Aile baskısı-özgürlük kısıtlanması ve dayak...

Sikayet etmis de sonuc mu alamamis??
Etseydi elbet alırdı, ama sonuçta dayağını yediğiyle mi kaldı? evet.
Demek ki isteyince isteyen dokunup zarar verebiliyormuş.
O dayağı yedikten, buraya gelip konu açacak kadar travmasını yaşadıktan sonra başlarım öyle devlete, polise.

Konu sahibi merak ettim gecen sene tek gecelik iliski icin otelde kalirken babana mervelerle ders caliscaz falan mi dedin :27: bu aile yapisiyla bu cesaret agzim acik kaldi dogrusu :KK57:

Etseydi elbet alırdı, ama sonuçta dayağını yediğiyle mi kaldı? evet.
Demek ki isteyince isteyen dokunup zarar verebiliyormuş.
O dayağı yedikten, buraya gelip konu açacak kadar travmasını yaşadıktan sonra başlarım öyle devlete, polise.
Haklisiniz önlem amacli her eve bir polis dikilmeliydi.

görseydi yerdiniz yani dayağı ya bazı noktalarda haklısınız da bu kız 18 yaşında değil ki yada 16 26 yaşında evlenecek yaşta tamam belki babadan çekinirsin gizli yaparsın ama baba anlar benim üni bitti atandım konuştuğum kişiyi anneme dedim o da babama dedi haberi oldu ne yani kalkıp dövecekmiydi beni zaten evlenme yaşına gelmişim okulum bitmiş çalışıyorum çocuk değilim dayak ne ya şimdi o kız vaz mı geçecek yook hatta yanlış kişi bile olsa karşısında ki inat edecek zaten babam destek değil ki iyi de olsa kötü de olsa razı olacak Rabbim herkese güzel günler göstersin annenin babanın eşin çocuğun hayırlısını versin gizli yapmakla iş çözülmez
Sır gibi saklanılmadı tabiki annem babam biliodu ilk günden beri.ama akşam arabasından indigimi gorselerdi tepki gösterirlerdi.Aileni bile bile de bazı şeyleri gözlerine gözlerine sokmamak lazım kendi iyiliğin için.Kendini bildikten sonra istedgini yapmakta özgür her birey.Bunu gündem haline getirmek yanlış.

Gece kimseyle otelde kalmadım ama bişeyler yaşadım bununla yaşadığım şiddeti haklı gösteremezsiniz.
Konu sahibi merak ettim gecen sene tek gecelik iliski icin otelde kalirken babana mervelerle ders caliscaz falan mi dedin :KK53: bu aile yapisiyla bu cesaret agzim acik kaldi dogrusu :KK57:

Konu sahibi merak ettim gecen sene tek gecelik iliski icin otelde kalirken babana mervelerle ders caliscaz falan mi dedin :KK53: bu aile yapisiyla bu cesaret agzim acik kaldi dogrusu :KK57:
Aaaa şaka yaptın sandım.Konu sahibinin eski konularına baktm cidden doğru.Bende sabahtır kendimi yiorm kız ewden giderse bunlar bunu öldürür diye.Kız meger deli yürekmiş pess.

Sır gibi saklanılmadı tabiki annem babam biliodu ilk günden beri.ama akşam arabasından indigimi gorselerdi tepki gösterirlerdi.Aileni bile bile de bazı şeyleri gözlerine gözlerine sokmamak lazım kendi iyiliğin için.Kendini bildikten sonra istedgini yapmakta özgür her birey.Bunu gündem haline getirmek yanlış.

kızı okuduğumuz kadar savunuyoruz içeriğini kızın fıtratını bilmiyoruz ayrıca o da gözlerine sokmamış zaten yalan söylemiş iş arkadaşı falan filan ben normal şartlar altında bu kızın olayını katmadan ailesel sorunlarını ve fıtratını bilmeden her hangi bir birey olarak düşünüyorum ve 26 yaşına gelmiş birinin yalana dolana başvurmasına gizli gizli bir şeyler yapmasına karşıyım özgürce kararlarını kendisi verebilir kimseyi kırmadan kendi de kırılmadan

Gece kimseyle otelde kalmadım ama bişeyler yaşadım bununla yaşadığım şiddeti haklı gösteremezsiniz.
otelde de kakabilirsiniz kimseye aciklama yapmak zorunda degilsiniz. Gelmissiniz 26 yasina. Ailenizin ya da uyelerin muhafazakarligi kendilerini baglar. Kimsenin sizi ozel hayatiniz nedeni ile elestirmeye hakki yok.

Türkiye şartlarında bekar bi bayanın ayrı ewe çıkması kolay mı böyle bir akıl veriosnz merak ettm???Burası Türkiye.Hadi ayrı ewe çıktı diyelim ailesi rahat birakacakmi?ki gec geldi sevgilisi var diye dayak yemiş.
Çalışıyorsa ayrı eve çıkar dayak neymiş malmı bu öyle şeymi olur nefret edilesi birşey

Yok ben siddeti hakli gostermiyorum cesaretinize sastim. Otel deyince ben kaldiniz anladim.
Daha once bu konuya olan yorumumu yaptim zaten, ya tasinacaksiniz ya da biraz evdeki hayata uyum saglayacaksiniz. Baska yolu yok malesef.

Sonuna kadar haklisiniz
Ama boyle bir aile ayri eve cikmaniza da izin vermez

Yapacak cok sey yok gibi.

Idare edeeksiniz
Onlarin kurallarina uymaya calisacaksiniz

Evlenince kendi duzeninizi kurarsiniz ins

Sonuna kadar haklisiniz
Ama boyle bir aile ayri eve cikmaniza da izin vermez

Yapacak cok sey yok gibi.

Idare edeeksiniz
Onlarin kurallarina uymaya calisacaksiniz

Evlenince kendi duzeninizi kurarsiniz ins
Doğru katılıyorum..
Beni şok eden bişey vardı 3 sene önce bir kız eve 30 dakika geç geldiği için babası tarafından öldürülmüştü. Haberi okuyunca kanım donmuştu. Neler var neler..

Dayak yiyip oturmayacak tabiki.Biraz daha dikkatli davranacak.Babasının öyle oldugunu biliosa en azindan evlenene kadar suyuna gidebilir.Ev ayırmakla bu işler cozulmez...Benim çevremde 50 yasınada gelinse bi kadını ayrı ewe cikarmazlar ayrıca...Görmedim de hiç.
Siz nerede yaşıyorsunuz? Ben 17 yaşımdan beri ailemden ayrı yaşıyorum üniversite için ayrıldım 19 yaşındayken de tek başıma evime çıkmıştım.

Dayak yiyip oturmayacak tabiki.Biraz daha dikkatli davranacak.Babasının öyle oldugunu biliosa en azindan evlenene kadar suyuna gidebilir.Ev ayırmakla bu işler cozulmez...Benim çevremde 50 yasınada gelinse bi kadını ayrı ewe cikarmazlar ayrıca...Görmedim de hiç.
iyi de herkes sizin çevrenize göre yaşayamaz takdir edersiniz ki.

@goodlucky kredi çekerken baban kefil oldu mu ya da kim oldu?

Aynen. Çünkü asıl borçlu ile kefil müteselsil sorumludur.Yani eğer kefil var ise borçtan dolayı senin kadar o da bu borcu ödemekle yükümlüdür. O yüzden eğer böyle bir durum var ise iş değişebilir.
Dayak,şiddet (psikolojik,sözlü,fiziksel,ekonomik vs.)Hiç farketmez şiddet şiddettir. İster ailen olsun ister eşin hiçbir kimse bir başka kimseye şiddet uygulayamaz arkadaşım. Bu ülkede eğer üzerine düştüğün takdirde bu tür suçların miss gibi de cezası var hem de sen altsoy olduğun için arttırıcı sebep var. Bu sebeple gidip şikayetçi olabilirsin ve gerektiğinde sana devlet ücretsiz avukat tayin edecektir. Asla kendini ezdirme ve bu durumu kabullenme. İnan yapabileceğin çok şey var. Ama maruz kaldığın şeyin asla makul ve mantıklı bir açıklaması yok.

Siz nerede yaşıyorsunuz? Ben 17 yaşımdan beri ailemden ayrı yaşıyorum üniversite için ayrıldım 19 yaşındayken de tek başıma evime çıkmıştım.
Adana...Bende 17 yaşında üni için sehir dışına gittim.Lakin bu eğitim için evden gitme olmayacağı icin o yorumlar yapıldı.Karşılaştırılmamalı...Ayrıca bu konudaki son msjim.Konu sahibinin önceki açtıgı konular pekte özgür olmayan, kısıtlanan bir kişinin hikayesi deil.Sadece ben ciddi anlamda onun icin üzüldm başına bişelr gelck diye.Lakin seçimleri zaten farklıı...Bundan sonra yorum yapacagim zaman bi bakacam konu sahibinin eski konularina.Ders olsn bana.

Back
X