Aile ve Para Meseleleri

Babam emekli fakat kardeşime araba aldılar kredi ödüyor, üstelik kardeşim evlendi ve çalışmıyor şuan onların masraflarını da karşılıyor. yetmiyor galiba
sende evlisin onlarin geçimi sen mi sağlıyorsun? senin ihtiyacin yokmu? deyin bizim de borcumuz var borç yaptık deyin kolay degilmi bunu sölemek...

madem öyle ağlaya ağlaya verdiğiniz parayı geri isteyin. yok derlerse araba var satın diyin. paranızı alın sonra borca girdik diyip para yollamayın artık. maalesef atasözündeki gibi olmuş sizin durum,sen eşek olursan semer vuran çok olur.

Aynen benim bile konuşasım gelmiyor artık ama nasıl konuşalım bilemedik. kimseyi kırmak istemiyorum ve beni yanlış anlayıp "paragöz" vs demelerini de istemiyorum. Zamanında kardeşim demişti de...
desin banada dediler vermediğimde hiç kafama takmadim kullanilmak istemiyorudum iyiki yapmışım..
çünkü araba alacagim parayi abim eviin kredisini ödemek istedi.. 30 bin tlyi.. ben vermedim paragözsün dedi.. hiç de umrumda olmadi:)

Vermeyin neden veriyorsunuz? Bir daha isterlerse elimizde ne varsa size verdik bizde de hiç bir şey kalmadı, hatta eşimde borcumuzu ne zaman vereceğinizi soruyor deyin. Hayır demezseniz yakında eşinizle de aranız bozulacak zaten.

artık benım de net konuşmam gerekiyor. Bu iş sadece böyle çözülür sanırım.

Aynen annen ya da babanı karşında öyle görünce bir şey denmiyor. diyemiyorum malesef.
Ben çareyi şurda buldum. Parayı niye istediğini açıkça söylesin parayı o söyledikleri için verip veremeyeceğini düşün. Ne kadar verebileceksen kendi elinle oraya yatır. Örneğin doğalgaz parası mı yatacak, doğalgaz faturasını göndersinler onu yatır gibi...En azından paranın nereye gideceğini bilirsin. Senden kardeşinin yol masrafı için istemişler sen de biz biletini alalım o zaman diyin tabi eğer vermek istiyorsanız.
**siz 5bini göndermişsiniz sanırım:/ yeni gördüm.

Son düzenleme:
Burada "eşimin ailesine görümceme/kaynıma vermeleri için 5 bin tl verdik" diye konu açılsa topa tutulur.
Yaptığınız enayilik resmen ve eşinizle ilişkinizi zedeliyorsunuz.
kesinlikle cok haklisiniz. kocasi ile iliskisinin zeminine dinamit dosuyor haberi yok. ustelik haksizda.

annecim inan bizde cok sikisigiz olsa inan veririm beni biliyorsun hicbir zaman yardimimi esirgemedim diyip cikacaksiniz isin icinden.

Yok deyin canınızı mı alacaklar? Onlar ağlamadan siz ağlayın. Borçlarımız var, hergün bir alacaklı arıyor deyin. Kimseyi kırmadan çözmüş olursunuz. Eşiniz de aşırı sabırlıymış, adam yerden göğe kadar haklı.

bu verilen borç mu yoksa hibe mi ediyorsunuz ,

lütfen kendınızı salak yerine koydurmayın , kocanızada mahçup olmayın ,

o kardeşte bir zahmet askere gitsin parası yoksa bedelli yapmayı versin

Aynen benim bile konuşasım gelmiyor artık ama nasıl konuşalım bilemedik. kimseyi kırmak istemiyorum ve beni yanlış anlayıp "paragöz" vs demelerini de istemiyorum. Zamanında kardeşim demişti de...

Sanırım buna manipülasyon diyorlar...

Ailenin gerçekten İHTİYACI var mı ?
Yani bunu en iyi sen bilirsin .
Yoksa KULLANILIYOR MUSUN ?
Bu sorunun cevabı çok önemli, İhtiyaçları var ise eşine durumu iletip destek olmayı esirgeme ama sırf nasıl olsa paran vardır diye senden isteniyorsa buna da tabiki izin verme.
Cevap sende.
Burada ne kadar yargıya varırsak varalım, aileni sen biliyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…