Aileler arası eğitim uçurumu

Bir de galiba isim içindeki harfleri uzatarak alınan nickler yeni bir elitizm simgesi merveeee, aylinnnnn filan hep üst derecede eğitimli kitleye hitap ediyor

..benimde aklıma gelmişti o kişi bu kişi midir diye ama yazmak istemedim..bi tarz benzerliği bi yakınlık var sanki dimi

Bir de galiba isim içindeki harfleri uzatarak alınan nickler yeni bir elitizm simgesi merveeee, aylinnnnn filan hep üst derecede eğitimli kitleye hitap ediyor

Inan ayni sey dikkatimi cekti de neyse dedim aslini astarini bilmeden daha fazla yazmayayim

Simdi uzatilan eeeeeeee ve nnnnnnnnnn sayilarini inceleyecegim

Saniyorum Aylin`de uzatilan "n" sayisi bir fazla, daha bir önde o zaman

şiveyle ağız arasındaki farkı bile bilmeyecek kadar kültürlü , bilgili bir arkadaş .
Çok yazık çok . 8.5 yıldır annesini abisini tanıyordun oysa . Kültürlü , zengin , görgülü , yakışıklı bir eş adayı bulunn kendinize madem .
Tamirci çırağı diye bir şarkı vardı bak o geldi aklıma şimdi ...

bak güzelim bu devirde nice eşşekler gördüm ben diplomalı
nice yurdum insanılarıda gördüm senin ''cahil''!!!! olarak nitelendirdiğin ama yüreği tertemiz kibirden uzak elindeki bir parça ekmeğini bölüşen...
o insanlar senin sevdiğin adamı büyütüp bu yaşa getirmişler
kimseyi yaşam standardına göre aşağılamak kimsenin haddine düşmez!
kullandığın ithamlar çok ağır onların suçu ne ???
birine bi kötülük mü yapmışlar hırsızlık mı namussuzluk mu yapmışlarda onlara anne baba demek istemiyorum diyebiliyosun ya
işine gelmiyosa bırak kendine uygun başka bir adam bul o zaman

İnsanın gördüğü eğitim değildir önemli olan, ne kadar insan olduğudur. Yüreğinde sevgi besleyebilmektir, karşındaki insana sadece insan olduğu için saygı duymaktır.. öğretim elbette önemli ve güzel ama bu öğretim insanları hor görmemeyi de öğretebilse keşke.. Asıl olan insanın yüreğini eğitebilmesi bunu bilir bunu söylerim.

Siz ara sayfaları atlamışsınız galiba, o bayan malesef biraz ölcüyü kacırdı ve bu yüzden hesabı pasiflestirildi, egitim almakla terbiye olmuyor iste, insanların mezun oldukları bölümleri, okudukları okulları kücümsedi. Herkes odtü, boğazici mezunu, doktor, avukat, mühendis olacak ya, asagısı kurtarmıyor, isletme okuyanlar okumustan sayılmıyor, bu kulüpte anne ve babası ilkokul mezunu olanlar neler isitmediler, yani anası-babası ilkokul mezunu olduktan sonra, okusalar ne olur, okumasalar ne olur? Hele de iyi bir üniversitede iyi bir bölüm okumadıktan sonra?

burnu kaf dağında olanlara duyurulur

insanda yoksa''edep''neylesin medrese mektep!okusa alim olsa yine merkep,yine merkep!!!

ahh kıyamam şimdi sen onuda eğitime baglarsın cahil olduguma bu sekılde mı karar verıyorsun sağol varol sende olmasan ne olurdu halimiz akıllı bilmiş arkadas evet peki burada ne işin var. iş yerınde olmanın verdiği bir şey büyük harfle yazmak ama nerde bir tek sen bılıyorsun ya buyuk harfın anlamını .

bu sitede kültür farklılarından ötürü sorun yaşayan çok insana rastladık

ama kayınvalidesi-kayınpederi sırf ilkokul mezunu diye sorun yaşayan birine rastlamadım ben

kültür farklılığı ve eğitim farklılığı başka birşey

kültürden kastım bilgi birikimi değil, yani anlayış, görgü, adap vs.

arkadaş direkt okumamış insanlar oldukları için hakaret etmiş, tepki onaydı

yoksa ben de eşimin ailesiyle aramda uçurumlar oldugunu düşünüyorum, anlayışlarımızın çok zıt oldugu kanısındayım

ama bu farklıları benim üniversite okuyup onların ilkokul bile okumamasına baglamadım hiçbir zaman

seni mutsuz etmez ama onları senin gibi kendini kaf dağında gören bi gelin alacağı için emin ol çok mutsuz eder :)))) vee gerçekten okadar tanışşmışlığın var ailesiyle yenimi farkettin cahil olduklarını yoook artıkk...

siveli konusan anadolu insanları ,cahil kultursuz mu oluyor

üniversite mezunu olup da şiveli konusan çok tanıdığım var ,çunku anadolu ınsanları

özünü yitirmemiş ,sıcak yurdum ınsanları .

egıtım seviyesı kat kat üstün olup da dıger insanlara ikinci sınıf yapacak

bı aıle yerıne ,yurdum ınsanı olup da sıcak samımı kayınvalıde adayını

tercıh ederım .şahsi fıkrım tabi.

Vallahi benim babam albay, annem bankacı, ikisi de üniversite mezunu,
4 kardeşiz.
3'müz okuduk, meslegimizi elimize aldık, erkek kardeşim hala okuyor...

Eşimin ailesi ise kayınpederim lise mezunu, kayınvalidem ilkokulu bırakın hiç okula gitmemiş.
Okuma-yazma dahi bilmiyor. Fakat 3 çocuklarını da okutmuşlar, hepsi üniversite mezunu.

Eşimle 7 yıl flörtün ardından evlendik.
Ailelerin tanışma aşamasında, babamın söylediği tek şey sen yapabilirim, bu insanlarla anlaşabilirim diyorsan
bana söz düşmez dedi ve evlendik.

Allah'ıma çok şükür o kadar iyi insanlar ki ne eğitimleri ne de başka bir şeyleri beni ilgilendirmiyor.
İnsan gibi insanlar çünkü...
Eşimle yetiştirilme tarzımız çok çok farklı.
Ama bu bizim için 8 yılllık evliliğimizde çok büyük bir sorun teşkil etmedi....

Diğer iki kızkardeşim de evli, annem babam en çok benim eşimin ailesini severler.
Hep de söylerler.

Şimdi ben hangi konumdayım çok ama çok merak ettim :)

Son düzenleme:

-----------
genelde pek yorum yapmam ama bu sefer duramıyorum malesef. forumda yüklenme dedinmi kimse geri kalmıyo, ağır ithamlar vs vs. ben seni haklı buluyorum, sorun yaratırmı bunu kimse bilemez. endişelerini anlıyorum, düşüncelerinide benimsiyorum. umarım kendın ıcın en dogru kararı verır ve pısman olmazsın...

Bence kelime yanlışı falan yok ortada çünkü demek istediği şeyleri gayet net söylemiş..Bakın bu ülkede çeşit çeşit insan var ve aynı toprak parçasını paylaşmak zorundayız eğer biz kendi insanlarımızı yurtdaşlarımızı ezersek , hakir görürsek , ayırırsak eğitim seviyesiine konuşma şekline göre vs. bu toplumsal bilincin gelişmediğini gösterir.. kanuni sultan süleymanın ve atatürk ün de dediğigi gibi ''köylü milletin efendisidir''

Şimdiii soruyorum sizee koskaca kanuni ve büyük önderimiz mustafa kemal atatürk ün bilee savunduğu düşünceyiii , yücelttiği insanlarıı hangii üniversite mezunuu aile hangi üniversite mezunu bir kadın hakir görebilir bana söyler misinizz?

sonuçta nişanlanınca ailelerde işin içine girior,ama önemli olan eşinle uyumlu olman ,,ama ailesinide tanımadan yargılama belkide düşündüğün gibi olmicakkk..bence zamanla gör...önemli olan insan olması,çok görüoruz ne kaynanalar ne kayınbabalar var,,burnundan getirio,önemli olan size olan davranışları sizin mutsuz edecek şeler yapmamaları,,mutluluğunuz için gereken şeleri yapmaları canımm...

OHA ama WALLAHA OHA. Sen kimsinki insanlari siveleri konusmalari icin kucumsuyosun. Senin annen baban durumlari iyi okumuslar diye havalarda mi geziyosun. Annen baban okumus olabilirler ama SANA TERBIYE SAYGI YI OGRETEMEMISLER. Lafa bak anne baba demek istemiyormusmus Simarik seyler gibi.

ALLAHım sen bıze kendını kaf dagında goren gelınler nasıp etme (amın)madem deger vermıyorsun ne dıye o ınsanların canları evlatlrıyla bır hayal kuruyorsun,gulu seven dıkenıne katlanır.

sevgili kk bayanları hepinizi kutluyorum inanın yorumlarınızı hep beğeniyle okuyorum iyiki varsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…