızını almayla ilgili, ben de pek sevmem ama yapıyorum bi şekilde işte.
Tabii bol misafirli bir evin varsa uğraşması daha zor, benim çok misafirim olmadığından yapıyorum.
Mesela bulaşık yıkadım, hemen ocağı silerken cifimi sıkılıyorum bulaşık mak. buz dolabı, mutfak dolaplarının dışını da siliveriyorum.
Banyoya girmeden önce banyomun lavabosunu, küveti, klozeti temizliyorum.
Elime toz almak için bez aldım mı kapılarımı da siliyorum, böyle şeyleri büyük temizliğe saklamıyorum. Ki ben büyük temizlik yapmam, her zaman bi yerini temizliyorum.
Ama ciddi bir sorunum var, belki bana fikir veren olur. Evim 5. kat ve bende yükseklik korkusu var. Camları silemiyorum, şöyle uzun aparatlar varmış cam silmek için nedir? ne değildir? kullanan var mı acaba. İçerden siliyorum ama istediğim gibi olmuyor tabii. Sadece cam silen bi kadın da bulamadım.
Bi de camları ne ile siliyorsunuz? Valla cevap veren olursa sevaba girer
dyson daha iyi benimkinden,arçelik aldım 400tl ye, ama memnunum.su hazneli olmasının her seferinde o parçaları yıkaması gibi dezavantajı var, toplanan pislikleri çöpe dökerken tozlar etrafa saçılmasın diye sulu aldım, eskiden titizdimde:) annem doğuma yardıma geldiğinde her ev süpürmesinde bana söylenip durdu, bu kadar ağır süpürge mi olur, insan alırken bakmaz mı falan falan.. dyson kuzenimde vardı bebeği olduğu zaman almıştım o hafifti
Zaten sorun o maalesef, bizimde ıvır zıvır çoktur. Nereye neyi koysak diye şaşırıyoruz.
Onu çek bunu koy tozunu al, süpür sil derken saatler geçiyor ve tükenmiş oluyoruz. Bir de evin büyüklüğü önemli, ev küçük olup eşyalar fazla olunca insan rahat temizlikte yapamıyor zaten..
Günlere bölerek yapabilirsin canım. Bende çalışıyorum, akşamları 18:30 civarında eve geliyorum.Mutfakta dağınıklık varsa, bulaşık varsa toparlıyorum hemencecik, o arada yemek yapacaksam yemeği ocağa koyuyorum.Sonra sandalyelerin üzerinde bir şeyler kalmışsa kirli sepetine veya grdroba yerleştiriyorum.Hafta sonu süpürgeyi açarım, halıları kaldırırım.Koltukları 2 haftada bir çeker, altlarını süpürürüm.Halılarımı da süpürüp havalandırmak için çamaşır teline asarım (ince benim halılarım, apartmanda da halı silkelemek yasak).Sonra cam içlerinin tozunu alırım, mobilyaların tozunu alırım.En son da buharlı mopla yerleri siler, halılarımı yerleştiririm.Sonra mopun başlığını değiştirip halıların üzerinden geçerim.Toplasan 2 saatimi alıyor bütün bunlar, hiç durmadan ordan oraya geziyorum evin içinde.En sonda süpürgenin suyunu boşaltırım klozete, tuvaleti banyoyu bir parlatırım.En sonda ütülenmiş mis çarşaflarımı sererim, makinayı çalıştırırım çamaşırlarım yıkanır.Ütüyü de pazar günleri tv karşısında ya da cumartesi gecesi yatmadan yapıyorum.
sana tavsiyem, dağınıklığın önüne geç, evin derli toplu olsun.Sonra da hafta içi kirli tozlu gördüğün yerleri şöyle bir alıver.Tutup da bütün evi temizleme hafta içi.Önce dağınıklığı toplarsın,sonra da gözüne kirli görünen yerleri siler süpürürsün.Gün gün yap mesela, bir gün yatak odası, dğer gün salon.Süpürmeye de üşeniyorsan eğer, bir tane mop edin, normal mop.halıları silkeler, açık yerlerin tozunu da onunla toplarsın.Oldu bitti
Süpermiş :)
Keşke başka bir şey dileseymişsin!..
temizliğin en zor yanı öncesinde ortalığı toplamak bence. bu yüzden ortalıkta hiçbir şey bırakmamaya özen gösteriyorum. kıyafetler çıkınca ya makineye ya da dolaba, bulaşıklar hemen makineye. haftada bir temizlik bana yetiyor.
ben amvayın locunu kullanıyorum cillop gibi. ekstra durulamaya gerek yok. sil birde kurula tamm. hemde parlak parlak oluyorrD kvm sirke ile siliyor oda o şekilde daha az kirlediğini söylüyor bilmiyorum?? evet uzun zımbırtılar var. gittigidiyor hepsiburada gibi sitelerden alabilirsin yada milyoncu gibi yerlerden. birde geçen gün reklamını gördüm bir ürününün anlatayım. hani şu okullarda tahtaların silgileri olur ya onun bıraz daha buyugunu dusun ıkı ayrı parca var. mıknatıslı buunlar. birini içten birini dıstan aynı yere getriince bırbırnı tutuyorlar. sonra sen içten siliyorsun o da dıstann:d ama nerde gördüğümü hatırlamıyorum buldugum an linkini göndericem sana. ama ne adar işe yararlar bilmiyorum en güzeli cama cıkıp silmekk... D
edit: buldum bak.. ama bitmiş burdaki ürün. beki başka bir yerde bulup görürsünD
http://www.trendyol.com/Miknatisli-cift-Tarafli-Cam/UrunDetay/22133/5118988/Ev--Yasam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?