Ailem beni oyalıyor mu yoksa?

16 yaşında evlenmiş . Düğünün, evliliğin tadını hiç çıkaramamış. Zaten kaçarak evlenmişler. Birlikte nişan heyecanı, eşya alma heyecanı hiç birini yaşayamamış. Biz gidip şimdiden beyaz eşyaları aldık birlikte ilerde zor olmasın diye görseniz o kadar çok heyecanlıydı ki aşkım şunu mu alalım aşkım bu tv çok güzel olur salonumuza birlikte film izleriz çocuk gibiydi yaa. Bir defasında babam ikna oluyor gibi bişey oldu seni her an çağırabilir dedim hemen çarşıya koşup kendine takım almıştı yanına takımla çıkayım belki o zaman senide isteriz diye ..
Kesinlikle cimri değil eli çok açık biri yemez bana yedirir giymez bana giydirir öyle bir tip yani bana en iyisini alır ama kendisine bile o kadar özenmez sen en iyisine layıksın der. Onu böyle hevesli görünce ister istemez bende acele ediyorum napim :(

Çok tatlısın=) okuyunca gülümsedim.Evet ayrılma sebebplerini şimdi anlıyorum,16 yasında evlilik nedir?
Çocuk yasta hiçbişeyin farkında değişmiş.
Ama arkadaşım şöyle düşün,bir evlilik olacaksa bu mutlu temellerin üzerine atılmalı,sabredin lütfen.

Ailenin gönlü razı olmasa emin ol o evlikltenl tat alamayacaksın,hep vi tarafın eksik mutsuz olacaksın.
Seninle aynı yastayız.

Bak çok zor günler atlattım ben.3 yıl evliliğe doğru bir ilişkim oldu çok sevildim,sevdim,imrenilecek bir birlikltelik yasadık ama bi dönem olmayacağını anlayıp ayrıldım.2,5 yıl ayrı kaldım,barıimak için elinden geleni yaptı,hani dizierde olur ya,işyerime çiçekler,kapımda sabahlamalar,şiirler,kısa filmler..banamısın demedim onu hala sevmeme rağmen.Sinirlerine hakim olamayısı beni korkutuyordu.
O süre zarfında en büyük hatamı yaptım beni sevdiğini söyleyen bir adiyle nişanlandım.8 ay nişanlı kaldım(ailem istememişti,bende mantıklı yaklaşmıştım,zamanla severim diyordum)
Ve benimle birlikte başka birinide idare ediyormuş,o kişinin ailesyle tanışmış,evlenme teklifi etmiş vs..

Neyse nişan attım kurtuldum,atanamamış öğretmen adayıyım,sonra baktım evliliklte iş yok,derslere verdim kendimi,bir yandan ücretli öğretmenim.gece gündüz çalıştım,şuan sonuçları bekliyorum ve inş olacak umudundayım.
Bu süre zarfında en büyük destekçim eski erkek arkadaşım olduçTekrar şans verdim ona.Ve şuan inanılmaz mutlu ve huzurluyuz.Ama herşeye rağmen,onca yasanmışlığa rağmen,onun işi gücü yerinde olmasına rağmen ben yinede bekliyorum.Önce atanıp mesleğimi elime almak isityorum.Od bu süre zarfında birikimini iyice halleder.5 ay askerliğini yapar vs..
Deli gibi aşığız şuan ama sabrediyoruz.Çünkü bu ufak detayla ilerde birda ialeler karısında huzursuz edebilir bizi.
Bunu düşünerek evliliği önümüzdeki seneye erteledim,oda ikna oldu.huzurlumuyuz,biden iyisi yok şuan çevremde inanki=)

Sabırsızlığını anlıyorum ama sende sabret biraz,kpss yi hallet bak evlenince hersey tozpembe olmaz.Bişeyleri baştan sağlama almaya bak.
İnş mutlu olursunuz,içinin terteiz oldugunu burdan hissedebiliyorum.

Aileniz çok haklı.

İstemedikleri bir evliliğe sırf siz istediğiniz için boyun eğecekler.Haklı olarak en azından maddi özgürlüğünüz olduğunu,eğer ilerde bu evlilikten pişman olursanız kocanıza bağımlı olmamanızı istiyorlar.Her anne babanın yapması gerekenleri yapıyorlar.

Sizde biraz onları anlamaya çalışsanız????

5 ayda yüzüksüz dolaşıverin.

Çok tatlısın=) okuyunca gülümsedim.Evet ayrılma sebebplerini şimdi anlıyorum,16 yasında evlilik nedir?
Çocuk yasta hiçbişeyin farkında değişmiş.
Ama arkadaşım şöyle düşün,bir evlilik olacaksa bu mutlu temellerin üzerine atılmalı,sabredin lütfen.

Ailenin gönlü razı olmasa emin ol o evlikltenl tat alamayacaksın,hep vi tarafın eksik mutsuz olacaksın.
Seninle aynı yastayız.

Bak çok zor günler atlattım ben.3 yıl evliliğe doğru bir ilişkim oldu çok sevildim,sevdim,imrenilecek bir birlikltelik yasadık ama bi dönem olmayacağını anlayıp ayrıldım.2,5 yıl ayrı kaldım,barıimak için elinden geleni yaptı,hani dizierde olur ya,işyerime çiçekler,kapımda sabahlamalar,şiirler,kısa filmler..banamısın demedim onu hala sevmeme rağmen.Sinirlerine hakim olamayısı beni korkutuyordu.
O süre zarfında en büyük hatamı yaptım beni sevdiğini söyleyen bir adiyle nişanlandım.8 ay nişanlı kaldım(ailem istememişti,bende mantıklı yaklaşmıştım,zamanla severim diyordum)
Ve benimle birlikte başka birinide idare ediyormuş,o kişinin ailesyle tanışmış,evlenme teklifi etmiş vs..

Neyse nişan attım kurtuldum,atanamamış öğretmen adayıyım,sonra baktım evliliklte iş yok,derslere verdim kendimi,bir yandan ücretli öğretmenim.gece gündüz çalıştım,şuan sonuçları bekliyorum ve inş olacak umudundayım.
Bu süre zarfında en büyük destekçim eski erkek arkadaşım olduçTekrar şans verdim ona.Ve şuan inanılmaz mutlu ve huzurluyuz.Ama herşeye rağmen,onca yasanmışlığa rağmen,onun işi gücü yerinde olmasına rağmen ben yinede bekliyorum.Önce atanıp mesleğimi elime almak isityorum.Od bu süre zarfında birikimini iyice halleder.5 ay askerliğini yapar vs..
Deli gibi aşığız şuan ama sabrediyoruz.Çünkü bu ufak detayla ilerde birda ialeler karısında huzursuz edebilir bizi.
Bunu düşünerek evliliği önümüzdeki seneye erteledim,oda ikna oldu.huzurlumuyuz,biden iyisi yok şuan çevremde inanki=)

Sabırsızlığını anlıyorum ama sende sabret biraz,kpss yi hallet bak evlenince hersey tozpembe olmaz.Bişeyleri baştan sağlama almaya bak.
İnş mutlu olursunuz,içinin terteiz oldugunu burdan hissedebiliyorum.

Çok teşekkür ederim ne güzel yazmışsınız ve ne aşkmış o kadar zaman sonra yine birliktesiniz. İnş. sizde mutlu olursunuz.Ve inş. atanırsınız. Allah bozmasın. Haklısınız sanırım toz pembe bakıyorum hayata tabiki mesleğimi bende elime alınca daha iyi olacak herşey sanırım biraz daha sabretmem lazım. Sizin bu hikayenizi okuyunca inanın bir anda hırslandım:)) Oturup ders çalışasım geldi şuan:))

Son düzenleme:
Aileniz çok haklı.

İstemedikleri bir evliliğe sırf siz istediğiniz için boyun eğecekler.Haklı olarak en azından maddi özgürlüğünüz olduğunu,eğer ilerde bu evlilikten pişman olursanız kocanıza bağımlı olmamanızı istiyorlar.Her anne babanın yapması gerekenleri yapıyorlar.

Sizde biraz onları anlamaya çalışsanız????

5 ayda yüzüksüz dolaşıverin.

Neden bu kadar sertsiniz bir ayda yüzüksüz dolaşıverin . Yüzük takmak bu kadar önemli mi.Hayır sorun yüzükte değil, bütün amacım yüzük takmakta da değil.diğer yorumlarımı okursanız belki daha iyi anlayacaksınız beni.....

Neden bu kadar sertsiniz bir ayda yüzüksüz dolaşıverin . Yüzük takmak bu kadar önemli mi.Hayır sorun yüzükte değil, bütün amacım yüzük takmakta da değil.diğer yorumlarımı okursanız belki daha iyi anlayacaksınız beni.....

Benim sizi anlamam önemli değil,siz ailenizi anlamaya çalışın lütfen.

Konunuzu okudum ama hala anlamadım.5 ay beklememeniz için hiçbir sebep göremedim.Size bukadar acele ettiren sevgiliniz sanırım,yanılıyormuyum?

Çok teşekkür ederim ne güzel yazmışsınız ve ne aşkmış o kadar zaman sonra yine birliktesiniz. İnş. sizde mutlu olursunuz.Ve inş. atanırsınız. Allah bozmasın. Haklısınız sanırım toz pembe bakıyorum hayata tabiki mesleğimi bende elime alınca daha iyi olacak herşey sanırım biraz daha sabretmem lazım. Sizin bu hikayenizi okuyunca inanın bir anda hırslandım:)) Oturup ders çalışasım geldi şuan:))

Ne mutlu bana o zaman:)
özetle sevgiliykende birçok sey basarılabilir diyorum,bizim yaptığımız gibi,yeterki birbirinizden vazgeçmeyin,düğün nişan dedğin 1 ayda halledenler var.
Hatta inan nişan arasnı hiç uzun tutmak istemiyorum..Aileler karısıyor,her kafadan bi ses.İnan bana en hzuurlu zamanların bunlar.Boşuna şimdidien işi ciddiye bindirip huzursuz olma derim.İllaki herkesi beklentisi oluyor ve bi yerde üzüyolar seni bu nişan olaylarında.

Bak yasayan biri olarak söylüyorum,karşındaki insanın doğru insan olduguna eminden kesinlikle nişan olayını düğüne çoookk yakon bi tarihe al:)
Güzel haberlerini bekliyorum.
edt;kppsyi KESiNLİKLE hallet..

Son düzenleyen: Moderatör:
Aileniz tamamen sizi düşünüyor bende olsam aynı şeyi yapardım.
hayat toz pembe değil her zaman bir günde herşey yerle yeksan olabilir evlenirsen atanman daha zor olabilir sorumluluğun artar belki çocuk olur önce sağlam işini al eline seven adam bekler sonuçta.Gayet mantıklı ve sizi dşünen bi aileniz var altında sebep aramayın:)

Bende sorunlarımı burada dökmeye başladım ama napim o kadar içten o kadar güzel yorumlarda bulunuyorsunuz ki yazmadan duramadım:) Daha önceki konumda da söylemiştim. Erkek arkadaşım evlenip boşandığı için ailem karşı çıkıyordu. Ağladım zırladım asla vazgeçmem dedim çok direndiler ama ne olduysa birden bunlar yumuşamaya başladı heey ne oluyor yoksa bunların aklından birşeylermi geçiyor demekten kendimi alamadım şimdi Annem gelmiş bana babanla konuştum şu kpss yi atlat iyi puan al ozaman kimi istiyorsan verecem seni dedi. Eee kpss taaa 23 eylülde, açıklandı derken atandım derken ,hadi onu geçtim ya iyi puan alamazsam birde hadi hemen evlenim gidim derdinde de değilim ki sadece bir söz bir nişan olsun istiyorum bu ne şimdi akıllarından geçen ne çözemedim. Söyledim ya onu ne bekliyorsunuz gelsinler bi tanışın ondan sonra düşünürüz gerisini diyorum ama ayakların üzerinde dur öyle diyorlar. Ama ben zaten şuan çalışıyorum hastane de bunu geçerli görmüyorlar maaşın az diyorlar anlamadım gitti yaa.. :///

ailenin seni ne kadar düşündüğünü anlaman gerekir.
, onlar hayatını rayına koymadan seni olabilecek yanlış kararlardan korumaya çalışıyorlar hepsi bu...
haklıllar mı?? kesinle evettttttt

Aileniz tamamen sizi düşünüyor bende olsam aynı şeyi yapardım.
hayat toz pembe değil her zaman bir günde herşey yerle yeksan olabilir evlenirsen atanman daha zor olabilir sorumluluğun artar belki çocuk olur önce sağlam işini al eline seven adam bekler sonuçta.Gayet mantıklı ve sizi dşünen bi aileniz var altında sebep aramayın:)

Haklısınız. Beklemek en güzeli :)

aileniz kötü birşey yapmıyor ki, insanlar evlenmek için 6-7 sene bekliyor sizde biraz sabredin

belkide sevğilinizde bir kusur gördüler , söyleseler hırs yapıp inadına evleneceksiniz, o kusuru kendi gözlerinizle görmenizi bekliyorlardır

bişey olacaksada ailelerinde oluruyla olmasında fayda var , belki geçen sürede siz vazgeçersiniz sevdiğinizden aileniz aman bırakma der :)

aileniz kötü birşey yapmıyor ki, insanlar evlenmek için 6-7 sene bekliyor sizde biraz sabredin

belkide sevğilinizde bir kusur gördüler , söyleseler hırs yapıp inadına evleneceksiniz, o kusuru kendi gözlerinizle görmenizi bekliyorlardır

bişey olacaksada ailelerinde oluruyla olmasında fayda var , belki geçen sürede siz vazgeçersiniz sevdiğinizden aileniz aman bırakma der :)

:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:

Konuyu başlığından itibaren okurken düşündüğüm buydu.
Ailen seni oyalayıp sonra hayır demeyecektir.
Sadece zamanla kendiliğinden vazgeçeceğini umuyorlardır.

O arada kpss güme gitmesin diye,sana destek oluyorlar.
Şimdi hayır deseler bunalıma gireceksin,kpss den kopacaksın.
Ve sevgilin daha da kıymetli olacak,ailen kötü olacak.
Sınavını kazanırsın,işini garantilersin,hala seviyorsan,ısrarcıysan dedikleri gibi hayır demezler.

Sen de lütfen bu süreyi nasıl evlenebiliriz diye geçirme.Evlenmeli miyiz,uygun muyuz diye gözlemleyerek geçir.
Eylül-ekim dediğin nedir ki koca ömrün yanında ?

Son düzenleme:
Back
X