Aile ile Tanışma

Rline

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
3.330
693
373
Kocaeli
Erkek arkadaşınızın ailesiyle ne zaman tanıştınız? 7 aydır birlikteyiz ve ciddi bir ilişkimiz var. Bütün arkadaş çevresini ilk günden beri tanıyorum ama henüz ailesinden kimseyle tanışmadım. Annesiyle arasının çok iyi olmadığını biliyorum, bu yüzden erteliyor olabilir mi? Benim ailem yurtdışında olduğu için onlarla tanışma fırsatı olmadı ama eğer imkan olsaydı ben ilişkinin en başından tanıştırmak isterdim.

Biraz daha vakit geçirin birbirinizi tanıyın. Yaşlarınız kaç? Direk evlilik mi düşünüyorsunuz?

Ailesini yıllardır tanımama rağmen sevgili olduktan 1 buçuk yıl sonra annesinin karşısına çıktık sevgiliyiz diye 2. Senede nişanlandık 3. Senemizde evlendik. Çok acele edilmemesi kanaatindeyim iyice tartıp biçmekte fayda var

Bence olması gereken olmuş ne geç ne erken. Atlı kovalıyor gibi oldu bittiye getirilen evliliklerin sonu hüsran oluyor çoğu zaman
Birazda ne için evlenmek istemek önemli bence. Sırf düğün yapıp gelinlik gitmek için evlenen arkadaşlarım var. Mobilya aşığı evlerine gidesim gelmiyor coguylada konuştum aman bisey dokmeyim diye kasiyorum size gelince valla diye. Öyle mutlu olunmuyor yani. Saygiyla sevgiyle anlayışla ve vefayla geçiyor evlilik. En baştan konuşup anlaştık eşimle. 6 sene sevgili kaldim tadini cikara cikara yaşadık beraber buyuduk. 1 sene nişanlı kaldım onunda tadını çıkardık. Mesela ben dugunume öyle çok ozenmedim. Allah işimizi de rast getirdi çok şükür çokta güzel oldu düğünümüz. Çok kasmamak gerekiyor bu islerde. Önemli olan mutlu olmak beraber olmak çünkü

Evlenmemize yakın tanıştım . Kafa rahat oluyor iyi insanlar olsalar bile aileler tanisirken tanişin diye tafsiye verebilirim.

En güzeli fazla uzatınca iyi olmuyor
Bu yanlış bir yaklaşım. Aslında çok kısa sürede tanışıp, bu evreleri atlatan insanların 5'te 3'ü kötü bir evlilik geçiriyor. Okuma yazma bilen ve internet kullanıp burada yazar olmuş arkadaşlar arasında bile anket düzenlesek kısa sürede evlilik yoluna girenlerin yarısı problemlidir.

Hazım her zaman daha iyidir. Yemekte de, arkadaşlıkta da(üniversitenin ilk aylarını düşünün.Herkes canımlı cicimli birbirine bayılır ama ya sonra?), evlilik sürecinde de bu geçerli.

Bilmiyorum ben o kısma çok katılmıyorum. 5 yıllık bir ilişkim oldu. Herşey çok güzeldi. Taa ki aileler işin içine girince.Yani o 5 yıl çöpe gitti gibi.

Birazda aslında tecrübeye dayalı bir konu. Sonra arkadaş aracılığı ile eşimle tanıştık. Gelmeden aileme anlattım durumu. Tanışmalarını ve eğer onlarda tamam derlerse devam etmek istediğimi söyledim. Tanıştılar gayet beğendiler. Sonra ailem onun ailesini iş arkadaşlarından tut ilkokul arkadaşlarına kadar mahallesine kadar araştırdı. Hiçbir olumsuz bişeyle karşılaşmadık. Sonra onun ailesi onlarda aynı şekilde araştırdılar.

Nişanlılık evresi her hareketini ailesiyle konuşmasını, aileme davranışını herşeyi değerlendirdim. Şimdi 3 yıllık evliyiz. İlk nasıl tanıdıysam hala öyle hiç değişmedi. Hiç değişmedik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…