Aile hekimi gebelik bildirimi

Komikmiş. O kadar da değil. Sevişip aile hekimine koşmaya gerek yok.
Kadın doğum a gidin zaten onlar sisteme girince aile hekimliğinden takip için aranacaksiniz.
2 gebeligimde de haber vermedim, kadın doğum randevumdan sonra onlar gordu.

Orada neden test yaptıracaksın
ara hamileyim ben de
beni de 6 ayda bir ararlar gebelik var mı diye.
yok derim allaha şükür 4 senedir

Size bilgi vermeye geldim diyin. Boyle hesap sormaya haklari yok yani.

Fırça atma durumu çok yanlış. Bu sadece bir prosedür zorunluluk değil. Hamileyken aşısı yoksa tetanos aşısı falan yapıyorlar..

Benim ilk gebeliğim düşükle sonuçlanmıştı. İlkininde de ikincisininde de sırf hamilelik bildirmek için gitmedim. Olmam gereken tetanos vs. aşısı için gidince kaç haftalık falan diye sorup kayıt açıyorlar.
Yoksa ben ikisinide de özel hastaneye gidip akşam geç vakitte kan vererek öğrendim..

İlki düşükle sonuçlanınca 2 ay sonra gebelik takibi için aradıklarında düşük oldu diye söyledim o kadar.
Müsait olduğunuz istediğiniz vakitte gidin..

Hayırlı olsun. Sağlıkla doğsun inşallah..

Ben birini 12. Haftada diğeri de denk geldi 6.haftada bildirdim.Özelde öğrendim ilk.
Ya benim aile hekimim de hemşirem de çok ilgili ve bilgili.

Hayırlı olsun bu arada Sağlıklı gebelik ve sağlıklı doğum dilerim

Ay ne alaka ya?? Arkadaşın da geri fırça ataaymış ya. Aile hekimine bildirmen lazım evet, ama ilk onlara gitmen lazım diye bir şey yok. Ben 13. Haftada bildirdim, hiç de sorun çıkmadı. Ay çok sinir oldum.

Aynen
Nerde işini yapmaktan aciz biri varsa çekiyorum galiba bende
Birde kindarım
Nedenini unuturum ama küstüğümü asla unutmam

Aynen
Nerde işini yapmaktan aciz biri varsa çekiyorum galiba bende
Birde kindarım
Nedenini unuturum ama küstüğümü asla unutmam
Degisik degisik prosedurler. Ozel hastane acmissin ama oradan bihabersin dusun. Mantigima da aklima da uymuyor ve zorunlu birakildikca da sinirleniyorum. Bir ara da fis toplardik vergi kaciranlari onlemek icin vergi memuru isini bana yaptirsin oh ne guzel derdim hep hey gidi gunler

Ne demek fırçalamışlar? Arkadaşınız haddini bildirememiş mi?

Ben kendi doktorumdan 3 hafta sonra gittim aile hekimliğine gayet güzel ilgilendiler. Gerisi onları alakadar etmez zaten..

Bebeğiniz hayırlı olsun sağlıkla alın kucağınıza inşallah...

Bildirmek gerekiyormus. Bende kızımda bilmiyordum prosedürü,gittiğimiz hastane kayıtlara geçince aile hekimliğide görüyormuş. Ben işteyken eve gelmişler hatta bizim aile hekimi ve ebe. Tabi evde yoktuk. 2-3 gün sonra telefon geldi aile hekimliğide takibinizi yapacak,bizede gelmeniz gerek diye. Sonra gittim.
Şimdiki gebeliğimde de doktora gittim önve,ultrasonda baktı,hatta kaydınızı giriyorum aile hekiminizde görür vb birşey söylemişti doktorum. Ben arayıp söyledim bizim ebeye. Hatta gel testlerinin büyük çoğunluğu bizde yapılabiliyor,yazayım burada yaptır dedi. Öyle de yaptık.
Şimdi hepatite koruyuculuğum yokmuş,onun aşısını yaptıracağım. Ayrıca aile hekimi tetanoz aşısıda yapiyor iki doz. İlk gebeliğimde onuda yaptırmıştım. Şimdi tek doz daha yapılacak.
Bebek doğunca topuk kanı alacaklar.
Aşı ve bebeğin boy kilo takibini onlarda yapıyorlar.
Bizim ebe emzirme eğitimi de vermişti bana.
Yani hamilelikten çocuğunuz 4 yaşına gelene kadar onlarla da irtibat halinde olacaksınız. 4 yaşta aşılar bitiyor ama 6 ayda bir arıyorlar beni kızımın boyunu kilosunu sormak için.
Arayın yada gidip söyleyin. Onlarında görevi bu. Siz aramaz söylemezseniz onların sizi bulması an meselesi zaten. Bir bakmışsınız kapınıza gelmişler.
Hayırlı olsun bebeginiz,sağlıkla kucağınıza alın.

acil olarak bildirmek zorunda degilsin
ama haber vermek zorundasın cunku seni takip edip aşıların var onları yapmak zorundalar ,
sonucta onlarda işlerını yerıne getirmek zorundalar ,

hayzırlı olsun saglıkla dogsun inşallah

Ozelde yaptirdiginiz hic bir sey aile hekiminde cikmiyor. Ben bildirdigime pisman olmustum,surekli arayip cocugun boyu kilosu bilmemne senelerce taciz ettiler daha yeni kurtardim pacayi
Çıkıyormuş dark.
Ben özele gidiyorum şu an,doktora ilk gittiğimde,bebegin kalp atışlarını duyunca doktorum,sisteme giriyorum aile hekiminde görür dedi. Kızımda da özele gidiyordum 3 aylıkken evime kadar gelmişler telefonumu bulamayıp. Sonra eşime ordan bana ulaştılar. Yani görüyorlar. Ama uğraşmamıslardır belki ulaşmak icin.

Peki çocuğun genel aşılarını nasıl yaptırdınız ki? Özel aşıları ben kendi doktoruna yaptırdım ama genel aşıları hep asm'de oldu. Doğal olarak kontrol de oldu..

Karakterle alakalı tabiki..
Bizi takip eden ebe de iyidir. Zırt pırt aramaz ben özelde kontrol ettirmişimdir zaten. Arar X nasıl kaç kilo boyu vs. diye söylerim o kadar..

Hayır çıkmaz. Ama kimseye de niye doktora gitmeden bize gelmedin diye fırça atmazlar. Kimin takip ettiğini hangi tahlilleri yaptırdığınızı ve kullandığınız ilaçları sorarlar. Tebrikler bu arada sağlıkla kavuşun

Aile hekimleri hamilelik takibi yapıyor ve aşı takibi bence gidin söyleyin onlara da. Biliyorum işleri bu ama ne zaman aile hekimine gitsem “bekar mısın, evde hamile var mı” gibi sorulara maruz kalıyorum. Alnıma yazdıracağım artık “herkes bekar, hepimiz bekarız” diye.

Genel asilari da yapiyor ozel doktor. Zaten bizim gittigimiz yer ozel cocuk hastanesi. Genel asinin gelis tarihlerini gosteren bir cizelge veriyorlar her sene. O tarihte gidiyoruz yapiyorlar. Kucagimda bebekle kendimi devlet hastanesinde de saglik ocaginda da dusunemiyorum ben asla gitmem. Saglam insan hasta olur o derece kalabalik

Ben değerlerimi öğrenmek icin Aile Sağlığı Merkezinde kan vermiştim ve tesadüfen hamile olduğumu öğrendim. Yani doktorum söyledi bana. Kaydımı tutmamışlar bile. 3 aylıkken öğrenip, 6,5 aylıkken erken doğum yaptım ondan bile haberleri yok.

Herhangi bir yaptırım söz konusu değil bildiğim kadarıyla. Kim kime dum duma

Ne münasebet yahu, takip etmek onların görevi ortak sistem kullanıyorlar çünkü. Ben aile hekimliğine ilk defa 17. Haftamda gittim Bi özür dilemedikleri kaldı biz nasıl atlamışız sizi sisteme düşmemiş mi acaba diye. Öyle bir zorunluluğunuz yok

O zaman hala aramalari daha buyuk ayip. Bana bizde cikmiyor dediydiler yalancilar canlari isterse goruyorlardir demek ki

Bizim asm o kadar kalabalık olmuyor belki de o yüzden rahatsız değilim. Ben de sevmem çünkü çocuğu oralarda dolaştırmaktan. Huzursuz oluyorum. Oraya gitme buraya dokunma derken geriliyorum.
Bebekken sedyeye sermeye ayrı battaniye taşırdım yanımda
Şimdi anlıyor da hastane ve doktor görmekten kendi de nefret ediyor. Allah düşürmesin inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…