Aile ve Para Meseleleri

bluecat1111

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2018
234
291
53
31
Merhaba arkadaşlar şuan çok garip duygular içindeyim...
Eşimle 1 buçuk yıldır evliyiz, atandık ve ailelerimizden farklı yerdeyiz.
Hiç kimsenin maddi desteğini almadan evlendik. Kendim okudum(Farklı bir şehirde okumuştum yine ve sadece verilen burs ile) kendim düğünümü yaptım.
Ama erkek kardeşimin altına arabasına kadar verildi. Bu ayrıntıyı yazmak istedim çünkü galiba beni üzen asıl neden bu.
Şimdi ise ailem sürekli borç isteyip duruyor. Biliyorum ihtiyacı oldukları için istiyorlar ama eşimde artık takmaya başladı. Başkası olsa belki çoktan farklı şekilde tepkiler gösterirdi çünkü 1 buçuk yılda verdiğimiz para 15 bin tl. Az değil dişimizle tırnağımızla arttırıyoruz en azından bir araba alalım diye ama hopp gidiyor.
Bugün de 5 bin tl istediler ve ağlaya ağlaya istedi annem. Kıyamadık yolladık ama bu seferde eşimin suratı düştü.
Ne yapayım bilemiyorum...

Yani artık vermeyin bence bu son olsun.. Öylece istenecek paralar da değil.. 5 bin 10 bin.. Kendinizi üzmenize , yuvanızı huzursuz etmenize gerek yok.. Bir dahakine açık bir şekilde durumunuzun daha fazlasını karşılayamadığını, artık para alış-verişi yapamayacağınızı söyleyin. Kullanılıyorsunuz..

Benzer durumu yaşadım yaşıyorum. Kardeşe gidiyor o paralar kuzum. Doğrudan ya da dolaylı olarak...
Son iyiliğimi yapıp verdim ki iki yıl ücretsiz izindeyim ve şu an eşim çalışmıyor. Bunu bile bile istediler dedim herhalde biz bu durumdayken bile istiyorlarsa çok önemli olmalı. Eşim verelim dedi kıyılacak gibi değil çünkü. 20-22 bin civarı altın birikimimiz vardı ücretsiz izinde kullanmak için onu verdik. Kardeşimin yaptığı borçlara gitmiş. Daha borç var mı yok mu emin bile değilim. Daha da vermem açık konuştum. Açık açık söyle başka yolu yok.

Babam emekli. kardeşim askere gidecek onun fotoğraf ve yol masrafı için dediler başta, ben de az bir şey isteyecekler sandım 5bin istediler.

e niye veriyorsunuz ki? paranız mı çok? gerçekten anlamıyırum yani bi foto bi yol ne kadar utar? kalanı ne için demediniz mi?

Babam emekli. kardeşim askere gidecek onun fotoğraf ve yol masrafı için dediler başta, ben de az bir şey isteyecekler sandım 5bin istediler.
Yok artık ya, ne alaka? Resmen sizin paranızı alıp kardeşinize harçlık yapıyorlar. Verirken "daha fazla verecek durumumuz yok" deyin ve vermeyin. Çok açık kullanılıyorsunuz, yazık eşinize de.

5 bin tl neden istenir bir anda? Borç batağındalar mı, icra mı gelecek? Hiç mi gelirleri yok?
Babam emekli fakat kardeşime araba aldılar kredi ödüyor, üstelik kardeşim evlendi ve çalışmıyor şuan onların masraflarını da karşılıyor. yetmiyor galiba

Yalan söylemişler. Devlet askerlik için cüzi de olsa yol parası veriyor. Fotoğraf dediğin nedir ki? Muhtemelen kardeşinin yokluğunda oluşacak masrafı istemişler. Örneğin kredi kartı borcunu kapatacaklar/kredisi vs varsa ödeyecekler. Madem son bir iyilik yapacaksın kardeşinin uçak bileti/otobüs biletini al ve bilgileri gönder.

Babam emekli fakat kardeşime araba aldılar kredi ödüyor, üstelik kardeşim evlendi ve çalışmıyor şuan onların masraflarını da karşılıyor. yetmiyor galiba
Ay ben buradan sinir oldum.
İşsiz güçsüz vasıfsız kardeşiniz, sürekli arkasını toplayan aileniz. Sizden alıp ona veriyorlar resmen. Madem kendine bakamayacak evlenmeyecekti o zaman. Siz niye rızkınızı veriyorsunuz ki, gözünüz mü bağlı?

Ben olsam vermem .

Sizin artık yuvanız keseniz farklı eşiminde rızası olmak zorunda . İlerde çünkü ben senın ailene verdım şimdi sıra bızımkılerde diyebilir .

‘Kendi düşen ağlamaz , gözü bile çıkar’ derler ...
yapmayın, hastalık olur , çok acil bir durum olur anlarım ama Askere giden biri için 5000 tl çok mu gerekliymiş?
Bence kocanız surat asmakta haklı, aynısını onun ailesi yapsaydı siz de bozulurdunuz . Yapacağınız şey çok açık; vermemek .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…