Madalya versinler diye yapmadım zaten ben doğu kızıyım elimizden her iş geliyo çok şükür öyle malesef bizim bazı şeyler için çok imkanımız olmuyo bu hayatta okumak gibi ya da gençliğimizi yaşamak gibi
o zaman evinizi kapatmayıp orada oturup geçinseydiniz madem her iş geliyor elinizden? sizin dediklerinizle bu hayatınız birbirine uymuyor. hiç o dediğiniz kadın değilsiniz.
elinden her iş gelen kadının babasının evinde çocuğuyla ne işi var pardon? madem abileriniz yatıyor madem buna gıcık oluyorsunuz, niye o evdesiniz? siz doğulusunuz o evden de çıkmışsınız, evlenmiş gitmişsiniz illa gidilecekse de madem k.validenizin evine gidin örf bunu gerektirmiyor mu?
ayrıca bu bu hayatta tek çalışn da siz dğeilsiniz, bu neyin draması bu kadar?
10 yaşında çocuktum ben tarla çapalıyordum, harman kaldırıyorduk yardım ediyordum kuyudan su çekiyordum, arka arkaya da boy boy bebe vardı evde.
14 yaşından beri de çalışıp ya da burs alıp tamamen kendim geçiniyorum, sizin yaşınızda da kendi paramla fıldr fıldır geziyordum. sefam olsun.
benim ailemde tüm kadınlar böyle yaşadı bu hayatı, ailem de kalabalık onlaca belki yüz tane kadından bahzediyorum ki aynen böyle iş güç ev bark sahibi oldular...bi doğulular çalışmıyor ya.
ama sizin gibi 2 sene çalışmasıyla ailesini abad ettiğini iddia eden yok. 25 seneyi geçmiş ben çalışıyorum, hala annemin evinin yemeğini de yaparım ütüsünü de eksiğini de alırım, annemi-babamı tatile de götürürümi annem-babam, tabii ki yapacam.
kendi evimin işini zaten yaparım. dünya böyle bir yer ya yapacaksın ya verip parasını yaptıracaksın....kimseye gökten sofra hazır inmiyor. insanlar 40 sene 50 sene çalışıyor
2 sene çalışıp jübile yapmak diye bir dünya yok.
üstelik de sizin çocuğunuz var. kocanız hapiste. başkası 1 iş yapıyorsa siz 3 yapacaksınız, ama sizde bu çene varken siz ezilmezsiniz. hiç örseleniyorum filan demeyin burada.