- 17 Ağustos 2011
- 25.723
- 163.713
- 798
- Konu Sahibi baloncuk13
-
Anneme de eski kayinvalideme de hic para vermedim yaparlardi onlar da tursu makarna manti kurutmalik envayi cesit sebze recel hic de para vermedim coxuguma da baktilar o zaman da para almadilar ama bende dediginiz gibi al harclik yaparsin diye eline verirdim ikisininde. Yapandan edenden allah razi olsun.Kızlar Merhaba. Merak ettiğim ve doğrusunu öğrenmek istediğim bir konu var. Kaynanam her sene bize Salça ve turşu yapar. Eşim de al anne bu salçayla turşunun parası diye çıkarır verir. Benim Annem de reçel yapıp verir ben hiçbir zaman al anne reçelin parası deyip çıkarıp vermedim. Gerek yok yani iki tarafın da maddi durumları iyi yaptığı bu tarz şeylerin lafı olmamalı bana göre. Hadi salçanın emeği çok deriz yine de belki verilir ama turşu nedir ki ya. Bu arada bende her iki aileye de kurutmalık biber patlıcan falan yapıp veriyorum yani bunlar aile samimiyetidir bence ayıp ya para almak vermek. Eşime kaç kere kızdım annene vereceksen de normal 200 300 neyse para ver arada al anne harçlık edersin de ama al bu Salça bu turşu parası deyince benim zoruma gidiyor dedim. Yok ben verecem diyor veriyor. Bu arada biz başka ildeyiz bazen denk gelirsem yardım ediyorum ama eşim illa annemin salçası turşusu olacak diyor yoksa bende yapardım evimde .
Evet fındığım önce hobi olarak heves ettiAy sucuk mu şahane
Satıyor mu :)
Evet bende cok severim ama yapan yok tanıdıkEvet fındığım önce hobi olarak heves etti
Sonra satmaya başladı
Ama artık yalnızca bizim için yapıyor
Satmıyor
Çünkü yapıldığı gibi satılması gerekiyor
Yoksa bildiğin üzere ertesi birkaç gün
20 kilo sucuk oluyor sana 10 kilo kuruyor çünkü
Bu defa beş milyara yaptığın sucuk
2 milyara satılıyor
En son annemden gizli dana alıp kestirip sucuk yapıyordu
Ev yapımı sucuk çok güzel oluyor
Bence de öyle olmalı al anne ihtiyacını karşıla denmeli harçlık olsun denmeli. Hiç hoş değil evlattan bu şekilde para almakBen de bir akrabamda gördüm,babasından parayla aliyordu kışlık konserveleri.
Nasıl ya?
Ne alaka?
Bence çok saçma birşey. Para vereceksin 'al anne, ihtiyacını karşılarsin' de.
Tek siz değil o anne için de onur kırıcı birşey bence
Ne fark eder sizin için değişen bişey olmuyor kiBence de öyle olmalı al anne ihtiyacını karşıla denmeli harçlık olsun denmeli. Hiç hoş değil evlattan bu şekilde para almak
İki üç kilo salçanın lafı olmaz ama mesela bizim orada çok meşakkatlidir bu işler ve senelik 20 kilo falan yapıldığı olur o zaman mecbur para verilirKızlar Merhaba. Merak ettiğim ve doğrusunu öğrenmek istediğim bir konu var. Kaynanam her sene bize Salça ve turşu yapar. Eşim de al anne bu salçayla turşunun parası diye çıkarır verir. Benim Annem de reçel yapıp verir ben hiçbir zaman al anne reçelin parası deyip çıkarıp vermedim. Gerek yok yani iki tarafın da maddi durumları iyi yaptığı bu tarz şeylerin lafı olmamalı bana göre. Hadi salçanın emeği çok deriz yine de belki verilir ama turşu nedir ki ya. Bu arada bende her iki aileye de kurutmalık biber patlıcan falan yapıp veriyorum yani bunlar aile samimiyetidir bence ayıp ya para almak vermek. Eşime kaç kere kızdım annene vereceksen de normal 200 300 neyse para ver arada al anne harçlık edersin de ama al bu Salça bu turşu parası deyince benim zoruma gidiyor dedim. Yok ben verecem diyor veriyor. Bu arada biz başka ildeyiz bazen denk gelirsem yardım ediyorum ama eşim illa annemin salçası turşusu olacak diyor yoksa bende yapardım evimde .
Evet aslında harçlık olsun diye veriyor. Malzemeyi kayınbabam alıyor . Eşim kaynanama verince onda kalıyor kızlarına çeyizlik falan alıyor. Kayınbabam pek para vermez kaynanama
Çok özür dileyerek söylüyorum ama kv.tuhaf biriymis. Oğlunun evine aldığı şeyden para ister mi hiç insan. Haa alması gerekir alır maddi durumu da iyi değildir o zaman utana sıkıla istersin parasını ama bu biraz garipmiş hakikaten.Benim annemde asla almaz. Evinde ne varsa getirir hatta zeytinde gundelige gider evlendigimden beri hic parayla zeytinyagi almadim.
Kayinvalidem senede 1 kilo tarhana verir sadece.
Başka hic bir sey yok.
Bir defasinda bize sormadan birisinden bizin icin 2 kilo tereyağı alip gelmislerdi. Size aldik dediler bende teşekkür edip dolaba koydum. Giderken yagin parasini istediler. Bende "sizden yag istemedik ki madem para isteyecektiniz bize sorsaydiniz almadan once, alın geri götürün oyleyse ben istemiyorum." Dedim. O zamandan hic bir sey getirmiyorlar, yapmiyorlar. Aman eksik olsun zaten istemem hic bir sey.
Bencede kayinvalidenizin almasi sacma ama esinizi nasil vermemeye ikna edeceksiniz bilemedim.
Siz bunları neden aldınız sehpa falan? Demek ki durumları çok da iyi değil, iyi olsaydı almazdınız herhaldeBende öyle düşünüyorum kesinlikle yük olmam. Her gittikçe elim hiç boş gitmem evde sigara böreği sarar götürür buzluğuna atarım . Ellerimiz meyve sebze dolu gideriz evde eşya eksiği alırız her gittikçe. Sehpasını bulaşık makinasını bile aldık. Bu kadar iyiliğe çokmu birkaç kavanoz Salça turşu ya versek teklif etsek dahi almaması lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?