Aile Sağlığı Merkezi Doktor İnatla Kan Testi Yapmıyor

Sağlık çalışanıyım. Saglık sorunlarına bakışı benimle aynı olmayan bir aile hekimi ile işbirliği yapmayı doğru bulmuyorum. İllaki sizin bakış açınıza daha yakın, güvenebileceğiniz bir Dr bulabilirsiniz :)

Aile hekimini değiştirdikten sonra il saglık müdürlüğüne gidip veya cimer, e nabız üzerinden sikayet edebilirsiniz. Bir şikayetle hemen doktor/saglık çalışanı kovulmasa bile (hiçbir işte en küçük hatada kovulamazsınız, hele ki memuriyette uyarı sırası vardır) önce il sağlık müdürlüğüne oradan hastane idaresine yada asm sorumlusuna sonra birim sorumlulularına ve en son şikayetçi olduğunuz kişiye gider. Kişiden savunma alınır.

İstisnai olarak hastaların yoğunluk vb şikayetleri sadece birime gelir.

Bir doktor/ sağlık çalışanı için bir şikayet anlamlı olmayabilse de (ciddi konular hariç), devamlı ve artan şikayetler için sağlık Bakanlığı müfettiş atar, il sağlık müdürlüğünden/ hastane idari birimlerinden Bol uyarı gelir. Bazen istenmeyen yerlere sürülür, hala ısrarla şikayet geliyorsa kişi baskıdan ve idari uygulamalardan dolayı istifa eder.

Her işte oldugu gibi işini iyi ve kötü yapanlar vardır. Doktor, öğretmen, mühendis farketmez..

Hastalarımız genel olarak bilinçsiz, devlet hastaneleri çok yoğun, sistemi gereksiz ve kötüye kullanan o kadar çok kişi var görseniz inanamazsınız. Canınızı sıkmayın, sakin olun :)

Memnun değilseniz aile hekiminizi değiştirin. Doktor şundan rahatsız olup sonra da işi inada bindirmiş olabilir kan testi İSTİYORUM. Burda önemli şey bu İSTİYORUM. Ne isteneceğine karar verme konusu doktorun inisiyatifinde oluyor ve siz gidip şunu şunu istiyorum dediğinizde iş daha da olumsuz bir yöne gidiyor. Ha sizin tavrınız rahatsız edici değil, doktorun bu kadar direnmesine gerek yokmuş ama tetkiklerle ve yapılması gereknlerle ilgili ne istediğinizi söylediğinizde şöyle oluyor." sen mi doktorsun ben mi? Hangi tıbbi bilgiyle ne isteneceğine karar veriyorsun?" Bunu şöyle değerlendirin işini başkasına öğretmek gibi. Mesela öğretmene bu konuyu öyle değil böyle öğreteceksin demek gibi, boyacıya duvarı öyle değil böyle boyayacaksın demek gibi, inşaaat mühendisine evi öyle değil böyle yapacaksın demek gibi. Kendimde sağlıkçıyım bu konulara aşinayım. Umarım sorununuz çözülür.

Doktor degistirme imkanin varsa degistir derim.
Inatla kan testi yaptirmamakta nedir yahu, ne tuhaf.
Burda kadin dogumcularinda o yetkisi var ev doktoruna yonlendirmezler ama Turkiyede farkli demekki

Tahlil yapmak zorunda. Çünkü parası sizden çıkıyor,ondan çıkmıyor ki. Sanki onu ilgilendiren bir durum var,yaz tahlili yaptırsın ne olacak. Bazı doktorlar tahlil konusunda bile cimrilik yapıyorlar

Ne alakası var hanımefendi sizin görüşünüze göre hasta olan kişi neresinin ağrıdığınıda söylemesin,doktor bulur o Zaman :) Öğretmen örneğini vermişsiniz ama ben mesela karekök konusunu anlat diyen öğrenciye sen benim işime karışma demem.İhtiyacı vardır ki istiyordur yani

Ne alakası var hanımefendi sizin görüşünüze göre hasta olan kişi neresinin ağrıdığınıda söylemesin,doktor bulur o Zaman :)
Bahsettiğim durum bu değil ki siz neden konuyu farklı bir alana taşıdınız. Ben doktorun davranışının altında olabilecek ihtimalleri sıraladım. Yoksa kimse müneccimlik oynamıyor. Tabi ki hasta derdini anlatacakki ihtimaller üzerinden gidilsin.

Geçen konu açan bir bayan vardı o bayanda haklıydı sadece ilaç yazdırmaya gitmiş durum belli hassasiyeti var ortada organ nakli olan bir insan var ve yıllardır kullandığı rutin ilaçları vardır aile hekimide bilir bunu vs . Benim eşiminde yıllardır kullandığı ilaçları var aile hekimimiz biliyor eşim izin sıkıntısı yaşadığı için gidip yaZdıramıyor ben yazdırıyorum ve dr hiç sorun yaşatmadı bana. Hasta gelmeden olmaz asla yazılamaz diyenler elbet bu durumu kötüye kullanan olur ama istisnai durumlar vardır ki dr yardımcı olmalıdır. Hasta gitmeden ilaç yazmayı etik bulmayan doktorlarımız , bebek sağlık ocağına muayene olmadan oldu gibi göstermeyi, öxel hastanenin yaptığı boy- kilo takibini kendileri yapmadığı halde yapıyor gibi göstermeyi neden etik buluyorlar acaba ?

Katiliyorum, ben Turkiyede iki defa hastaneye gittim derdimi anlatirken doktor suratima bile bakmadi o kadar soguktuki. Hic anlam veremedim. Saygim sonsuz zor meslek bende saglikciyim ama boyle cok havaliymis gibi geldi bana. Ikinci defa gittigimdede kalabaliktan eşim doktorla odaya gitti doktor kapiyi kapatti ben kaldim orda. Gecen bir hemsireye sordum eşim icerde girebilirmiyim diye o hemsirede yanindakilere donup eşim icerde girebilirmiyim diyor yaaa diyip hep beraber dalga gecer gibi gulduler bana. Kapiyi saskinlikla tiklatip girdim, Halaa kac yil gecti ben ne yanlis dedimki gulduler diye dusunuyorum. Cok can sıkici, sanki hastalar onemsenmiyor gibi, hic hos degil.

Ben her işe saygı duyan bir insanım.Doktor bana tavırlı davrandığında dahi üslubumu bozup kendisi ile münakaşaya girmedim. Değiştirebilirsiniz demişsiniz fakat ilk yazımda da belirttiğim gibi mahalle aile sağlığı merkezimiz dolu. Aynı asm içindeki doktorlar da dolu.Siz tanımadığımız bir doktor için genelleme yapıp doktorları nasıl bu kadar yüceltip hastalarını küçük görürsünüz onu anlayamadım açıkcası.. Her meslekte olduğu gibi doktorlarda da iyi ve kötü tavırda olan insanlar var. Cahillikle itham ediyorsunuz ama şu tavrınız bu tanıma uyuyor kusura bakmayın.Buraya konu açmamın sebebi de böyle bir durumla karşılaşan var ise nasıl bir çözüm yolu buldular onu öğrenmekti.Yardımcı olup öneride bulunan herkese çok teşekkür ederim.

Oysa ki Öğretmen ve inşaat mühendisi örneği vererek konuyu farklı bir alana taşıyan sizsiniz.Hastanın derdini anlatması gerektiğini biliyorsunuz bak o güzel.

Oysa ki Öğretmen ve inşaat mühendisi örneği vererek konuyu farklı bir alana taşıyan sizsiniz.Hastanın derdini anlatması gerektiğini biliyorsunuz bak o güzel.
Örnekleme denen bir şey var değil mi hanımefendi. Konuyu başka alana taşımak değil örnek vermek, çoğaltmak içindir bu.

Örnekleme denen bir şey var değil mi hanımefendi. Konuyu başka alana taşımak değil örnek vermek, çoğaltmak içindir bu.

Şimdi de kendinizle çelişiyorsunuz.Benim yaptığım konuyu başka alana taşımak,sizin yaptığınız "örneklemek" .Doktor konusunu inşaat mühendisine getiren sizsiniz.Cidden komik yani

Nasil yani Anlamadim benmi cektim konuyu farkli yere yasadigim seyi sadece yazdim, ne var bunda hanimefendi

Güzel üsluba cevap, evet. Hırçın ve saldırgan üsluba cevap, hayır.
Haksızken haklı çıkmaya çalışmaya ve iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batırmaya çalışmaya da ben hayır diyorum o zaman.

Hanımefendi ben size bir şey demedim. Siz yaşadığınızı anlatmışsınız. Size bir şey demedim ben.
Yazdigimi alintilamissinizda o cevaba, o yuzden anliyamadim yanlislik olmus heralde iyi aksamlar

Tsh aşırı yüksek çıkmamış ki. Bu kadar önemli diyip telaşlandırmaya gerek yok. Gebelik için 2,5 veya altı olması yeterli.
Ayrıca sağlık Ocakları birinci basamak yerlerdir en basit tabiriyle hastaneleri boşa meşgul etmektense basit durumlarda tercih edilmesi gereken yer ise birinci basamak yerler yani sağlık ocağıdır. Devlet hastanesinde sıra sorunu da oluyor ayrıca. Asıl böyle şeyler için sağlık ocaklarını kullanmalıyız yani garip bir durum yok ortada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…