• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile evindeyim artık yapamıyorum

Hani 30 yaşında olsa da işte atıyorum 18 yaşından sonra çalışsa eve dönse biri bir şey dese anları da 2 sene çalıştı diye ortalığı birbirine katmak bayağı drama Queen
Meseleyi sadece bundan ibaret sanıyonuz ya da daha önce yaptığınız yorumları çok alttan almışlar malesef canım ha çalıştığı için ortalığı birbirine katmak deniliyorsa bu evet 2 abim varken ben köpek gibi çalıştım ve şuan da örselenen benim

Yatak odamamı girdin evlenmeden bebek yaptığımı düşündüren şey ne sana hadsizleşmeyin
ahahaha

benim yazdığım bişey değil nedense alıntılarken ben yazmışım gibi olmuş da
evlenmeden bebek yaptın demiyor
onu evlenmeden ve bebek yapmadan önce düşünseydin diyor

ohooo işte yeterince kitap okumadan da evlenmemek lazım, kamu spotu gibi konu...

ahahaha

benim yazdığım bişey değil nedense alıntılarken ben yazmışım gibi olmuş da
evlenmeden bebek yaptın demiyor
onu evlenmeden ve bebek yapmadan önce düşünseydin diyor

ohooo işte yeterince kitap okumadan da evlenmemek lazım, kamu spotu gibi konu...
Aynen arkadaş da noktalama işaretlerine çalışıp öyle evlenseymişti keşkeee

Meseleyi sadece bundan ibaret sanıyonuz ya da daha önce yaptığınız yorumları çok alttan almışlar malesef canım ha çalıştığı için ortalığı birbirine katmak deniliyorsa bu evet 2 abim varken ben köpek gibi çalıştım ve şuan da örselenen benim
Nokta koymadığın zaman cümleler birbirine giriyor.
Tüm hayat hikayeni bilmek zorunda değil kimse. Dertsiz insan yok bu dünyada. Mükemmel hayat diye bir şey yok.
İki abiniz evde yatmış siz de 2 sene kadar çalışmışsınız
Liseye gitmeyen pek çok genç gibi.

Benim anladığım 2-2.5 sene hiç kendine para harcamadan ailesine vermiş. asgari ücretten bile hesaplasak az bir miktar değil. Ayrıca 9 aylık bebekle çalışmanın kolay olduğunu düşündüren ne insanlara anlamıyorum. Bebege bakacak birileri de yok bence. Yani evde 2 abi varken, ben eve destek oluyorsam, okumamışsam bu süreçte bakmak zorundalar derdim. Kızı gereksiz zorbaliyorsunuz, ve hala devam ediyorsunuz

E çünkü çocuk.
Muhtemelen gezmek istiyor. Bebek bakası yok. Onu annesi yapsın istiyor. Çünkü bu yetiskin işi bir şey. O da sosyal medyada yaşıtları hayatını yaşarken neden bebek alti alsın değil mi? Neden bulasik yıkasın? Tüm hinci bundan
Yok be canııım benim hıncım laf anlamayan insanlardan. gezmek istediğim zaman bebeğimi alıyorum öyle gidiyorum zaten yetişkin işi dediğin şeyleri ben yiğenime yapıyordum 12 yaşında siz fazla geç kalmışsınız😂😂😂😂

Benim anladığım 2-2.5 sene hiç kendine para harcamadan ailesine vermiş. asgari ücretten bile hesaplasak az bir miktar değil. Ayrıca 9 aylık bebekle çalışmanın kolay olduğunu düşündüren ne insanlara anlamıyorum. Bebege bakacak birileri de yok bence. Yani evde 2 abi varken, ben eve destek oluyorsam, okumamışsam bu süreçte bakmak zorundalar derdim. Kızı gereksiz zorbaliyorsunuz, ve hala devam ediyorsunuz
Parayla ilgili kaygısı yok. Kayinvalide ve aile bu konuda destek. O sadece bebek bakıp ortak yaşam alanında biraz temizlik yapmak zorunda olmayı sindiremiyor.

Yok be canııım benim hıncım laf anlamayan insanlardan. gezmek istediğim zaman bebeğimi alıyorum öyle gidiyorum zaten yetişkin işi dediğin şeyleri ben yiğenime yapıyordum 12 yaşında siz fazla geç kalmışsınız😂😂😂😂
Madalya verdiler mi?

Güzel yorumun için teşekkür ederim. Benim derdimi gayet iyi açıklamışsınız malesef anlayışlı ya da insanların hayatını yargılamayan insan zor bu devirde ama inanki denilen hiçbir şeye alınmıyorum sadece insanlar ne kadar insanlıktan nasibini almamış onu görüyorum

Parayla ilgili kaygısı yok. Kayinvalide ve aile bu konuda destek. O sadece bebek bakıp ortak yaşam alanında biraz temizlik yapmak zorunda olmayı sindiremiyor.
Mesele ZATEN TEMİZLİK DEĞİL BENİM YAPTIĞIM TEMİZLİĞİ BU KONUŞANLARDAN HANGİ BİRİ YAPIYOR ÇOK MERAK EDİYORUM........... ORTAK YAŞAM ALANI BAK ADI ÜSTÜNDE BEBEĞİMLE GEÇİRECEK ZAMANIMI TEMİZLİK YAPARAK HARCAYAMAM KUSURA BAKMA AMA SEN YAP

Madalya verdiler mi?
Madalya versinler diye yapmadım zaten ben doğu kızıyım elimizden her iş geliyo çok şükür öyle malesef bizim bazı şeyler için çok imkanımız olmuyo bu hayatta okumak gibi ya da gençliğimizi yaşamak gibi

Kayınvalide ve aile ultra zengin değillerse ki (çok parası olan 16 yaşında çocuğu işe asla göndermez) ne kadar destek oluyor olabilir? Aile evinde yemek yiyordur, çocuğun bezi, maması vs aliniyordur eline ufaktan harçlık veriliyordur. Benim konu sahibinden anladığım ailesinin ona haksızlık yaptığını düşünüyor. Ataerkil bir ailede olduğunu, abileri malak gibi yatarken konu sahibinin her işe koşmasını istediklerini ve her yaptığına laf ettiklerini düşünüyorum. Agresifliği de bu yüzden bence.

Mesele ZATEN TEMİZLİK DEĞİL BENİM YAPTIĞIM TEMİZLİĞİ BU KONUŞANLARDAN HANGİ BİRİ YAPIYOR ÇOK MERAK EDİYORUM........... ORTAK YAŞAM ALANI BAK ADI ÜSTÜNDE BEBEĞİMLE GEÇİRECEK ZAMANIMI TEMİZLİK YAPARAK HARCAYAMAM KUSURA BAKMA AMA SEN YAP
Ya Allah aşkına temizlik dediğin ne senin? Türkiye’de bir ev 3+1. Diyelim 3 oda var 1 mutfak bir salon. 2 kadin o evi baştan aşağı temizlemeye kalsanız 2 saat.
Gunluk ne olabilir yahu. Uyanırsın kahvaltı sofrası toplanır bulasik makinesi dizilir. Camasir vardır asılır. İşte belki biraz toz vardır süpürürsün
Hayata müşterek.
Bak şu an ben hamileyim yemegi yaptım esim bulaşığı topluyor. Makineye çamaşırı bej koyuyorum o kurutucuya atıyor islak ağır diye. Sonra katliyoruz. İki kedi var kum oluyor evi iki günde bir süpürüyoruz.
Evde ne oluyor olabilir de sen külkedisi gibi davranildigini düşünüyor olabilirsin?
Anne babam çalıştığı için biz ablamla hep yaptık. Hala anne evine gidince yaparım. Elime mi yapışacak.

Kayınvalide ve aile ultra zengin değillerse ki (çok parası olan 16 yaşında çocuğu işe asla göndermez) ne kadar destek oluyor olabilir? Aile evinde yemek yiyordur, çocuğun bezi, maması vs aliniyordur eline ufaktan harçlık veriliyordur. Benim konu sahibinden anladığım ailesinin ona haksızlık yaptığını düşünüyor. Ataerkil bir ailede olduğunu, abileri malak gibi yatarken konu sahibinin her işe koşmasını istediklerini ve her yaptığına laf ettiklerini düşünüyorum. Agresifliği de bu yüzden bence.
Yazsin tek tek neler oluyor ben özür dilerim. Ama 20 yaşında ergen küçük çocuk gibi bana iş yaptirmasinlar diyerek inat ediyor gibi hissediyorum. Ayrıca evde abileri olduğunu sanmıyorum. Evlenmislerdir.

Bebeğine günde 1 saat özel vakit geçirmesen bir şey olmaz.
Ailen sana kol kanat germeli elbette ama sen de beraber yaşamanın getirdiği bazı sorumlulukları alabilirsin.
Evli, çocuklu insanlar yemeğini, temizliğini yapıyor.
Bu kadar kuyruğu dik tutmaya çalışan birinin de tercihleri ona göre olur.
Kayınavaliden sana ev konusunda ne kadar yardımcı olabilir?
Eşin cezaevinden çıkana kadar biraz dişini sıkmak zorundasın. Başka bir alternatifin yok, gerçekçi olursan.

16 yaşında çalışmaya başlayıp kendine bir çul bile almadan dizdim ben zaten bunun lafını yapmıyorum yaptıklarıma nankörlük etmeleri zoruma gidiyor
Kendine çul alsaydın alacak verecek meseleniz kalmazdı aslında, şimdi laf yiye yiye karşılığını alınca iyi mi oluyor? Kaldı ki gençlik gidecek bişey yok, çocukmuşsun. Gençliği sabıkalı biriyle evlenip çocuk yaparak yakmışsın kimseye kızma o konuda.

Back
X