- 27 Temmuz 2013
- 1.497
- 637
- 173
- Konu Sahibi baloncuk13
-
Benim kayınvalidemde yapar hatta kış için kuru bakliyatlarima kadar alır verir para versekte almazKızlar Merhaba. Merak ettiğim ve doğrusunu öğrenmek istediğim bir konu var. Kaynanam her sene bize Salça ve turşu yapar. Eşim de al anne bu salçayla turşunun parası diye çıkarır verir. Benim Annem de reçel yapıp verir ben hiçbir zaman al anne reçelin parası deyip çıkarıp vermedim. Gerek yok yani iki tarafın da maddi durumları iyi yaptığı bu tarz şeylerin lafı olmamalı bana göre. Hadi salçanın emeği çok deriz yine de belki verilir ama turşu nedir ki ya. Bu arada bende her iki aileye de kurutmalık biber patlıcan falan yapıp veriyorum yani bunlar aile samimiyetidir bence ayıp ya para almak vermek. Eşime kaç kere kızdım annene vereceksen de normal 200 300 neyse para ver arada al anne harçlık edersin de ama al bu Salça bu turşu parası deyince benim zoruma gidiyor dedim. Yok ben verecem diyor veriyor. Bu arada biz başka ildeyiz bazen denk gelirsem yardım ediyorum ama eşim illa annemin salçası turşusu olacak diyor yoksa bende yapardım evimde .
Eşiniz malzeme parası olarak veriyor olabilir mi? hani yük olmayalım masraf olmasın diye?Kızlar Merhaba. Merak ettiğim ve doğrusunu öğrenmek istediğim bir konu var. Kaynanam her sene bize Salça ve turşu yapar. Eşim de al anne bu salçayla turşunun parası diye çıkarır verir. Benim Annem de reçel yapıp verir ben hiçbir zaman al anne reçelin parası deyip çıkarıp vermedim. Gerek yok yani iki tarafın da maddi durumları iyi yaptığı bu tarz şeylerin lafı olmamalı bana göre. Hadi salçanın emeği çok deriz yine de belki verilir ama turşu nedir ki ya. Bu arada bende her iki aileye de kurutmalık biber patlıcan falan yapıp veriyorum yani bunlar aile samimiyetidir bence ayıp ya para almak vermek. Eşime kaç kere kızdım annene vereceksen de normal 200 300 neyse para ver arada al anne harçlık edersin de ama al bu Salça bu turşu parası deyince benim zoruma gidiyor dedim. Yok ben verecem diyor veriyor. Bu arada biz başka ildeyiz bazen denk gelirsem yardım ediyorum ama eşim illa annemin salçası turşusu olacak diyor yoksa bende yapardım evimde .
Kızlar Merhaba. Merak ettiğim ve doğrusunu öğrenmek istediğim bir konu var. Kaynanam her sene bize Salça ve turşu yapar. Eşim de al anne bu salçayla turşunun parası diye çıkarır verir. Benim Annem de reçel yapıp verir ben hiçbir zaman al anne reçelin parası deyip çıkarıp vermedim. Gerek yok yani iki tarafın da maddi durumları iyi yaptığı bu tarz şeylerin lafı olmamalı bana göre. Hadi salçanın emeği çok deriz yine de belki verilir ama turşu nedir ki ya. Bu arada bende her iki aileye de kurutmalık biber patlıcan falan yapıp veriyorum yani bunlar aile samimiyetidir bence ayıp ya para almak vermek. Eşime kaç kere kızdım annene vereceksen de normal 200 300 neyse para ver arada al anne harçlık edersin de ama al bu Salça bu turşu parası deyince benim zoruma gidiyor dedim. Yok ben verecem diyor veriyor. Bu arada biz başka ildeyiz bazen denk gelirsem yardım ediyorum ama eşim illa annemin salçası turşusu olacak diyor yoksa bende yapardım evimde .
Bu yıl eşim anne bize 3kavanoz yetmiyor 4 kavanoz yap dedi turşuyu annesi yapamam turşu malzemesi pahalandı dedi. Çok sinir bozucu bana göre. Sonra biz aldık gittik iki aileye de yetecek kadar malzeme 48 lira tuttu. Ya belki her senekinden 8 liralık fazla istemişizdir lafı olur mu ya.icinden oyle geliyor veriyor demek ki. neden takildiniz ki? bence vermesi daha iyi hic kimseye minnet duymazsiniz.
ayrica salca tursu recel dediginiz sey tadimlik 1-2kavanoz degilse ben de malzemesini kendim alacaksam oyle kabul ederim derim ailelere. kislik salcayi receli annem de kayinvalidem de olsa kimseye yuklemenin anlami yok.
Benim Kaynanam hemen alır sağolsun. Hatta eşim anne bunlar da turşu kavanozlarının parası dedi 10 lira verdi onu bile tamam dedi aldı şaka gibiBenim kayınvalidemde yapar hatta kış için kuru bakliyatlarima kadar alır verir para versekte almaz
bu tarz hesaplar yapiliyorsa verin tum malzemenin parasini, sinirlerinizi bozmadan kimseye minnet duymadan yiyin tursunuzu. bence gercekten takilacak bisey degil:)Bu yıl eşim anne bize 3kavanoz yetmiyor 4 kavanoz yap dedi turşuyu annesi yapamam turşu malzemesi pahalandı dedi. Çok sinir bozucu bana göre. Sonra biz aldık gittik iki aileye de yetecek kadar malzeme 48 lira tuttu. Ya belki her senekinden 8 liralık fazla istemişizdir lafı olur mu ya.
x kv sağolsun herşeyimi yapardı.
salça,turşu,yaprak,pekmez,ceviz vs vs ..
hiçbiri için para vermezdik.
hoş al anne bu şunun bunun parası deseydik de almazdı sanırım.
garip bir durum, harçlık gibi verilirde... bilemedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?