- 9 Ocak 2018
- 862
- 3.414
- 113
- Konu Sahibi yasemin010103
"Türkçe'de" değil Türkçede olacakÇok da kolay. Kendi parasını kazanan bir kadın ayrı bir eve çıkabilir.
Bu arada Türkçe'de w diye bir harf yok.

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
"Türkçe'de" değil Türkçede olacakÇok da kolay. Kendi parasını kazanan bir kadın ayrı bir eve çıkabilir.
Bu arada Türkçe'de w diye bir harf yok.
"Türkçe'de" değil Türkçede olacakBu konu sahibi için ben daha fikir beyan etmem...Ne yaptığı belli olmayan bin tane iş karıştırıp özgür değilim diyen biri.Sabahtır boşa vakit kaybettim...Ha sizin özgürlük anlayışınız buysa ben özgür değilim olmakta istemiyorum.Bye.
Türkçe özel isimdir. Özel isimlere gelen ekler tırnak işaretiyle ayrılır :) Kaldı ki tırnak işareti yanlış bile olsa sizin her mesajınızda "ew, ewe, ewin, ewden" yazmanızdan daha çirkin değil inanın."Türkçe'de" değil Türkçede olacakBu konu sahibi için ben daha fikir beyan etmem...Ne yaptığı belli olmayan bin tane iş karıştırıp özgür değilim diyen biri.Sabahtır boşa vakit kaybettim...Ha sizin özgürlük anlayışınız buysa ben özgür değilim olmakta istemiyorum.Bye.
İşte bunu okuduktan sonra çıldırdım.Hem çalışsın sana araba alsın hem döv söv.Bazı insanlar çocukları kullanmak için dünyaya getiriyor heralde.Ne biçim anne babalar var yahu!! Ben burda sinire kestim.Ayrı eve çıkmam suan mumkun değil babama kredi çekmıstım araba alsın diye suan 50bin tllik kredisi var ayrılırsam ödemez benimde gücüm yetmez.. sıkıştım kaldım napacağımı blemiyorumm
Hayır , özel isimlere yapım ekinden sonra çekim eki gelirse ayrılmaz.Türk -> kök -çe -> yapım eki olduğu için yapım ekinden sonra gelen -de hâl eki yani çekim eki olduğu için ayrılmaz.Türkçe özel isimdir. Özel isimlere gelen ekler tırnak işaretiyle ayrılır :) Kaldı ki tırnak işareti yanlış bile olsa sizin her mesajınızda "ew, ewe, ewin, ewden" yazmanızdan daha çirkin değil inanın.
Sizin özgürlük anlayışınız da, dayak da yesen ailendir ses çıkarma otur, yaptığın iş doğru da olsa gizle, huylarına git.
İşte kızlarımız maalesef böyle geri kafalı ailelerle rezil RUSVA baskıcı bir hayat yaşıyor.ben çok ama çok üzülüyorum bu durumlara.benim bir kızım var şu an hamileyim ikinci kızım olacak ALLAHİM BANA OMUR VERDİGİ MUDDETCE onları hiç sikmadan güvenerek onlarında bana güvenini sağlayarak yaşatacağım gencliklerini.babamizda Allah'a şükür böyle anlayışlı.benim gençliğine gelince bende baskıcı bir gençlik yaşadım ama küfür yoktu şiddet yoktu ama baskı fazlasıyla vardi sizi çok iyi anlıyorum.abimlerde vardı babamda onu geçtim annem başta bizi ablamla COKKKKKK sikti.26 yaşındayım ailemle yaşıyorum. Dün akşam erkek arkadaşımla yemeğe gittik saat 22:30 civarı eve geldim. Eve de işyerinde ki arkadaşlarla yemeğe gidiyoruz dedim ama inanmadılar. Sat 08:00 den beri bir annem arıyor sen nerdesin bir babam arıyor sen nerdesin bir kardeşime mesaj attırıyolar nerdesin gel diye zaten keyfim kalmadı dakkda bir aradılar ve babam arayınca küfür edip kapatıyor. Eve gelirken dönüşte erkek arkadaşım arabayla eve yakın bir yerde bıraktı ama babam arabadan inerken görmüş beni. Eve girdim başladı küfürler etmeye bana vurmaya ve boğazımı sıkmaya sen kimlesin senin pezevengin mi var kimin arabasından indi vs bu tarz laflar 2 kere geldi gitti boğmaya çalıştı en son annem tuttu babamı. Canım çok sıkılıyor 26 yaşındayım hala dayak yiyorum çok sıkıldım evden uzaklaşlamak istiyorum yapamıyorum çok mutsuzum özgür olan insanlara çok özeniyorum..
Peki öğretmenim düzeltme için teşekkürlerHayır , özel isimlere yapım ekinden sonra çekim eki gelirse ayrılmaz.Türk -> kök -çe -> yapım eki olduğu için yapım ekinden sonra gelen -de hâl eki yani çekim eki olduğu için ayrılmaz.Bi' de yeri gelmişken yazım kurallarıyla ilgili bir uyarım daha var , çok yanlış yazılıyor bu.
"ŞUAN" değil "ŞU AN" , yani ayrı yazılır.Herkes birleşik yazıyor maalesef. Öğretmenliğim tuttu.
İşte kızlarımız maalesef böyle geri kafalı ailelerle rezil RUSVA baskıcı bir hayat yaşıyor.ben çok ama çok üzülüyorum bu durumlara.benim bir kızım var şu an hamileyim ikinci kızım olacak ALLAHİM BANA OMUR VERDİGİ MUDDETCE onları hiç sikmadan güvenerek onlarında bana güvenini sağlayarak yaşatacağım gencliklerini.babamizda Allah'a şükür böyle anlayışlı.benim gençliğine gelince bende baskıcı bir gençlik yaşadım ama küfür yoktu şiddet yoktu ama baskı fazlasıyla vardi sizi çok iyi anlıyorum.abimlerde vardı babamda onu geçtim annem başta bizi ablamla COKKKKKK sikti.
Erkek arkadaşımla bukusucan İzmir n istersin vermez tehdit eder abine derim babana derim.izin verdi diyelim sürekli arar bir saate git gel derdi:))
Şaka gibi demi evden çıkıp buluşan yerine gitmem zaten 40 dk sürer
Aman inanın eziyet gibi ben sizi konu sahibi cockkkkk iyi anlıyorumsimdi evlendim kocam var akşama kızımı alıp gezmeye AVM ye gidecek desem bu saatte ne işin var demez düşün cokkkk şükür
Ailemden gorm sığınırım kocamdan gordum![]()
Dilimizin kurallarını bilmemiz gerekir diye düşünüyorum.Yanlış anlaşılmak istemem.Ama her millet diline sahip çıkıyor.Sizin de yazdığınız gibi "v" yerine "w" kullanılması , yazım yanlışları , yabancı sözcükler vs vs beni çok rahatsız ediyor.Öğretmenlikle ilgisi de yok aslında.Öğretmen olmadan önce de böyleydim. :)Peki öğretmenim düzeltme için teşekkürler
Ama şuan veya şu an takılmak için çok küçük değil miO kadar kusur olur yani ne olacak
Ben de çok dikkat ediyorum zaten ama "şu an" çok küçük bir nüans sanki :) Bilmiyorum normalde de/da eklerinin ayrılmasına falan da takarım ama bu biraz bana takıntı gibi geliyor yani onları ayırmadık diye dilimizi kaybetmiyoruz.. Neyse ben konuyu saptırmayayım tekrar teşekkürler :)Dilimizin kurallarını bilmemiz gerekir diye düşünüyorum.Yanlış anlaşılmak istemem.Ama her millet diline sahip çıkıyor.Sizin de yazdığınız gibi "v" yerine "w" kullanılması , yazım yanlışları , yabancı sözcükler vs vs beni çok rahatsız ediyor.Öğretmenlikle ilgisi de yok aslında.Öğretmen olmadan önce de böyleydim. :)
Evlenin o zaman şekerim. 26 yaşında koca kız dövülür müymüş? Babanın yaptığı da iş değil. Bu arada yasak aşk mı yaşıyorsunuz? Ailenle tanıştırmayı denesen erkek arkadaşını.26 yaşındayım ailemle yaşıyorum. Dün akşam erkek arkadaşımla yemeğe gittik saat 22:30 civarı eve geldim. Eve de işyerinde ki arkadaşlarla yemeğe gidiyoruz dedim ama inanmadılar. Sat 08:00 den beri bir annem arıyor sen nerdesin bir babam arıyor sen nerdesin bir kardeşime mesaj attırıyolar nerdesin gel diye zaten keyfim kalmadı dakkda bir aradılar ve babam arayınca küfür edip kapatıyor. Eve gelirken dönüşte erkek arkadaşım arabayla eve yakın bir yerde bıraktı ama babam arabadan inerken görmüş beni. Eve girdim başladı küfürler etmeye bana vurmaya ve boğazımı sıkmaya sen kimlesin senin pezevengin mi var kimin arabasından indi vs bu tarz laflar 2 kere geldi gitti boğmaya çalıştı en son annem tuttu babamı. Canım çok sıkılıyor 26 yaşındayım hala dayak yiyorum çok sıkıldım evden uzaklaşlamak istiyorum yapamıyorum çok mutsuzum özgür olan insanlara çok özeniyorum..
oooooo bu konuları görmedim ben bu evden derhal kac bırak 40 milyarı kiraya bile olsa o cocugu kacırma sakın ailen manyak tatlım26 yaşındayım ailemle yaşıyorum. Dün akşam erkek arkadaşımla yemeğe gittik saat 22:30 civarı eve geldim. Eve de işyerinde ki arkadaşlarla yemeğe gidiyoruz dedim ama inanmadılar. Sat 08:00 den beri bir annem arıyor sen nerdesin bir babam arıyor sen nerdesin bir kardeşime mesaj attırıyolar nerdesin gel diye zaten keyfim kalmadı dakkda bir aradılar ve babam arayınca küfür edip kapatıyor. Eve gelirken dönüşte erkek arkadaşım arabayla eve yakın bir yerde bıraktı ama babam arabadan inerken görmüş beni. Eve girdim başladı küfürler etmeye bana vurmaya ve boğazımı sıkmaya sen kimlesin senin pezevengin mi var kimin arabasından indi vs bu tarz laflar 2 kere geldi gitti boğmaya çalıştı en son annem tuttu babamı. Canım çok sıkılıyor 26 yaşındayım hala dayak yiyorum çok sıkıldım evden uzaklaşlamak istiyorum yapamıyorum çok mutsuzum özgür olan insanlara çok özeniyorum..