Aile hekimi gebelik bildirimi

Gittim kızlar
Kaysını hemen oluştırmayalım dedı bebek görünmeden
Ebe ilk yerınde yoktu doktor baktı degerıme ozelde yaptırdıgom satı'na göre yüksek dış gebelik olabilir dedi
Ebede normal ama ilk görünsün cocuk dedı
Boş yere canım sıkıldı resmen
Ya sorun cıkarsa
Pazartesıde olmaz şimdi bana
Dagıldı butun moralım

Kimse sizi azarlayamaz ya da hesap soramaz. Arkadaşınız eger anlattigi digruysa ince kendi haddini bildirmeli sonra da sikayet etmeliydi. Hamilelik suresince sizin ve sonrasinda bebeginizin takibini yapmak aile saglik merkezinin gorevi elbette. Eger ozelde kontrollerinize gidiyorsaniz aile saglik merkezinden her ay arayip telefonla bilgi aliyorlar ya da siz arayip bilgi veriyorsunuz. Ama aska niye once buraya gelmedin,niye bildirmedin gibi bir hesap sorma durumu olamaz.

kim kimi hangi hakla fircaliyor ?
arkadasiniz veremedi mi agzinin payini?

ben kimseye bildirmedim , sonra kapi kapi gezerken hemsire esimin isyerine de gitmis esim de agzindan kacirmis hamile oldugumu , dogurana kadar surekli aramislardi gelin diye , gitmedim
kimseyi ilgilendirmez hangi doktora gidecegim

Hayır ıkı gun once ogrendım
Randevum pazartesi
Tamam biraz sabredin belki o gidiste hem kese goruncek hem kalp duyulcak ben 6 da duymustum kalbi tabii daha sonra duyanlar da oluyor.Moral cok onemli .Bana da dr zor hamile kaldigim icin cok umitlenme dis gebelik olabilir demisti.Bir haftam aglamakla gecmisti ama bosaymis.

Bir kızım var
Ama ne biliyim kötü birşey duymak istemiyorum
Eşim çok sevindi
Şimdi randevuya bile gidesim gelmiyor resmen doktorun agzından kotu birsey cıkacak dıye
Kızımada bes yıl sonra hamıle kalmıstım
Düşüğüm olmuştu cok korkuyorum uyuyamıyorum
Dua edin bana

Yaa daha çok erken zaten hiç üzülme benim de 6. Haftada kese görünmüştü iki haft sonrasına da kalp atışını duymuştuk. Ben de neler neler yazmıştım kafamdan. Dr lar her zaman en kötüsünü, her ihtimali söylüyorlar yarın Bi gün neden söylemediniz sorusuyla karşılaşmamak icin. Moralini yuksek tutmalısın o miniminnacik ama milimetrik şey insana ne ruhsal değişimler yüklüyor senin hissettiklerini onun hissetmemesi mümkün mü?
Her şey gönlünce, dilediğin gibi olur insallah, tabi önce hayırlısı

Amin amin hastane isi cok zor. Bizim burada bir tane cocuk hastanesi var bildigim kadariyla. İci de cok fena. Basina yansimiyor ama donem donem salgindan dolayi karantinaya bile alinmis dusun yani nasil girersin icine. Allah korusun. Artik kalabalikta her sey bulasir insana,bebegi gectim insan kendinden de endise etmeye basliyor bir sure sonra.

Boyle erkenden hamilelerin canini skip moral bozan saglik gorevlileri oluyor maalesef .Bence kulak asmayin benim hep kanamam oldu dusecek diye moral bozdular .

Çok tesekkur edseım canım
Kendımı gerip strese sokmamaya calısıyorum
Rabbım hayırlısını verır ınsallah cumlemize

Boyle erkenden hamilelerin canini skip moral bozan saglik gorevlileri oluyor maalesef .Bence kulak asmayin benim hep kanamam oldu dusecek diye moral bozdular .
Bu ihtimal zaten aklımdaydı fakat ultrason için cok ısteklıydım
Şuan heyecan falan kalmadı

Ben çevremden duydugum için araştırmıştım.Öylelikle gittim direk ultrason kağıdını gösterdim ismimi haftamı kilomu nabzımı tansiyonumu ölçtüler açıklama yaptılar numaramı aldılar bu kadar.Abartılacak birşey yok direk aile sağlık ocağına git.Ama sanırım 10 haftalıkken falan gidiliyor öncesinde düşük riski oldugu için kalp atışı duyulup da gitmiştim ben.

Iyide çok erken daha.
Kalp atışını duymadan kayıt acmazlar.
İçinizi ferah tutun.
Moralinizi de bozmayın şimdiden.

Neyden korkuyorsunuz siz, hamile olduğunuzu öğrenmişsiniz işte şimdi gidip hamileyim deyin. Ne yapmaya çalıştığınızı anlamadım ben. Gidin hamileyim bildirmeye geldim deyin hemşire ilgilenecek sizle kayıt açar kilo vs bakar, kan tahlili ister doktorunuz , nezaman aşıya gelmeniz gerektiğini söyler gönderir.

Demezler birsey. Oraya dusuyor hamileligin ben devlete gitmistim ilk izleme gelin diye aramislardi firca atmayada haklari yok ne munasebet.

Ben ikinci gebeliğimi bildirmedim..
Özele gittim.
Daha sonra gebeliğimin boş gebelik olduğu anlaşıldı,yine başka bir özel hastanede kürtaj oldum vs.
Devlete hiç bildirmedim yani.

1 sene geçt üzerinden geçenlerde yeni taşındığım için yeni aile hekimimize gidip bilgi verdiğimde söyledim.iki gebelik yaşadım biri boş,kürtaj vs dedim.hiçbişey demediler,kayıt ettiler.

Hayırlı olsun bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…