- 24 Haziran 2010
- 480
- 362
- 103
Ben karakteri buysa açıkçası anneciğinden kopacağını zannetmiyorum ama benim eşim eğer ki anneci olsaydı boşanmadan önce mutlaka yazdıklarını denerdim ben aileler işin içine girecekse bu oran eşit olmalı diye düşünenlerdenim.
Senin annene mi gidiyoruz güzel o zaman benim anneme de gidilecek. Böyle anneci erkekler bu şekilde annelerinin hayatlarının ne kadar içinde olduğunu bir nebze olsun anlayabilirler. Tabi normal bir ilişki varsa bu eşitlikçi tavır iki tarafa da gına getirebilir.
k.validem bu zamana kadar baskı altinda yaşamış kendi kendine hiç birşey yapmamış sosyalleşme kavramı onun için çok farklı doğru dürüst arkadaşı yok onun dışında da kendi kendini oyalayabilen ya da bi alışveriş merkezine kendi başına gidip gezebilecek bi tip değil ona göre bizim peşimize takılıp bişeyler yapmak yada bize gelip çay içmek sosyalleşmek. Benim annem kendi kendini el işi ile oyalar tv izler yaninda kimse olmasa da gider alışveriş yapar dolaşır ama.k.v tersi bende bu tarza alışkın olmadığım için daraliyorum. K.v haftada bir gün kursa gidiyor ordan da kimse ile görüşmüyorBen senin bundan önceki konunu da biliyorum. Kv ye acil bir meşguliyet lazim. Yoksa düşmez sizin yakanizdan.
k.validem bu zamana kadar baskı altinda yaşamış kendi kendine hiç birşey yapmamış sosyalleşme kavramı onun için çok farklı doğru dürüst arkadaşı yok onun dışında da kendi kendini oyalayabilen ya da bi alışveriş merkezine kendi başına gidip gezebilecek bi tip değil ona göre bizim peşimize takılıp bişeyler yapmak yada bize gelip çay içmek sosyalleşmek. Benim annem kendi kendini el işi ile oyalar tv izler yaninda kimse olmasa da gider alışveriş yapar dolaşır ama.k.v tersi bende bu tarza alışkın olmadığım için daraliyorum. K.v haftada bir gün kursa gidiyor ordan da kimse ile görüşmüyorBen senin bundan önceki konunu da biliyorum. Kv ye acil bir meşguliyet lazim. Yoksa düşmez sizin yakanizdan.
Sorun o zaten. Bizde bir yaştan sonra insanlar kendilerini cocuklarina bagliyorlar. Çocukların büyümüş, git gez, sosyalles. Bir yerde otur kahve iç, ne bileyim yapilacak milyon is var. Kv dikkafali bir kadın değilse onu kırmadan yonlendirebilirsin aslinda. Ben yasliligimda şunları şunları yaparim falan desen belki ozenir. Hani direkt degilde dolaylı yoldan...K.v
k.validem bu zamana kadar baskı altinda yaşamış kendi kendine hiç birşey yapmamış sosyalleşme kavramı onun için çok farklı doğru dürüst arkadaşı yok onun dışında da kendi kendini oyalayabilen ya da bi alışveriş merkezine kendi başına gidip gezebilecek bi tip değil ona göre bizim peşimize takılıp bişeyler yapmak yada bize gelip çay içmek sosyalleşmek. Benim annem kendi kendini el işi ile oyalar tv izler yaninda kimse olmasa da gider alışveriş yapar dolaşır ama.k.v tersi bende bu tarza alışkın olmadığım için daraliyorum. K.v haftada bir gün kursa gidiyor ordan da kimse ile görüşmüyor
Sorun o zaten. Bizde bir yaştan sonra insanlar kendilerini cocuklarina bagliyorlar. Çocukların büyümüş, git gez, sosyalles. Bir yerde otur kahve iç, ne bileyim yapilacak milyon is var. Kv dikkafali bir kadın değilse onu kırmadan yonlendirebilirsin aslinda. Ben yasliligimda şunları şunları yaparim falan desen belki ozenir. Hani direkt degilde dolaylı yoldan...K.v
k.validem bu zamana kadar baskı altinda yaşamış kendi kendine hiç birşey yapmamış sosyalleşme kavramı onun için çok farklı doğru dürüst arkadaşı yok onun dışında da kendi kendini oyalayabilen ya da bi alışveriş merkezine kendi başına gidip gezebilecek bi tip değil ona göre bizim peşimize takılıp bişeyler yapmak yada bize gelip çay içmek sosyalleşmek. Benim annem kendi kendini el işi ile oyalar tv izler yaninda kimse olmasa da gider alışveriş yapar dolaşır ama.k.v tersi bende bu tarza alışkın olmadığım için daraliyorum. K.v haftada bir gün kursa gidiyor ordan da kimse ile görüşmüyor
Evet işim zor söylesem suçlu oluyorum söylemesem kendim üzülüyorum.olgunlasmamis erkek eşine sahip çıkamıyor bunu anladımBenim eski esimde ailesine bagimliydi, ve halen oyle, bagimli alkole bagimlilik gibi, yada sigaraya bagimlilik gibi bagimli iste .. kafasi basmiyo, halbuki ailesi bizim evliligimizin bitmesinin en buyuk sebebiydi.. cok iyi hatirliyorum, sevgililer gunuydu, gerci inanmam bu tarz seylere ama annesine ve bana hadi hazirlanin gidiyoruz demisti.. bi baktim arkadaslarini, onlarin eslerini, kiz kardesini vs toplamis cumbur cemaat aksam yemegine gitmistik.. dedim ohaaa etrafimda 15 kisi vardi.. guya sevgililer gunuymuste.. amannn beee neler cektim daha bunlar neki.. isiniz zor vallahi ne diyeyim..
haklısın göze göz dişe diş yapmak lazım başka türlü laftan anlamıyor eşimbi kaç arkadaşta aynı tavsiyeyi vermiş ben de aynısını yapıcam.. bi kere ayrılmak söz konusu bile olmasın zaman geçtikçe düzelir sonsuza kadar bu böyle gidecek değil. ikincisi diyeceğim de şu ki : kesinlikle ama kesinlikle sen de aynı şeyleri yap. o annesine ne aldı mesela? atıyorum bi fular mı aldı, hemen bi fular da sen kap ordan, ''aa bu da güzelmiş bunu da benim anneme alalım çok sevinir'' de. mesela annesiyle ve seninle yemeğe mi gidiyor? hemmen anneni ara anneni de çağır. eşine hiç şikayette bulunma hatta tam tersi hoşuna gitmiş gibi davran. mesela yemeğe gidiyorsunuz annesini de çağırdı ya tepkin şu olsun: ''aa çok güzel fikir dur bende annemi arıyayım hayatım'' .
eğer bu durum onun hoşuna gitmezse bir sabredecek iki sabredecek üçüncü de sana sitem edecek. hahh işte şimdi şikayetini belirtme zamanı geldi işte! ''e sen de aynı şeyi yapıyosun ne var bunda ben yapınca mı suç oluyor?'' diye başlayacaksın,
sonra ''aslında haklısın ben de seninle başbaşa vakit geçirip, başbaşa bişeyler yapmayı özledim bu sefer de annelerimizi çağırmayıverelim'' diye devam edeceksin. yani alttan alttan şunu yapıcaksın ''ya ikimizin annesi de bu planlarda olmaz, ya ikimizin annesi de olur.''
ama tartışırken alttan alma, yıkıcı da olma, orta yolu bul. emin ol bi süre sonra işine yarayacak benden söylemesi.
kaynanalar fenaysa biz daha fenayız. fighting !!
Evet evlendikten sonra aile kıymete biniyorAynı durumlar..
Kv kv kv !
Çok problemlerim oldu benimde çok düşkündü ve şuan boşanmaya kadar geldim.. erkekler evlilik öncesi çok farklı evlilik sonrası çok farklılaşıyorlar!
Aslında uzaktan bakınca yada anlatinca küçük Şeyler gibi görünüyor ama evliliği etkiliyor ev gergin olunca tartışma kaçınılmaz oluyor ee bunların sonucundada konu ayrılığa gelebiliyor bazenAhirette yuva yikmanin hesabini nasil verecekler bilmiyorum ayni sey benim basimda da var ve bizde de bosanma tarzi seyler konusuyo
Bende eşitlikten yanayim ama eşim öyle değil varsa yoksa kendi annesi ve ailesi empati kuramiyor beni anlamıyorBen karakteri buysa açıkçası anneciğinden kopacağını zannetmiyorum ama benim eşim eğer ki anneci olsaydı boşanmadan önce mutlaka yazdıklarını denerdim ben aileler işin içine girecekse bu oran eşit olmalı diye düşünenlerdenim.
Senin annene mi gidiyoruz güzel o zaman benim anneme de gidilecek. Böyle anneci erkekler bu şekilde annelerinin hayatlarının ne kadar içinde olduğunu bir nebze olsun anlayabilirler. Tabi normal bir ilişki varsa bu eşitlikçi tavır iki tarafa da gına getirebilir.
Bende konuşup çözmeyi isterim ama eşimle bu çok zor yanlış anlar küser bin tane laf eder kisacasi beni kötü ilan ederBnm eşim evlenmeden önce aşırı düşkündü ailesine hala düşkün ama evlenmeden önce her hafta sonu 100 km yolu 1 gün görmek için gider gelirdi biz görüşemeDik doğru düzgün fln evlenmeden önce oturdum konuştum dedim ailene saygım ve sevgim var ama unutma evlendiğimizde artık onlar ikinci ailen olacak asıl ailen ben olacağım
Ben dedim beni bırakıp bırakıp ailene gitmeni istemiyorum gerekirse ayda 1-2 defa birlikte gideriz dedim ben sürekli annemlere gitsem hoşuna gider mi dedim
Bana hak verdi çok anneci olduğunun kendisi de farkında hala ailenin her üyesiyle günde 2 şer bazen 3 er defa tlf da konuşur ama ama olsun en azından bnm yanımda :)
Yani diyeceğim o ki baştan rahatsız olduğun şeyleri konuşmak önemli tabi senin eşin evlendikten sonra değişmiş ama nasıl davranayım basıl taktik uygulayayım fln bunlar yanlış oturup açık açık konuşmalısın
Bende eşitlikten yanayim ama eşim hep kendi ailesinden yana konuşmak zaten mümkün deil.offfhaklısın çünkü konuşarak anlatarak anlamazlar, rahatsız olacak ne var ki bunda derler.. o yüzden aynı duyguları kendisi de yaşamalı ki anlayabilsin. hem kendi annesi bizimle yemeklere gidiyorsa benim annemin de hakkı yok mu kızıyla damadıyla yemeğe gitmeye? eşitlik, eşitlik, eşitlik.. her zaman gerekli.
Insan çocukları ile de vakit geçirir ama deli gibi hayatının her anini bizimle geçirmeye calismasi beni yoruyor bazen kayinpederim de gelmiyor üçlü bi şekilde takılıyoruzSorun o zaten. Bizde bir yaştan sonra insanlar kendilerini cocuklarina bagliyorlar. Çocukların büyümüş, git gez, sosyalles. Bir yerde otur kahve iç, ne bileyim yapilacak milyon is var. Kv dikkafali bir kadın değilse onu kırmadan yonlendirebilirsin aslinda. Ben yasliligimda şunları şunları yaparim falan desen belki ozenir. Hani direkt degilde dolaylı yoldan...
Kadınlar evine eşine adapte oluyor ama erkekler için ayni durum. Söz konusu olmuyor maalesef onlar aileleyle iç içe devam ediyoroff offf.... ewlenen erkekneden aılesnden ayrldgnı artık kendı bı aılesı ve evı oldugunu kabllnıpona göre dvranmaz kı.. ewlenmeyn o zaman arkadas ananızındızınn dıbınde yasayın bskalarnn hayatnıdamahvetmeyın kmsenn umudyla oynamayınn.........
Kadınlar evine eşine adapte oluyor ama erkekler için ayni durum. Söz konusu olmuyor maalesef onlar aileleyle iç içe devam ediyor
Kadınlar evine eşine adapte oluyor ama erkekler için ayni durum. Söz konusu olmuyor maalesef onlar aileleyle iç içe devam ediyoroff offf.... ewlenen erkekneden aılesnden ayrldgnı artık kendı bı aılesı ve evı oldugunu kabllnıpona göre dvranmaz kı.. ewlenmeyn o zaman arkadas ananızındızınn dıbınde yasayın bskalarnn hayatnıdamahvetmeyın kmsenn umudyla oynamayınn.........
Evet bu vebal aslında k.validelerin çoğu evladi kendi sözünden çıkmasın el kızı oglumuzu avcuna almasin psikolojisinde oldukları için huzur vermiyormar eş de ona uyum saglarsa iş boşanmaya kadar gidiyorkrsısındakı kadın ne hayallerle evlenıyo ama yazık deglmı hak deglmı bu nasıl odeyecekler veballerını.....
Çocuk la alakalı değil kesinkikle. Çocuk asla erkeğin eşine daha düşkün olmasını sağlamıyor.Beş yildir evliyim severek evlendik eşimle ama evlendikten sonra değişti. Ailesi ile yakin oturuyoruz burada bi çok konum var bilen arkadaşlar vardir annesi hep hayatımızın merkezinde olmak istedi zırt birt gelip gitmeleri ile beni hayattan bıktırdı. Ben kendimi çekmeye mesafe koymaya çalıştım kurslara yazildim en son gittiğim kursa gelmek istedi bi şekilde atlattim. Şu aralar gündüzleri evde olamıyorum gelip gitmesi azaldi bende gitmiyorum evde olduğum günler de işlerimi yapiyorum.aksamlari da hemen hemen hiç gitmiyoruz çünkü eşim babasi ile birlikte akşama kadar gündüz annesini de görüyor. Şimdilik kurslar sayesinde rahat nefes aldim ama.k.v aslinda ayni kafada.bu arada evlenmeden önce ailesine hiç düşkün olmayan eşim resmen kabuk değiştirdi .sevgililer gününde eşimle yemeğe gittik annesi ile yazişmişlar eşim sizide yemeğe götürücem hediyen nasıl beğendin mi gibi şeyler yazmış açıkçası şaşırdım insan annesine hediye de alir yemeğe de götürür ama sevgililer gününde bunu yapması anlamsiz geldi.
Eşim son zamanlarda bunu çok sık tekrar eder oldu ne yapsak bir iki hafta sonra annesiylede yapar olduk. Benimde zaman zaman dışarıda bişey yaptığımda annemlerde olsaydi diye içimden geçirdiğim olur içime sinmez bazen eşime de oluyor galiba.ayni program bi şekilde uygulanıyor k
Pederim her zaman dahil olmuyor zaten. Alışverişe çıkıyoruz anneme de alayım diyor.bu arada annesinin maddi durumu gayet yerinde.ben çoğu zaman kendimden bile fedakarlık ederim maddi konularda. Benim durumumda olan bu durumlara çözüm önerisi olan yazsin lütfen daraliyorum çocuğumuz yok acaba ondan mi böyle diyorum eşime direk bişey söylesem ben hatali olacağım nasıl davranayim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?