- 21 Aralık 2009
- 25.770
- 28.933
- 798
- Konu Sahibi Aylinnnnnnn
-
Bir de galiba isim içindeki harfleri uzatarak alınan nickler yeni bir elitizm simgesi merveeee, aylinnnnn filan hep üst derecede eğitimli kitleye hitap ediyor
Bir de galiba isim içindeki harfleri uzatarak alınan nickler yeni bir elitizm simgesi merveeee, aylinnnnn filan hep üst derecede eğitimli kitleye hitap ediyor
Marjinalfaydalı isimli hanımefendi çok mantıklı konuşmuş... Her cümlesinde sonuna kadar haklı. Eğer hesabı burda yazdıklarından ötürü geçici olarak pasif hale getirildiyse hiçbişey demeye lüzum görmüyorum. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar...
Herkese merhaba,
Sevgilimle 8,5 senedir çıkıyoruz. İkimizin kültürel ve sosyal yapısı şahsi düzeyde uyumlu, iyi anlaşıyoruz. Ama maalesef aileler arasında fark var ancak bizim durumumuzdaki yöresel kültür farkı değil..Şöyle ki, onun ailesi ilkokul mezunu benimkiler üniversite ve çok kültürlü insanlar..Adet ve örflerimiz benzer ama tabii onun ailesi biraz daha mütevazi..Geçtiğimiz hafta beni istemeye geldiler, babasıyla ilk defa tanışmış oldum (anne, abi vs tanıyordum) ve gerçekten benim ailemden kültürel olarak -aşağılamak için söylemiyorum ama- bana batacak seviyede düşük düzeyde ve şiveli ve cahil konuşmaları vardı..Ailem sen bilirsin diyor, karşı çıkma durumu yok çok içlerine sinmese de ama ne kayınvalidem ne kayınpederim ne kayınbiraderim ve eşi oturup sohbet edebileceğim, sevgi duyup özleyebileceğim, sık görüşmek isteyeceğim insanlar değiller...Gerçekten anne-baba demek istemiyorum, mesafeli kalmak istiyorum, sevgilim de buna çok bozulmuyor ve anlayışla karşılıyor..Sizce bu durum beni mutsuz eder mi sorun yaratır mı? Moralim çok bozuk...
Karanlığa bir mum yakmak.Sen de bu mumum ışığından faydalanabilirsin karanlığının farkındaysan
Ali ağaoğluna vermezdim işte, dediğim şey bu.Zenginlik fakirlik meselesi değil, adam o eğitimi, o tevazuyu almamış.Parasıyla iyi yaşama kültürü yok. Her röportajında ben pahalı araba severim, param var alimallah tarzında konuşan bir adam. Tam demek istediğimi demişsiniz.
Sizin kişisel meselenize gelirsek, olay diploma değil zaten. Üniversite mezunusun da hangi üniversite? Anadolunun hangi kıyısındaki köşesindeki içindeki öğretim görevlisi bile olmayan, sosyal olanakları sıfırın altında üniversite acaba? Her üniversite bir mi? Başkentteki iki üniversitenin mezunları arasında bile kültür farkı uçurum düzeyinde olabilir, biri kampüs hayatı yaşar, öteki bahçeden çıkınca yurduna/evine gider çünkü.
Siz benim ne demek istediğimi hiç anlamamışsınız.
Sizin girmediğiniz gruba. Üniversite mezunusun ama forumlara büyük harfla yazmanın kabalık ve bağırmak anlamına geldiğini bilmeyecek kadar cahilsin.
Konuyla alakası çok var, siz her göremediğiniz şeyi yok sandığınız için buradaki alakayı da göremiyorsunuz.Cahil ve ilkokul mezunu oldukları için anne baba dememek istemesi çok normal. Çünkü kendisinden daha az şey bilen insana saygı duyamayacağını düşünüyor.
yani bence kıza çok yuklendik sonuçta eşi ve eşinin ailesi bölümü bu denksizliklerden kaynaklı konulardan geçilmiyor.
sonuçta herkes denk olmalı bi şekilde ...
derdini anlatamamış ya da kötü kelime seçimi yapmış diye düşünüyorum.
Herkese merhaba,
Sevgilimle 8,5 senedir çıkıyoruz. İkimizin kültürel ve sosyal yapısı şahsi düzeyde uyumlu, iyi anlaşıyoruz. Ama maalesef aileler arasında fark var ancak bizim durumumuzdaki yöresel kültür farkı değil..Şöyle ki, onun ailesi ilkokul mezunu benimkiler üniversite ve çok kültürlü insanlar..Adet ve örflerimiz benzer ama tabii onun ailesi biraz daha mütevazi..Geçtiğimiz hafta beni istemeye geldiler, babasıyla ilk defa tanışmış oldum (anne, abi vs tanıyordum) ve gerçekten benim ailemden kültürel olarak -aşağılamak için söylemiyorum ama- bana batacak seviyede düşük düzeyde ve şiveli ve cahil konuşmaları vardı..Ailem sen bilirsin diyor, karşı çıkma durumu yok çok içlerine sinmese de ama ne kayınvalidem ne kayınpederim ne kayınbiraderim ve eşi oturup sohbet edebileceğim, sevgi duyup özleyebileceğim, sık görüşmek isteyeceğim insanlar değiller...Gerçekten anne-baba demek istemiyorum, mesafeli kalmak istiyorum, sevgilim de buna çok bozulmuyor ve anlayışla karşılıyor..Sizce bu durum beni mutsuz eder mi sorun yaratır mı? Moralim çok bozuk...
yani bence kıza çok yuklendik sonuçta eşi ve eşinin ailesi bölümü bu denksizliklerden kaynaklı konulardan geçilmiyor.
sonuçta herkes denk olmalı bi şekilde ...
derdini anlatamamış ya da kötü kelime seçimi yapmış diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?