- 16 Eylül 2006
- 24.056
- 18.169
- 823
- 37
muhasebeciyim az çok biliyorum.İş sözleşmelerinde 2 ay deneme süresi ibaresi yer alır. O süreçte işveren bir sebep göstermeden sözleşmeyi tek taraflı fesh etme hakkıına sahiptır. Sizin çalışmanız 2 ayı geçmediği için tazminat doğmamış.
Nasıl yani? Maaş almadınız mı hiç? Neden ama, sigortasız mı çalıştınız?muhasebeciyim az çok biliyorum.
ben tazminat olarak demedim. Maaş olarak demiştim.
Sözleşme vs. tek bir imza dahi atmadım.
Adamlar kılıfına uydurdu herşeyi.
Sizin müşterilere yaptığınız uyarılara kizmislar yani. Müşterilere müdahale etmeyen eleman lazım demek ki!
İlk girdiğim gün sigortamda oldu.Nasıl yani? Maaş almadınız mı hiç? Neden ama, sigortasız mı çalıştınız?
Ne biçim memurmuş o? Lütfen tekrar şikayette bulunun. Zaten her defasında başka memura düşüyor dilekçeniz. Bize kök söktürürdü memurlar. Bu sizinki kesin erkek memurdur.İlk girdiğim gün sigortamda oldu.
İşkur'a şikayet ettim. Onlara dilekçe yazmışlar ödedik diye.
İşkur'a soruyorum. Size belge göstermeden nasıl dilekçeyi baz alırsınız dedim.
Adamın dediği avukata gidin. Avukata gitmesini biliyorum bilmesinede. Alıcam üç-beş kuruştan fazlasını avukata vericem dedim. Adamın tepkisi gülmek oluyor.
Bimer var. orayada şikayet ettim bu zevzeği. çıks. boş döndüm hepsinden
Diğer tarafa kalsın nabım
Mağdurluguma gülen bir memur cok iğrenctiNe biçim memurmuş o? Lütfen tekrar şikayette bulunun. Zaten her defasında başka memura düşüyor dilekçeniz. Bize kök söktürürdü memurlar. Bu sizinki kesin erkek memurdur.
Canım kısa oldu çalışmam 9 ay kadardır buradayım gerçi tazminatı ne zaman hak ediyorduk onu da hatırlamıyorum kafa gitti bi kutu dondurma ile oturuyorum. İşe gittim sen çalışma programında yoksun dediler meğer çıkarılmışım dün söyle niye bu sıcakta yol çektiriyorsun
6 ay calışmak gerekiyor tazminat için.
evrak vs. imzalamadı iseniz başvurun.
ama saolsun devlet pek işçinin yanında olmuyor. sinirinle ve zamanının gitmesiyle kalıosun.
Her yolu denedim. adamlar işin içinden cıktı maalesef canım.Aksine yasalar işçinin yanındadır ve dava etse kazanır tabi işi aksatmıyorsa, küfür hakaret vs yoksa.
Normal çalışan insanı yasalar korur her türlü, işsizlik maaşı da alırsın tabi önceden belirli primin varsa.
Yani yetkiliyle konuş ve iste tazminatını yoksa dava açacağım de. Hele de fazla mesai falan varsa ve vermiyorsa hem tazminat hem işsizlik maaşı alırsın.
Her yolu denedim. adamlar işin içinden cıktı maalesef canım.
Allah ıslah etsin diyorum. Diğer tarafta görüşücez.
bende muhasebecıyımmuhasebeciyim az çok biliyorum.
ben tazminat olarak demedim. Maaş olarak demiştim.
Sözleşme vs. tek bir imza dahi atmadım.
Adamlar kılıfına uydurdu herşeyi.
Ordan atılma sebeb hiç bir şeyim yok bişeytu.Onların işin içinden çıkması için ya oradan atılmanıza sebep olacak birşey yaptınız, dediniz ya da işi ağırdan aldınız vb ya da yalancı şahit falan var işin içinde sizin aleyhinize ve sizin şahidiniz yok. Başka türlü hangi yolları denediniz de olmadı? Avukata gittiniz mi mesela?
Mahkemeye başvurmadım. Allah ıslah etsin dedim.bende muhasebecıyım
atladıgınız bırsey oldugunu dusunuyorum
colın dogru adımları yazmıs
ben bu sekılde bı ıs yerının mahkemelık olup hakkı olana hakkını vermesını sagladım
iş mahkemesıne yansırsa ıs devlet hıc affetmıyor cok agır cezaları var tam aksıne ...
sız hıc bırsey yapmıyorlar dersenız hakkını aramak ısteyende buna bakıp aramaz ıs verenler daha da abartır haksızlıkları
razey bu arada ben senın hep erkek uye oldugunu dusunuyorum nıyeyse
zaten hayırlı ıyı bı ıs degıldı bence sevınmelısın
Esimi de isten atmislardi. Atmasalar omur boyu orada calisirdi. Sonraki buldugu iste 3 kati maas almaya basladi ve calisma saatleri ve gunleri de daha kisaydi. Belki hayirlisi boyledir. Zaten o sacma yerde daha fazla devam etmemeniz de sizin icin daha iyi bence.
Bir de merak ettim nasil sikayet ettiler acaba. Biz sevgilimle ergen oldugumuz icin seviscek yer bulamadik. Boyle kiyi kose yer bulduk yiyisirken sizin eleman rahatsiz etti mi dedi ki.
Patronunuzun o iş yerinde yapılan rezillikten rahatsız olmadığı belli oldu böylece, ihbar edin artık orda yapılan şu pislikleri.
bende muhasebecıyım
atladıgınız bırsey oldugunu dusunuyorum
colın dogru adımları yazmıs
ben bu sekılde bı ıs yerının mahkemelık olup hakkı olana hakkını vermesını sagladım
iş mahkemesıne yansırsa ıs devlet hıc affetmıyor cok agır cezaları var tam aksıne ...
sız hıc bırsey yapmıyorlar dersenız hakkını aramak ısteyende buna bakıp aramaz ıs verenler daha da abartır haksızlıkları
razey bu arada ben senın hep erkek uye oldugunu dusunuyorum nıyeyse
zaten hayırlı ıyı bı ıs degıldı bence sevınmelısın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?