Ailem ayrımcılık yapıyor

Alynnaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2017
209
365
33
Herkese iyi akşamlar fikrinizi almak istedik yanlış mı düşünüyorum acaba diye en kısa şekilde özet geçeceğim :)
Nişanlıyım evlilik arefesinde. Ablam 2 sene önce onay almadan evlendi hemen çocuk doğurdu sonra mezun olup işe başladı çocuğu anneme attı biz bakıyoruz.
Onay almadan evlenmeye rağmen annemler herşeyi yaptılar düğün bile yaptılar kendi evlerini açtılar kira yok mobilya döşediler. Adamın ve ailesinin maddi durumu yok adamın düzgün bir işi bile yok öyle benim gözümde umutsuz vaka. Her akşam yemeği bizde yenir vs çocuğun ihtiyaçlarını annem babam cebinden karşılar ki tek emekli maaşıyla geçiniyoruz bizim de dururumuz iyi değil.
Asıl sorun şu ki Ben bu duruma çok uzun süredir sinir olmama rağmen sesimi çıkarmadım. Denemek için anneme dedim "Anne Ben uzağa gideceğim eve alacağın bişey varsa parasını yolla Ben ordan alırım". Sonuçta ablama herşeyi alındı bende bekledim madem ona bütçe var bana da olur diye bir kavga çıktı evde anlatamam. O zaman evlenmeyecekmişim parası yokmuş bişey yapamazmış Ben herşeyi unutacakmışım.. Başka bigün dedim ilerde Allah nasip ederse bir çocuğum olursa yardıma gelir misin bi süre bana diye hiç Çocuk doğurmadım sonuçta ve annemi isterim yanımda diye. Gene bi terslendim.. Hayatta gelmem bu yaşımda bakıcılık mı yapacağım Ben diye. Bunları söylüyorum ayrımcılık var diyorum kıskanıyorsun diyorlar ama bunlar gerçekten bende gurur meselesi oldu artık. Ablam evlenirken de babam aynı maaşı alıyordu şimdi de aynı maaşı alıyor ama bana gelince birden paraları yok oldu başının çaresine bak oldu gerçekten çok kırıldım artık bu evde nefes alamıyor gibi oluyorum sanki bir üvey evlatmışım gibi hissediyorum :( yanlış mı düşünüyorum sizce Ben mi abartıyorum

Hic abartmiyorsunuz ,ne ka ekmek o ka kofte ,sizDe zamani gelince ailenize ayni muameleyi yapin,
Hasta olunca ablan baksin ,para lazim olunca ablan yapsin ,
Her ailese bir evlat boyle prim yapar ,ezigi oynar herseyi kapar ,uzulmeyin
Ilkokuldan beri burs alıyorum devletten, her 3 ayda 1 o zamanlar eve yemek söylerdim pasta alırdım şimdi gene harçlığımla anneme arada gönlü olsun diye çam sakızı çoban armağanı bişey alıyorum ne bileyim eve dönerken sevdiği içecekleri alıyorum ablam maaşı alıyo bir kere bişey almadı anneme, bana diyorlar senin parandan ne gördük... Öğrenciyim ne veriyosanız o var diyorum günde 10 lira alıyorum dersler tam gün nereye gidiyormuş o para diye soruyolar kalıyorum... Hemşire son sınıfım bişey olsa ilk bana geliyolar herşey de koş kızım gel kızım besleme gibi oldum gene yaranamadım

Annenler ablanın boşanmasını istemedikleri için bu kadar fedakarlık yapmışlar gibi. Sen daha mantıklı kararlar veresin diye böyle konusmus olabilir.
Aksine istiyorlar iyi bir adam değil hovarda diye tek dert ablam üzülmesinmiş ona yaparken benden kısıyolar ben kötü hissediyorum :/

Bence ayrımcılıktan ziyade ablan senden büyük olduğu için önceliģi ona vermişler. Simdi de durumlar iyice sıkışık size ayırmalari çok zor bir emekli maaşı. Bence sen abla olsaydın aynını sana yaparlardı

Ilkokuldan beri burs alıyorum devletten, her 3 ayda 1 o zamanlar eve yemek söylerdim pasta alırdım şimdi gene harçlığımla anneme arada gönlü olsun diye çam sakızı çoban armağanı bişey alıyorum ne bileyim eve dönerken sevdiği içecekleri alıyorum ablam maaşı alıyo bir kere bişey almadı anneme, bana diyorlar senin parandan ne gördük... Öğrenciyim ne veriyosanız o var diyorum günde 10 lira alıyorum dersler tam gün nereye gidiyormuş o para diye soruyolar kalıyorum... Hemşire son sınıfım bişey olsa ilk bana geliyolar herşey de koş kızım gel kızım besleme gibi oldum gene yaranamadım
Kendinizi bosuna uzmeyin ,malesef insan oglu aldikca almak ister ,vereni hor gorur ,
Ben universite son sinifta ev kirasini ve faturalari oduyordum ve bunu 10 sene daha yaptim,
Babam hala ben ne bilim elime parami saydin diyor ,
Boyle davranmak islerine geliyor ,gereksiz vucdan yapmayin ,sizde herkese karsi isinize geldigi gibi davranin ,uzmeyin kendinizi

Bence ayrımcılıktan ziyade ablan senden büyük olduğu için önceliģi ona vermişler. Simdi de durumlar iyice sıkışık size ayırmalari çok zor bir emekli maaşı. Bence sen abla olsaydın aynını sana yaparlardı
Nikah tarihini onlar istediler diye erteledik ki benim de evleneceğim belliydi bu süre zarfında bişey ayarlamaya çalışabilirlerdi ama hala varını yoğunu o tarafa veriyolar büyük benden evet önce evlendi şanslı çıktı, ama bu sürede tarih de kesin olunca biraz kısabilirlerdi onlardan biriktirmek için diye düşünüyorum ama aynı tas aynı hamam

Kendinizi bosuna uzmeyin ,malesef insan oglu aldikca almak ister ,vereni hor gorur ,
Ben universite son sinifta ev kirasini ve faturalari oduyordum ve bunu 10 sene daha yaptim,
Babam hala ben ne bilim elime parami saydin diyor ,
Boyle davranmak islerine geliyor ,gereksiz vucdan yapmayin ,sizde herkese karsi isinize geldigi gibi davranin ,uzmeyin kendinizi
Herşeyi geçtim evlenince aylık 500 euro yollayacakmışım işe başlayınca. 500 lira da değil euro. Dedim size o parayı vermem bişey ihtiyacınız olursa söylersiniz acil gerekli bişeyse yardımcı olurum diye. 2000 lira ablamdan isteseler madem ama malesef utanmadan bana söylüyolar benden istiyolar

Herşeyi geçtim evlenince aylık 500 euro yollayacakmışım işe başlayınca. 500 lira da değil euro. Dedim size o parayı vermem bişey ihtiyacınız olursa söylersiniz acil gerekli bişeyse yardımcı olurum diye. 2000 lira ablamdan isteseler madem ama malesef utanmadan bana söylüyolar benden istiyolar
Istesinler ,agzi olan konusuyor ,herkesin her dedigini yapiyor musunuz ,gondermezseniz nolur ki haciz mi gelir ,
Saka gibisiniz ,ailenin mantiksiz isteklerini umursamayin ,varsa o kadar paraniz kenara atin kotu gun icin ,istediklerinde yok dersiniz ,ev gecindiriyorum,diyip gecin

Sakin bunlara para verme.bendede var boyle guya annem ama nefret ediyorum hepsinden

Her evde az çok yaşanan bir durum. Bizim ailede de var. Artık alıştım. Haklısın ama birşey yapamazsın ki.

evet ne yazık ki yapılan haksızlıkları ayrımcılıkları söyleyince ablanı kıskanmaya utanmıyormusun oluyor ,
kafanı çalıştır ve bugunlerını unutma evine kocana iki elnle sarıl , ne olursa olsun onlar benım ailem deyip ileride yardım etmeye kalkma

Ablaniz asalak diye siz de mi asalak olacaksiniz? Ablanizin esasinda kiskanilacak bir hayati yok,evlenmesine ragmen kendi ayaklari uzerinde duramiyor siginti gibi bir sey. Niye kiskaniyorsunuz ki? Siz onun gibi olmayin. Paraniz yoksa evlenmeyin, baktiracak kimse yoksa cocuk da dogurmayin. Ozetle ablaniz yanlis yapmis diye siz de yanlis yapmayin. Yaslilara az bir nefes aldirin yakalarindan dusun ya cok acidim ailenize :(

bu hayatta ne kadar fedakarlık yaparsan maalesef o kadar kıymet bilinmez oluyorsun
biraz bencil olmanın zamanı gelmiş evlenince de bitmez büyük ihtimalle :kahve:

Ablaniz asalak diye siz de mi asalak olacaksiniz? Ablanizin esasinda kiskanilacak bir hayati yok,evlenmesine ragmen kendi ayaklari uzerinde duramiyor siginti gibi bir sey. Niye kiskaniyorsunuz ki? Siz onun gibi olmayin. Paraniz yoksa evlenmeyin, baktiracak kimse yoksa cocuk da dogurmayin. Ozetle ablaniz yanlis yapmis diye siz de yanlis yapmayin. Yaslilara az bir nefes aldirin yakalarindan dusun ya cok acidim ailenize :KK43:
Benim öyle bi hayata sahip olma şansım zaten yok çünkü biz farklı bi ülkede yaşayacağız bana dokunan annemler hala onların herşeyine koşuyor ama bana gelince bak başının çaresine, nişanı bile evde çok Sade bi şekilde yaptılar ikramlardır aklıma binbir türlü şey geldi kurabiye vs yaptırmak istedim izin vermediler kendi paramla yaptıracaktım özel şekillilerden bir esprisi olsun günün diye, dalga geçtiler sanki hep ezikleniyorum hep aşağılanıyorum evde bu olay kıskanmak değil ki Ben kıskanıyorum diye düşünmüyorum. Çocuktan ve ailesinden türk adetlerini karşılamalarını istiyolar tabi hepsini değil ama bi nişan bohçası ev yapımı dizimi ne geliyosa akıllarına istiyolar Çocuk ve ailesi türkçe bile bilmiyor. E o zaman türk adetlerinde kız ailesine de bişeyler düşüyor yatak odası mutfak aletleri cart curt bunlar bizim sorumluluğumuz diyince yok öyle bişey paramız yok diyolar.. Gidiş geliş uçak bileti 1500 lira onlar buraya gelirken olan durumları da bitiyo normalde gelmeyeceklerdi ailem kabul etmedi ailesi gelmeden olmaz diye bana da mantıklı geldi ciddi ad konulmasında ailesi de olsun diye. Hep o taraftan bişey bekleyip hiç bişey yapmıyolar, ne varsa ablama veriyolar o bana koyuyor o tarafa gidince sığıntı gibi kalacağımı hissediyorum Psikolojik olarak

Benim öyle bi hayata sahip olma şansım zaten yok çünkü biz farklı bi ülkede yaşayacağız bana dokunan annemler hala onların herşeyine koşuyor ama bana gelince bak başının çaresine, nişanı bile evde çok Sade bi şekilde yaptılar ikramlardır aklıma binbir türlü şey geldi kurabiye vs yaptırmak istedim izin vermediler kendi paramla yaptıracaktım özel şekillilerden bir esprisi olsun günün diye, dalga geçtiler sanki hep ezikleniyorum hep aşağılanıyorum evde bu olay kıskanmak değil ki Ben kıskanıyorum diye düşünmüyorum. Çocuktan ve ailesinden türk adetlerini karşılamalarını istiyolar tabi hepsini değil ama bi nişan bohçası ev yapımı dizimi ne geliyosa akıllarına istiyolar Çocuk ve ailesi türkçe bile bilmiyor. E o zaman türk adetlerinde kız ailesine de bişeyler düşüyor yatak odası mutfak aletleri cart curt bunlar bizim sorumluluğumuz diyince yok öyle bişey paramız yok diyolar.. Gidiş geliş uçak bileti 1500 lira onlar buraya gelirken olan durumları da bitiyo normalde gelmeyeceklerdi ailem kabul etmedi ailesi gelmeden olmaz diye bana da mantıklı geldi ciddi ad konulmasında ailesi de olsun diye. Hep o taraftan bişey bekleyip hiç bişey yapmıyolar, ne varsa ablama veriyolar o bana koyuyor o tarafa gidince sığıntı gibi kalacağımı hissediyorum Psikolojik olarak
Yaptiracaginiz kurabiyeye bile izin beklerseniz evlilikte esiniz de sizi ezer,esinizin ailesi de ezer. Bu kafa yapisinda neden evleniyorsunuz madem? Yetiskin calisan bir kadinsiniz, her seyinizi kendiniz karsilayabilirdiniz.

Back
X