Aile hekimi gebelik bildirimi

Beni hamile kalmadan önce gebelik var mı diye arıyorlardı zaten. Bende kan testinde öğrenince telefonla bildirmiştim. Kalp atışını duyunca arayıp netlestirin demişlerdi. Boşuna stres yapma. Takip etmeleri güzel fakat azarlamaya hakları yok. Git hem kan testini tekrarla hemde durumu bildir. Hayırlı olsun bu arada. Sağlıkla al kucağına inşallah :)

Ozelde yaptirdiginiz hic bir sey aile hekiminde cikmiyor. Ben bildirdigime pisman olmustum,surekli arayip cocugun boyu kilosu bilmemne senelerce taciz ettiler daha yeni kurtardim pacayi

Ben ogrendigim zaman 5 6 haftalikti ve sehir disindaydim. Eve geldik, doktor randevumuzun oldugu gun once aile hekimine gittik. Keseyi ve bebegi gorup kalp atisini duyunca haber verin dediler. Kalp atisindan once kayit yapilmadi bizim.
Ayri kayit yapiliyor, hastanedekiyle ayni sorulari soruyorlar. Sizin hastanede yaptirdiginiz teste ulasamiyorlardir buyuk ihtimalle.

Pazartesi ultrasona kadar hem tekrar kan verıp degerıme baktırıyım dedım
Sımdı demesınler bana noye ılk oraya gıttın dıye

Ne münasebet istediğim yere giderim.
Siz neden bu kadar çekiniyorsunuz, bir şey derlerse öyle uygun gördüm dersiniz olur biter.
Amaç sadece gebelikleri ve çocukları kayıt altında tutmak.
Kızıma hamileyken de özele gittim, kızım doğduktan sonrada takibini özelde yaptırdık.
Sağlık ocağından arıyorlardı , şu tahlillerin yapılması lazım diye yaptırdıktan sonrada sonucu bildiriyordum.
Doğumdan sonra da aşıları işitme testini v.s. hatırlatmak için arıyorlardı.
Kendi doktorumuzun iletişim bilgisini verip tüm takibini onun yapacağını söyledim.
Gayet uyumlu, ılımlı davrandılar.
Şimdi ki hamileliğimde de aynı şekilde, İlk tahlili özel de yaptırdım sonra BHCg takibi yaparken 2 günde bir sağlık ocağına gittim.
Kimse de bir şey demedi. Kalp atışı alındıktan sonra dosya açıldı, ilk dönem yapılan kan talilerini orada yaptırdım, devlet bana böyle bir imkan sunarken dışarıda tahlillere para vermek istemedim.
Troid takibimin yapılması gerektiği için 4 hafta da bir düzenli olarak uğrayıp kan veriyorum. Doktorumun verdiği raporları, ultrason görüntülerini görmek istediler.
Bir gün giderken götürdüm sisteme aktardılar v.s.

Düşük yaptığımda bile çıkışan ebe vardı
Birinden korktuğum yok

Bu nasıl bir ebe ya onane sacmalamasin dengesiz oraya gitmek zorundasin sanki haber verirsin bu kdr kokmanı gerektirecek birşey yok git şöyle doktora benngebeyim testimj yaptırdım de bugün niye tekrar kan veresin canın acisin ne gerek var

Merhaba ben aile hekimliğinde çalışan bir hemşireyim.Bizlere kayıtlı olan vatandaşın gebeliğini ,14.haftadan önce bize bildirmesi gerekiyor.Sağlık Bakanlığı bunu istiyor bizden.Aksi taktirde ceza yiyoruz , zor duruma düşüyoruz.
15-49 yaş arasındaki her kadına gebelik düşündüğünde yada gebe kaldığında mutlaka haber vermesini söylüyoruz.
15-49 Kadın izlem formlarımız vardır 6 ayda bir 15-49 yaş arasındaki kadınlara aile planlaması yaptığımız bir formdur, gebe olup olmadığını yakalamak için.

USG çektirdikten sonra tüm tetkik sonuçlarınızı aile hekimine bildirin mutlaka.Hemşireniz ; gebe izlemlerinizi , td aşılarınızı vs planlayıp size randevu verecektir.Bu arada hayırlı olsun ,sağlıklı bir şekilde bebişinizi doğurursunuz umarım:)

Ozelde yaptirdiginiz hic bir sey aile hekiminde cikmiyor. Ben bildirdigime pisman olmustum,surekli arayip cocugun boyu kilosu bilmemne senelerce taciz ettiler daha yeni kurtardim pacayi
Bildirilmek zorunda, sağlık bakanlığı mutlaka bunların takibini istiyor.
Yanlış hatırlamıyorsam 4 yaş aşısı yapılana kadar arayıp soruyorlar.

O süreçte ki gelişimi, boyu, kilosu, yapılan aşıları hepsi sisteme giriş yapılması gerekiyor.

Alakası yok canım ben 3 aylıkken bildirdim ilk çocukta zaten ne yapıyorlar ki doğumdan sonra çocuğun takibşne yarıyorlar sadece senide boy kilo tansiyon vs ve aşı için bi kaç kere çağırırlar özeldeki sonucun görünmez orada hatta sen sonucu alıpda git hamileyim diye

Alakası yok canım ben 3 aylıkken bildirdim ilk çocukta zaten ne yapıyorlar ki doğumdan sonra çocuğun takibine yarıyorlar sadece senide boy kilo tansiyon vs ve aşı için bi kaç kere çağırırlar özeldeki sonucun görünmez orada hatta sen sonucu alıpda git hamileyim diye

ay hemşire bulmuşken sorayım. ben tetanoz aşılarımı 5 e tamamladım. bir daha ki gebelikte gerek yok di mi

Valla olup olmadik saatlerde israrla arayip bir de kaba kaba konusuyor benim takibi yapan hemsire. Ben bildirmek zorunda degilim,ozel hastaneler de ayni saglik bakanligina bagli. Cok lazimsa oralardan alsinlar diye dusunuyorum. Hem gidince suratima bakmazlar,telefonda asiri kaba konusurlarsa zoruma gidiyor acikcasi onlarin takipciligini yapmak. Duzgun bir insan arasa boyle dusunmezdim. Tabii bu sadece benim bagli oldugum saglik ocagiyla alakali bir sorun. Hepsi oyle olmaz.

Hayırlı olsun sağlıkla dogsun insallah.

Ben de bildirmemistim hatta ben hamileyken hiç bildirmedim bebegim doğduktan sonra ası icin göturmüştüm aile hekimliginin o zaman haberi olmuştu.

Bişey olmaz kız söyle zaten ilk onların bilmesi gerekmiyor ayrıca devlet hastanesi bildiriyor diye biliyorum

Desinler, sende canım öyle istedi dersin , hesap mı verceksin bide, korktuğun şeye bak

Ben ptesi gittim 11 .haftamda .Zaten sistemlerine dusuyor bilgin senin son adet tarihine kadar soyluyor onaylatiyor dogru mu diye .Pardon da niye fircaliyorlar haklari yok ki .Hemşire kaydimi yapti kan degerlerime bakacaktı ben de hastanede dr um takip ediyor kan veremem tekrar dedim .O zaman tahlil sonuclarini getirir misin dedi nazikce .Kiloma tansiyonuma bakti .Asi icin beni arayacagini soyledi .Ayrica 20.haftadan once gitseniz yeter .Maksat aşıyı kaçırmamak .

Ben ilkinde de bildirmemiştim yine bildirmedim
Yıllar önce beni sinir etmişti biri hemde ilk gidişimdi
ondan sonra uğramadım bile
aile hekimi kimdir onu bile bilmem

Sizin şanssızlığınız olmuş, kızım 6 yaşında o zamanlar Sema hemşire vardı çok ilgili ve tatlı dilliydi.
Şimdi de Aslı hemşire var, sağolsun o da öyle. Çok kibar ve düşünceli.
Ben normal şartlarda sağlık ocağına giden biri değilim.
Ama bu gebeliğimde tüm kan tahlillerini orada yaptırdım.

Evet ya ben boyle konularda genelde sanssizimdir zaten,nerde bir ters insan varsa bulurum
Prosedur olarak mantigima uymuyor zaten saglik ocagi. İgnemi goturdum yapmadilar, terslendim o gunden sonra da asla gitmedim. Bir hatadir etmisim gebeligi haber vermekle. Hem gebelik takibini hem de oglum dogduktan sonraki her kontrolu ozelde yaptirdim,neyse ki ellerine dusmedim diye seviniyorum valla allah isini layigiyla yapanla karsilastirsin ne denir ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…