Aileler arası eğitim uçurumu

en acilinden üniversite sınavına girmem gerekecek

bencede, yoksa sen anne sayılmazsın yani, böyle, çakma bişi olursun

bu arada annesine babasına yapılan hakareti saygıyla karşılayan erkek, yarın öbürgün karısına yapılan hakaretide saygıyla karşılıycak

benim ailemde üni mezunu değiller ama bizleri okuttular
ablam öğretmen
ben tasarımcıyım
aaa ama kız kardeşim üni mezunu değil sahi gerçi kendisi acil hemşiresi ama olmadı şimdi
onunda bi kızı var
damadı ilerde anne demek istemez belki hemen diyim girsin bu sene sınavlara
allah muhafaza

evlendikten sonra görmemek biryere kadar çare olabilir ama evliliğiniz devam ettiği sürece hayatınızda olacaklar, ona göre karar verin bana kalırsa...

seviyorsanız geçinmenin yolunu bulursunuz, emin değilseniz de; "davul bile dengi dengine çalarmış" ...

benim ailemde ilkokul mezunu...
artık onlara isimleriyle hitap etme zamanım geldi sanırım....
yoksam lakap mı taksam...
bilemedim şimdik kararsız kaldım..

Yorum yapan bırı degılım aslında ama açtıgınız konuya yorum yapamadan edemedım ne demek yahu cahıller dıye anne baba demek ıstemıyorum onlar senın hayatını birleştirecegin insanın ailesi he bırde erkek arkadaşınında bırsey dememesi daha ilginç o kısmını yorumsuz bırakıyorum. Ama anlaşamayacagın uyum sağlayamayacıgn ınsanlarsa kendıne uygun aılene uygun bırıyle evlen .

Tabii dogru söylüyorsunuz bu insanların hic birseye hakkı yok, kendi alt sınıfındaki insanlarla takılmalı, orada yasamalıdırlar...
Konu sahibi de kendi ait oldugu grupta birilerini sevseymis o zaman, sorun tam' da bu iste,
Evet davul bile dengi dengine derler, arkadasın sorgulaması gereken asıl sey sizin ilk mesajınız da yazdıklarınızdı, sevgilimle uyuyoruz deyip ailesini hice sayması degil, insan ne kadar egitim alırsa alsın, ailesinden illa birseyler alıyor..

Konuya direkt, benim birseyler paylasabilecegim insanlar degiller, anne- baba demek bile istemiyorum yerine ben bu aileyle anlasabilir miyim? Sorun yasar mıyım? diye acsaydı eminim ki bu sekilde yorumlar almazdı.

bence arkadaş kendı çapında haklı olabılır içi bunu hazmedemiyor olabılır
ama 8.5 yıl birlikte vakıt harcayıp babayla tanışmamak çok garıp

şimdi vazgeçse yıllarıma yazık diyecek kabul etse evlendıkten sonra onları benımseyemeyecek...
iki tarafıda çıkmaz görünüyor..

bence evlenır ama hiç bir zaman da sıcak davranamaz...
ama adam çoluğuna çocuğuna kol kanat germiş babalık vazıfesını yerıne getirmişse sen ne diyebilirsin ki çok büyük hata yapmış olursun...

birde erkek arkadaşı ailesi hakkında düşüncelerine ses çıkarmıyorsa ileride senı de kollamaz gibime geliyor.

Söylemek istediklerimi bu kadar açık ve net alnatamazdım herhalde. Ağzınıza sağlık.

umarım evlenirler ve çocukları babaanneyle dedeye benzer

Beddua mı yoksa iyi dilek mi anlayamadım ben şekerim Bizce iyi dilek ama aylin için beddua heralde ..

Eeheeemm benim annemde ilkokul mezunu ben şimdi ona anne mi diyim yoksa ismiyle mi çağırım? Arada takılmak için Hatun diye çağırıyorum acaba öyle mi desem ?

arkadaşlaaar
valla bu forumun üyesi olduğum için şu an gurur duydum
sınıf farkını cahilce ortaya koymak isteyen birine bu kadar uygun yorumları ancak kk üyeleri yapabilirdi
acayip gaza geldim sayenizde
teşekkürler

istediği gibi yorumlasın

Konu sahibi arkadaşım sen gerçekleri görüyorsun ve gördüklerinde haklısın. Buraya konu açman yanlış olmuş. Burası Türkiye ortalamasında eğitim düzeyine sahip ( ilkokul) insanlardan ve onların çocuklarından oluşan kadınların ağırlıkta olduğu bir grup. Cahil cehaletinin nerede olduğunu bilmez, aradaki farkı bilmez, o yüzden eğitimin insanlar arasında nasıl bir farka yol açtığını da kavrayamaz ve mazlumun hakkını savunur gibi veryansın eder, burada da gördüğün gibi.

burdaki kişilerin eğitim seviyesini bilmeden nasıl tahmın yürütüyorsunuz anlamadım....bende üniversite mezunuyum ve herşey diploma okul olmadıgını gördüm nice diplomalı eşşekler var bizim memleketimizde her ilk okul mezununun bir olmadıgı gibi her üniversite mezunuda eğitimli sayılamaz değil mi
bu kadar aşağılayıcı olmayın bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…