- 28 Aralık 2015
- 1.345
- 722
- 123
- 31
- Konu Sahibi baloncuk13
-
gelenleri ne söyleyin ne gösterin bencee ay şaştım kaldım inanamadım biann :)Valla başkasından duysam ben de yok artık derim ama malesef durum bu
Bu yaz tatilinde tayinimiz çıktı
Evde birkaç konservem kalmıştı, onları nakliyenin içine koymadım yanıma aldım
Eşyalar gelene kadar üç gün kaynanamda kaldık, o süre içinde her gün benim konservelerimi açtı yemek yaptı
En sona iki tane kalmıştı, eşyalarımız da gelince evimize gittik
Giderken kadın bize yemek yapıp vereceği yerde diyor ki "o konservenin birini bana biraksana giderken"
Ben de evde yiyecek bir şey yok, eşya yerslestircz iş yapcz bana da hazır yemek lazım dedim
Bu kez de dedi ki "zeytinden biraz alırım ama ona gore"
Evden çıkarken de hala diyor ki konserveyi biraksaydin iyi olurdu
Bu yıl eşim anne bize 3kavanoz yetmiyor 4 kavanoz yap dedi turşuyu annesi yapamam turşu malzemesi pahalandı dedi. Çok sinir bozucu bana göre. Sonra biz aldık gittik iki aileye de yetecek kadar malzeme 48 lira tuttu. Ya belki her senekinden 8 liralık fazla istemişizdir lafı olur mu ya.
Bazen gözümüz kör kulağımız sağır olabiliyo bi faydam olduysa ne mutluYorumunuzu çok beğendim ve mantıklı buldum. Teşekkür ederim böyle düşünmemiştim..
Kızlar Merhaba. Merak ettiğim ve doğrusunu öğrenmek istediğim bir konu var. Kaynanam her sene bize Salça ve turşu yapar. Eşim de al anne bu salçayla turşunun parası diye çıkarır verir. Benim Annem de reçel yapıp verir ben hiçbir zaman al anne reçelin parası deyip çıkarıp vermedim. Gerek yok yani iki tarafın da maddi durumları iyi yaptığı bu tarz şeylerin lafı olmamalı bana göre. Hadi salçanın emeği çok deriz yine de belki verilir ama turşu nedir ki ya. Bu arada bende her iki aileye de kurutmalık biber patlıcan falan yapıp veriyorum yani bunlar aile samimiyetidir bence ayıp ya para almak vermek. Eşime kaç kere kızdım annene vereceksen de normal 200 300 neyse para ver arada al anne harçlık edersin de ama al bu Salça bu turşu parası deyince benim zoruma gidiyor dedim. Yok ben verecem diyor veriyor. Bu arada biz başka ildeyiz bazen denk gelirsem yardım ediyorum ama eşim illa annemin salçası turşusu olacak diyor yoksa bende yapardım evimde .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?