Aile Sağlığı Merkezi Doktor İnatla Kan Testi Yapmıyor

Bizim aile hekimi melek gibi. Adam o kadar iyi biri ki. Tum hastalari cok ovuyor, cok seviyor onu. O kadar guleryuzlu ki, yanina uzgun gitsem gulumseyerek cikiyorum. Oranin baş hekimi galiba, oyle duydum. Gecen kan degerlerime bakti, iyne filan yazdi, 2 hafta sonra gel bakalim cogalmismi dedi. Cok ilgili sagolsun.
Bir tane de aile hekimi vardi, doktorum yokken gitmistim, adam gomleyini full acmis, yayilmis sandalyeye. Esim kac kere gomleyini kapat dedi, adam kapatmadi, hatta git nereye sikayet edersen et dedi.
Belli ki, sizin de karsiniza kotu bir aile hekimi cikmis. Okucukca sinirlendim

Ben hamileyken hemsirem sagolsun dr umun istedigi tum kan testlerini yapmisti.dr la hic isim olmamisti zaten.ilgincmis.ama hepsi bir degil.hemsirenize soyleyin genelde yapiyorlar.ben bir sıkıntı yasamadim sahsen.dr cins heralde.ssk da yaptirabilirsiniz ssk varsa.ozeller ates pahasi.yanliz disaridan tahlil isteyince yapmiyorlar.benim tsh yuksek bebek dusuniyorum drseniz yaparlar.ben oyle yapmistim...
.

Sizinki iyiymiş. Benimki ne hastalık için giderseniz gidin aynı grip ilacını yazıp yolluyor. En sonunda hastanelik olunca, bir dahaki gidişimde ortalığı ayağa kaldırdım. Ama adam yine aynı ilacı yazmış. Yani bir cins.
Baktım ki ne iyi laftan anlıyor ne kötü laftan e-nabız sisteminden doktorumu değiştirdim. Siz de aynısını yapın.
Aynı ASM de bir başka doktoru seçtim. Dünya tatlısı bir adam. Derdimi dinliyor, anlayış gösteriyor. Çok memnunum ben.
Sizin yerinizde olsam şikayet ederim. Bence bu konuda haksız değilsiniz.

Bildirin Dr ün bu tavrını ben hipertiroidi şuan her ay kanimi ASM de verip sonucu alıp kendi özel Dr Uma götürüyorum .
TSH da anlar kdogumcular.

Gecmis olsun hanimefendi. Bes parmagin besi bir degildir.

öncelikle gebelik düşünüyorsanız tsh 2'nin altında olması istenir.
ilaç gerekip gerekmediğini veya dozunu bilmeyebilir ama kadın doğumcuların bu konuda uyarması ve kesinlikle tsh istemesi gerekir.

ben de aile hekimiyle aynı sorunu yaşadım geçmişte.
haşimato tiroiditi hastasıyım yıllardır rutin kontrollerim var. özelde iyi bir endokronologa gidiyorum ama o hastanede tahlillerimi yaptırsam dünya para öderim.
aile hekimi yapmak istemedi.
ben karar veririm dedi. referans aralığı içinde diyor.
o kadarını biz de görüyoruz sonuçlar çıkınca.
ama işte 2 olması başka 4 olması başka..

başka bir zaman gripten kırılıyorum, yüksek ateş, halsizlik, hiçbir şey yiyemiyorum.
zaten sonra sinüzit bronşit ne varsa hepsine çevirdi
işe gitmeyi bırakın, yürüme mesafesindeki aile hekimine komşumla gittim arabayla, rapor istedim.
gripte rapor vermiyoruz dedi..
saçmalığa bakın. ben grip olmuşum işe gidip millete de bulaştıracağım. raporu ver iki üç gün dinleneyim değil mi?
sonra yakındaki bir özel hastaneden aldım rapor.

şimdi özel sağlık sigortam var, çekmiyorum kimsenin kahrını..
aile hekimliği fikir olarak güzel ama uygulaması sıkıntılı diye düşünüyorum.

Yani.
Kadın doğum uzmanının bile tsh'dan anlamayacağı ortadayken biz kim oluyoruz ki.

Gerçekten her meslek grubu için işini layığıyla yapanlar olduğu gibi yapmayanlar da var. Seneler önce ortaokul zamanlarımda sürekli ateşim 40 derece üstüne çıkıyordu. Okulda başarılı bir öğrenciydim ve aksatma gibi bir derdim yoktu. Hatta ders kaçıracağım diye üzülürdüm. Malesef benim aile hekimim ise hastalığımla alay eder okuldan kaçmak için benim kendimi hasta ettiğimi düşünürdü. Taki yine birşeyi yok ki bunun deyip 2 saat sonra yoğun bakımlık olmama sebep olana kadar... Ölümün kıyısından döndüm. Hastaneye kaldırıldığımda doktorlar 2 saat daha geç kalınsaydı herşey çok geç olabilirdi diyene kadar... Benim doktorum doktor değilmiydi... Ben hasta değilmiydim.... Sadece kafasında kurdukları yüzünden hayatımdan olabilirdim....
Malesef artık ülkemizde hastaysanız bir değil birkaç doktora gitmeniz gerekiyor; tabi maddiyatınız el veriyorsa... Yoksa malesef doktorun insafına kalmışsınız demektir...

Bu doktorlara da bi haller oldu benden daha iyi mi bileceksin diyip küçük görmeler falan.
Tabi senden iyi bilmeyiz ama aynı hastaligi daha önce geçirdiysek en ince ayrıntısına kadar bilgi sahibi oluruz.

İşte asıl sorun burada. Barajı geçip, 6 sene okumakla adam olunmuyor. Sizin düşüncenize istinaden de cevap veriyorum. Eğer tersleyecekseniz sizin uslubunuza uygun olarak ilk 1000'de derecemin olduğunu belirteyim ki sonra barajı geçememişsiniz diye hayıflanmayın ben de size bir iki kelam sarf edebileyim. Asıl komik olan durum 6 sene okudum, yok şu puanı aldım bana laf söyleyemezsiniz diye dolaşanlardır. Ama haklısınız tıp okumayı insan hayatı için değil; garanti para gözüyle okuduysanız herşeyde hakkınız olduğunu düşünebilisiniz...

Valla asıl aile hekimi bir halt anlamıyor. Bende ufak tefek hastalıklarda aile hekimine giderim. Birsey sorduğum ben onun detayini bilmiyorum ama şöyle sanirim onun dr una görün bi der. Seninki kendini bi halt saniyo haddini bildir şikayet et

Benim anlamadığım Kadın Doğum uzmanı testleri neden hastanede yaptırmadı ben devlet hastanesine gittiğimde hemen kan verdirmişti. Şimdi özele gidiyorum orda da bütün vitamin testlerime bakıldı çünkü devletteki vitamin değerlerime bakmadı o zaman hamile olduğumu bilmiyordum.
Siz neden aile hekimine gidip yaptırmak istediniz bir hekimin böyle bir tavır sergilemesi çok yanlış tabi sonuçta başka doktor yaptırmanızı istemiş.

Böyle bir şey olamaz. Hasta sizsiniz. Durumunuzu en iyi siz biliyorsunuz. Şu rahatsızlığım var dediğinizde takip etmek zorunda. Bir hastalık yoksa bile düzenli olarak kendinizi takip edebilirsiniz. Bu aile hekimi olmuyor maalesef. Çok bencilce. Hatta gebelik öncesi hepatit değerlerinize de baktırmanız gerekebilir. Gebelik döneminde hepsine bakıyorlar zaten ama önemli olan öncesinde tespit etmek ve sıkıntılı şeyler yaşamamak. Kan değerlerinize bakarlar. Gerekirse ilaç yazılır. Aşı olmanız gerekiyorsa aşı olursunuz. Hamile olduğunuz zaman sizi haftada 1 ayda 1 yok aşı, yok gebelik takibi diye 10 kere arayacaklar. O zaman sizde onlara ben gelmek zorunda değilim deyin. Ama malesef zorundasınız. Çocuğuma aşı yaptırmıyorum deyin, bakalım kaç kere arayıp peşinize düşecekler.

sanırım gitiğiniz kadın doğum doktoru özel hastaneydi o yüzden testler orada yapılmadı. devlet hastanesine gidip muayene olun, tahlilleri de orda yaptırın.

Siz neden kadın doğumcunun tespit ettiği bir sorunun çözümü için aile hekimine gidiyorsunuz? Ben bu “aile hekimliği” müessesesini her ilde üniversite olmasına benzetiyorum. Bir hizmetin kolay ulaşılabilir olması o hizmetin kaliteli olduğunu göstermez. Maalesef bizim ülkemizdeki durum bu.

Kimse alınmasın gücenmesin ama insan tarafından icra edilen hiçbir meslek benim gözümde kutsal değildir. Her meslekte olduğu gibi hekimlikte de işini iyi yapanlar ve yapamayanlar var. Hayatım boyunca berbat doktorlarla karşılaştım.

Sonuç olarak bu doktorla ilgili yapabileceğiniz bir şey olduğunu sanmıyorum. Şikayet etseniz de bir şey olmaz. Bundan sonra devlet/özel fark etmez gideceğiniz doktoru araştırıp bulun bence. Hasta yorumlarının bulunduğu siteler var, eş dost var. Referansınız olmayan doktora gitmeyin.

valla bu susun konuşmayın. beğenmiyorsan yallah tavrı dediğiniz gibi o kadar okumuş etmiş insanlara yakışmıyor

bende zaten gidin her hafta adamları rahatsız edin burnum akıyor neden diye kan tahlili yaptırın demiyorum kii. benim dediğimde zaten doktor demiş kan vermezse nerden bilecek ne yapması gerektiğini.

Bu cevaplara karşı sessizce çıkıp gittiniz mi ben olsam orayı ayağa kaldırırdım inanın o kim köpek ki size öyle muamele yapıyor mecbur yapacak boşuna mı kuruldu oralar hastane yükünü azaltmak için varlar ayy çok sinirlendim valla

cidden merak ettiğim için bir soru soracağım buna konu sahibi hariç de cevaplar gelebilir.

hanımlar şimdi özel hastaneye gidiyorsunuz evet ama sonra tahlil vs istendiği zaman para vermemek veya az vermek için devlete gidiyorsunuz. e ama bunu o doktor anlamıyor mu? ve hangi meslekte olursa olsun gidip de birisine "benim doktorum/öğretmenim bunu istedi, bunu yaptırmak istiyorum" dediğinizde yine aynı sıfata sahip birine bunu derseniz bozulur o çünkü siz ona gidebilecekken başkasına gitmişsiniz ama sonra çıkarlarınıza ters düştüğü için bu insana geliyorsunuz.

gözünüzü seveyim biraz empati doktorların da insan olduğunu unutmayalım. paranız varsa gider özelde çatır çatır bütün testleri yaptırırsınız, ha yok tahlil için devlete gidecekseniz de bir zahmet doktora "benim özeldeki doktorum istedi, şu da yüksekmiş bu da düşükmüş bakılsın" demek yerine "hocam hamilelik düşünüyorum da kan değerlerime baktırmak istiyorum bir de siz değerlendirin" diyin ondan sonra doktor bağırıp çağırırsa gerekirse televizyona çıkıp savunun hakkınızı. tamam doktor bağırabilir demiyorum zaten bağırıp bağırmadığını da burda konu sahibi hariç kimse bilemez ama millet olarak duygusalız doktorun yüzü düşse "bana güleryüz göstermedi" diyenlerimiz çıkar.

yanlış düşünüyorsam düzgünce gelecek her uyarıya ve düzeltmeye açığım.

Son düzenleme:
Benim beynimin bir huyu var. Kötü anıları silip atıyor (sanırım geçmişte yaşadıklarımla ilgili, hepsini hatırlasa yanacak :) )

Neyse bunu neden söyledim? Geçen günkü aile hekimi konusunda kendi dr'um ile ilgili güzel şeyleri yazmıştım. Sonra konuyu okumaya devam ettikçe dedim ki "iyi de senin de kötü anıların vardı asm ile ilgili. Onlar da bu konuya nasipmiş

1- Fıtık(lar) sebebi ile geçen sene İstanbul'a gittim (bu konu aslında bambaşka bir rezillik ama konuyu dağıtmayayım belki bir gün bir konu açarım ki o doktorda başka mağdurlar olmasın). Yapılması gereken ağrı kesicilerim ve b vitamini kombinasyonum var. Hafta sonu özelde halletmişim enjeksiyonları, hafta başı olmuş; özel hastahane yürüyüş mesafesinden uzakta, araba kardeşimin ve kardeşim işte, taksi de o mesafeye götürmez. Oğlanın bakıcı teyzesi dedi ki "hemen köşede ASM var; orada yaptırsanıza". E mantıklı geldi, gittim. Büyük bir ASM, 4 hekim var. Kardeşimi aradım ve onların dr'un ismini öğrendim. Enjeksiyon hemşiresine durumu anlattım; "ben şehir dışından geliyorum, enjeksiyonum var, reçetesi de bu. " Dedi ki "yapamayız" "anlamadım?" dedim. Dedi ki "dr hanım ile görüşün ama yapmaz, misafir olduğunuzdan" . "Şakasınız sanırım" dedim. Neyse aldım sıra numarası , girdim dr'a anlattım durumu. Dedi ki "kimin misafirisiniz?" "kardeşimin" dedim, TC'sini istedi, verdim. Bi ekrana bakıyor, bir benim kimliğe... "E dedi soyadınız farklı" . Hanımefendi elinizdeki kimlikte medeni halim ne? dedim "evli" dedi. E soy adımın farklı olması normal değil mi? dedim. "Anlamadım ama hadi öyle olsun. Yapsın hemşire hanım iğnenizi" dedi. La havle çektim , gün orada yaptırdım. O akşamdan itibaren bir daha hiç gitmedim ona. Sabah akşam kardeşimle gittim-geldim.

2-Döndüm Dalaman'a. Enjeksiyonların yeniden yazılıp devam edilmesi gerekiyor, raporlanmış zaten. Gittim benim aile hekimime, eşim yanımda. Şans bu ya, bizimki eğitime gitmiş. Yandaki dr var. Neyse aldım gene sıra numarası. Girdik dr'a. Hoş beş ediyoruz kendimizce ama dr hiç kafayı ekrandan kaldırmıyor. Saçma bir soru sordu, kimlik elindeyken adımı mı sordu, öyle aptalca bir şey. Ben cvp verdim. Bir şey daha sordu.. Ben gene cvp verdim ama uçaktan henüz inmişim daha eve girmemişim canım burnumda öyle böyle ağrım yok. Eşim de dedi ki "siz ekranda görmüyor musunuz neden bu sorular?" Amanın bir coştu dr. Sistem yokmuş, mecbur muymuş hesap vermeye, zaten bizim hekimimiz de değilmiş, ilaç yazmak da zorunda değilmiş, yazdığına şükredecekmişiz. Bir gerildi ortalık, benimki de altta kalmadı çünkü "buradaysanız mecbursunuz bizim dr olmadığına göre" falan diye, ben sinirden ağlıyorum, "vazgeçtim, lanet olsun kalk gidelim özele" diye.. Sonuç: yazdı ama burnumuzdan getirdi.

Uzun oldu farkındayım ama geçen konuda yazdığım cümle ile bitireceğim bunu da:
Lütfen işini sevmeyen yapmasın. Öğretmenlik ve hekimlik direk insani ilişkilere tabi meslekler. İnsanı ve işini sevmeyen lütfen yapmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…