Ah u ev ileri... Kocamla aramzda byk bir sorun!

ev işlerinden herhangi biri eksik olduğunda,

• kocam kızar, ve ben çalışan bir bayanım.

OY: 9 4,4%
  • kocam biraz söylenir, ve ben çalışan bir bayanım.

OY: 27 13,2%
  • kocam anlayışla karşılar, ve ben çalışan bir bayanım.

OY: 70 34,3%
  • kocam kızar, ve ben ev hanımıyım.

OY: 12 5,9%
  • kocam biraz söylenir, ve ben ev hanımıyım.

OY: 27 13,2%
  • kocam anlayışla karşılar, ve ben ev hanımıyım.

OY: 59 28,9%

• Ankete Katılan
    204
eşim yapabileceği herşeyi yapar elinden geldiğince herşeyi beraber yaparız o evi süpürür ben toz alırım banyo wc temizlerim o balkonu yıkarken bende ortalığı toplarım ben yemek yaparken o salatayı yapar ben yeni çamaşırları makineye atarken oda yıkanmışları kurutma makinesine atar ütü hariç her şeyde yardım eder birick kocam ütüde elinden gelmio napsın:)

bazen yardım etmese daha iyi diyorum:roflol:yahu durmak bilmiyor temizlikte birde simetri hastalığı tutuyor.ama inanın kızlar çok zor oluyor.genelde sonu tartışmayla bitiyor ama temizlikte bitiyor:sm_cool:
demek yardım etmese diyenler de var :roflol: delikafadulden

canım kaynanam öyle alıştırmış. şimdi kayınlarımdan görüyorum parmaklarını kımılatmıyorlar :mymeka:
ama benim büyük kardeşim herşeyini kendi yapar ütü hariç, bazen odasına girer pırıl pırıl yapar çıkar. onu alan kız yaşadı, çok da güzel yiyecek aparatif yapar cokacimcoook :dance: 22 yaşında yakışıklı esmer yağız 1.85 boyunda göbeksiz hihoyyyt ilgililere duyrulur :roflol:
ama küçük kardeşim tam bi tembel. bir bağırma sesi duyarsınız "ANNE SUUUUU!" götürüp kafasından aşağı suyu dökesim gelir, kızarım da ama onun da mizacı öyle şutarafagitti

küçük kardeşim tam bi tembel. bir bağırma sesi duyarsınız "ANNE SUUUUU!" götürüp kafasından aşağı suyu dökesim gelir, kızarım da ama onun da mizacı öyle şutarafagitti

Canim yanlis anlama beni ama erkekleri boyle alistiran zaten anneleri.
Yani bence bir cocuk annesine karsi saygili olmali kac yasindaki kadina bagirip sunu getir bunu getir diye emretmemeli.
Anneler de cocuklarini oyle yetistirmemeli, yani bukadar da hizmet edilmez ki.
Benim bildigim buyuklere hizmet olur kucuklere degil.
Annesine oyle davranan karisina hay hay oyle davranir canim.

benim eşim ev işi konusunda yardım etmez çünki çok çalışıyor bırakın ev işi yapmaya dinlenmeye
zamanı yok bende şu anda evdeyim ve küçük bir bebeğim var bazen işten geldiğinde ev darmadağın olur ama sesini çıkarmaz yemek olmasın canım yapamadım derim senden yemek isteyenmi var der
ne koysam önüne yer onuda sıkıntım yok çok şükür ama her erkek bir değil tabiki bazısıs yemeği hazır olsun ister arkadaşım bu konuda çok dertli yemeksiz günü olmaz sabah kalkar ilk iş yemeğini yapar

benim esim de sorun etmez ismis yemekmis. yemek yapmayi severim, yapamadigim zaman da disarda yeriz. ama su temizlik isine hic alisamadim. bir de kafasini temizlikle bozan, devamli temizlik yapan kadinlari da hic anlamiyorum. benim o kadar bos vaktim yok, olan vaktimi de daha iyi seylerle gecirmeyi tercih ederim. bu yüzden yardimcimiz temizlik yapar yemekleri de vaktim olursa ben.
erkeklerin her seyi hazir isteme konusuna gelince tamamen Türk kadinlarinin erkek cocuklarini hatali ve hazirci yetistirmelerinin sonucu. sanirsin sanki hepsi pasa torunu. cevremde bir cok insanda görüyorum karilariyla sanki resmen is yaptirmak icin evlenmisler. evlilik tabiki de herseyimizi paylasicaz birbirimize yardimci olucaz ama ne ciftler var adam karisina güvenip girdigi tuvalette sifon cekmiyor. bu artik iyice terbiyesizlik, karsisindaki insana saygi duymamazlik insan yerine koymamazlik oluyor bana göre. bence evlilikte ciftler kisisel islerini kendileri yapmali, hem karsisindaki insana olan saygiyi korumak adina hem de bir asalak gibi hissetmemek adina. ben bu konuda sansliyim cok sükür esim 6 yil yurtdisinda okudugu icin kendi isini yapmaya alismis, zaten kisisel islerini de baskalarina yaptirmaktan pek hoslanmaz. ama esleri klasik Türk erkegi olan bayanlara Allah gercekten yardimci olsun ve sabirlar versin. :Saruboceq:

benım eşim titiz biridir..yanı yemeğe ütüye yapmadıydam bişi demezde ev dağınık olmasın.. eve geldiğinde heryer düzenli olmalı...eğer olur da yemek yapmamışsam da gireriz mutfağa oda banayardım eder bırlıkte yaparız..onunla yaptıgım yemeklerın lezzetı ayrı guzel oluo.. :)

eşleri yardım ettiği için kendini şanslı görmek bana biraz tuhaf geliyor. ne olursa olsun zaten yardım etmek zorunda. ben çalışıyorum. sabah 7de çıkıyorum akşam 7de geliyorum eve. 12 saat dışardayım. eşim gelip bana bu niye olmamış derse bırakır evi giderim. zaten her işi ortaklaşa yapıyoruz o da yapmak zorunda eğer evde düzen istiyorsa. ben ona çöpü niye atmadın diye soruyorum o bana değil çünkü o sabah 08.00da evden çıkıyor ve akşamda benden 30 dakika önce geliyor. bütün ev işlerini eşimle birlikte yaparız yani. ben çamaşır makinasını doldurduysam o boşaltır asar vs bence olması gereken de bu. bunun dışında davranan kişiyle de zaten evlenmezdim. hem dışarda çalışıcam hem de evde sömürülücem, lmaz:

aynen benim bekarken düşündüğüm gibi düşünüyorsun ve hatta icraata da geçirmişsin
tebrik ederim vereliniortak
ben de eşimle böyle anlaşmıştım ama düğünden sonra değişti herşey.
hepsi köprüden geçene kadarmış.

bakalım ben de bekliyorum eşim bigün üff yeter be gına geldi bu ev işlerinden diyecek mi:smiley-cool:

ah canım aynı dertten müzdaripiz.
beni herşeyin önünde tutar ama temizliğide benim önümde tutar. bir artım var o da düzenli ayrıca bana ev ileri konusunda onca laf söyleyince kesinlikle onun dağınıklığını toplamıyorum eğer çorabı makineye değil ortaya attıysa kesinlikle almam. toplamazsan bile dağıtma kendininkinden sorumlu ol derim. bazen aşırı sinimi bozsada bu durum bazen o kadar komik hale geliyor ki bir kaç örnek verim;
- bir gün surat eş karış tam depresyon tipi var.. noldu aşkım dedim. morlim çok bozuk kendimi hiç ii hissetmiyorum dedi. niye noldu aşkım dedim. benim hayalimdeki ev bu değildi ben bu evde mutlu değilim dedi. eşyalar mı istediğin gibi değil nasıl olsaydı dedim. hayır eşyalar değil sorum temizlik, ev istediğim temizlikte değil bak şurada toz var cama kuş pislemiş, mutfak tezgahı boş değil.... gülmekten öldüm bu nedenler karşısında...
- iki adım ve iki soyadım var ve okunuşu çook uzun. bir gün bir dosyada adımı yazdı ve ya yeter kızlık soyadımı kullanacam diye tutturdun çok dağınık bir ismin var lütfen mahkemeye mi gidecen napcan şu adını bir düzene sok topla....
-düğün akşamı yani gerdek gecemizde eve girince önce banyoya girdik ve sen tek yaşıyordun sana kese atacak kimse yoktu dedi ve tellak gibi bir kese attı bana sonra yatak odasına geçtik. ama sıcak suda o kadar mayıştım ve yıkanmaktan yoruldum ki dokunma dedim uyudum:)
- düğün geceside sabaha uyanınca olayı tamamladık ve ayağa kalkıp ya bu iş iyi hoşta etraf çok dağılıyor ya dedi. çarşaf ve etraftaki kıyafetleri kastediyor:)
işte böle biri işte sınırları zorluyo hatta bazen yatınca 2saat sırf temizlikten bahsettiği ve boğazına sarıldığım oluyor. bende benimki gibi takıntısı varsa espiriye vur gül geç yoksa geçmiyo

kocam sağolsun titizdir hatta nişanlıyken bana ben çok titizim demişti . bende etraf dağınıkken kalkar toplarmısın titiz olduğun için yoksa bana söylersin dedim . oda ben yaparım dedi bende o zaman sorun değil. istediğin kadar titiz ol dedim
gerçektende öyle 1 sene oldu evleneeli maşallah her ev işinide yapar toplar siler süpürür. ama çalışan bayanım yapması gerek . ben nasıl çalışıyorsam dışarda oda evde çalışcak

peehhhh benim kocam hayatta yapmaz ev işi felan ev işini yapmayı bırak traş olduğu yeri bile temizlemezz amaa ne yapıyım ben kocama deilde onu yetiştirene kızıyorum birazda çok şımartmış yani bu yaştan sonra herşeyi baştan öğretemiceme göre ya bu deveyi güdecen ya bu diyardan gidecen başka çare yok yanii hem ben öle elinde temizlik bezi süpürgeyle gezen kocada istemem yani o kadrda deil haa düzenli olmasını tabi isterim ama öle temizlik yapsın ev süpürsün toz alsın o kadarınıda ben istemem

o zaman siz de bir işe girin ve kazandığınızı eşinize vermeyin.
o parayla da haftada 1 kadın tutun.
bazıları eş değil hizmetçi aldıklarını sanıyorlar nedense.

benim esim cok titiz biri oldugu icin herseyi dort dortluk ister melesef.bazen yetisemiyorum gercekten.ayrica hastalik zamanlarim disinda pek bir yardimi dokunmaz.ben ev hanimiyim."sen aksama kadar evdesin.benim disarda canim cikiyo.birde eve gelip ev islerinemi yardimci olacagim der."ama haklida adam.

Vala maalesef bu işler tek başına şöyle bir evliliğim olsun diye hayal etmekle olmuyor canım....
Böyle bir hayal kuruyorsan bu hayale uygun bir adamla evlenmek gerekiyor...
Ben çalışan bir bayanım, bir döne çalışmadım, şimdi em çalışan hem de hamile bir bayanım... Her 3 durumda da eşim hep bana yardımcı olmuştur...
Yemek konusunda pek becerikli değildir, ütü yapamaz ama o süpürür ben arkasından silerim.... Yada be sofrayı toplarken o çayı koyar demler salona getirir, çay servisi yapr...
Ama ben kend kendime böyle olsun diye hayal edip, şansıma da böyle çıkmadı... Flört ederken hep söylerdim, ben şunu şunu yapamam, hem işte hem evde çalışamam kadın alırım haberin olsun falan derdim... O da kabul ederdi, sadece yatkodamıza soka kadını demişti...
Şimdi hamile olduğum için ekstra özen var.. ilk 3 ay evde doğru düzgün yemek pişmedi bile, çok bulantılarım oluyor diye ya görümceme ya eltime ya teyzeme gittik yada dışarda yedik...
Kadın gelmeye devam ediyor ama yetmiyor tabii çünkü eskiden her hafta beraber süpürüp silerdik, şimdi benim pek halim olmuyor o yüzden eşim sadece süpürüyor ben toz alıyoru, sile işini es geçiyoruz....
Ama asla ütüsünü ihmal etmem.. Hijyenden ödün vermem..
Her zaman gömlekleri ütülüdür... WC Banyo Mutfak herzaman temizdir....
Ama bunları eşim kızar bozulur falan diye değil hijyenden asla ödün vermeyeceğim için yaparım....
Anlayacağın anlayışlı ve bana yardımcı olan bir eşim var... Ama ben böyle hayal ettim diye değil, böylesini seçtiğim için....

genelde bu tür şeyler hem erkeğin yapısıyla hem de aile yetiştirme koşullarıyla alakalı bence...
çünkü evlenmeden önce ailesiyle yaşayıp hiç bir şeye elini sürmeyen annesinin elinden su bile içen erkekle yalnız yaşayan erkek
arasında çok fark oluyor ...

Benim eşim eğer evde ise ve ben ev felan süpürüyorsam otur boşver sonra süpürürsün diyor
Hiç umursamaz hatta hergün ev mi süpürülür diye bana kızıyor
Yda temizliğe başlasam başladı yine kaçim ben ufakdan diyor..
yap yapmaaaaa hiç umrunda değil ses etmez..

Ben de evlendikten sonra bana hiç yardım etmemesinden çok korkuyordum.
Çünkü annesi biz evlenene kadar "aman oğlum getirdim suyunu" diye hastalıklı bir muamele yapıyordu.

Neyse ki eşim beni hiç hayal kırıklığına uğratmadı, her zaman yardımcı oldu.
Tabi günde 10 saat çalışıyor olmam ve "annenin evindeki paşalık devrin bitti" diye çemkirmelerim de etkili olmuş olabilir. yerimseniben

Ama işin en keyifli tarafı da eşinin sana ev işlerinde ne kadar yardımcı olduğunu kayınvalidenin yanında anlatmak.

Ev hanımlarının da çalışan kadınların da ev işlerini dört dörtlük yapmamasından yanayım açıkçası. Bu dünyaya yemek,temizlik, ütü yapmaya gelmedim. Bütün bu işlere alışan erkeklerin de en ufak bir düzensizlikte mırın kırın ettiklerini düşünüyorum. Kocasının ayağına su götüren kadınların ise ne yapmaya çalıştıklarını asla anlamamışımdır. Azıcık mantıkları kullansalar hiç kimsenin bir köleye aşık olamayacağı sonucuna varırlar ama yok saçımı süpürge ettim yine de aldatıldım cümlesi sonsuza kadar varolacak sanırım.
Yetiştiriliş tarzımdan dolayı da bir erkeğin bütün ev işlerine vakıf olması gerektiğini düşünüyorum. Ben yemeği yapıyorsam o da salatayı yapıp sofrayı kurabilmeli. Bazen uyandığımda evin toplanmış ve temizlenmiş olduğunu görebilmeliyim mesela.
Kocama bugüne kadar banyo ovdurmadım ama ütü gibi kişisel şeylerini de hep kendi yaptı. Ancak çok yorgun olduğunda yada vakit darlığından dolayı yardımıma ihtiyacı olduğunda yaparım.

Ev hanımı bayanlar için durum biraz farklı tabii. Sonuçta dışarıda çalışıp enerji sarfetmiyorlar. Ama onların da haftanın en az bir gününde dinlenmeleri gerektiğini düşünüyorum açıkçası. Tanıdığım bir ev hanımı arkadaş pazar günleri kesinlikle yemek pişirmiyor mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…