işte zaten bu sorunlar veya evlılıge adapte olamadıgım ıcın hazır degılken babama ne dicem sorunu ay kafayı yicem yaTam evlilik yaşı bana göre:) ne erken ne geç
Ama emin olmadan evlenme derim,(hoş emin olmak ne mümkün:) ) ailen olumsuz davrandığı için sana çekici gelebilir
Ama şimdiden major sorunlarınız (anlayışsızlık,güvensizlik,saygısızlık gibi) varsa acele etme derim:)
Bence babanla başbaşa ve sakin bir şekilde konuş yani laf arasında sıkıştırmak değil gel baba seninle şu meseleyi konuşalım diye.Soruları vardır,cevaplarsın.Sevgilinden bahsedersin,yüzyüze tanışmak istermisin veya etraftan soruşturmak ister misin diye teklif edersin.Tartışmalarınızı veya maddi farkları öğrenmiş zaten,sen de bunlara nasıl baktığını,nasıl çözümler tasarladığını izah edersin.Yeri gelirse "senin daha usulünce öğrenmeni isterdim ama oldu bi kere" dersin.evet sorun tam da bu sorunun en ınce yerıne degındınız ki gozlerım doldu
benım sınır oldugum konu buydu
simdi ne dicem ne yapıcam zaten ben daha kendim hazır degılım
acabalarım varken
ya cok cok cok sinirliyim
canım zaten aslında bir hışımla tam kendımı anlatamadım hayatta her dertte her ıyılıkte zıncırleme
benım bı hatam ılerde cocuklarımı dahı etkıler tabı
bu arada benım hala aglamama sebep konulardan bırı bosanırsan bu eve gelemzsın falan gibi gibi en son pat dıye babanla konus bu konuyu diye çat diye babama anlatması ve ben daha kendim hazır degılken
ramazn ayındayız hayır duası yerıne neler duyuyoruz...
insanın ozel gunlerı anlamlı ozel olur kavga esnasında çat diye babaya soylenmesı bıle hislerimi duygularımı heyecanlarımı tam yasayamıyorum suan kafamda karısıkAnne babanın ne dediğini bırak öyle anneler her zaman hislerinde haklı falan da çıkmazlar ben bunu kanıtlamış biri olarak söylüyorum. Sen gerçekten sevgilinle bir ömür geçirebilecekmişim buna hazır mısınız evliliğin bilincinde misiniz bunlara yoğunlaş kendinle ve sevgilinle ilgili herşeyi tart ve en önemlisi evliliğin ne anlama geldiğini bildiğinden emin ol öyle karar ver
anlasamamdıgımız ıcın ama esas sorun bosanırsan evıme dahi gelemezsın lafıPeki sebeb ne neden istemiyi tek sebeb maasmi bu kadarmi yani ??
ama esas sorun ben hazır degılım kiBence babanla başbaşa ve sakin bir şekilde konuş yani laf arasında sıkıştırmak değil gel baba seninle şu meseleyi konuşalım diye.Soruları vardır,cevaplarsın.Sevgilinden bahsedersin,yüzyüze tanışmak istermisin veya etraftan soruşturmak ister misin diye teklif edersin.Tartışmalarınızı veya maddi farkları öğrenmiş zaten,sen de bunlara nasıl baktığını,nasıl çözümler tasarladığını izah edersin.Yeri gelirse "senin daha usulünce öğrenmeni isterdim ama oldu bi kere" dersin.
Cnm insanlar (buna ailede dahil) haklı çıksa da çıkmasa da konuşacaksa illa konuşur bi kulp bulur konuşur bunu sakın kendine dert etme senin anladığım kadarıyla evlilikle alakalı da soru işaretlerin var önce bunları aşmalısın daha sonra ailene de bu konuyla ilgili dik ve emin şekilde konuşup yaklaşır ve sorunları çözersin. Eğer gerçekten eminsen alıp aileni karşına ben eminim yapabiliriz kendime ve ona güveniyorum dedikten sonra kimse bişey diyemez ön yargıları yıkmak senin elinde babanda emin ol açık açık konuşunca anlayacaktır.insanın ozel gunlerı anlamlı ozel olur kavga esnasında çat diye babaya soylenmesı bıle hislerimi duygularımı heyecanlarımı tam yasayamıyorum suan kafamda karısık
kimseye ben haklı cıktım dedırtmekte ıstemıyorum "
sebep kavgalar ama herkeste olan sey
herkes 4/ 4 lük mü
anlasamamdıgımız ıcın ama esas sorun bosanırsan evıme dahi gelemezsın lafı
Şu kırmızıya boyadığım dşünce tarzını değiştir.Her koyun kendi bacağından asılır ama,kokusu etrafındakileri rahatsız eder.Bu hayatta bir ailen sevdiklerin varsa,"benim hayatım"diye bir şey yok.Sen mutsuz olursan ailen mutsuz olur.Sırasıyla bu mutsuzluk çevreyede yansır.Sen boşansan ailen de etkilir.Herkesin kaderi belli diye birşey yok.Allah sçenekler sunar.Tedbir kuldan takdir Allah tan.mrb ben 3 yıldır bırıyle gorusuyorum
kimi zaman buyuk kavgalarımız oldu kımı zaman ıyı oldugumuz zaman
bu sure ıcerısınde yer yer akrabalarım bıle ılıskımde soz sahıbı oldu eger dugunun olursa gelmem gibi
eger sorunlu bır ılıskım varsa bıle ben yasayacagım ve herkesın kaderı bellı onu yasıyoruz biz
uzulursem de ben uzulurum ...
neyse en son barısmamızdan sonra aılesı soz yapmak ıstedı hıc bır konu yokken gecen aksam annem evlenırsen bosanırsın , sen o maasa geçinemezsin demesı
ramazan ayındayız bır anne olarak hayır duası duymak varken olumsuz laflar moralimi bozdu neyse konu o an için kapandı ertesı sabah içine oturmus ki işte ınsallah işinde basarı olursun falan dedi genelde olumsuz yorum yaptıgını soyledım neyse agladım içime oturdu çünkü ...
ardından babam geldi pat dıye biriyle görüştüğümü ... su kadar maasla gecınebılır mı ben bu yuzden bosanır dedım falan diye soyledı
her seyin bir adabı var boyle mi olmalı kavga dovusle mı her seyi halletmelıyız
haklısınız degıstırmek lazım ama alındımŞu kırmızıya boyadığım dşünce tarzını değiştir.Her koyun kendi bacağından asılır ama,kokusu etrafındakileri rahatsız eder.Bu hayatta bir ailen sevdiklerin varsa,"benim hayatım"diye bir şey yok.Sen mutsuz olursan ailen mutsuz olur.Sırasıyla bu mutsuzluk çevreyede yansır.Sen boşansan ailen de etkilir.Herkesin kaderi belli diye birşey yok.Allah sçenekler sunar.Tedbir kuldan takdir Allah tan.
Bunun dışında,ailen kendi aranızdaki samimiyet ve doğaçlamayla seni istediğin şekilde üslup kullanmamış olabilirler.Sonuçta böyl bir olayla onlarda yeni karşılaşıyorlar.İşin özünde seni düşünüyorlar.Ama maaştan daha farklı sorunlar var sanırım.
evet hislerimden emin degılım bu olumsuzluklar altındatek neden para değil sanki, tartışmalarınız da huzurlu olmayacağınızı gösteriyor
yani her daka sorunlu degılız elbette herkes kadar ıyı herkes kadar kotuanlasamadiginiz adamla niye evlenmeye calısıyorsunuz ki
evet bu ara hassasım belkı ondan ama bosanırsan evıme dahi gelemezsin lafı yetti zatenBabaları bilmem ama anneler hisseder.ayrıca çokta kötü bişey dememiş siz alıngan dönemdesiniz sanırım
cumlenız ıcıme oturdu suanBen anne babamın istemediği bir evliliği yapmadım. .
Yapmazdım da . .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?