- 23 Ekim 2014
- 9.394
- 36.123
- 548
- Konu Sahibi bluecat1111
-
beni üzen de o zaten onlar yalan söyleyince kendimi enayi gibi hissediyorum artık.Yalan söylemişler. Devlet askerlik için cüzi de olsa yol parası veriyor. Fotoğraf dediğin nedir ki? Muhtemelen kardeşinin yokluğunda oluşacak masrafı istemişler. Örneğin kredi kartı borcunu kapatacaklar/kredisi vs varsa ödeyecekler. Madem son bir iyilik yapacaksın kardeşinin uçak bileti/otobüs biletini al ve bilgileri gönder.
malesef hiç biri ödenmedi.
yazın öderiz dediler ancak sonra "hasat çıkmadı kusura bakmayın önümüzdeki yaza" dediler
Aynen benim bile konuşasım gelmiyor artık ama nasıl konuşalım bilemedik. kimseyi kırmak istemiyorum ve beni yanlış anlayıp "paragöz" vs demelerini de istemiyorum. Zamanında kardeşim demişti de...Kardeşinizin altındaki arabayı satıp, ne işleri varsa öyle halletsinler madem. Siz para kazanmıyorken nasıl geçiniyordu bu insanlar? Şimdi nereye gidiyor bu kadar para? Ekmeğini eline almış çocuklarının, birikim yapmasını ya da kazandıklarını gönüllerince harcamalarını ister normal anne babalar. Sizinkiler normal değil. Bir de gönderdiğiniz miktarların maşallahı var. Eşinizin daha şimdi yüzünün düşmesi bile mucize. Ben olsam baştan arıza çıkarırdım ve asla asla para filan göndermezdim. Kardeşiniz evlenecek kadar büyüdüyse, k.çını kaldırıp bir işte tutunacak kadar da büyümüştür.
Gerçekten durumumuz çok benziyor. Kardeşime ne kadar kızsalar da gelip söylenseler de iki dakika sonra bağırlarına basıyorlar. Kardeşim onlara bir çöp almamıştır ama ben yemeğe götürsem karnım ağrıdı; alışverişe çıkarsam oğluma da şunu alalım; gezmeye götürsem şehir dışına çıkarsam yolda hoşnutsuzluk... Çatlıcak gibi oluyorum gerçekten. Babam geçenlerde bir arsası var onu bana satmak istedi. Alamam param yok zaten babadan mal alınır mı diyorum al nolursun diyor. Ben de kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Ailem rahat etsin istiyorum üzülmesin istiyorum ama kardeşim sürekli birşey çıkarıyor.beni üzen de o zaten onlar yalan söyleyince kendimi enayi gibi hissediyorum artık.
Sizden almaya o kadar alışmışlar ki vermeyince sizden kötüsü olmayacak zaten.Aynen benim bile konuşasım gelmiyor artık ama nasıl konuşalım bilemedik. kimseyi kırmak istemiyorum ve beni yanlış anlayıp "paragöz" vs demelerini de istemiyorum. Zamanında kardeşim demişti de...
tek sorunumuz hayır diyememek. en son bana sormayın artık eşimi arayın dedim onu arayıp ağlamışlar eşim de hayır diyememiş.e tekrar soruyorum o zaman hala para vermenizin sebebi ne? karı koca cidden çok zenginsiniz sanırım.
Kardeşiniz size paragöz mü dedi? Bu çalışmayan kardeşiniz mi? Eğer öyleyse ve bunu kafaya taktıysanız cidden komik. Sorumsuz, hazıra konmaya alışmış, evlenmeden önce ayaklarının yere basması gerektiğinin farkında olmayacak kadar aklı bir karış havada bir insanın yorumu en son umursamanız gereken şey. Buna bir dur demek zorundasınız, hem sömürülmemek, hem de eşinizle aranızda bir sorun haline gelmemesi için. Çok abes bir durum çünkü.Aynen benim bile konuşasım gelmiyor artık ama nasıl konuşalım bilemedik. kimseyi kırmak istemiyorum ve beni yanlış anlayıp "paragöz" vs demelerini de istemiyorum. Zamanında kardeşim demişti de...
İnanın benim de aynı. Benim düğünüme 3 ay kala kardeşim kız kaçırdı geldi, tüm harcamalar ona yapıldı ben yine kaldım. Üniversite okurken yurt paramı bile ben öderdim kardeşime haftalık verirlerdi benim aldığım bursu.Gerçekten durumumuz çok benziyor. Kardeşime ne kadar kızsalar da gelip söylenseler de iki dakika sonra bağırlarına basıyorlar. Kardeşim onlara bir çöp almamıştır ama ben yemeğe götürsem karnım ağrıdı; alışverişe çıkarsam oğluma da şunu alalım; gezmeye götürsem şehir dışına çıkarsam yolda hoşnutsuzluk... Çatlıcak gibi oluyorum gerçekten. Babam geçenlerde bir arsası var onu bana satmak istedi. Alamam param yok zaten babadan mal alınır mı diyorum al nolursun diyor. Ben de kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Ailem rahat etsin istiyorum üzülmesin istiyorum ama kardeşim sürekli birşey çıkarıyor.
tek sorunumuz hayır diyememek. en son bana sormayın artık eşimi arayın dedim onu arayıp ağlamışlar eşim de hayır diyememiş.
"Çok korktum bir şey oldu sandım" dedio derece yani.
İnanın evimize eşya bile tam yapamadık kenarda bir şeyler bulundurabilelim diye ama yok kalmadı artık.
Kırıldığımı belli edince şaka yaptık deyip çıkıyor işin işinden. Onu çok da umursamıyorum zaten ama annem en büyük bağım arada kalan da hep o. nasıl konuşmalıyım. ne desem de alınmasalar sadece beni anlasalar.Kardeşiniz size paragöz mü dedi? Bu çalışmayan kardeşiniz mi? Eğer öyleyse ve bunu kafaya taktıysanız cidden komik. Sorumsuz, hazıra konmaya alışmış, evlenmeden önce ayaklarının yere basması gerektiğinin farkında olmayacak kadar aklı bir karış havada bir insanın yorumu en son umursamanız gereken şey. Buna bir dur demek zorundasınız, hem sömürülmemek, hem de eşinizle aranızda bir sorun haline gelmemesi için. Çok abes bir durum çünkü.
Eşimle planlarımız var, birikim yapacağız, artık borç veremeyeceğiz, deyin. Kardeşim bir iş bulsun çalışsın deyin. Bir süre sadece kendimize yetebileceğiz deyin. Anlamıyorlarsa da, bu kadar anlayışsız insanlar kırılır diye düşünmeden dümdüz sebeplerinizi söylemek tek çareniz.Kırıldığımı belli edince şaka yaptık deyip çıkıyor işin işinden. Onu çok da umursamıyorum zaten ama annem en büyük bağım arada kalan da hep o. nasıl konuşmalıyım. ne desem de alınmasalar sadece beni anlasalar.
Kim ağlıyor ya? Bu nasıl yüzsüzlük...hayır kardeşini bir de askere gitmedin mi evlendirdiler?tek sorunumuz hayır diyememek. en son bana sormayın artık eşimi arayın dedim onu arayıp ağlamışlar eşim de hayır diyememiş.
"Çok korktum bir şey oldu sandım" dedio derece yani.
İnanın evimize eşya bile tam yapamadık kenarda bir şeyler bulundurabilelim diye ama yok kalmadı artık.
Babam emekli. kardeşim askere gidecek onun fotoğraf ve yol masrafı için dediler başta, ben de az bir şey isteyecekler sandım 5bin istediler.
Benim kardeşim de aynısını yaptı. Ben evlenecekken o nişanlıydı nişan atıldı sonra anlaşmışlar koca koca üniversite mezunu insanlar kaçtılar. Kına gecesi bile yapıldı bir gece daha salon tutuldu. Evlerini baştan aşağı ailem en iyisi ile düzdü. Ben evimi düğünümü kendim yaptım ama evime geldiklerinde hep bir kulp buldular.İnanın benim de aynı. Benim düğünüme 3 ay kala kardeşim kız kaçırdı geldi, tüm harcamalar ona yapıldı ben yine kaldım. Üniversite okurken yurt paramı bile ben öderdim kardeşime haftalık verirlerdi benim aldığım bursu.
Şimdi de böyle olunca ben cok kırılıyorum ama hala kıramıyorum
Babam emekli. kardeşim askere gidecek onun fotoğraf ve yol masrafı için dediler başta, ben de az bir şey isteyecekler sandım 5bin istediler.
niye verdiniz ki o 22 bin için kendinize harcardin...Benzer durumu yaşadım yaşıyorum. Kardeşe gidiyor o paralar kuzum. Doğrudan ya da dolaylı olarak...
Son iyiliğimi yapıp verdim ki iki yıl ücretsiz izindeyim ve şu an eşim çalışmıyor. Bunu bile bile istediler dedim herhalde biz bu durumdayken bile istiyorlarsa çok önemli olmalı. Eşim verelim dedi kıyılacak gibi değil çünkü. 20-22 bin civarı altın birikimimiz vardı ücretsiz izinde kullanmak için onu verdik. Kardeşimin yaptığı borçlara gitmiş. Daha borç var mı yok mu emin bile değilim. Daha da vermem açık konuştum. Açık açık söyle başka yolu yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?