ahlak yoksunu kadın

insanların günahlarını ifşaa etmek doğru değil. Biride size çıkıp 5 sene zina hayatı yaşamışsın( yaşayıp yaşamadığını kimse bilemez) birde utanmadan pişman değilim evlenince bu yaşadığın beş sene zina olmaktan çıkıyormu. Herkesin günahı suçu yalnış yaptığı birşey vardır ama rabbim tövbe kapılarını son ana kadar açık tutuyor herkesin günahlarından pişman olup tövbe dilemesi dileğiyle. gerçekten yaptığı büyük ayıp olan tesettürün altına saklanmış namuslu görünen komşunuzdan annenizi uzak tutmanız çok doğru bir davranış olmuş.
Not : kimseye cvp vermicem sadece düşüncemi yazdım

Madem siz de Allah'a inanıyorsunuz, ifşa etmek istediğiniz kadın da inanıyor o halde sizinle paylaşmak isterim:

49/HUCURÂT-12: "Ey iman edenler! Zannın çoğundan kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerinizi arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok esirgeyicidir."

Bir de hadis-i şerif duymuştum bu konu ile ilgili, şimdi buldum:

"Her kim bir müslüman kardeşinin ayıp ve kusurlarını, kimsenin görmediği ve görmesini istemediği şeylerini örterse, Allah'u Teâlâ da kıyamet gününde onun ayıplarını örter. Her kim müslüman kardeşinin meydana çıkmasını istemediği birşeyini ortaya çıkarır ve dile verirse; Allah da onun ayıplarını, kimsenin bilmesini istemediği hallerini meydana çıkarır. Bu suretle kendi evi içinde de olsa onu rezil eder. Müslüman kardeşinin ayıplarını örten, bir ölüyü diriltmiş gibidir. " (Buhârî, Mezâlim, 3; Müslim, Birr, 58; Tirmizî, Birr ve Sıla, 85)

Kendi yorumuma gelirsek; ifşa edeceğim demeniz ve kullandığınız hakaretler çok çirkin.
Siz özgür bir çevrede yaşamış olabilirsiniz, aileniz anlayışlı olabilir ama o kadın bu kadar gizlendiğine göre sizin kadar anlayışlı bir çevreye sahip değil demek ki. Kızlarına söyleseniz, o kadın dayak yese, evden kovulsa hatta işler umduğunuz kadarıyla sınırlı kalmasa da, birisi namus temizlemek için bu kadını çekip vursa vebalini nasıl ödeyeceksiniz?

Şu toplumda kadının kadına yaptığını kimse yapmıyor cidden.
En çok kadın kadına şiddet ve baskı uyguluyor. Bahsettiginiz kadının evli bir kadına zarar vermesine kızarken, siz de onu -yani yine bir kadını- ifşa etmeye kalkıyorsunuz resmen onu toplumun ortasına atmak istiyorsunuz. Erkekler zarar görmüyor yine.

bir de kınamayın, zira kınadığınızı yaşamadan ölmezsiniz.

Amma hakaret yagdirmissin sanki senin annen. Seni ilgilendirmez kendi hayatı ve kimseye hakaret etme hakkına sahip değiliz Ayrıca son cümleyi anlayamadım yuzunun nuru fondotenden değil abdest suyundan olanlar ne alaka ?
Ne acayip insanlar var hayatta....

ben konu sahibinin kızdığı noktayı anlayabiliyorum. hem dışardan iyi gibi görünüp hem milleti kandırmasına sinirlenmiş. öyle insanlara bende hoş gözle bakmam. insan dıştan nasıl görünüyosa öyle davranmalı. iyiyse iyi kötüyse kötü. konu sahibi ama sizin başınıza bişey gelmemesi açısından karışmayın derim. annene söylemişsin mesafe koymuşsunuz zaten. başka yapacak bişey yok ki yakında kızları da anlayacaktır. söyleyen siz olmayın yalnız

Amma hakaret yagdirmissin sanki senin annen. Seni ilgilendirmez kendi hayatı ve kimseye hakaret etme hakkına sahip değiliz Ayrıca son cümleyi anlayamadım yuzunun nuru fondotenden değil abdest suyundan olanlar ne alaka ?
Ne acayip insanlar var hayatta....

Bunu malum hanımefendi yazmış sosyal medyada yüzünün nuru makyajdan değil abdest suyundan olanlara günaydın yazmış. Bana günaydın değilmiş mesela. Konu sahibi de buna kızmış. Dinen uygun olmayan bir şey yapıp dini yorumlar yazmasına

Kadin göründüğü gibi olmayabilir konu sahibi. Ama her turbanli ahlak sahibi tezini nerden çıkardiniz ki? Bu sizin sorununuz. Ayrica siz de evlenmeden once esinizle ayni evde yasamissiniz siz bagirdiniz mi peki her yerde sevisiyoruz biz diye? Kendi hayati kendi gunahlari size bi zararı var mi yok. Hamile kadinin kocasinda hic mi suc yok peki? Bu kadin olmasa baskasi gel dese ona da gidecek karakterde degil mi? Dini nikahli beraberlik yasayabilir bu gunah degil sadece kendini tum haklarindan yoksun kilar. Sonuc olarak sizi ilgilendirmez.

Bunu malum hanımefendi yazmış sosyal medyada yüzünün nuru makyajdan değil abdest suyundan olanlara günaydın yazmış. Bana günaydın değilmiş mesela. Konu sahibi de buna kızmış. Dinen uygun olmayan bir şey yapıp dini yorumlar yazmasına
Aa pardon ben yanlış anladım konu sahibi yazdı sandım :oops:

Hekza bu kadar neden öfkeleniyorsunkii canım bunlardan dolu benim yaşadığım ülkede bir zamanlar çok samimi arkadaşım vardı pavyondan çıkma evlenmiş çoluk çoçuğa karışmış ve halen daha devam ediyormuş içkili barlarda masalara oturuyormuş ama gittiğimiz dergahda kimse oralara takılmadığından buda bol keseden sallıyordu sürekli başkalarının açığını arayıp yüzüne vurayım millete anlatıp puan alma peşinde kendiside melek kaç kez dile getirmek istedim ama rabbimden korktum belki hatalarını anlayıp af dilemiştir rabbimin katında benden temizdir neden dile getiripde onun yaptıklarından ben cezalanayım dedim çok feci oynuyordu milleti dinden imandan vuruyordu neyse daha fazla dayanamadım onun dünyası farklı benimki farklı dedim kimseciklere birşey demeden yollarımı ayırdım tüm sosyal ağlarımda kayıtlı ama görüşmüyoruz bu kadar sizde görüşmeyin mademki size ters dünyalarınız farklı kafanıxda ağrımaz emin olun ne kadar uzak o kadar rahatlık emin olun

millete ifşa etmeniz kızları da var onun unutmayın !!!!
ifşa edeceksiniz illa ki kızlarına diyin

Hekza etrafın çok mu steril?

Bu tarz insan o kadar çok ki; bir tür savunma mekanizması bu.. Din, kitap , ahlak gibi toplum tarafından kabul gören değerleri zırh gibi kuşanıp, o zırhın arkasından her istediklerini yapıyorlar.

Seni anlıyorum; parmak basmaya çalıştığın noktaya hak vermiyor da değilim ancak bu kadar öfke ve bu üslubun sevimsizleştirmiş ifadeni.

Bir de o kadının değil aşırı şekilci toplumumuzun kabahati bu durum.

"Türbanlılar namusludur; açıklar yolludur" mottosunu bu toplum da bi zahmet yemesin efendim.

nerden başlasam bilemiyorum.

annemin çok yakın bir arkadaşı var kadın 10 yıl önce eşinden ayrılmış bu süreçte hayatına bir sürü adam girmiş tabi ben sadece konuşuyor tanımak istiyor uygunsa evlenir ne var bekar kadın diyordum..

sonra bir öğrendim ki evli bi adamla beraber adam genç karısı o kadar güzel ki ve bu kadınla arasında 16 yaş var... çocuk buna sürekli çiçekler çikolatalar yolluyor devamlı karısına iş seyahati deyip yanına geliyor bazen işteyim deyip yanıana gidiyor falan neler neler ben duydum yaptığın tam bi o... hülya teyze sana hiç yakıştıramadım o kafandaki türbanıda çıkar at senin saçının telinden aldığın günahla zina kıyaslanamaz bile dedim..
aaa hekza öyle deme karısıyla boşanma noktasındalar beraber bile yatmıyorlar bana aşık falan dedi bende saydırdım hiç aynaya bakıyor musun sen neyine aşık fıstık gibi karısı var mal mısın nesin dedim annem yeter saygısızlık yapma kendi tercihi dedi bende ne b.k yerseniz yeyin seninde 2 tane kızın var etme bulma dünyası dedim.. o gün bugündür kendisiyle görüşmüyorum kızları çok iyi insanlar onlarla görüşüyorum..

annemle bu kadının görüşmesini istemiyorum kendisine daha önce de söylemiştim.. annem tavır koymuş ayrıl işte falan demiş neyse kadın ayrıldı akabinde adamın karısı 3 aylık hamişim diye foto paylaştı...

şimdi yine biriyle berabermiş neyseki bu bekar... fakat şimdide imam nikahı yapıp beraber olmak istiyormuş adam hülya malı da kabul etmiş..
şimdi ahlak bekçiliği yapacak değilim kimseye ben üniversitede eşimle beraber yaşadım 5 sene nikah falanda yoktu her şeyide yaşadık bir gramda pişman değilim aşıktım hala aşığım yine olsa yine yaparım ama bu nedir ya ?
nasıl bi midesizliktir ? kimse kimseyle sevişmesin demiyorum kim naparsa yapsın ama bunu böyle hanımhanımcık kadın edasıyla yapmasın. insan dışardan neyse odur.
bunun dışı mekke içi kerhane.. annem artık telefonlarına çıkmıyor ona gelmek istediğinde müsait değilim diyor mesafe koymaya başladı iyice yalnız ben bunu ifşa etmek istiyorum
kızlarından biri çok sert bu konuda annesini döver bile red eder bilse ve ben söylemeyi düşünüyorum.. haddim değil belki ama söylemek istiyorum bu yelloz karı sosyal medyada

yüzünün nuru fondotenden değil abdes suyundan olanlara günaydın..

yazdıkça yüzünün nuruna tüküresim geliyor.
kimseden delicesine böyle nefret etmedim heralde tiksiniyorum resmen.

çok sinirlenmişsin haklısın da.. biyerde tepki koymak lazım diye düşünüyorum fakat sen zaten tepkini koymuşsun ortaya.. daha fazla kafana takıp sinirlenmene değmez..

Dini nikahlı yaşamasında hiç bir problem yok. Izni Allah vermiş oluyor size ne? Diğer adamdan da ayrılmış bitirmiş. Ama siz bitirememissiniz onun bitirdiğini

Kadin evli bi adamlaymis ve ayrilmis.
Ne diyceksin kizlarina " sizin anneniz evli bi adamla birlikte olmusTU" mu?
Gecmis gitmis biseyi yuzeye cikarmakla sadece ailelerin icine fitne sokarsiniz. Sucluyamazsiniz.

Mesela bana gore evlenmeden beraber yasayan siz; benim hayat bicimimden cok farkli yasiyosunz. Pekte uygun bisey degil bu bana gore. Simdi bana diyceksinizki; sizene kardesim?
Aynen size yoneltelim ayni cumleyi; kadinin hayatindan size ne kardesim?

1. Gecmis gitmis, simdimi akliniza geldi bu mevzuyu acmak?
2. Simdiki hatasi neki kizlarina sikayet etmeyi dusunuyosunz? Sevgili yapmasimi?

Bizim annelerimiz de başörtü takıyor. Bu gereksiz ayrıntıyı paylaşarak biraz itibardan düşürme yoluna girmişsiniz ama neyse. Bence bu sizin dert edineceğniz bir durum değil. Ha bana inandırıcı da gelmedi özellikle evli barklı bir kadının o küfürleri kullanarak karşısındaki insanla konuşması, bu olay... Her neyse gerçekse bile, herkeste beyin var, akıl da. Kullanmak isterse doğru yolda kullanır, yok istemezse sizin zorunuzla olacak birşey değil. Görüşmeyerek çözebilirsiniz kendinizce. Ama o insanın hesabına birşeyler yapmak çok yanlış.

neyse konuya yazayım yönetim kibimi görene kadar.
anneniz neden konuşuyor bu kadınla, önce onu düşünün bence..

çok saçma buldum düşüncelerinizi kızmanızı yada tahammül edememenizi değil fakat bu düşünceler sağlıksız istemiyorsanız görüşmeyin ne demek ifşa etmek??? yani kendiniz her şekilde yaşayıp başka insanlara göre ahlaksızlık midesizlik yapmışsınız ne karışıyorsunuz diye ortalığı yıkmışsınız şimdi bir kaç tık üzerine daha kötü müdahale etmek istiyorsunuz? ahlak anlayısınız kendinizlke mi ölçüt ? sizin yaptığınız kadarı normalk üzeri anormal mi? kimsenmin hayatına karışamazsınız ayrıca özel hayatın ihlali gibi bir durumda ceza sözkonusudur. kendinize gelin bence

arkadaşlar diliyorum ki hepinizin hayatına böyle biri girer ve her biriniz o kadına aynen burada yazdığınız gibi hoş görülü olursunuz..
hani diyorlar ya burada ikinci kadınlar el üstünde diye gerçekten öyle.. hemcins diye göklere çıkardınız yellozun tekini.
dilerim her birinizin hayatına birer yelloz girer ve sizde bana söylediğiniz gibi amaan hülya yat kız nolacak.. al benim kocamlada takıl 2-3 gün imam nikahı nasılsa.. dersiniz..

sonuçta herkesin kendi hayatıymış ya..
arkadaşım beddua etme bence. hoş değil bu

Dondum dolastim geri geldim bu konuya ya.
Smdi sorun ne tam olrak hanfendi?
Kadinin evli bi adamla cikmis olmasimi?
Kadinin sevgili yaptigimi?
Kadinin basi kapali olmasimi?
Kadin imam nikahi kiymak istemesimi?

Ne kdar cagdas oldugunuzu ve dar goruslu olmadiginizi belirtmek adina 5 sene bekar hayati yasadigini soyluyosunz. Simdi bu sizi haklimi kildi daha cok? Hakmi kazandirdi bi baskasina kufur etmeye? Kadinin yanlis bisey yaptigini soyluyorsunz ve kadinin pisman olmadigini soyluyorsunuz. Ve bu konuda cok kizginsiniz. Peki size desem ; 5 sene bekar hayati yasamis ve halada dogru bisey yaptigini, yine olsa yine yapicagini soyluyor; hadsiz. Bunu demeye hakkim varmidir? Bence yoktur. Banane; sizene.

Ayrica bakalim kim daha cok gunaha girmis? 5 sene bekar yasayanmi; imam nikahi kiymista yasayan birisimi? Allah bilir.. baskalarinin gunahi sizin gunahiniza kefaret olamaz..

Back
X