Ailem dağılmak üzere, fikrinize ihtiyacım var:(

benimde bebeğim var ve bakıcı bakıyor...
kayınvalideye çok sitem etmişsiniz ama kadının bakma mecburiyeti yok. hem bitanesine bakmış zaten.
o yaştan sonra gezmek tozmak hakları. ha bakarsa allah razı olsun ama bakmazsada hakkıdır yani diyecek bişey yok...

Kayınvalidem bana ilk bebeğimde bunu aynen söyledi,o an size yaşadıklarımı anlatamam.
Sürekli gelip giden,arayan soran ben o lafı duyduktan sonra başımdan aşağıya kaynar sular dökülerek çıktım o evden.1 ay hiç aramadım hiç gitmedim o aradı neden gelmiyorsunuz dediğinde yoğunum çalışıyorum dedim hep.Sonra zaten o evladımı kaybettim..O kadar pişmandı ki o laflarından,çok üzülmüştü.
Şimdi kızıma bakacağını söylüyor,ha bakmasada canı sağolsun ama ben çok fedakar bir gelinim..Dibine kadar gelinim saygımda hizmetimde hürmetimde.Yapılanlar söylenmez ama herşeyi yaparım onun için.Çok da severim onu.Ama bakmazsada bende mesafeli olur,koyarım duvarımı araya.Hepimiz hepimize muhtacız bu hayatta.Aile olarak söylüyorum.Ve malesef beni düşünmeyeni ben düşünmem.Şu anki ben'in %20sini ancak görür.Hayatta herşey karşılıklı.Bende insan evladıyım.
Bence bu şekilde konuşupda hiç yaralamayın evlatlarınızı..Naçizane tavsiyem.

Hanımlar arkadaş konu açmış fikir istemiş herkes görüşünü sunmuş ama çözüm önerisi getiren çok az kişi var konu çocuğa kayınvalide bakmalımı bakmamalımı tartışmalarıyla devam ediyor.
Özetleyecek olursak; kayınvalide inadından dönmeyecek gibi duruyor sonradan eşiniz ikna etse bile bebeğe zorla bakıyor olacak ben olsam kayınvalideme zorla çocuk baktırmazdım istemeye istemeye bir bebekle ne kadar ilgilenecek birde işin bu boyutu var gözüm arkada kalırdı...
İkincisi bakıcılarada güven olmuyor hemde maddi açıdan külfett onuda geçelim zaten akşamları eve 7 de gelecekmişsiniz bayağı geç bir saat kış gününde yine gözüm arkada kalır hem para verecem hemde içim rahat etmeyecek bunuda geçelim
Evinizden de taşınamıyorsunuz madem tek bir çıkış yolu var hem eşinizle hem annenizle güzellikle oturup konuşacaksınız anneniz gelip haftaiçi bebeğe bakacak.haftasonları evine gidecek dinlenecek.Eşinizde bencillik etmesin madem çalışmaya bu kadar çok ihtiyacınız var seni çalıştırıyor o zaman o da fedakarlık yapacak ve annenle geçinmeye bakacak.Ne demek anlaşamıyorlar paşa paşa anlaşacak.ilk çocuğunuzu kayınvalide büyütmüş güzel ikinciyede anneniz baksın zaten gönüllüde.Başka yolu yok.Haksızmıyım???

Çok çok teşekkürler, Annem gerçekten ablamlarında benimde her şeyim..
Ama dediğiniz gibi ablamlar ellerinden geldiğince sevgi ve saygılarını belli ederler...

Buna rağmen annenin evlada küçükte olsa kırıldığı yerler olabiliyor.Çünkü orası artık ayrı bir hane.. Ben annemle yaşadığım için bunu görüyorum.
Ama annem hiç bir zaman diyelim ki sıkıntı oldu bunu kişiselleştirmiyor.
Şimdi annemin vakti, sağlığı yerindeyken diyelim ki bakıcı bulana kadar bakması istenecek o bunu reddetmez.Yapmaz çünkü o kendine ayırdığı vakit içine sinmez.. Bencede doğrusu bu...

"Evladım hep bakamam ama bakıcı bulana kadar idare ederiz, Size değil bu iyiliğim torunuma" dese çok yerinde güzel olurdu...

Büyük olmak, olgun olmak böyle bir şey...

Bilmiyorum Anne- baba olmak evladınızın yuvası için kısa sürelide olsa fedakarlıklar yapmak, hesaplaşmaları, öfkeleri biraz ertelemeyi gerektirir .

Mühim olan bir bebeğin biraz daha sağlıklı büyümesidir burda büyüklerin güç savaşı değil.. .

Konu sahibi sanmıyorum kötü niyetle yazmış olsun, derdini anlatırken bir an düşünemedi belki yazdıklarını . Nasıl ki konu sahibinin bu yazdığını eleştiriyor, bunu yanlış buluyorsak bir aile büyüğününde hiç birr şekilde, kısa sürelide olsa uzlaşmaması bir o kadar yanlıştır...

Keşke iki tarafta biraz daha naif bir uslüp kullansaymış... Artık hayırlısı olsun..

Yani arkadaşım kayın validen insaf etmiş kızına bakmış ama birde oğluna nasıl baksın. Kolaymı yaşlı haliyle 2 çocuk bakmak. Ne demek d.. inadı. Çok ayıp söyledikleriniz. Kızınız okula gidip geliyor diye kabul etmiştir ama normal genç bi insan bile 2 çocukla zor başederken koca kadın nasıl baksın. Hadi bakabilirde bakmıyo olsa bile bu onun en doğal hakkı buna laf etmeye sizin hakkınız yok kanmca.

bence o kırmızı yazıyla yazdığın yazıyı haketmemiş kadın ilk çocuğuna 5 yaşına kadar bakmış o kadar özveri ile..
yakıştıramadım bu tavrınızı...bu kişilikte birisi iseniz bakmaz tabi ikinciye..bilmediğimiz şeylerde olabilir..

Arkadaşlar, hararetli yorumlarınızla kendinizi yormayınız. Herşey tatlıya bağlandı:)olumunekankayizsmile

Canım benim yazdıklarım seni geriye götürüp üzdü bende üzüldüm.:gitme:..Ama bu da benim gerçeğim işte...Benim torun bakan arkadaşlarım var inanılmaz zorluklar yaşıyorlar...enerjileri yetmiyor,hiçbir sosyal hayatları yok,ve kendi çocuğun gibi olmadığını çok daha fazla sorumluluk hissettiklerini söylüyorlar...Bütün gün bebekle uğraşıp akşam bir de kızına damadına sofra hazırlayanlar da cabası... Ben nasıl yıpratıldıklarını,çok bencilce kullanıldıklarını görüyorum...Yani yapana karışmam hatta saygı duyarım ama benim için çok zor onun yerine bakıcı parasını karşılayabilirim fakat bu dünyaya da bir kere geliyoruz 2 çocuk benim için yeterli ben 3 üncüye eşim çok istediği halde cesaret edemedim bu yaştan sonra olacak iş değil diye düşünüyorum...Kızım yada oğlumda beni çok iyi tanırlar onlar için yaptığım fedakarlıkları bilirler bu sebepten dolayı darılacaklarını düşünmüyorum...Uygun dilde anlatılınca ve başka türlü yardımcı olmak istediğimi belirtince annelerini hoşgörürler sanıyorum::lepi:

Bu yoruma katılıyorum, ilk çocuğunuz büyütmüş kadın demek ki yorulmuş artık. Hem siz insanlara güvenip mi çocuk yapıyorsunuz. Çalıştığınız halde 2. çocuğu da yapıyorsunuz onu da baksınlar istiyorsunuz. Çok bencilce değil mi tutumunuz?

Madem bu kadar çaresizsiniz az daha kemer sıkıp bebeğinize kendiniz bakacaksınız. Maddi zorluk çektiği halde sırf çocuğuna bakan olmadığı için çalışamayan anneleri düşünün. Onlardan biri de bendim. Ne k.validem ne annem bakmak istemedi. İnsan çok kırılıyor üzülüyor. Ama sizin k.valideniz ilk çocuğunuza bakıp büyütmüş hala da ilgileniyor onunla 2. ye bakmak istememesi normal geliyor bana. Demek ki o gücü bulamıyor kendisinde. Ama çok çirkin bir tabir kullanmışsınız. Siz işten çıksanız evladınıza baksanız açlıktan ölmezsiniz. Durumunuz o kadar da kötü değil belirttiğinize göre.

Ha bir de bu tür konularda hep olay yarın öbür gün onlarda bize muhtaç olacaklara geliyor. Bir evladın annesine olan yükümlülüğünü torununa bakıp bakmamasıyla ilişkilendiremezsiniz ki. Sonuçta annelerimizin bizim üzerinde analık hakları var, torunlarının üzerinde değil ki.

Sarıböcekcim bu yorumuna şaşırdım. Sen ki k.valideni bile annen gibi görüp hürmet ve saygı gösteren birisin. Çok ılımlı bir gelinsin. Bu tür olaylara hep ılımlı yaklaşırsın. Eşinin ailesini kendi ailenle bir sayarsın. Bir çocuğun sürekli bakımını üstlenmek çok büyük sorumluluk değil mi sence? bizden daha yaşlı annelerimizinde bu sorumluluğu almak istemeyişi normal geliyor bana. Kaldı ki şimdiki çocuklar eskiye nazaran daha hareketli ve aktifler. Ben çevremden gördüğüm kadarı ile de bizler kariyerimiz için biraz bencillik yapıyoruz gibi geliyor bana. Ben ki süper bi evlat süper bir gelin olmadığım halde anlayabiliyorum bakmamalarını. Ben o kadar zorlanıyorum ki oğlumu büyütürken ileride yaş kemale ermişken onun çocuğuyla da ilgilenmeyi bakmayı düşünemiyorum bile. Rahatlık bir tarafa o sorumluluğu alamam heralde. Sırf bu nedenden oğlum yada gelinim aramıza duvar örerse haksızlık etmiş olurlar. Hele oğluma müthiş kırılırdım. :1closedeyes:

Son düzenleme:

Kesinlikle öyleyim.Çok severim çok nettir bu..
Bende çalışan anne kızıydım,babannemin ellerinde büyüdüm.Onun sevgisiyle onun emeğiyle.Allah bin kerede razı olsun ondan.
Benim annem yok biliyorsun canım benim, kızım zaten ananesiz,ki sağolsun kayınvalidem hiç bu konuda üzmedi beni.Ama isterimki kızım annanesi yok babanneyi bilsin hep aynı ben gibi olsun..
Kayınvalidem yaşı başı geçmiş bi kadın değil.54 yaşında gayet dinç,herşeyini kendi yapan biri.Birde ben onu inan ondan daha çok düşünüyorum.Haftanın 3 günü baksın diğer 2 günü kreşe vereceğimi söylüyorum.
Kariyer içind dğil bu,bütcemiz için torununa vereceği sevgisi haricinde diye düşünüyorum.Ben onu nasıl düşünüyor(ki emin ol çok nadirdir benim yaptıklarımı yapan bir gelin helali hoş olsun)kolluyosam aynı şeyi ondan da bekliyorum bu aşamada.Annesiz olmamın etkisi çok büyük tabi.
Fedakarlıklar hep karşılıklıdır..Ben gelin olmadığım kızı gibi davrandığım için belkide böyle hissediyorum.Hayırlısı gerçi bizde bi sorun yok,biz anlaştık.Arkadaşta anlaştığına göre kaydirigubbakcemile5

Arkadaşlar, hararetli yorumlarınızla kendinizi yormayınız. Herşey tatlıya bağlandı:)olumunekankayizsmile

Çözüm üreten arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım. Çocuğa kim bakacak, sen baksın, o baksın tartışmaları yapan arkadaşlar da tartışma yorumlarına devam etmek istiyorlarsa, benim üzerimden değil de ayrı bir konu açarak devam etsinler lütfen. Eşim, ben, anneler karşılıklı anlaşıldı, herkesin gönlü alındı. Herşey tatlıya bağlandığına göre konuyu kapatabilirsiniz (daha önce de yazmıştım) sayın forum yöneticileri

o kadar okuduk merak ettik. bari bulduğunuz çözümü paylaşsaydın. neyse senin adına sevindim

Öncelikle konu sahibi arkadaşım,
konunuzun kapanmasını istediğinizi,
konuya değil,direk yöneticilere yazarak bildirin.

Konu sahibinin isteği üzerine yorumlara kapatılmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…