- Konu Sahibi zerenteacher
-
seninkiler unv. mzunuysa nolmus yani sonucta ailen insan mı ? neyin kucumsemesı sınıf ayrımı cozemedım ben ? eger ailende ego ve kompleks mevcut deılse sorun olmaz ama bız zengınız yok unv. mezunuyuz die kasım kasım kasılarak gezınıolarsa hiçç o ınsanları rahatsız etmeyin . sunuda bi anlasınlar artık okumak cehaleti alır esseklık baki kalır .. onemli olan okumak deil insan olabilmek aile ilişkileri okul muabbetleriyle dönmüyo ne saçmaya olaya bak sorun olurmuymuş peh.
seninkiler unv. mzunuysa nolmus yani sonucta ailen insan mı ? neyin kucumsemesı sınıf ayrımı cozemedım ben ? eger ailende ego ve kompleks mevcut deılse sorun olmaz ama bız zengınız yok unv. mezunuyuz die kasım kasım kasılarak gezınıolarsa hiçç o ınsanları rahatsız etmeyin . sunuda bi anlasınlar artık okumak cehaleti alır esseklık baki kalır .. onemli olan okumak deil insan olabilmek aile ilişkileri okul muabbetleriyle dönmüyo ne saçmaya olaya bak sorun olurmuymuş peh.
neden bu kadar gergin bir cevap yazıyorsunuz ki, ben sadece burada tecrübeli arkadaslara sormak istedim.Mutlaka vardır eşinin ailesinin durumu düşük olup ta sorun yaşayanlar.
Ayrıca ben kimseyi küçümsemiyorum ailem ünv mezunu ancak gayet de insan ilişkileri kuvvetli olan kişiler kesinlikle böyle durumda eşimin ailesini küçümseyeceklerini sanmıyorum ama maddi imkanları beni düşündürüyor..Ben yıllardır birikim yapıyorum ve ilerde düzgün bir hayatım olsun istiyorum.
Yıllardır çalışmamış yan gelip yatmış cocugunun parasını yemiş birisine kendi paramı yedirmek istemiyorum..
Hadi aileler arası ilgi, yaşam, standart farkını bir yana bırakalım. Belki bunları
anlayışla falan çözebilirsiniz ama sağlık sorunu yokken, hiç çalışmadan önce
dedenin sonra da evladının geliri ile geçinmek çok farklı bir profil çiziyor insanın
gözünde... Dedem ilkokul mezunu, hiç ssk, bağkur gibi bir sosyal güvencesi
olmamış, zamanında akıl edememişler bunu ama bir ay bile boş kalmamış,
çalışmadığı an olmamış. Şu an neredeyse 80 yaşında ve hala evlatlarından
1 kuruş talep etmemek için çalışıyor. Kendi sebzesini, meyvesini yetiştiriyor.
Ürünlerini satıyor. Hayvan yetiştiriyor, satıyor. Bu yaşında tüm evlatları ona
bakabilecekken ve bakmak için ısrar ederken yapıyor bunu. Eğer çalışmazsak
ölürüz diyor. Demek istediğim önemli olan zihniyet...
Peki babasının bir sağlık sorunu falan mı var acaba? Neden çalışmadığını söyledi mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?