- 3 Nisan 2014
- 36.205
- 147.715
- 798
- Konu Sahibi sinirlidegilimben
-
Yani soyle soyleyeyim gorumcemin beni aradigini kaynanamlar sonra ogrendi . Daha sonra yaptigin terbiyesizligi duzelt diye gorumcemi aramislar esimin demesi oyle . Ama gorumce ben terbiyesizlik yapmadim kadin cocuklarinin uzerine yemin ediyor yalan mi soyluyor deyince kv de iyi o zaman benim evime gelme daha bu halti temizlemedikce diyip kapatiyor teli . oylelikle aylardir gorusmuyolardi ta ki gorumce dogum yapip kv yi arayana kadar . anlayacagin gorumce eltimden taraf . ona inaniyor hala. Ve bi insan boyle bi igrenc bisey icin colugunu cocugunu nasil ortaya atiyor onu da anlamis degilim. Ama gorumcemin yuzune karsi benim de abim askerde bende abimin sehitligini goreyim ki oyle bisey soylemedim al bakalim yeminse bu da yemin diyince yuzu kirece dondu fakat gene de nafile . Beddua ede ede ayrildim ordan . O anki psikolojim onu uygundu
Askim seninle bi konu konusmak istiyorum diyorum onlarsa konu hic acma bile diyip kapatiyor cenemi. O kadar kati ki . Bi yandan ofkeli kin kusuyor bi yandan ozluyor eksik hissediyor ben bunu anlayip hissedebiliyorum ama ne yazik ki esime kabul ettiremiyorum.Vallahi benim nişanlım beni silerdi maşallah çok şanslısın arkanda dağ gibi kocan bende öyle olsun eşim isterdim tabi küslük olsun istemem ama bana böyle sahil cıkacak zihniyet isterdim ama benimkide aksine ne olursa olsun hatalı benim benim derdim seninkinden büyük sen bana yardımcı ol Bence sen iyi niyetinle kendimi kötü hissettiriyor bana bu duruma sebep olmak de gerisi eşine kalmış artık
Benim yemini mi de esgecmezdin ama demi :) Yani benim niyetim onlarla icli disli olmak degil . hatta ne gelsinler ne gideyim . Ama esimle sorunlari kalmasin istiyorum . Beni katmadan karistirmadan dahil etmeden kendi aralarinda barissinlar istiyorum . Acaba cok mu mumkun olmayan bisey istiyorumoo elti sonuna kadar inkar ediyor yani..durum daha ciddiymiş.. bence eşini erkek kardeşiyle barışması için teşvik etme hiç..
eni konu bu eltinin zararı dokunur sana..
görümceyi bilemedim eltiye inanması seni daha az tanıdığından olmalı .. valla biri çocuklarının üstüne yemin etse bende ona inanırdım ne diyim..
Zaten o lafi duymak benim yikilmam demek . Onun icin de bu cabalarim. Yani dunya mali benim de gozumde degil asla esimden bana su kadar altin getir bana su kadar esya al bana surdan ev tut su marka bisey al demis insan degilim . Esimin gucu neye yettiyse ona razi geldim seve seve . Ama anneme laf dinletemedim adetti toreydi derken istemeden can sıktı . Eminim olaylari duysa o bile cok uzulur . Iste dunya hali inati sarti surtu resmen ele geciriyor insanlari .Vesveseye kapılmış anneniz.. yazıp yazmamakta kararsız kalmıştım ama yeri geldi söylemeden geçemiycem.. kayınvalidemlerin 3 geliri vardı o zaman ticaret yaptıkları için çok da güzel kazanıyolardı..
Eşimle yüzük almaya gittik takıları alalım diye onlar da takılmış peşine eşimin. Kvmin de kolları dirseğine kadar bileziktir en hafifi 35 gram civarı.. bi o kadar takmadığı var.. biz hiçbi şey istemedik.. defalarca sormalarına rağmen neye gücünüz yeterse dedim.. ailemin hiçbir yorumu zaten olmadı.. dünya malında gözümüz yok mutlu olsunlar yeter dediler..
Kuyumcuda 4 tane bilezik aldılar toplam ve 10 gramı geçmesin dediğini duydum kvmin.. çok utandım onun adına.. çünkü benim yanımda bile laf söyledi kendi akrabaları bile.. geline bi şey takmadın bari şunları kendin de takmayaydın ayıp dediler..
Ve hiçbi sorun yaşamadık.. herkes kendine yakışanı yaparmış.. o yüzden ben bi haklılık göremedim annenizde.. belki de böyle şeylere kıymet vermediğimden..
Eşinizin aklına girip barıştırmaya bakın.. ilerde senin yüzünden lafını duyma ihtimaliniz çok yüksek çünkü..
Karşılıklı o zaman aslinda ikinizinde hissiyati o erkeklik gururu yapıyor siz tam lafa giremiyorsunuz. Bence de bir ortam oluşturup kv. Kp le birlikte belki duzeltebilirsiniz arayı..Yani aslinda karismak degil de vesile olmak diyelim biz ona . Sonucta ben esimi istemedigi biseyi zorla yaptirmam yaptiramam da zaten icine sinmiyosa yapmaz hayatta . Ama kendi kendimi dinliyorum ben kardeslerime ölürüm oyle duskunum ama esimin yaninda bir tane kardesi bile yok gorustugu . onun yerine koyuyorum kendimi uzuluyorum . O da uzuluyo anlayabiliyorum ama dillendirip de keske boyle olmasaydi demiyo . Keske dese aslinda da isimi kolaylastirsa gonlumu rahatlatsa biraz .
Senin vicdanın için rahat olsun sen elinden geleni yapmışsın hem Allah hem eşin bunu görüyor gerisi artık eşinde sonuç olarak benim eşime saygısız davrananı silerim ben demiş ve silmiş burda senin bir kabahatin yok benim annemde melek gibi kadın görümcesi cok cektirmiş annem şikayet bile etmemiş ama babam bunları sezince ablasını red etti yıllardır görüşmüyor annem barıştırmaya çalısınca annemi susturdu hep yani özetle tekrar söyleyeceğim senin için rahat olsunAskim seninle bi konu konusmak istiyorum diyorum onlarsa konu hic acma bile diyip kapatiyor cenemi. O kadar kati ki . Bi yandan ofkeli kin kusuyor bi yandan ozluyor eksik hissediyor ben bunu anlayip hissedebiliyorum ama ne yazik ki esime kabul ettiremiyorum.
Benim yemini mi de esgecmezdin ama demi :) Yani benim niyetim onlarla icli disli olmak degil . hatta ne gelsinler ne gideyim . Ama esimle sorunlari kalmasin istiyorum . Beni katmadan karistirmadan dahil etmeden kendi aralarinda barissinlar istiyorum . Acaba cok mu mumkun olmayan bisey istiyorum
E bilezik aldılar mı bari merak ettim.Ayrıca değerinizi bilezikle mi belirliyor anneniz buna icerlemediniz mi?Durumları yok diye kemküm ettiler diyosunuz madem bu kadar değerliydiniz anneniz vermeseydi sizi durumu olmayan bir aileye keşke.Tabi cok icerige girmedigim icin boyle dusunmen normal . Nisanda biz istemememize ragmen taki yapilsin diye tutturup daha sonra nisan gunu 50 lira bana 50 lira esime para takip ortada oynayan cocuklarinin basindan paralar sacan kayinvalidecigim nisan bohcasiydi nisan alisverisiydi ivirdi zivirdi pek bi adet yerine getirmedigi icin ben kizimi zorla mi veriyorum ki kizima deger vermiyorlar diyen annemi inada bindirdi biraz . Zaten olmasi gereken hic bisey olmadi ne adet biliyolar ne yol yordam bari bunu yapsinlar demesinden basladi bu hikaye . Eltime nasil anlattigim konusuna gelince bilezik mevzusunu esimle eltimlerin evinde konusmustuk nasil yapsak etsek diye daha sonra eltim bana bi odada bosuna bekleme kizim cop bile almazlar o insanlar demesi ve benim almazlarsa bu sefer annem soylenir dememden kaynaklandi .
Yani gorumceye esim bugun gitse bugun bagrina basar gorumcem esimi . Esimden adim beklediklerinden eminim ama kaynim ne tepki verir onu kestiremiyorum . Esim konusmaya cok karsi . Buraya gelecekler senden ozur dileyecekler sen affedersen ben oyle affedicem diyor ama onun dedigi de dunya yikilsa gene olmaz . Adamlar bana inanmiyor kaldi ki ozur dileyecekler . Bi yolu olsa keske direk ise yarayacak olan . Kv ve kp bisey yapamaz gene ben yapicam napicaksam. Zamaninda da kaynimlarla kv ve kp kavgaliyken kimse kimseye eyvallah cekmezken ben gittim yalvardim yakardim baristirdim . Ama bu sefer oyle kolay olmayacak galiba.Karşılıklı o zaman aslinda ikinizinde hissiyati o erkeklik gururu yapıyor siz tam lafa giremiyorsunuz. Bence de bir ortam oluşturup kv. Kp le birlikte belki duzeltebilirsiniz arayı..
İnşallah iyi olur çözülür aranuzdaki buzlar.. görümceniz de pek inatmış.. niyetiniz güzel olduğu için ben başaracağınıza inanıyorum.. Allah yardımcınız olsun.. eminim birbirlerini de çok özlemişlerdir.. içleri sızlıyodur düşündükçeZaten o lafi duymak benim yikilmam demek . Onun icin de bu cabalarim. Yani dunya mali benim de gozumde degil asla esimden bana su kadar altin getir bana su kadar esya al bana surdan ev tut su marka bisey al demis insan degilim . Esimin gucu neye yettiyse ona razi geldim seve seve . Ama anneme laf dinletemedim adetti toreydi derken istemeden can sıktı . Eminim olaylari duysa o bile cok uzulur . Iste dunya hali inati sarti surtu resmen ele geciriyor insanlari .
Yani ben gorumceyle yuzlesmeye gittigimde bana karsi eltimle alakali ben onun ne kadar k.ypak oldugunu da biliyorum dedigini bilirim bir kac ay sonra internete gelin gorumce selfisi diye foto attiklarini da . Yani eltinin gorumceyle alakali soylediklerini gorumcenin eltiyle alakali soylediklerini yazacak olsam agzin acik dinlersin ben duyunca oyle dinledim cunku . Ama ikiside ayni midesizlikle iki yuzlulukle ilerliyolar. MasAllah Allah bozmasin diyelim :)ya dürüst olmak gerekirse sen yeni gelin olacağın için muhtemelen seninle samimiyetim eski gelinle olandan az olurdu.. bir aklımı kurcalardı ettiğin yemin ama ( çocukların olduğunda beni daha iyi anlarsın ) çocukları üstüne yemin eden biri varken o ağır basardı muhtemelen..
tabi bu elitinin başka bir vukuatı var mı yok mu bilemiyorum.. hani bugüne kadar böyle bir durumuyla ( abarttığı, yalan söylediği ) karşılaşmamış olsaydım sanıyorum inanacağım kişi elti olurdu..
Yani evet ara sira kontrol ediyorum gorumce kardeslikle alakali baya afilli sozler paylasiyor internette ozledigi belli ama ben raziyim ben yok saysinlar benim yaptigim gibi umruma da takmadigim gibi sadece onlar barissinlar yeter ben zaten istemiyorum onlari . Allah yardimcimiz olsun insAllahİnşallah iyi olur çözülür aranuzdaki buzlar.. görümceniz de pek inatmış.. niyetiniz güzel olduğu için ben başaracağınıza inanıyorum.. Allah yardımcınız olsun.. eminim birbirlerini de çok özlemişlerdir.. içleri sızlıyodur düşündükçe
Nisanlim esyalari aldigi icin dugun bitene kadar boc kalmasin diye maasini oldugu gibi oraya yatiriyodu kendi harcligini ayirip . O yuzden cok bisey yapamadi dugune yakin kredi cekebildi anca ondan sonra yapti herseyi . Olan oldu artik onu degistiremem de ilerisine yonelik biseyler yapabilsek keske . Umarim duzelir hersey kardesler icin .Bir bilezik için deymez, nisanlin akıllı olsaydı kendisi alsaydi ,ailesiyle birbirine girecegine adet,adet bitsin ya herkesin bütcesi aynı değil ,kiminin gücü yeter,kiminin yetmez, keşke eltinle değil nısanlin la konussaydin
Başta böyle baslarsaniz sonu güzel olmaz , arayı bulun
O zaman görümcenle gorussen aslında. Durumu anlatsan konuyu actirmayip , ozur dileyecekler sen affedersen barışırım dedigini anlatsam yuz yuze. Gorumce ile ara duzeltildikten sonra da elti ve kayninla gorumcen ve sen konuşsanız. Olmaz mi acaba ? Veya gorumcen onlarla konuşsa. Sonucta kendi kardeslerini senden daha iyi tanıyorlardır . Buyuk olan hangisi ise bir buyukluk yapip vesile olmus olur hemde. Ama ben olsam yine söylüyorum canıma minnet hergun başımı agritacaklarina kafam rahat olsun ben söyledim. Vicdanim rahat der otururum huzurla..Yani gorumceye esim bugun gitse bugun bagrina basar gorumcem esimi . Esimden adim beklediklerinden eminim ama kaynim ne tepki verir onu kestiremiyorum . Esim konusmaya cok karsi . Buraya gelecekler senden ozur dileyecekler sen affedersen ben oyle affedicem diyor ama onun dedigi de dunya yikilsa gene olmaz . Adamlar bana inanmiyor kaldi ki ozur dileyecekler . Bi yolu olsa keske direk ise yarayacak olan . Kv ve kp bisey yapamaz gene ben yapicam napicaksam. Zamaninda da kaynimlarla kv ve kp kavgaliyken kimse kimseye eyvallah cekmezken ben gittim yalvardim yakardim baristirdim . Ama bu sefer oyle kolay olmayacak galiba.
Annemle eltim sebepler bu olaylara evet . Ama burada yazamadigim ve yazamayacagim hakaretler kufurler size de edilseydi umarim sizin esiniz de ayni tepkiyi verirdi . Hani gelenevinde calisan kadinlara verilen bi isim varya onun bes beterini duydum ben . Bunu benden cok esim sindiremedi.Annenizle eltiniz ortalığı karıştırmış, olan kardeşlere olmuş. Kocanızda övünülecek bir yan yok bence, hani ne güzel karısını savunmuş diyen olmuş, ona nazaran diyorum. Bugün bir kızgınlıkla kardeşlerini silen, yarın karısını da rahatça siler. Güven vermiyor bu tür insanlar bana.
Cansın Allah razi olsun icimi rahatlatiyorsun...Senin vicdanın için rahat olsun sen elinden geleni yapmışsın hem Allah hem eşin bunu görüyor gerisi artık eşinde sonuç olarak benim eşime saygısız davrananı silerim ben demiş ve silmiş burda senin bir kabahatin yok benim annemde melek gibi kadın görümcesi cok cektirmiş annem şikayet bile etmemiş ama babam bunları sezince ablasını red etti yıllardır görüşmüyor annem barıştırmaya çalısınca annemi susturdu hep yani özetle tekrar söyleyeceğim senin için rahat olsun
Yani omrumun sonuna kadar bu isin pesine dusmem tabiki de . Bi kac deneme yapip oturucam bende yerime gerekirse :) sadece ileride keske dememek icin bi ihtimal yol ariyorum bulduklarimi uygulucam agzimin payini da alirsam oturcam yerime sonsuza kadar susucam:)O zaman görümcenle gorussen aslında. Durumu anlatsan konuyu actirmayip , ozur dileyecekler sen affedersen barışırım dedigini anlatsam yuz yuze. Gorumce ile ara duzeltildikten sonra da elti ve kayninla gorumcen ve sen konuşsanız. Olmaz mi acaba ? Veya gorumcen onlarla konuşsa. Sonucta kendi kardeslerini senden daha iyi tanıyorlardır . Buyuk olan hangisi ise bir buyukluk yapip vesile olmus olur hemde. Ama ben olsam yine söylüyorum canıma minnet hergun başımı agritacaklarina kafam rahat olsun ben söyledim. Vicdanim rahat der otururum huzurla..
" Eşek gibi yapacaklar" dayatması bana da yapılsa, ben de açarım ağzımı yumarım gözümü kısura bakmayın. Görümcenin kızmasına hak verdim ben. Evet biliyorum, siz böyle demediniz, ama onlara bu aktarılmış, bunun üzerine olan olmuş.Annemle eltim sebepler bu olaylara evet . Ama burada yazamadigim ve yazamayacagim hakaretler kufurler size de edilseydi umarim sizin esiniz de ayni tepkiyi verirdi . Hani gelenevinde calisan kadinlara verilen bi isim varya onun bes beterini duydum ben . Bunu benden cok esim sindiremedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?