Aileleriniz salçayı turşuyu reçeli size parayla mı yapıyor?

Bende öyle düşünüyorum kesinlikle yük olmam. Her gittikçe elim hiç boş gitmem evde sigara böreği sarar götürür buzluğuna atarım . Ellerimiz meyve sebze dolu gideriz evde eşya eksiği alırız her gittikçe. Sehpasını bulaşık makinasını bile aldık. Bu kadar iyiliğe çokmu birkaç kavanoz Salça turşu ya versek teklif etsek dahi almaması lazım

ama teklif edende sorun yok.
tutup al bu salçanın parası diye verdiğinde anası alıyorsa her seferinde vermen gerekir. adam doğrusunu yapıyor bence.
yok oğlum olur mu öyle şey diyen yok ki.

aynen öyle, ist ailemin yanına gittiğimde tek kuruş harcatmazlardı.
çocukları markete vs yollasam kızarlardı, kaldıki reçelin, tarhananın parasını alacaklar.
kv garip işte konu sahibinin..

Ay ayip yahu valla benimde kayin valide yapar daha para mevzusu gecmedi bnde onlara yaparim kendi annemde peynir yapmis banada ayirmis kuzum ailede para mevsuzu olmaz olmamali bnce icimizden geldigi icin yapiyoruz sonucda

Simdi esiniz parayi verdiginde aliyosa belli ki satiyo size yoksa almam dese esiniz zorla verecek degil yanliz ben esimin tarafindan hibisey gormuyorum herseyi biz ellerde satin aliyoz salcadan yapraga kadar yani kendi ailem verdiklerinin parasini istemem bende teklif etmem etsem kizarlar bosverin buna takilmayin parayla da olsa biseyler yapiyo iyi tarafindan bakin

Valla çok iyi yapmışsın ben olsam kesin verirdim tereyağının parasını . Yok diyemezdim. Sadece yiyecek değil genel olarak bizden sürekli para beklentileri var ve ben artık sıkıldım şunu al oğlum bunu al oğlum çoğunu almıyoruz eşim de farkında çekmeye çalıştıklarının ama bu yiyeceklerde emek var verecem diyor sanki ben annene pastalar börekler kışlık komposto lar falan yaparken emek vermiyor muyum diyorum ikna edemiyorum kavgamız yanımıza kar kalıyor

Benim kayi valide hep rahatsizdi
Bakima muhtac suandada
Cok isterdim koyunde biseyler yapsaydi bize yollasaydi keske yapabilseydide parasinida verebilseydik
Biliyormusun bisey diyeyim inan kayinvalideniz eger is gucyapabiliyorsa
Buna sevinin gerisini bos verin

Birde zaten anne ogul arasina bos ver karisma sen yemene icmene bak.

Versin. Annesi gocunmuyor demek ki. Belki hoşuna gidiyor emeğinin karşılığı gibi görüyor, belki oğlu annesine harçlık olsun diye bunları bahane gibi kullanıyor. İkincisiyse bence çok düşünceli bir davranış hatta.

Çok haklısın bazen bende kendime kızıyorum Karışma boşver diyorum bazen de işte zoruma gidiyor. Ama dediğin gibi aralarına girmeye gerek yok aslında çok şükür ki evinde sağlıklı

Ben kendi anneme derim veririm
Babam her kış bana sucuk yapar
15 kilo mesela isterim,20 kilo parası veririm
Ben veririm baba bana ve kendinize sucuk yap diye
Çünkü bunlarda parayla alıyor eti
Ama salça yağ turşu peynir parası vermem
Onlar bahçemizde bulunanlardan

annem zaten kendine salça yapıyor
Biz iki kişiyiz zaten bana minik bir bidon salça tüm sene yetiyor
Onun parası zaten verilmez

Evet aslında harçlık olsun diye veriyor. Malzemeyi kayınbabam alıyor . Eşim kaynanama verince onda kalıyor kızlarına çeyizlik falan alıyor. Kayınbabam pek para vermez kaynanama

Benimki verir ama karşılığını da söyler ne bileyim çantan güzelmiş eşarp da Harika vs ... her sene ne yaparsa yapsın veririm hediye alırım ki ben ona az şey yapmıyorum

Harçlık adına verebilir emeğinin karsılıgı olarak. Benim kv. Dede param yok hepiniz bana para vermeniz lazım der halbuki ıhtıyacıda yoktur ama esım arada verir ben hediye aldım bı kere kullandığını gormedım dolap bekler yani

Almasa vermezdi.
Herkes kendi ailesini biliyor buna göre davranıyor. Ben anneme teklif etsem kızar bana, eşinin annesi alıyosa demekki parasını bekliyor.
İleride laf söz olacağına verin parası neyse dışarıdan almak gibi düşünün sizin içiniz rahat etsin

Benimki verir ama karşılığını da söyler ne bileyim çantan güzelmiş eşarp da Harika vs ... her sene ne yaparsa yapsın veririm hediye alırım ki ben ona az şey yapmıyorum
Aynen bende her gidişimde etek Penye eşarp falan alırım. Kayınbabama gömlek alırım. Çok şey yapıyoruz ya valla karşılığı bu olmamalı

Ay sucuk mu şahane
Satıyor mu :)

Aynen suan k
Çok haklısın bazen bende kendime kızıyorum Karışma boşver diyorum bazen de işte zoruma gidiyor. Ama dediğin gibi aralarına girmeye gerek yok aslında çok şükür ki evinde sağlıklı
Ayinvalide bende 75 yasinda yaklasik 13 yildirda karisik bakıyoruz
Gerci gencgende psikolojik hastaymis
Hep imrenirim kayinvalidesiyle gezip tozanlara gelinlerine bisey yolluyanlara
Benim gorunurde kayinvalidem var ama aslinda yok.
Onun icin canini inan sıkmaya degmez bizim nekadar emek verdiginizi bir gorsen dersin ki bebekmi bakiyorsunuz.
Kendi kendinize dert cikartmayin onun icin
Ben nekadar isterdim ayri bir yasami olsaydi mutlu olsaydi is guc yapabilseydi cikip dolasabilseydi.
Ama malesef olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…