Aileleriniz salçayı turşuyu reçeli size parayla mı yapıyor?

Ben de bir akrabamda gördüm,babasından parayla aliyordu kışlık konserveleri.
Nasıl ya?
Ne alaka?
Bence çok saçma birşey. Para vereceksin 'al anne, ihtiyacını karşılarsin' de.
Tek siz değil o anne için de onur kırıcı birşey bence

Anneme de eski kayinvalideme de hic para vermedim yaparlardi onlar da tursu makarna manti kurutmalik envayi cesit sebze recel hic de para vermedim coxuguma da baktilar o zaman da para almadilar ama bende dediginiz gibi al harclik yaparsin diye eline verirdim ikisininde. Yapandan edenden allah razi olsun.

Ay sucuk mu şahane
Satıyor mu :)
Evet fındığım önce hobi olarak heves etti
Sonra satmaya başladı
Ama artık yalnızca bizim için yapıyor
Satmıyor
Çünkü yapıldığı gibi satılması gerekiyor
Yoksa bildiğin üzere ertesi birkaç gün
20 kilo sucuk oluyor sana 10 kilo kuruyor çünkü
Bu defa beş milyara yaptığın sucuk
2 milyara satılıyor
En son annemden gizli dana alıp kestirip sucuk yapıyordu
Ev yapımı sucuk çok güzel oluyor

Evet bende cok severim ama yapan yok tanıdık
Bulsam alcaktım :)

Bence de öyle olmalı al anne ihtiyacını karşıla denmeli harçlık olsun denmeli. Hiç hoş değil evlattan bu şekilde para almak

Ben de annemlerden alırım ama orda markete gittiğimde doldururum arabayı. Kağıt havlu,peçete un vs. Sonuçta bir evin ihtiyacı sadece salça reçel değil. Para vermek garip geliyor aynı şekilde annem ne yaptıysa öylesine alıp gitmek de. Çünkü biz 3 kıziz ve annem 3 katı yoruluyor. Kendi isteğiyle yapıyor ama olsun bana kullanmak gibi geliyor sonuçta herkesin eli kolu var.

Bu gibi şeylerin yapımı bedavaya gelmiyor. Kaç yaşında insanlar kendi kesesinden alıp yapıp veriyor. Ben olsam ben de bedavaya alıp yemek istemem. 1 kerelik olsa neyse de, süregelen bir şeyse hele, sadece alan değil, biraz da veren taraf olmak lazım. O yüzden eşinizin yaptığı bence olması gereken, o kendi ailesinin durumunu sizden iyi biliyordur. Para veriyorsa vardır bir bildiği.

Bence de öyle olmalı al anne ihtiyacını karşıla denmeli harçlık olsun denmeli. Hiç hoş değil evlattan bu şekilde para almak
Ne fark eder sizin için değişen bişey olmuyor ki
Belki kadın böyle emeğinin karşılığı gibi görüp daha rahat hissediyordur kendini
Harçlık dese alamaz büyük ihtimal
Aile arasında ne için olursa olsun 300 500 liranın lafı mı olur ya

Yaptıklarının malzemesini dışarıdan alıyorsa ve o para onlar için ciddi bir rakamsa para beklemesi normaldir.
Bazen memleketten bir şey isteriz
Parasını veririz almazlarsa bir daha istemeyiz. Çünkü onların maddi durumu bize istediklerimizi hibe edecek kadar iyi değil.
Eşiniz annesine jest yapıyordur bir teşekkür anlamında olabilir.
Öyleyse sizde kendi anneniz için benzerini yapın. O zaman bu kadar içinize oturmaz.

Benim ex kv yapmazdi annem yapiyor hem bana hem kardesime para versemde almaz malzemede aldirmaz asla

Bunun icin para vermek cok cirkin ya bence terbiyesizlik
Malzeme alinir verilir belki de al bu tursunun parasi diye cikarmak buyuk ayip

İki üç kilo salçanın lafı olmaz ama mesela bizim orada çok meşakkatlidir bu işler ve senelik 20 kilo falan yapıldığı olur o zaman mecbur para verilir

Evet aslında harçlık olsun diye veriyor. Malzemeyi kayınbabam alıyor . Eşim kaynanama verince onda kalıyor kızlarına çeyizlik falan alıyor. Kayınbabam pek para vermez kaynanama

Ne güzel işte düşünceli adammış eşiniz. Onlar para vereceğim diye sizden kısmıyorsa sorun yok.

Çok özür dileyerek söylüyorum ama kv.tuhaf biriymis. Oğlunun evine aldığı şeyden para ister mi hiç insan. Haa alması gerekir alır maddi durumu da iyi değildir o zaman utana sıkıla istersin parasını ama bu biraz garipmiş hakikaten.

Ben konuyu suan anladim, o zaman adam hakli
Kayinvalide parayi bir guzel aliyormuş hatta parayi aldigi halde fazladan tursu istediginizde yapamam tursu malzemesinin fiyati artti diyip fazla para bile istiyormuş
Bu durumda esinize kizmayin bence, adam ne yapsin ailesinin huyunu biliyor demek ki, sonradan laf soz isiteceginize verin parasini bitsin gitsin
Siz de bi sey yapip goturmeyin

KV yapmaz bize aslında köy de sebzeleri de yetişiyor sıfır maliyetle istese yapar. Onemsemiyorum demekki içinden gelmiyor yapmak zorunda değil. Ama benim canım annem İstanbul'da oturduğu halde pazardan alır taşır evde bir bidon kendisine bir bidon bize yapar. Karşılık beklemez versemde çok kırılır . Evlada yapılan şeyin karşılığı da alınmaz aslında. Ama harçlık şeklinde verebilir yada bir hediye alırsınız vs.

Turşusuda salçasıda onun olsun. Fersah fersah uzak olsunda benden birşey yapmasada olur. Üstüne para bile veririm yeterki huzuruma göz dikmesin artık

Siz bunları neden aldınız sehpa falan? Demek ki durumları çok da iyi değil, iyi olsaydı almazdınız herhalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…