yine bayanlar bayanlara yüklenmiş asıl çözümlük yaratan eşidir beyefendi hem egoist hem şımarıklık yapıyor o çocuğa sahipsen kızın annesinede saygı duyacaksın çocuğunada bakmasına tahamül edeceksin hep böyle erkeklerin yüzünden kadınlar yıpranıyor
öncelikle allah yardımcın olsun diyorum ama şunu sölemek isterimki kayın valıden çocuğuna bakmak zorunda değil ki mesela ben anneme bazen diyorumki evlenince çocuğum olunca sana bırakıcam sen bakıcaksın kattiyen kabul etmiyo ben o yaştan sonra çekemem diyo ve çok haklı insna yaşlandıkça huysuz oluyo uykusu az oluyo sese gelemiyo yani inş bakmayı kabul eder ama bakmazsada ona kin gütmeyin en makulu annenizi yanınıza çağırmanız eşinizde artık biraz katlansın yani ne olur annesine yaşlı kadına bebeğini bak diyosa bu fedakarlığı istiyosa annenize katlanam fedakarlığını göstersin ..kaydirigubbakcemile
Kızının çocuklarına bakma olayına gelince, sonuçta siz gelinsiniz, anneler kızlarının çocuklarına özveriyle bakıyorlar genelde (tıpkı sizin annenizin size teklif ettiği gibi) ama iş oğluna gelince duruyorlar. Sebebi bence gelinlerden çekinmeleri.Annemde söyler hep, oğlumun çocuğuna seninkiler kadar rahat bakamam, gelin bir laf etse bana batar der daima.
Asla kayınvalideme kızımın bakımı ile ilgili birşey söylemedim. Sırf yanlış anlamasın diye karışmadım bile. Kendi çocuğu gibi, kendi istediği gibi yetiştirdi. Yine de Allah razı olsun baktığı için derim. Benim kırıldığım nokta neden 1 süre idare edemiyor. Uygun bakıcıyı bulana kadar en azından. Kızımın asıl okulu tadilatta orası evine daha yakın. Tatilat bitip asıl yakın olan okuluna başlayana kadar idare edemez miydi?:a015:
Bencede aile büyükleri eğer çok zor durumda değillerse bakmak zorundalar torunlarına..Evlatlarının bütceleri o torunlarında aile bireyi sevgileriyle büyümeleri için..Ben bu şekilde düşünüyorum.
İlk bebeğime kayınvalidem bakamam dediğinde nasıl kırılmıştım dün gibi aklımdadır..:gitme:
Sakın işinizi bırakmayın,ben bıraktım şimdi deli divane iş arıyorum.Hem şartlarım,hem maaşım süperdi.Ne oldu kızım büyüdü ama işim yok.
Bakıcı bulsanız kızınızı servise verseniz,akşam saat 6dan sonra kayınvalideniz gelse bakıcınız gitse,1 saat kayınvalideniz sizin evinizde idare etmez mi?İki çocukda ayrılmamış olur hemde.
Hiç mi yaşlılığını düşünmüyor bu insanlar yahu anlamıyorum.:umursamaz:
ben hic bir seyi yanlis algilamadim.
yaa evet kayinvalideyim 7 damadim 5 gelinim var :1ninca: :bbo:
kimse sizin cocugunuza bakmak zorunda degil, kaldi ki siz bi de kayinvalidem yuzunden yuvam dagilmak uzere diye sacma sapan seyler uyduruyorsunuz kafanizdan.
bakin kendi agzinizla soyluyorsunuz kayinvelideniz senin cocuklarina bakmam diyormus yani istemiyor.
koskoca kadini bak bak diye zorlayin sonra da kabul etmeyince yuvam dagiliyor deyin...
saka gibisiniz sempatiksalakcinni
ayrica muhatap olmayacak kadar deger vermedigin kadin senin cocuklarina niye baksin, niye sana iyilik etsin...
ben de etmezdim...
size olumlu yorum yazmak zorunda degilim.
ilk yazdigim mesajdaki elestirilerim de gayet yerinde ve dogru bir daha okuyun.
olumsuz elestirilere de biraz acik olun cunku bu konuda siz haksizsiniz.
bebek sizin mi? sizin...o zaman bebeginizden siz ve esiniz sorumlusunuz.
baskalarini da bakmiyor beni zor duruma sokuyor diye suclamak gibi bir hakkiniz yok cunku sizler ebeveynsiniz, baskalari degil.
2.bebek planlı bir bebekse eğer,kimin /nasıl/nerde bakacağını,kızınızın okulunu ve servisini,eşinizin ve sizin işiniizi ve mesai saatlerini,bakıcı bulup bulamayacağınızı veya bunu maddi olarak karşılayıp karşılamayacağınızı hepsini tek tek düşünmeliydiniz bence.
Eğer çocuğu yapmaya karar verip ,kayınvalidenizden''bakarım'' onayı aldıysanız ve şimdi eğer k.valide yan çiziyorsa haklısınız,ama kimse size böyle bir taahhütte bulunmadıysa o zaman haksızsınız ,sonuçta bakacak olan kişiyi k.valide olarak düşünüyosunuz ama onun onayını almıyorsanız kadın haklı bence.
yine bayanlar bayanlara yüklenmiş asıl çözümlük yaratan eşidir beyefendi hem egoist hem şımarıklık yapıyor o çocuğa sahipsen kızın annesinede saygı duyacaksın çocuğunada bakmasına tahamül edeceksin hep böyle erkeklerin yüzünden kadınlar yıpranıyor
Çok doğru söylemişsin arkadaşım. Eşim maalesef rahatından hiç taviz vermek istemiyor
bence tavriniz cok yanlis.
hic kimse sizin cocugunuza bakmak zorunda degil.
insanlar belli bir yastan sonra bebekmis cocukmus kaldiramiyorlar, ya da bakmak istemiyorlar...
cevremde de boyle yani...
babaanneler anneanneler ''cocuga ben bakamam artik rahat edecegim zaman, herkes kendi basinin caresine baksin'' diyor.
ayrica cocugunuzu yaparken kayinvalidenize mi guvendiniz de yaptiniz?
yani simdi ailenizin dagilmasinin sebebi olarak niye kayinvalidenizi gosteriyorsunuz ki, o zaman bebege kimin, nerde, nasil bakacagini planlayip yapsaydiniz 2. cocugu...
kizinizi o kadar buyutmus, bir de kalkip ona domuz inatli falan diyorsunuz ya pes dogrusu...
cok yanlis yoldasiniz...
umarim kayinvalidenizin kalbini kirmamissinizdir kendinizin hakli oldugunu dusunerek...
Çalışmak zorunda olmasanız veya çalışsanız bile mesainiz daha az yoğun olsaymış keşke bu en güzel çözüm olurmuş sanırım.
İçinde bulunduğunuz durumu ve nasıl bir çıkmaza girdiğinizi çok iyi anlıyorum ancak, yuvanızın dağınıklığını kayınvalidenize yüklemenizi anlayamadım hiç.
Kadıncağız zaten kızınızı büyütmüş ve hala da kızınızla ilgilenmeye razı ki bunu bile yapmaya mecbur değildi.
İlk çocuğunuzda kayınvalideniz büyük fedakarlık yapmış, büyütmüş
ikinci çocuğunuz için de kendi annenizden fedakarlık bekleyin bence ve hiç hoşuma gitmeyen "kayınvalidemin domuz inadı" tabirini kendi anneniz için kullanın bu sefer
(tabi eğer annenize böyle bir söz etmeye kıyabilirseniz)
Kendi anneniz yalnızmış, size gelsin, iki çocuğunuz da sizin istediğiniz gibi kendi evinizde rahatça büyümüş olur.
Aslında gelinler olarak kayınvalidelerimize kızarız ama bizler de hatalar yapmıyor değiliz.
Kendi annelerimize gelince; gelmiyor, gelmeyi kabul etmez diyebiliyoruz ama kayınvalidelerimize gelince; domuz inatları yüzünden yuvalarımız dağılıyor değil mi?
Eşiniz annenizle iyi anlaşma yoluna gitsin, çocuğu için fedakarlı yapsın, kendi anneniz de sizin için fedakarlık yapsın size gelsin. Kayınvalidenizi rahat bırakın artık derim ben.
Kayınvalideme rahatsızlık vermiyoruz artık. Tabii rahatsızlık sadece bir yıl bebeğime bakar mısın demekse.Özgürdür. İstediği gibi gezip, dünyayı turlayabilir.
Ortada kaldık. Artık yeni ibr bakıcı bulana kadar 70 yaşındaki bel fıtığı olan, hipertansiyon ve diabet hastası anneciğime kaldı bebeğimin bakımı. ne yapalım
Benim annem şuan ablamın bebeğine bakıyor... Ablam ile eniştem öncesinde annelme oturup konuştular. Bir bakıcı tutalım başlarında dur. Sana yük olmayalım dediler. Ama annem "Ben torunuma bakmayıp gezip tozsam mutlu mu olacağım? Evlatlarımın bütçeleri zorlanırken mutlu mu olacağım ? " dedi ve büyük bir aşkla gidiyor her sabah torunua...Her sabah 30 dka yol yürüyor ve inanın buna 1 dk oturmadan, sürekli onunla oyunlar oynayarak, onun gelişimi için tv bile açmayarak.. 1 fincan çayını dahi 3 saatte oda mutfağa giidp gelip içiyor..vs Canla başla,itinayla ve olağan üstü bir sevgiyle bakıyor torununa... Ki bunu sadece aileyiz. Ve o muhtaç bebeği kendi eli ayağı tutarken bir yabancıya bırakmak istemediği için yapıyor....
Bir aileysek eğer, onların çocuğu, onun annesi, onun kardeşi.. gibi ayrımlar yapamayız..Herkes bir gün o başkasına muthaç olabiliyor...O bakmak istemediği torunlarına bile muhtaç olabiliyorlar....
Benim annem şuan ablamın bebeğine bakıyor... Ablam ile eniştem öncesinde annelme oturup konuştular. Bir bakıcı tutalım başlarında dur. Sana yük olmayalım dediler. Ama annem "Ben torunuma bakmayıp gezip tozsam mutlu mu olacağım? Evlatlarımın bütçeleri zorlanırken mutlu mu olacağım ? " dedi ve büyük bir aşkla gidiyor her sabah torunua...Her sabah 30 dka yol yürüyor ve inanın buna 1 dk oturmadan, sürekli onunla oyunlar oynayarak, onun gelişimi için tv bile açmayarak.. 1 fincan çayını dahi 3 saatte oda mutfağa giidp gelip içiyor..vs Canla başla,itinayla ve olağan üstü bir sevgiyle bakıyor torununa... Ki bunu sadece aileyiz. Ve o muhtaç bebeği kendi eli ayağı tutarken bir yabancıya bırakmak istemediği için yapıyor....
Bir aileysek eğer, onların çocuğu, onun annesi, onun kardeşi.. gibi ayrımlar yapamayız..Herkes bir gün o başkasına muthaç olabiliyor...O bakmak istemediği torunlarına bile muhtaç olabiliyorlar....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?