Ailem bana çok haksızlık etti affedemiyorum

Bazı aileler ben çok doğru bulmasamda okuttuk büyüttük bu yaşa getirdik mantığı ile çocuklarından maddi destek bekleyebiliyor. Şöyle bir durum var ki ailenin gerçekten ihtiyacı varsa elbette yardım da edilmeli, ama size sadece maddi gelir kaynağı olarak bakılıyorsa bu tabiyki çok çirkin, bundan sonraki süreçte kendiniz bu anlamda kullandırmayın. Sonuçta artık bekar da değilsiniz, evlenmiş bir aile kurmuşsunuz aileniz bunu anlayışla karışılamalı

ya bence de böyle
hediyeler alınır, bir zorluğa düşerlerse elinde varsa verilir, hastalık durumlarında zaten varını yoğunu harcarsın gerektiğinde.
ama benim babam bana sen evlenene kadar ben 30.000 tl harcadım diye bana fatura çıkarmıştı.
bu bence tamamen yanlış.

oha, babam bana fatura çıkarsa sadece okul ücretimi karşılayamazdım heralde
ne babalar var işte, ben bazen isyan ediyorum varlığı yokluğu belli olmayan babalar yerine neden benim babam öldü, ben kolsuz kanatsız kaldım, yanlış anlama senin baban ölseydi demek istemiyorum asla nasıl desem, babasını kaybeden sen olsan ne değişirdi hayatında? bende bariz milat oldu babamın ölümünden önce ve sonra şeklinde, yamuldum, gülüşüm soldu yaw

Bazı aileler ben çok doğru bulmasamda okuttuk büyüttük bu yaşa getirdik mantığı ile çocuklarından maddi destek bekleyebiliyor. Şöyle bir durum var ki ailenin gerçekten ihtiyacı varsa elbette yardım da edilmeli, ama size sadece maddi gelir kaynağı olarak bakılıyorsa bu tabiyki çok çirkin, bundan sonraki süreçte kendiniz bu anlamda kullandırmayın. Sonuçta artık bekar da değilsiniz, evlenmiş bir aile kurmuşsunuz aileniz bunu anlayışla karışılamalı

ama zaten okutup büyütecek, yapıp sokağa atacak değiller ki onu yapanlar da var, okuyacak adam akıllı okuluna gidip gelecek çocuk nasip etsin Allah, okuyan çocuğu öpüp başına koysun valla insanlar, benim kardeşim ilkokul 1 den lise sona kadar hadi oğlum kalk hadi oğlum hadi hadi denilerek okul bitirdi anne babamın ömrü çürüdü sonrada okumadı zaten

Kimse ailesini atmıyor zaten bende iki yıl elimden geleni yaptım mesele o değil adil olunmaması bende düğün yapicaktim ertelediler e o yıl çalıştım bir sürü para verdim içinden bana hiç bir şey yapılamaz miydi bilezik yapayım dedim onu da bozdular insana ailesi böyle yapmamalı .

Her zamanın şartları farklı
Ailesine bu kadar diş bilememeli insan
Sen bir zorluk çekmişsin, kardeşim niye çekmedi diye sorguluyorsun
Kardeşin o senin, diğerleri de anne ve baban
Seni ömürlerince taşımış insanlar, bence senin yaptığın haksızlık
İki yıl çalışıp onlara destek oldun diye bu kadar harislik çok fazla
Onlar seni kaç yıl baktılar, ne kadar emek verdiler, dünyada en zor büyüyen şey insan yavrusu lafı bile olmamalı verilenlerin

Kaza kismini anlamadim baglantisini yani kaza gecirdiginizde sizinle ilgilenmedilermi?Gelip gitme ayaklanana kadar yardimci olma vs
Birde anladigim esitsizlige kizmissiniz kardese farkli size farkli yaklasimdan oda karsi tarafin kisiligine bagli olabiliyor disli olanin uzerine fazla gidilemezken uysala daha cok gidilir sirf aile degil her alanda boyledir

uzaktasiniz galiba bir muddet oluruna birakin kizginliginiz soner gecer gecmezse soylersiniz kirmadan haksiz gorduklerinizi rahatlarsiniz

Valla her ailenin kriteri farkli yasanmisliklari farkli ezildiginizi somurdugunuzu kiymet bilinmedigini dusunuyorsaniz sizi ruhsal olarak cok etkiliyorsa mesafeli gorusursunuz fazla dusunmez takilmazsiniz olur biter

oha, babam bana fatura çıkarsa sadece okul ücretimi karşılayamazdım heralde
ne babalar var işte, ben bazen isyan ediyorum varlığı yokluğu belli olmayan babalar yerine neden benim babam öldü, ben kolsuz kanatsız kaldım, yanlış anlama senin baban ölseydi demek istemiyorum asla nasıl desem, babasını kaybeden sen olsan ne değişirdi hayatında? bende bariz milat oldu babamın ölümünden önce ve sonra şeklinde, yamuldum, gülüşüm soldu yaw

Babam sırf eşimi istemediğinden bunları yaptı bana, atandığım gibi istemediği kişiyle evlendim diye.
ama çok kırıcıydı yani. yoksa sevgisinden falan şüphem yok, sadece benle yıldızı barışmadı uzun süre, eşimden dolayı.
benim de annem öldü işte, dünyanın en iyi insanlarından biriydi :(
ben de sorguluyorum ister istemez neden kötü anneler varken benimki diye. tam da ona ihtiyacım varken.
üstelik daha çok gençken.
bu diyeceğim çok yanlış belki ama benim seçimim olsaydı ebeveynlerimden annemin hayatta olmasını tercih ederdim.

Babam sırf eşimi istemediğinden bunları yaptı bana, atandığım gibi istemediği kişiyle evlendim diye.
ama çok kırıcıydı yani. yoksa sevgisinden falan şüphem yok, sadece benle yıldızı barışmadı uzun süre, eşimden dolayı.
benim de annem öldü işte, dünyanın en iyi insanlarından biriydi :KK43:
ben de sorguluyorum ister istemez neden kötü anneler varken benimki diye. tam da ona ihtiyacım varken.
üstelik daha çok gençken.
bu diyeceğim çok yanlış belki ama benim seçimim olsaydı ebeveynlerimden annemin hayatta olmasını tercih ederdim.

sen çok güzel evlatlık yaptın ama, annene baktın yanında oldun helallik aldın, inşallah senin yavrunda hayırlı evlat olur

Banka ya hesap açarsın oraya atarsın paranı neden annene veriyorsun ki tabiki harcar . Bundan sonra verme para falan evine yuvana harca. Zaten karakter olarak başını eğen bir tipsin sanırım. Kız kardeşin daha başı dik bir tip ise ona bulaşmamışlardır . Bundan sonra sende başı dik ol

kırmızılı yerler çelişkili, sen mi yolladın onlar mı aldı
Konu sahibi biriktirsinler sahip ciksinlar diye yollamis onlarda harcamislar anladigim harcarkende fikrini almamislar galiba detayda yok pek sonrada evlilik vs yardimci olmamislar zorlaninca insan hirslanir konu sahibide hirslanmis ben cok gormedim

Baska sehirde yanlis basina calis kira kendine bak vs ustine harcama yolla sana gelince kiymetsiz davranilinca insan hirslanir tatli dil sevgide yoksa
Alip Allah razi olsun deyip goge cikarana verilenle ben besledim baktim sende bakacaksin aman cok konustun baban emekli olunca veririz biraz diyen ayni olmaz diye dusunuyorum

Iyi tarafindan bak tatlim.
Bir evlat olarak vicdanin rahat.
Aileme yeteri kadar destek oldum.diyebiliyorsun ne guzel iste.

Helali hos olsun .de ve gec.

Tatlı dil olsun sevgi olsun bebek gibi baktılar bu zamana kadar hala daha öyleler ben sadece o zaman sıkıştıkları için beni de dusunmediler sanırım cahillik ettik dediler gerçi ve ben bir evlat olarak fazla vicdanliyim sanırım kardeşlerime aileme hepsine desteğin ötesinde yaptım kardeşim böyle olmayınca ona kızıyorum hani ben onca sıkıntı çektim neden diye onun da ailesi

Konu sahibi biriktirsinler sahip ciksinlar diye yollamis onlarda harcamislar anladigim harcarkende fikrini almamislar galiba detayda yok pek sonrada evlilik vs yardimci olmamislar zorlaninca insan hirslanir konu sahibide hirslanmis ben cok gormedim

Baska sehirde yanlis basina calis kira kendine bak vs ustine harcama yolla sana gelince kiymetsiz davranilinca insan hirslanir tatli dil sevgide yoksa
Alip Allah razi olsun deyip goge cikarana verilenle ben besledim baktim sende bakacaksin aman cok konustun baban emekli olunca veririz biraz diyen ayni olmaz diye dusunuyorum

2. ve 3.sene ben kendim biriktiricem deseydi keşke
bide başkası neden biriktiriyo ki, bu işler hp yaş, arkadaşıma da ayrı kasa kiralama kv nin kasası var demişler tüm altınlarını oraya koymuş o altınlar damadın iş kurmasına gitmiş iş battı, altınlar yalan oldu, boşanma davasında öğrendi altınların yalan olduğunu

Tatlı dil olsun sevgi olsun bebek gibi baktılar bu zamana kadar hala daha öyleler ben sadece o zaman sıkıştıkları için beni de dusunmediler sanırım cahillik ettik dediler gerçi ve ben bir evlat olarak fazla vicdanliyim sanırım kardeşlerime aileme hepsine desteğin ötesinde yaptım kardeşim böyle olmayınca ona kızıyorum hani ben onca sıkıntı çektim neden diye onun da ailesi

tamam arkadaşım abartma cahillik ettik demişler baban emekli olsun para verelim demişler daha ne yapsınlar, senin konu giderek kardeş kıskançlığına dönüyo bilesin

Hersey karşılıklı şimdi sıra bende mi diyorsun ?
Oooo siz anlamak istediğinizi anlıyorsunuz. Yaşlı insanlara 2 yetişkin insanın sorumluluğunu yüklemek yanlış bana göre o kadar siz çocuklarınıza ömür boyu bakarsnz.

bu mantık hayatının her aşamasında varsa sıkıntı yok
kızlar kendi ailesine verince sıkıntı yok ama eşleri aynı şeyi yapınca zaten ailesi şöyle böyle demeye başlıyolar halbuki çamurdan da olsa erkek ailesi de bakıyo çocuklarını 20 sene
bizimki aile onunki değilmi :) sömürüye tabiki karşı çıkarım burda neler okuyoruz. Ama imkanım el verdiği sürece evlendiğimde eşimde bende ailelerimize yardım ederz inşallah.

bizimki aile onunki değilmi :) sömürüye tabiki karşı çıkarım burda neler okuyoruz. Ama imkanım el verdiği sürece evlendiğimde eşimde bende ailelerimize yardım ederz inşallah.

işte keşke herkes bu bilinçte olsa ama yeni nesil kızlar genelde erkek tarafının gelir gider kalemlerine hakim onu almadılar bunu yapmadılar şunu istedim berikini aldılar gibi, e senin ailen ne yaptı, bizimkilerin durumu yok, karşı tarafın durumuna çok hakimler ama

işte keşke herkes bu bilinçte olsa ama yeni nesil kızlar genelde erkek tarafının gelir gider kalemlerine hakim onu almadılar bunu yapmadılar şunu istedim berikini aldılar gibi, e senin ailen ne yaptı, bizimkilerin durumu yok, karşı tarafın durumuna çok hakimler ama
O sadece kızla değil ailesiylede alakalı aslında. Kıza bunu empoze ediyorlar sen çatal bıçak 2 de tabak al ceyizin hazr gerisini erkek tarafı düşünsun gibisinden. Ama o eskide kaldı. Ailem hep der alabildiğinı al birikim yapalm eksigimz olmasn bizde alalm beyaz eşya şu bu. Arada çıkıyor hala öyle eski kafalılar altın şu kadar isterz diyen bile var

ama zaten okutup büyütecek, yapıp sokağa atacak değiller ki onu yapanlar da var, okuyacak adam akıllı okuluna gidip gelecek çocuk nasip etsin Allah, okuyan çocuğu öpüp başına koysun valla insanlar, benim kardeşim ilkokul 1 den lise sona kadar hadi oğlum kalk hadi oğlum hadi hadi denilerek okul bitirdi anne babamın ömrü çürüdü sonrada okumadı zaten
Küçücük çocukları okula göndermek bir yana dillendiren çalışmaya zorlayan ne aileler var. Benim demek istediğim o değil.
Bazı aileler çocuklarına büyütürken sağladığı imkanları bahane ederek ben de seni okutup evlendirdim bu yaşa getirdim sende artık çalışıyorsun bize bakacaksın destek olacaksın mantığında olabiliyor, hatta bunu da normal görüyor. Ha bana göre bu istek tabiyki çocuğa yapılan bir haksızlıktır. Onun da bir birey olduğu, bundan sonraki süreçte çalışıp anne babasına bakmak dışında bir gelecek planının olduğu gözardı edilmemeli.
Aile gerçekten dara düşmüştür yardım edilmeli ama her ay şu gideri de sen yatır diye çoçuğa yüklenilemez.

Önceden olanların farkında değildim hep para yüzünden ben zorluk çektim hiç kendi istediğim gibi olmadı kaza olunca da insan daha çok farkına varıyor
Vermeseydin, yollamasaydın. Yapıp yapıp kinlenmenin mantığı nedir bende bunu anlamıyorum sanki zorladılar

Son düzenleme:
Oooo siz anlamak istediğinizi anlıyorsunuz. Yaşlı insanlara 2 yetişkin insanın sorumluluğunu yüklemek yanlış bana göre o kadar siz çocuklarınıza ömür boyu bakarsnz.
Bence siz şu an kendinizle çeliştiniz ;) ne çocuğuma Ömür boyu bakarım ne de anne babama bekar olsam Maaşımı veririm .

Back
X