Memnun değilseniz aile hekiminizi değiştirin. Doktor şundan rahatsız olup sonra da işi inada bindirmiş olabilir kan testi İSTİYORUM. Burda önemli şey bu İSTİYORUM. Ne isteneceğine karar verme konusu doktorun inisiyatifinde oluyor ve siz gidip şunu şunu istiyorum dediğinizde iş daha da olumsuz bir yöne gidiyor. Ha sizin tavrınız rahatsız edici değil, doktorun bu kadar direnmesine gerek yokmuş ama tetkiklerle ve yapılması gereknlerle ilgili ne istediğinizi söylediğinizde şöyle oluyor." sen mi doktorsun ben mi? Hangi tıbbi bilgiyle ne isteneceğine karar veriyorsun?" Bunu şöyle değerlendirin işini başkasına öğretmek gibi. Mesela öğretmene bu konuyu öyle değil böyle öğreteceksin demek gibi, boyacıya duvarı öyle değil böyle boyayacaksın demek gibi, inşaaat mühendisine evi öyle değil böyle yapacaksın demek gibi. Kendimde sağlıkçıyım bu konulara aşinayım. Umarım sorununuz çözülür.Merhaba arkadaşlar,
Mayıs ayında mahalle asm dolu olduğu için yakındaki bir asm kayıt yaptırabildim. Kayıt yaptırdıktan sonra rutin kontrol olmak için doktoruma gittim kendisi yoktu başka bir doktor hanım vardı. Neyse dedim ben 8 ayda 25 kilo verdim 1 senedir de kan testi yaptırmadım çocuk da düşünüyorum bir bakılmasını istiyorum dedim.Tamam dedi kanımı verdim.2 gün sonra sonucu aldım kendi doktoruma gösterdim. Tavrından o kadar rahatsız oldum ki anlatamam. Her isteyene kan testi yapmayacağını söyledi.Ben o gün yerimde olsam kan testi yaptırmazdım size dedi.. B12'in 117 olduğu halde bana normal dedi ne takviye ne iğne verdi.
Nitekim aradan uzun zaman geçti. Bebek düşündüğümüz için özel muayne olarak bir kadın doğumcuya gittim. O zaman yaptırdığım testte TSH'ım 2.8 olduğu için biraz yüksek gebelik için dedi ve tekrar test yaptırmamı önerdi.Bir de vitaminlerime baktırmamı istedi. Eşimle bu sabah asm doktoruna gittik.Durumu anlattım kadın köpürdü yok kadın doğumcu ne anlarmış TSH'tan bilmem ne.Değerim normalmiş. Dedim vitamin vs de bakılmasını istedi doktorum.Yok kendi karar verirmiş ona da . Çok biliyorsa kadın doğumcu yapsın testleri diyor..Ve sonuç olarak kan testi yaptırmadı bana endokrine yönlendirdi. Tavrını görmeniz lazım aşırı sinirlendim.
Ben sürekli kan verme meraklısı biri değilim.1 sene de 2 kere kan değerlerime bakılmasını istedim ki birini kadın doğumcum istedi zaten.Bu tavır beni çok sinirlendirdi. Asm doktoru istemediği sürece kan değerlerime baktırmak için illa özele mi gitmem lazım.Hasta hakkı yok mu hiç ? Bilgisi olan bu konuda yardımcı olabilirse seviririm.
Doktor degistirme imkanin varsa degistir derim.Merhaba arkadaşlar,
Mayıs ayında mahalle asm dolu olduğu için yakındaki bir asm kayıt yaptırabildim. Kayıt yaptırdıktan sonra rutin kontrol olmak için doktoruma gittim kendisi yoktu başka bir doktor hanım vardı. Neyse dedim ben 8 ayda 25 kilo verdim 1 senedir de kan testi yaptırmadım çocuk da düşünüyorum bir bakılmasını istiyorum dedim.Tamam dedi kanımı verdim.2 gün sonra sonucu aldım kendi doktoruma gösterdim. Tavrından o kadar rahatsız oldum ki anlatamam. Her isteyene kan testi yapmayacağını söyledi.Ben o gün yerimde olsam kan testi yaptırmazdım size dedi.. B12'in 117 olduğu halde bana normal dedi ne takviye ne iğne verdi.
Nitekim aradan uzun zaman geçti. Bebek düşündüğümüz için özel muayne olarak bir kadın doğumcuya gittim. O zaman yaptırdığım testte TSH'ım 2.8 olduğu için biraz yüksek gebelik için dedi ve tekrar test yaptırmamı önerdi.Bir de vitaminlerime baktırmamı istedi. Eşimle bu sabah asm doktoruna gittik.Durumu anlattım kadın köpürdü yok kadın doğumcu ne anlarmış TSH'tan bilmem ne.Değerim normalmiş. Dedim vitamin vs de bakılmasını istedi doktorum.Yok kendi karar verirmiş ona da . Çok biliyorsa kadın doğumcu yapsın testleri diyor..Ve sonuç olarak kan testi yaptırmadı bana endokrine yönlendirdi. Tavrını görmeniz lazım aşırı sinirlendim.
Ben sürekli kan verme meraklısı biri değilim.1 sene de 2 kere kan değerlerime bakılmasını istedim ki birini kadın doğumcum istedi zaten.Bu tavır beni çok sinirlendirdi. Asm doktoru istemediği sürece kan değerlerime baktırmak için illa özele mi gitmem lazım.Hasta hakkı yok mu hiç ? Bilgisi olan bu konuda yardımcı olabilirse seviririm.
Ne alakası var hanımefendi sizin görüşünüze göre hasta olan kişi neresinin ağrıdığınıda söylemesin,doktor bulur o Zaman :) Öğretmen örneğini vermişsiniz ama ben mesela karekök konusunu anlat diyen öğrenciye sen benim işime karışma demem.İhtiyacı vardır ki istiyordur yaniMemnun değilseniz aile hekiminizi değiştirin. Doktor şundan rahatsız olup sonra da işi inada bindirmiş olabilir kan testi İSTİYORUM. Burda önemli şey bu İSTİYORUM. Ne isteneceğine karar verme konusu doktorun inisiyatifinde oluyor ve siz gidip şunu şunu istiyorum dediğinizde iş daha da olumsuz bir yöne gidiyor. Ha sizin tavrınız rahatsız edici değil, doktorun bu kadar direnmesine gerek yokmuş ama tetkiklerle ve yapılması gereknlerle ilgili ne istediğinizi söylediğinizde şöyle oluyor." sen mi doktorsun ben mi? Hangi tıbbi bilgiyle ne isteneceğine karar veriyorsun?" Bunu şöyle değerlendirin işini başkasına öğretmek gibi. Mesela öğretmene bu konuyu öyle değil böyle öğreteceksin demek gibi, boyacıya duvarı öyle değil böyle boyayacaksın demek gibi, inşaaat mühendisine evi öyle değil böyle yapacaksın demek gibi. Kendimde sağlıkçıyım bu konulara aşinayım. Umarım sorununuz çözülür.
Bahsettiğim durum bu değil ki siz neden konuyu farklı bir alana taşıdınız. Ben doktorun davranışının altında olabilecek ihtimalleri sıraladım. Yoksa kimse müneccimlik oynamıyor. Tabi ki hasta derdini anlatacakki ihtimaller üzerinden gidilsin.Ne alakası var hanımefendi sizin görüşünüze göre hasta olan kişi neresinin ağrıdığınıda söylemesin,doktor bulur o Zaman :)
Katiliyorum, ben Turkiyede iki defa hastaneye gittim derdimi anlatirken doktor suratima bile bakmadi o kadar soguktuki. Hic anlam veremedim. Saygim sonsuz zor meslek bende saglikciyim ama boyle cok havaliymis gibi geldi bana. Ikinci defa gittigimdede kalabaliktan eşim doktorla odaya gitti doktor kapiyi kapatti ben kaldim orda. Gecen bir hemsireye sordum eşim icerde girebilirmiyim diye o hemsirede yanindakilere donup eşim icerde girebilirmiyim diyor yaaa diyip hep beraber dalga gecer gibi gulduler bana. Kapiyi saskinlikla tiklatip girdim, Halaa kac yil gecti ben ne yanlis dedimki gulduler diye dusunuyorum. Cok can sıkici, sanki hastalar onemsenmiyor gibi, hic hos degil.Memnun değilseniz aile hekiminizi değiştirin. Doktor şundan rahatsız olup sonra da işi inada bindirmiş olabilir kan testi İSTİYORUM. Burda önemli şey bu İSTİYORUM. Ne isteneceğine karar verme konusu doktorun inisiyatifinde oluyor ve siz gidip şunu şunu istiyorum dediğinizde iş daha da olumsuz bir yöne gidiyor. Ha sizin tavrınız rahatsız edici değil, doktorun bu kadar direnmesine gerek yokmuş ama tetkiklerle ve yapılması gereknlerle ilgili ne istediğinizi söylediğinizde şöyle oluyor." sen mi doktorsun ben mi? Hangi tıbbi bilgiyle ne isteneceğine karar veriyorsun?" Bunu şöyle değerlendirin işini başkasına öğretmek gibi. Mesela öğretmene bu konuyu öyle değil böyle öğreteceksin demek gibi, boyacıya duvarı öyle değil böyle boyayacaksın demek gibi, inşaaat mühendisine evi öyle değil böyle yapacaksın demek gibi. Kendimde sağlıkçıyım bu konulara aşinayım. Umarım sorununuz çözülür.
aile hekiminizden şikayetçiyseniz değiştirmeniz 5 dk'nızı almaz.gelip buraya konu açınca değişen bir şey olmuyor sen gerekli yerlere gitmedikçe.üniversite sınavında barajı geçemeyen insanlarında 6 sene tıp okumuş insanlar hakkında sarf ettikleri sadece komik duruyor.he aile hekimliği kurumundan toptan haz etmeyenler de her taraf sgk geçen geçmeyen özel/devlet hastane dolu.kimse sizin kafanıza silah tutarak asm'ye götürmüyor.
Bahsettiğim durum bu değil ki siz neden konuyu farklı bir alana taşıdınız. Ben doktorun davranışının altında olabilecek ihtimalleri sıraladım. Yoksa kimse müneccimlik oynamıyor. Tabi ki hasta derdini anlatacakki ihtimaller üzerinden gidilsin.
Katiliyorum, ben Turkiyede iki defa hastaneye gittim derdimi anlatirken doktor suratima bile bakmadi o kadar soguktuki. Hic anlam veremedim. Saygim sonsuz zor meslek bende saglikciyim ama boyle cok havaliymis gibi geldi bana. Ikinci defa gittigimdede kalabaliktan eşim doktorla odaya gitti doktor kapiyi kapatti ben kaldim orda. Gecen bir hemsireye sordum eşim icerde girebilirmiyim diye o hemsirede yanindakilere donup eşim icerde girebilirmiyim diyor yaaa diyip hep beraber dalga gecer gibi gulduler bana. Kapiyi saskinlikla tiklatip girdim, Halaa kac yil gecti ben ne yanlis dedimki gulduler diye dusunuyorum. Cok can sıkici, sanki hastalar onemsenmiyor gibi, hic hos degil.
Örnekleme denen bir şey var değil mi hanımefendi. Konuyu başka alana taşımak değil örnek vermek, çoğaltmak içindir bu.Oysa ki Öğretmen ve inşaat mühendisi örneği vererek konuyu farklı bir alana taşıyan sizsiniz.Hastanın derdini anlatması gerektiğini biliyorsunuz bak o güzel.
Örnekleme denen bir şey var değil mi hanımefendi. Konuyu başka alana taşımak değil örnek vermek, çoğaltmak içindir bu.
Güzel üsluba cevap, evet. Hırçın ve saldırgan üsluba cevap, hayır.Şimdi de kendinizle çelişiyorsunuz.Benim yaptığım konuyu başka alana taşımak,sizin yaptığınız "örneklemek" .Cidden komik yani
Nasil yani Anlamadim benmi cektim konuyu farkli yereÖrnekleme denen bir şey var değil mi hanımefendi. Konuyu başka alana taşımak değil örnek vermek, çoğaltmak içindir bu.
Haksızken haklı çıkmaya çalışmaya ve iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batırmaya çalışmaya da ben hayır diyorum o zaman.Güzel üsluba cevap, evet. Hırçın ve saldırgan üsluba cevap, hayır.
Valla biz de anlamadık.Hanımefendinin derdiniNasil yani Anlamadim benmi cektim konuyu farkli yereyasadigim seyi sadece yazdim, ne var bunda hanimefendi
Hanımefendi ben size bir şey demedim. Siz yaşadığınızı anlatmışsınız. Size bir şey demedim ben.Nasil yani Anlamadim benmi cektim konuyu farkli yereyasadigim seyi sadece yazdim, ne var bunda hanimefendi
Yazdigimi alintilamissinizda o cevaba, o yuzden anliyamadim yanlislik olmus heralde iyi aksamlarHanımefendi ben size bir şey demedim. Siz yaşadığınızı anlatmışsınız. Size bir şey demedim ben.
Tsh aşırı yüksek çıkmamış ki. Bu kadar önemli diyip telaşlandırmaya gerek yok. Gebelik için 2,5 veya altı olması yeterli.Madem tsh inizda yukseklik var siz de keske endokrine gitseydiniz.Bu kadar onemli bir konuda asm 'ye gitmek biraz kolaya kacmak gibi geldi bana.Bir bakima hakli buldum doktoru.Bir de her degere bakilmiyor asm'lerde.Illa ozelde de olmasina gerek yok devlet hastanesine neden gitmediniz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?