Ailem dağılmak üzere, fikrinize ihtiyacım var:(

kESİNLİKLE ÇOK HAKLISIN

eğer işinden ayrılamıyorsan ki kredi borcumuz var diyosun, annen bakacak çocuklarına. ya siz gideceksiniz annenizin yanına yada o gelecek. eşine söz hakkı kalmıyo bence bu durumda. annenize tahammül edemiyosa ya işi bırakıp evde çocuklarınıza bakıcaksın yada çocuklarla sen annene taşınıp eşini evde tek bırakacaksın. kararı kendisi versin bence. yeter canım kendini yiyip bitirdiğin.birazda eşin düşünsün.

Benim annem şuan ablamın bebeğine bakıyor... Ablam ile eniştem öncesinde annelme oturup konuştular. Bir bakıcı tutalım başlarında dur. Sana yük olmayalım dediler. Ama annem "Ben torunuma bakmayıp gezip tozsam mutlu mu olacağım? Evlatlarımın bütçeleri zorlanırken mutlu mu olacağım ? " dedi ve büyük bir aşkla gidiyor her sabah torunua...Her sabah 30 dka yol yürüyor ve inanın buna 1 dk oturmadan, sürekli onunla oyunlar oynayarak, onun gelişimi için tv bile açmayarak.. 1 fincan çayını dahi 3 saatte oda mutfağa giidp gelip içiyor..vs Canla başla,itinayla ve olağan üstü bir sevgiyle bakıyor torununa... Ki bunu sadece aileyiz. Ve o muhtaç bebeği kendi eli ayağı tutarken bir yabancıya bırakmak istemediği için yapıyor....

Bir aileysek eğer, onların çocuğu, onun annesi, onun kardeşi.. gibi ayrımlar yapamayız..Herkes bir gün o başkasına muthaç olabiliyor...O bakmak istemediği torunlarına bile muhtaç olabiliyorlar....

bu durumun sorumlusu eşin bence çocuklarının ananede kalmasına müsade etse sorun cıkarmasa bir şekilde hallolur.ayrıca kayınvaliden kızına bakmış nankörlük yapmışsın.küçük bir bebeğe bakmak kolay iş değildir, maddi durumunuzu düzene koymadan yeniden bir çocuk daha yapmak sizin suçunuz.çevrede tanıdığınız güvenebileceğiniz bir komşunuz varsa kayınvalidenize teklif ettiğiniz parayı teklif ederek baktırmaya çalışın.ya da annene taşın oğlun 2-3 yaşına kadar kalırsınız birlikte.2-3 yıl sonra sen evine dönersin çocuklarıda hafta sonları için yanınıza alırsınız.

aaah ah annemi çağırırım çağırmasına. Eşim istemiyorum anneni diyemez zaten, buna cesaret edemez. Annem gelmez ki kesinlikle gelmez. Çok konuştuk bu konuyu onunla

Eşiniz biraz uyumlu olsun canım annenizi yanınıza alın yalnızmış zaten , ailece birlikte kalmış olursunuz

saat 6 dan sonra evime gelmesi fena fikir değil. Teklif ederiz. Teşekkürler yorumun için ve beni anladığın için. Yaşayan daha iyi anlıyor tabii yerimseniben

valla ben de uyuyan güzele katılıyorum kayınvalideniz bakmak zorunda değil yani kimse bakmak zorunda değil kızmaya hakkınız yok mecbur bakıcı tutacaksınız ya da annenizi ikna edin gelsin yanınına bi kaç sene baksın...kızınıza bakmış o kadar kadın daha da bakmak istemiyor demek ki

Eleştirinin her türüne açığım ben. Sizin yaptığınız olumsuz yorum yazmaktan öte. Direkt yargısız infaz yapmışsınız. Üstelik hiçbir çözüm de üretmemişsiniz. Unutmayın madalyonun iki yüzü var.

Ayrıca yuvam dağılıyor demedim. Aile dağılıyor dedim. Yani kızım orada kalacak oğlum anneannesinde, eşim evde ben bir annaannede, bir evde v.s. Yanlış anlamışsınız

İlk bebeğim planlıydı. Kayınvalidem bakarım dedi. Fakat doğurduktan sonra yan çizdi. İkinci bebeğim planlı değildi. Önlem alsaydın diyeceksiniz. Önlem aldığım halde hamile kaldım

Çok doğru söylemişsin arkadaşım. Eşim maalesef rahatından hiç taviz vermek istemiyor

eşin inadından vazgeçmek zorunda bebeğiniz için bunu yapmalı.
kaynanan son sözünü söylemiş zaten ondan birşey beklemeyin artık
sizin şartlarınızda en iyisi annenin senin evine gelip çocuğuna bakması
2-3 yıl böyle idare edebilirsiniz bence
eşinde biraz fedakarlık yapsın mecbur buna sen işten çıkamayacağına göre o anlayışlı olmalıa.s

alkisalkisalkis

aynen boyle dusunuyordum. hislerime tercuman olmussun.

Çalışmak zorunda olmasanız veya çalışsanız bile mesainiz daha az yoğun olsaymış keşke bu en güzel çözüm olurmuş sanırım.

İçinde bulunduğunuz durumu ve nasıl bir çıkmaza girdiğinizi çok iyi anlıyorum ancak, yuvanızın dağınıklığını kayınvalidenize yüklemenizi anlayamadım hiç.
Kadıncağız zaten kızınızı büyütmüş ve hala da kızınızla ilgilenmeye razı ki bunu bile yapmaya mecbur değildi.

İlk çocuğunuzda kayınvalideniz büyük fedakarlık yapmış, büyütmüş
ikinci çocuğunuz için de kendi annenizden fedakarlık bekleyin bence ve hiç hoşuma gitmeyen "kayınvalidemin domuz inadı" tabirini kendi anneniz için kullanın bu sefer
(tabi eğer annenize böyle bir söz etmeye kıyabilirseniz)
Kendi anneniz yalnızmış, size gelsin, iki çocuğunuz da sizin istediğiniz gibi kendi evinizde rahatça büyümüş olur.

Aslında gelinler olarak kayınvalidelerimize kızarız ama bizler de hatalar yapmıyor değiliz.
Kendi annelerimize gelince; gelmiyor, gelmeyi kabul etmez diyebiliyoruz ama kayınvalidelerimize gelince; domuz inatları yüzünden yuvalarımız dağılıyor değil mi?

Eşiniz annenizle iyi anlaşma yoluna gitsin, çocuğu için fedakarlı yapsın, kendi anneniz de sizin için fedakarlık yapsın size gelsin. Kayınvalidenizi rahat bırakın artık derim ben.

:tomato::tomato::tomato::tomato::tomato::tomato::tomato::tomato::tomato::tomato::tomato::tomato::tomato::tomato::tomato::tomato:
Kayınvalideme rahatsızlık vermiyoruz artık. Tabii rahatsızlık sadece bir yıl bebeğime bakar mısın demekse.Özgürdür. İstediği gibi gezip, dünyayı turlayabilir.
Bulduğumuz bakıcının da kocası istemiyormuş çalışmasını. Kocasıyla anlaşmadan bize söz vermiş. 10 gün sonra işe başlayacam. Ortada kaldık. Artık yeni ibr bakıcı bulana kadar 70 yaşındaki bel fıtığı olan, hipertansiyon ve diabet hastası anneciğime kaldı bebeğimin bakımı. ne yapalım

"Ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar" diye çok muhteşem bir söz vardır ya;
annem istese seve seve canımı veririm ben anneme, canımdır o benim canımm!

Biraz değiştiriyorum ben de:

"Ağlarsa kendi öz evladım ağlar, gerisi yalan ağlar" da gayet uygun oluyor aslında.

Anneniz hasta olabilir, tabi ki kıyamazsınız rabbim derman, güç-kuvvet versin inşallah.
Ama kendi annenize bu denli kıyamazken;
kayınvalideniz hakkında ağır sözler yazmanıza üzüldüm ben, kayınvalideniz adına üzüldüm.

O da bir ANNE...

Zor bulunur bir aileye sahipsiniz. Çok şanslısınız gerçekten. Tebrik ediyorum annenizi...

Çok fedakar anneniz var. Çok takdir ettim:enbuyukkk:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…