aile

kadermibu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2017
1.237
1.373
133
Merhaba kk deneyimli , sağduyulu hatunları .
Bir derdim var ve beni çok üzdü . buraya yazıp içimi dökmek istedim yorumlarınız ile nerde hata yaptığımı görmek istiyorum.
Başka şehirde yaşayan ablam buraya geldi 15 gün iznini geçirmek ve gideceği son güne denk gelen nikahımıza katılmak için.
bu ablam aşırı tembel nasıl diyim hep biz ona hizmet edelim ister buraya gelince . Neyse 1 haftadır bende kalıyordu . Ben çalışıyorum ve akşam eve gidiyorum ablam öteki ablamgilden yeni geliyor eve . Yani gündüz sıkıldığı için anneme ve diğer ablama gezmeye gidiyor. Ama onlarda nedense kalmıyor.
Hiç bir işe elini sürmez ben misafirim der çekilir kenara . Birde 2,5 yaşında yiğenim var . Onu alır geçer kenara hiç bir şeye yardım etmez.
Evet belki haklıdır anlıyorum ama el değil ki kardeş sonuçta , ayrıca ben özellikle davet etmedim bende sıkılır ben çalışıyorum diye ama bir şekilde geldi.
Neyse hafta sonu çok işim vardı , nikah hazırlıkları filan ve bu son hafta . Aynı zamanda ev berbat durumda , temizlik yapılmalı. Kimse yok bana evleniyorsun yardıma ihtiyaç varmı diyen .. Ne ablalarım ne annem.
Önceki gün akşam iftara yemekleri tek başıma hazırladım ablam sağolsun bir salata bile yapmadı. Masayı kızım kurdu yemekler yendi . Ve ablamın tek yaptığı kızımla beraber masayı toplamak oldu. Biz bu arada nişanlımla balkona çıktık ablam mutfakta bayağ kaldı ben sandım ki mutfağı topladı kızıma çay demle dedim. Neyse bir ara mutfağa girdim aman allahım bildiğin hiç bir şeye elini sürmemiş.

Nişanlımla yıkadık bulaşıkları bu arada da ablam oturup mutfakta çay- sigara içti.
Ertesi gün sabah kızımla yiğenimi parka gönderdim temizlik yapalım biz de diye .. Ablama dedim ben süpüreyim sen sil , neyse başladık temizliğe az sonra kızımla yiğenim geldi saat 12.00 ablam bıraktı ev silme işini oğlum acıktı yemeğini yedireyim diye yine aldı çocuğu kucağına .. Ben sinir. Ne var yarım saat sonra yedirsen dedim kendi kendime , bir yandan ben oruçluyum ablam tutmaz . Bir yandan acil işleri bitirip çıkmam lazım damatlık vs alınacak.

Neyse ben kalan tüm temizliği yaklaşık 1,5 saat uğraşıp bitirdim sonra banyoya girdim . Ablamda bu arada oğluna yemeğini yedirip uyuttu . Sonra gelmiş 'yapılacak işin kaldı mı' diye sordu ama bunu sorma uslübu çok değişikti. ben zaten sinirliyim hayır dedim sert sert seni bekleyecek değilim yaptım bitti işim dedim. Sonra ablam ne oldu sana neye sinirlendin deyince ben de artık sabır kalmadı dedim ki inadına mı yapıyorsun ?
Ve tartıştık . Ev senin , işi temizliği senin benden niye yardım bekliyorsun ki gibisinden bişeyler söyledi.
oysaki ben onun evine 2 günlüğüne gider hizmetçi gibi her yeri temizlerdim.

Bana bir de diyorki senin paran var benden yardım bekleyene kadar temizlikçi tutaydın ..

Neyse anneme gitti ve bir daha gelmeyeceğini söyledi. En iyi dediğim ablam buydu ama o da beni maddi manevi kullanmaya çalıştı.

Ablanız temizlikçi konusunda haklı bence nikah üzeri kendinizi neden temizlik yaparak yoruyorsunuz ki bir temizlikçi çağırıp yarım gün temizletebilirdiniz evi.Ablanız da olsa sonuçta evinize misafirliğe gelmiş ve misafirden kendi yapmadığı müddetçe iş temizlik beklenmez.Ablanızda vurdumduymaz biriymiş zaten şimdi ona kızmakla siz suçlu oldunuz.

Güzel bi dille söyleseniz veya ona yapması gereken işi bıraksanız belki yapardı.
Bide çocuk küçük peşini bırakmıyordur.

Ya bide herşeyi geç bu kadın sizin nişanınız için gelmedi mi? Biraz sabrı haketmiyor mu misafir sonuçta??

Tamamını okumadım.cunku size çok sınır oldum! Evinize misafir gelmiş uzaktan.ve ayrıca sizde kalmasının sebebi.sizinle gündüz görüşmediği için.isten gelince görüşürsünüz diye olamaz mı? Misafirperver değilsiniz.ne var canım tut bir kadın bir günde yapsın silsin süpürsün evi.eve gelen msoafiri çalıştırmak da ne demek?

Sizi evlilik stresi basmış

Neden sizde kaldığı ilginç annende kalsaymış keşke

Ama 2,5 yaşındaki çocuğun yemeği vs saatinde yenir misafir olduğum evin temizliği çocuğun yemeğinden önemli değil

Keşke başta ben gelinim çalışıyorum zaten yoğunum sen çocuklusun annemde kal deseydiniz kırılmazdınız

O da muhtemelen evlenmeden önce birlikte Zaman geçirelim demiş ama beklentiler uyuşmamış

Ben temizlikçiyi 20 gün önce aldım ve cam , kapı ne varsa temizlendi . Sadece günlük temizlikti yapılacak olan.

Şimdi okudum maddi manevi kullandı diyorsunuz.yahu arkadaşım sen kafanı peynir ekmekle mı yedin.ne yapmış kadın da seni kullanmış.gunduz zaten annenlerde orda yiyip içmiştir.ne yapmış yahu!!!!

Ben size hak veriyorum kesinlikle.
Cok sinir olurum oyle seylere, illa kardesiniz olmasina da gerek yok.

Bulundugun evde bir is yapiliyorsa, yardim etmeden bir kenarda oturan insanlarin nasil ici rahat ediyor asla anlamiyorum.

Mesela o yemekten sende yedin, neden toplamazsin yedigin bulasiklari? Eline mi yapisir? İlla sadece ev sahibi mi hizmet etmeli?

Zaten eski konularinizdan da biliyorum sizi. Maddi manevi hic yaninizda olmayan aileniz var.

Giderse gitsin bosverin.

Gercekten cok sinir bozucu.

Olumsuz yorum yapanlar konu sahibinin ailesini hatırlamıyor bence. Abla olarak yardım edebilirdi kardeşinin en sıkışık zamanında. İyi olmuş tepki verdiğiniz, onlar da sizin sınırlarınız olduğunu öğrensin böylece. Zaten bir destekleri olmamış.

Olamaz canım olamaz. Ben evleniyorum ve yardıma ihtiyaç varmı diye soran bile yok . Çok detaylı yazmadım ama ablam ben işten gelince başlar dışarı çıkalım diye tek benim arabam var ve çok yorgun değilsem çıkartırım gittiğimiz yerde ne hesap öder ne bişey.. Onu bırak yiğenim yemek yiyecek diye ablamın saçma sapan yedirme şeklinden her yeri batırır sandalyeler , masalar , dökülenler kırılanlar gırla ablam dönüp temizleyim demez..

Ablaniz evlenmeden sizinle vakit gecirmek icin sizde kaliyor muhtemelen ve aylarca da kalmayacak, temizlik yaomaya degil destek olmaya gelmis. normalde isleriniz nasil yuruyorsa oyle devam etseydiniz keske, ne eksik ne fazla... cok ayip etmissiniz ablaniza.

Nikahımız için gelmedi canım gezmek için geldi senelik iznini kullanmak için. Ben nikahta ne giyeceksiniz diyorum nikah bu cumartesi ablam bakarız deyip geçiştiriyor. Bu bile zoruma gitti.

İyi de sizin aileniz bir beklentiye girilecek insanlar gürühu değil ki.

En güzeli, abla ben işteyim, 15 gün evde tek başına ne yapacaksın demek olurdu.

Neyse, sıkmayın canınızı. Güzel şeylere odaklanın. Nikah ramazan da mı ki?

Canım ablam çocuğa saati saatine yediren bir insan olsa ben yaptığında art niyet arama , çocuk saat 10,30 a kadar kahvaltısız duruyor zaten bir deri bir kemik . Ablam dediğiniz gibi düzenli yediren bir anne olsa zaten ben bilirim o saat çocuğun yemek saati diye. Konu sadece temizlik de değil sabah kahvaltı ediyor masayı bile silmeden bırakıyor. Meyve suyu dökülmüş vaziyette. Çocuğa yemek yedirirken kumaş sandalyeye çorba dökülüyor öylece bırakıyor onu.

Ablan biraz üşengeç ozaman kabul et çokta düşünme. anneni arayıp telaşem çok fazla zaten bide misafir ağırlamak daha zor oluyor deseydin o uygun dille yanına çağırırdı.
Kıyafet konusunda evet bende alınabilirdim
Hayırlı olsun bu arada
Nikahımız için gelmedi canım gezmek için geldi senelik iznini kullanmak için. Ben nikahta ne giyeceksiniz diyorum nikah bu cumartesi ablam bakarız deyip geçiştiriyor. Bu bile zoruma gitti.

Benzer bir hayatımız var sizinle,ama unuttuğunuz şey şu aile ile beklentinizi hala bitirmemiş olduğunuz....Sizin çoktaaaaaan beklentiyi kesmeniz gerekmiyor muydu....Yeniden evlenmeniz kimseyi heyecanlandırmıyor,kimsede bu durumda destek olmuyor boş verin zaten böyle kabullenmiş tiniz....Aslında derdiniz temizlik falan değil,gezmeye gelmesi,nikah günü gidecek olması,neye ihtiyacın var sorulmaması ve yeniden evlenme konusunda ki gereksiz boş anlamsız ve değersiz görünme hissi....

Şimdi okudum maddi manevi kullandı diyorsunuz.yahu arkadaşım sen kafanı peynir ekmekle mı yedin.ne yapmış kadın da seni kullanmış.gunduz zaten annenlerde orda yiyip içmiştir.ne yapmış yahu!!!!

Diğer yorumlarımı oku belki anlarsın , konumda detaylı yazmadım çok uzun olmasın diye. Dışarı çıksak hesap ödemez.

Keşke öyle olsaydı niyeti annem de kalmaktı ama annem diğer ablama gitti , ablamda bende kaldı zaten anneme bozulduı diğer ablama gitti diye. Temizlik değildi sadece konu , elini hiç bir şeye sürmemesini de anlarım da çocuğun sandalyeye döktüğü çorbayı bile temizlemedi yemekten kalkınca.

Ben zaten bana davet etmedim öteki ablam bana göndermiş ... Neyse haklısınız canımı sıkmak istemiyorum .. Evet ramazanda canım bu cumartesi..

Evet ben evleniyorum ama hepsi sanki misafir olacak nikahımda gibi davranıyor. Bu ablama dedim ki gel gelinlik provasına gideceğim kalıp iyi değildi sen de bir gör dedim. Gelmedi biliyormusun .. Tek gittim. Bana destek olmaya geldiğini kimse söyleyemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…