- 11 Aralık 2018
- 42.626
- 264.898
- 598
Sizin böyle bir konu açtım linç edilecektim diye yazmanıza istinaden yorum yaptım :) konularınız farklı :) ben hala aynı fikirdeyim tahlil konusunda :)
Bu ay içinde tüm tetkikleri yaptırmamı istedi doktorum hsg ve eşimin tahlilleri de dahil.İstanbul’da yaşıyorum ve en erken 24’üne gün veriyor devlet hastaneleri o nedenle tahlillerimi asmde yaptırmak istedim.
Peki o tantana icinde en etkisiz elemanin kani veren oldunu dusundunuz mu hic? Kani alan insanlari mesgul etmek, lab. Fazladan yuk cikarmak maddi ve manevi bunlari dusunun biraz. Cunku sirf keyfiyete kan tahlili yapan onca insan var "komsumu muayyeme getirmistim gelmisken bende bisey varmi diye bi bakayim dedim" diyeni duydu bu kulaklar. Tahlil yaptirip sonucunu bile almaya gelmeyeni gordu bu gozler. Ayni seyi ozel hastanede yapmaz ama cunku orda parasi gider.kan benden çıkarken bu kadar tantana neden? isteyen de bir doktor sonuçta iyi o zaman yaptırmadan bekleyelim. bazı insanlar sıkıntı anlamıyorum gerçekten...
Şu öğretmenlerin üzerine gidildiği kadar biraz da doktorların uzerine gidilse. Lütfen yanlış anlamayın. Öğrenci ya da veli öğretmeni şikayet ettiği anda müdür öğretmeni direk odasına çağırır ve hesap sorar. Ama ne yazikki çoğu sağlık kuruluşunda bu yok.
Burdan kendimce bir kamu spotu yapmis olayim
RUTIN KONTROLLERINIZI ELBETTE YAPIN. AMA DENK GELMISKEN DOKTORA GITMEYIN. KULLANMAYACAGINIZ ILACI ALMAYIN. SONUCUNA BAKMAYACAGINIZ TAHLILI YAPTIRMAYIN
Pardon ama ben mesajimda sağlıkçıya şiddeti savunan bir ifade mı kullandım. Öğretmen için öğrenciye veliye yaklaşım konusunda bu kadar hassas ve katı davranılırken sağlıkçılar için hastayi insan yerine koymayanlara neden uyarı yapılmıyor neden yaptırım uygulanmıyor diyorum. Ben öğretmenim ve eşim de sağlık çalışanı. Eşim hastasından dayak yemiş bir insan bunu yaşamış biri olarak nasıl şiddeti haklı bulabilirim. Lütfen ifadelerimize dikkat edelim.E yuh. Bu kadar şiddet gündemdeyken ve siz de bir egitimciyken... cidden yuh.
Şu öğretmenlerin üzerine gidildiği kadar biraz da doktorların uzerine gidilse. Lütfen yanlış anlamayın. Öğrenci ya da veli öğretmeni şikayet ettiği anda müdür öğretmeni direk odasına çağırır ve hesap sorar. Ama ne yazikki çoğu sağlık kuruluşunda bu yok.
Peki o tantana icinde en etkisiz elemanin kani veren oldunu dusundunuz mu hic? Kani alan insanlari mesgul etmek, lab. Fazladan yuk cikarmak maddi ve manevi bunlari dusunun biraz. Cunku sirf keyfiyete kan tahlili yapan onca insan var "komsumu muayyeme getirmistim gelmisken bende bisey varmi diye bi bakayim dedim" diyeni duydu bu kulaklar. Tahlil yaptirip sonucunu bile almaya gelmeyeni gordu bu gozler. Ayni seyi ozel hastanede yapmaz ama cunku orda parasi gider.
Burdan kendimce bir kamu spotu yapmis olayim
RUTIN KONTROLLERINIZI ELBETTE YAPIN. AMA DENK GELMISKEN DOKTORA GITMEYIN. KULLANMAYACAGINIZ ILACI ALMAYIN. SONUCUNA BAKMAYACAGINIZ TAHLILI YAPTIRMAYIN
Simdi gelelim asil meseleye
Asla ve asla doktoru savunmuyorum. Ortada yuksek bir tsh varsa ve gebelik icin onem arzediyorsa doktorun ben yapmiyorum deme luksu yok bana gore ayrica eger tsh yuksekse gebe bile olsaniz kadin dogumcu degil endokrin takip edersizi. Zaten tekrar yuksek cikarsa kadindogumcunuz degerlendirmesi icin sizi endokrine yonlendirecektir muhtemelen
Bu arada insallah bir engel ve sikinti cikmaz gebeliginizde. Allah yardimciniz olsun
Okulda müdürü bırakın müdür yardımcıları bile sınavda öğrencinin yapamadığı sorudan dolayı öğretmene hesap soruyor ama meslek etiği konusunda sınıfta kalmış sağlık çalışanlarına kimsenin gıkı çıkmıyor. Beni üzen ve yaralayan de bu konu.Kesinlikle katılıyorum.En ufak bir hatası ölümcül olabilecek bir meslekte bu gibi davranışların olması çok kötü.Öğretmenlere gelen vuruyor,giden vuruyor zaten.En değer verilmesi gereken meslek iyice şamar oğlanına döndü maalesef.
Öğretmenlerin arkasında duran yok maalesef en ufak bir hatada öğretmeni gözden çıkarmayı seçiliyor .Sağlık bakanlığı çalışanlarının arkasında duran bir kurum bence.Okulda müdürü bırakın müdür yardımcıları bile sınavda öğrencinin yapamadığı sorudan dolayı öğretmene hesap soruyor ama meslek etiği konusunda sınıfta kalmış sağlık çalışanlarına kimsenin gıkı çıkmıyor. Beni üzen ve yaralayan de bu konu.
Bu doktor İstanbul Ümraniyede mi? ; )Merhaba arkadaşlar,
Mayıs ayında mahalle asm dolu olduğu için yakındaki bir asm kayıt yaptırabildim. Kayıt yaptırdıktan sonra rutin kontrol olmak için doktoruma gittim kendisi yoktu başka bir doktor hanım vardı. Neyse dedim ben 8 ayda 25 kilo verdim 1 senedir de kan testi yaptırmadım çocuk da düşünüyorum bir bakılmasını istiyorum dedim.Tamam dedi kanımı verdim.2 gün sonra sonucu aldım kendi doktoruma gösterdim. Tavrından o kadar rahatsız oldum ki anlatamam. Her isteyene kan testi yapmayacağını söyledi.Ben o gün yerimde olsam kan testi yaptırmazdım size dedi.. B12'in 117 olduğu halde bana normal dedi ne takviye ne iğne verdi.
Nitekim aradan uzun zaman geçti. Bebek düşündüğümüz için özel muayne olarak bir kadın doğumcuya gittim. O zaman yaptırdığım testte TSH'ım 2.8 olduğu için biraz yüksek gebelik için dedi ve tekrar test yaptırmamı önerdi.Bir de vitaminlerime baktırmamı istedi. Eşimle bu sabah asm doktoruna gittik.Durumu anlattım kadın köpürdü yok kadın doğumcu ne anlarmış TSH'tan bilmem ne.Değerim normalmiş. Dedim vitamin vs de bakılmasını istedi doktorum.Yok kendi karar verirmiş ona da . Çok biliyorsa kadın doğumcu yapsın testleri diyor..Ve sonuç olarak kan testi yaptırmadı bana endokrine yönlendirdi. Tavrını görmeniz lazım aşırı sinirlendim.
Ben sürekli kan verme meraklısı biri değilim.1 sene de 2 kere kan değerlerime bakılmasını istedim ki birini kadın doğumcum istedi zaten.Bu tavır beni çok sinirlendirdi. Asm doktoru istemediği sürece kan değerlerime baktırmak için illa özele mi gitmem lazım.Hasta hakkı yok mu hiç ? Bilgisi olan bu konuda yardımcı olabilirse seviririm.
Üniversite sınavında barajı geçemediler diye şikayet hakları yok mu ? Yanlış teşhis diye bir olgu yok mu ? Devlet aile hekimliği diye bir kurum açtıysa,maaş veriliyorsa çalışan hastaya bakmakla yükümlüdür.Beğenmediysen oraya git bizde böyle diye bir şey yok.aile hekiminizden şikayetçiyseniz değiştirmeniz 5 dk'nızı almaz.gelip buraya konu açınca değişen bir şey olmuyor sen gerekli yerlere gitmedikçe.üniversite sınavında barajı geçemeyen insanlarında 6 sene tıp okumuş insanlar hakkında sarf ettikleri sadece komik duruyor.he aile hekimliği kurumundan toptan haz etmeyenler de her taraf sgk geçen geçmeyen özel/devlet hastane dolu.kimse sizin kafanıza silah tutarak asm'ye götürmüyor.
Maşallah gizemli hanım sizde mi Doktorsunuz ?Ne bu öfke bu şiddet bu ego?? Hayırdır sen..aile hekiminizden şikayetçiyseniz değiştirmeniz 5 dk'nızı almaz.gelip buraya konu açınca değişen bir şey olmuyor sen gerekli yerlere gitmedikçe.üniversite sınavında barajı geçemeyen insanlarında 6 sene tıp okumuş insanlar hakkında sarf ettikleri sadece komik duruyor.he aile hekimliği kurumundan toptan haz etmeyenler de her taraf sgk geçen geçmeyen özel/devlet hastane dolu.kimse sizin kafanıza silah tutarak asm'ye götürmüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?