Aile hekimi gebelik bildirimi

Pazartesi ultrasona kadar hem tekrar kan verıp degerıme baktırıyım dedım
Sımdı demesınler bana noye ılk oraya gıttın dıye

Özel hastane ile aile sağlılığı merkezinin birbirlerinin tetkik sonuçlarını görebileceği entegre bir sistem yok.

Bu arada neden bildirmedim?
Hiçbi sebebi yok tamamen ihmalkarlık.
İkiz çocuklarımla dışarı çıkamadım,gidemedim.
Eşim izin alamadı,gidemedim.derken zaten hamilelik sonlandı, gitmedim bitti geçti.
Öyle bi saçmalık ettim.

Ben ilk hamileliğimde iğne vurdurmak için gitmiştim sağlık ocağına. Suratını buruştura buruştura "evli misin?" diye sordu, ortalığı ayağa kaldırdım bu ne biçim tavır diye. Sonra nereden öğrendilerse düşüğümü öğrenmişler, telefon açtı geçmiş olsun diye, hem de ilk hareketinden dolayı özür diledi. Onların sistemleri herhalde bir şekilde görüyorlar diye düşünüyorum sonuçta hepsi sağlık bakanlığına bağlı. Şu anki hamileliğimi bildirmedim de, yolum oraya düşmezse özel olarak bildirmeyi de düşünmüyorum ben.

Ben kayit yaptırayım diye gittim kalp atışını duyduğun zaman gel kayidini yapalım demişlerdi

Bende bildirmedim istisnasiz her gun beni hem esimi ariyorlardi.en sonunda gittim bayada kizdim onlara gece bile ariyodu hemsire.kan tahlilimi baska yerde yaptirdim dedim.vaktiniz varsa gidip verin bi zarari olmaz ama illaki hemen gideceksiniz diye bisey de yok

hic gerek yok. Sistem otomatik olarak aile hekimliğine bilgi veriyor. Ben de 2 ay önce kimyasal gebelik yaşadım. Bildirmedim o yüzden. Aile hekimi beni aradı bilgi almak için.

Ben ilk gebeliğim de hastane de çalışıyordum ve hiç sağlık ocağına gitmedim onlar aradılar beni gebelik takibi için gelmeniz gerekiyor diye. SGK ilı kayıt açıldıysa eğer muhtemelen sistemleri ortak gebe olarak kayıt gitmiştir. Bu gebeliğim de de ilk sağlık ocağına gittim pozitif çıktı ama kayıt açmadı doktorum bir iki hafta sonra muayene ye git kesen ve bebek görünsün öyle kayıt açalım dedi hatta dış gebelik ihtimaline karşı.daha sonra gittim açtırdım

Daha 6. Haftanin icindesiniz, bana 8 hafta sure var bildirmen icin dediler. Yani 8 hafta icinde bildirirsen kimse bir sey soyleyemez.

Hiç öyle bi şey yok fırça falan da atamalar. o ne öyle. Genelde ilk ultrasonu bekliyorlar kayıt için ama bilginiz olsun

banada kendılerıne haber vermedim diye kızmışlardı,ne bileyim prosedürü,kızımın aşı günlerinde bile çağrılmadık kendim takip ettim,genelleme yapmayayım ama onlarda uymuyor ,hemşireye göre değişiyor durum,çünkü arayanlarda varmış,bence direk hamile olduğunuzu söyleyin,başka yerde muayne ve test yaptırabilirsiniz

Size hiçbir şey söylemeye hakları yok. Onlar sizi takip etmezse ceza alıyorlar diye biliyorum. Siz umursamasanız bile her ay arayacaklar. Bizimkiler öyle yapmıştı. Çocuğun alışı ve benim tetanoz aşılarım dışında hiç gitmedim. Azarlamalarına falan sakın izin vermeyin

Ay resmen yarama tuz bastınız.
Her aile hekimine gittiğimde gebelik durumunda hemen haber vereceksiniz diyor.
Burada aile hekimi varsa bir söyleyiverin bu çok önemli bildirimin altında yatan sebep ne?
Haber vereceksiniz mecbursunuz demeleri beni çok rahatsız ediyor.

Öncelikle ilk aile hekimi bilmeli diye bir kaide yok. Hatta ben hamileliklerimde bildirmiyorum. Rahatsız oluyorum her ay arayıp kaç kilo oldun vs diye sürekli açana kadar aranmaktan. Müsait olmuyorum teli açamıyorum bir sürü cevapsız arama en sonunda fırçayı kaydım ben takip edilmek istemiyorum haberde vermiyorum ne yapmanız gerekirse yapın diye telefonu kapattım bir dahada aramadılar.
İlkinde haber verdim pişman oldum. 2. De haber vermedim.

Sen neden korkuyorsun anlamadim?
Ciksa da kizma gibi bir hakları yok,fırca atmak flnda hadsizlik.Boyle cekimser korkak olmayin lutfen bosuna.
Acele etmene gerekte yok kesinlessin herseyin bildirirsin.Özeldeki dosyalar cikmaz ama devlette yapilan islemler gorunur buarada bilginiz olsun.
Hayirli olsun

Hiçbir şey olmaz benden ebildirmemistim eğer olurda Birgün devlet hastanesine yolunuz düşerse ordan hbr alıyorlar ama illede hbr vermek gerekiyosa bı ara uğrayın ve 6 haftalık gebe oldugunuzu soyleyin o değilde daha geçen gün konu açtın bir yaşında kızın vardı yeni bebek ikisiyle nasıl basetcen bacım senin kız seni biraz yoruyodu sanırım

Ben hamileligimde ilk özele gittim kan verdim değerlere bakıldı
Eve giderken çıktıyı da aldım sağlık ocağına aile hekimime haber verdim o değerlere baktı boy ve kilo mu ölçtü ve düzenli olarak her ay aradı
Doğumdan sonrada çocuğumun asi zamanı arayıp bilgilendirdi 2 sene oldu hala düzenli arar

Ben hamileliğimi aile hekimine haber falan vermedim. Böyle bir zorunluluk yok. Varsa da bana yok. Çok anti bir insan olduğum için mümkünse devletten her şeyi saklamak istiyorum

Her neyse bebe doğunca annem tesadüf bi gittiğinde söylemiş, hemen takibe aldılar benim bebeyi. Yeni doğum yaptığımda doğum kontrol yöntemlerinden bahsetmek için aramışlardı. Her ay arar kilo, boy, baş çevresi sorar çok tatlı bir hemşire. Aşıları orada yaptırmamamıza rağmen onları da hatırlatır. Telefon konuşmalarımız daha ziyade hal hatır sorma şeklinde geçiyor. Eğer bunu okuyacak olursa Bilge Hemşire’ye selam olsun :) Bazı üyeler “azarlandıklarını” yazmışlar, bu ne cüret diyorum sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…