ailem dul biriyle evlenmeme izin vermiyor kafayı yemek üzereyim

19-22 yaşa kadar evet olgun ve saygılı erkekler kızlar tarafından "çok saygılı, bana değer veriyor, diğer erkekler gibi çocukça davranmıyor..." diye düşünebilir. Hepimiz belli bir yaşta kenimizden yaşça büyük birilerine ilgi duymuşuzdur. Evet şuursuzca belki evlenebilirmiyiz diye düşünebiliriz. Ama bir erkek gerçekten hep kendinden 10-15 yaş küçük genç kızlara meyilli oluyorlar. Yani bunun pekde sevgiyle alakası yok sadece kıpır kıpır, çıtır çıtır kızlar ilgilerini çekiyor.

30-40 arası erkek bunalımı olduğu için sağlıklı düşünmedikleri düşünüyorum benim kızım olsa bende izin vermem. Erkeğin sevginin gerçek olduğunu düşünmem 20 li yaşlarda bir kızım olsa dul bir adam, birde çocuklu kabul etmesi çoooooook zor.

Arkadaşların şu yorumlarına katılıyorum eğer bir evlilik bitmişse ve bir taraf şuçlu değildir iki tarafta suçludur. Birde polismiş amanın sanki eşi ondan boşanmış ailesiyle ilgilenmeği için gibi geldi. E o zamna sen öğrencisin sende yemek yapamayacaksın snein çalışmana izin vermeyecek o zaman senin yüzünde asılacak seninde yüzün gülmeyecek, ailenle aran bozuk olacak hır-gür olacak o zaman ne lacak seni bırakıp gidecek...Sevgi yeterli değil be güzelim etrafına bir göz at sevgi kime yetmiş. Kimlere yetmemiş!!!

Egitim durumun Lise.
Evlenmek istedigin adam senden 10 yas buyuk bir "azman"
Adam dul ve cocuklu.
Hey Masallah...
Allah akıl dagıtırken sana şemsiyemi tuttular?

YA arkadaşım neden bu kadar ters cümleler kurarsın.ÇOOOk sinirliyim baız nedenlerden bende ama. Bunun acısını kimseden çıkarmam. Bazı noktalarda haklısın ama genç kız nerden bilebilir senin hayat tecrübenle birmi. İnsan her yaşda bir tecrübe kazanır. Her arkadaşlık dostlukta her alışverişe birşeyler öğrenir.
O yüzden seven insanlara her zaman saygım var. (sevgi olmadığını hissetsemde ) Hiç bir zaman insanları rencide edecek yorumlar yapılmaması tafaftarıyım.

Arkadaşım bende senin gibiyim bende 21 yaşında dul ve çocuklu birini sevdim evlenmeye kara verdim fazlada tanımıyordum
ailem zaten karşı çıkacağını biliyordum bide benim 2 tane evlenmemiş abileim vardı bu meseleyi hiç aileme açamadım açsamda bişey farketmezdi ailem çıktığım birini duysa şiddet gösteriyorlardı bide ben onların karşılarına çıkıp ben evli çocuklu birini seviyorum demeye cesaret edemedim
aramızda 8 yaş var bizimde
sonra karar verdik kaçmaya kaçtım eşimle şuan çok mutluyum 6 sene oluyor çok anlayışlı yaşından dolayı olgun
he ailemlede barıştık 1 hafta sonra ailemin evinden gelin olarak çıktım
şimdi ailem eşimi abimlerden daha çok tutup seviyorlar
he çocuk meselesine gelince ben evlendiğimde 3 yaşındaydı oğlu var ve bizde kalmıyor hafta sonu bile vermiyorlar ama eşimle ben görmeye gidiyoruz bişeyler alıyoruz geziyoruz
ama ben çok kıskancım evlenmeden eşimi bukadar kıskanacağımı seveceğimi tahmin edemiyordum ok seviyorum eşimi inanılmaz derecede
hep önceki eşi aklımın bir tarafında kıskanıyorum buda ayrı bir mesele

canım allah hayırlısını versin hep böyle de ben hep öylededim kaçarken bile hayırsıssa karşıma bişey çıksın gidemiyeyim dedim ama çok şükür iyi biriymiş eşim çok şanslıyım tapıyorum ona 6senelik evliyşiz herkez bize yeni evlimisiniz diyorlar hakkında hayırlısı olsun

ben sana evlen veya evlenme demiyeceğim sadece senin yaşadıklarını yaşadım bunu anlatmak istedim

Son yorumunda suskun sultana katılıyorum
Burda konu olan arkadaşa yorum yapmak.Başka birilerine hakaret etmek bize bişey kazandırmaz konu sahibini üzer.

Konuya gelirsek arkadaşım ben senden 2 yaş büyüğüm 2 yıllık öğretmenim evliliği hala düşünmüyorum. Tamamm belki sen kendini hazır hissediyosundur ama durumun müsait değil okulun bitmemiş bir mesleğin yok.Bi kendine gel ve otur bunları düşün, sevgiline de evlenmek istiyosan beni beklemelisin de.Eğer sevginde değişiklik olmazsa aileni de ikna edebilirsen okulun bitince evlenirsin.Acele edip de yanlış yapma lütfen

ilerde pişman olmandan korkuyorlardır.bence iyi düşün taşın haksız görme onları şimdi sana toz pembe görünen şeyler ilerde hayatının en kötü gerçekleri olabilir insan dengiyle evlenmeye kalktığında bile dünyanın sorunu çıkıor emin ol

Alttaki yazılanları okumadan konuyu okudum sadece.. Ve ona göre yapıyorum yorumumu...
Ailenize hak veriyorum. Bir çok aile buna karşı çıkardı diye düşünüyorum.
Çocuğu olmasa yaş, dulluk önemli değil de ortada çocuk varç
Bu sorumluluğu taşıyabileceğinize inanmıyor doğal olarak aileniz.
İnşallah sonuç ne olursa olsun pişman olmazsınız...

durumun ne olursa olsun herşeyin zamanla üstesinden gelirsin ama sevgilin evliya gibi olsa dahi aileni karşına alma sadece

bu mesaj saka olmali...
arkadasim sen gercek misin ya 10 yas buyuk, cocuklu bir adamla evlenecek kadar da gozun kor mu olmus?

hic inanmadim vallahi yalan yalan seyler yazip bizi aldatmaya calistigin besbelli...
zaten akli selim bir an boyle bir evlilik yapmayi dusunmez bile...

Konu sahibi umdugu mesajlari goremeyince buralari terketti galiba, uzun suredir ses yok. Tabii bu en iyi ihtimal. Daha kotu bir ihtimal ise, ilk mesajinda da dedigi gibi kendini camdan atti. :) bilmiyorumkismile
Hadi dağilalim millet

benim bir akadaşım var boşanmış 2 çocuklu bir adama aşık oldu.7 senelik bir beraberlikten sonra ailesinin karşı glmesine rağmen evlendi.şimdi çocuğu oldu ama adam kıskanç ve pskopat çıktı.kızı dövüyr bile.zaten adam kızdan 15 yaş falan büyük.babası gibi maşallah..ama kızcağız kimseye birey anatamıyorum kendim yaptım diyor susuyor.Allah korusun aklını başına al.

asilcariye kullanıcısından alıntı Mesajı göster
[QUOTE=daisy87;15107403]senden Bende, benim evlilik merakım yok senin gibileri anlamıyorum yorumları anlamıyorum,belki arkadaş eş seçimini yanlış yada doğru yaptı biz bunu bilemeyiz ama evliliğe hazır hissediyor ki kendini evlenmek istiyor her evlenmek isteyen koca meraklısımı oluyor,bana görede 21 yaş ideal bir yaş

21 yaş sizin için evlenmeye gayet müsayit olabilir , belki benzer şartlarda evlilik yaptınız bu yüzden alınganlık yapıyorsunuz yada bekarsınız bilmiyorum, profilinizi incelemedim, söz konusu olan arkadaş bizlere fikirlerimizi sormuş ,kendisi her türlü yoruma açık olmalı bende bu yüzden içimden gelenleri açıkca dile getirdim, evlilik meraklısı değilseniz yorumumu üzerinize almazdınız ya da almayın ,konuyu ikili bir polemiğe çevirmek istemiyorum lütfen... sonuçta herkesin şartları farklıdır kimi insan 20 yaşındadır yaşına göre olgundur ( ki olgunluk tecrübeyle edinilen bir şeydir çoğu zaman ) eğitimini tamamlamış ayakları üzerinde durmuş ( ki ülkemiz de insanın maddi manevi kendi ayakları üzerinde durabilmesi için 20 yaş erkendir) evliliği yürütebilceğine inanan ve ailesinide inandırıp arkasına dağ gibi alabilmiştir ne mutlu bu insana Allah mutluluk dolu bir yuva nasip etsin , kimi insan vardır konu sahibemiz gibi 21 yaşında eğitimini tamamlamamış cümlelerinden anladığım kadarıyla karakteri tam olarak oturmamış ve olgunlaşmamış hatta yaşının gerektirdiği kadar bile olgunluğa sahip değil (ki bu anlamda konu sahibini asla yadırgamıyorum karakteri yeni yeni oturacak yaşadıkça olgunlaşcak ve daha mantıklı düşünecek ) ailesine kulaklarını tıkamak üzere ve onları karşısına almış (yazık o aileyeki kızımız okusun meslek sahibi olsun diye didiniyor 21 yaşındaki kızını okutmayı bırakın hemen kocaya vermeye meraklı bir sürü aile ve kötü ailesine karşın aklı fikri okumakta kendini yetiştirip meslek sahibi olmakta olan bir sürü genç kız var) ve kendisine baktırmaya meraklı bir damat adayıyla karşımızda kendisine Allah akıl fikir versin , hiç bir sağduyulu insan bu şartlarda gerçekleşecek bir evliliği sağlıklı bulmaz.Son olarak yinelemek istiyorum 21 yaş sizin için evlenmeye ideal olabilir ama konu sahibesinin durumuyla ela alındığında evlilik meraklılarına göre ideal bir yaş hissi uyandırıyor ve evet benim gibiler kadınların herşeyleriyle kendi ayakları üzerinde durup ailelerinide dağ gibi arkalarına alıp evlenme taraftarıdırlar.

Benim kuzenimde iki çocuklu boşanma aşamasında biriyle görüştü zoraki boşandılar şimdi kuzenlede anlaşamadı taksitler ev kirası açılan dükkan borcu vs derken 20 milyar borç takıp gitti.Dün eşyaları taşıdık ev curcuna bozulan düzen onca borç.O da çok kıskanç hep bu tür sorunlar yüzünden ayrılık oldu ve güya lafta erkekler ama o kadar borcu kuzenin üzerine bıraktı şimdi tele bile bakmıyor.Artık kocaya da güvenmemek lazım demek ki

hiç kimse farklı bişiy sölememiş evlenirsen kaçınılmaz bazı gerçeklerle karşı karşıya kalacagın kesin ama karar senin tabi benim ablamda dul ve bir cocuklu bi adamla evlendi ve hiç huzurlu degil madem sordun bizlere bunca yorum yazan insanlara kulak vermelisiin canım en azından bi kere daha düşünmeni sağlamalı bunca yazılanlar senin.

[
21 yaş sizin için evlenmeye gayet müsayit olabilir , belki benzer şartlarda evlilik yaptınız bu yüzden alınganlık yapıyorsunuz yada bekarsınız bilmiyorum, profilinizi incelemedim, söz konusu olan arkadaş bizlere fikirlerimizi sormuş ,kendisi her türlü yoruma açık olmalı bende bu yüzden içimden gelenleri açıkca dile getirdim, evlilik meraklısı değilseniz yorumumu üzerinize almazdınız ya da almayın ,konuyu ikili bir polemiğe çevirmek istemiyorum lütfen... sonuçta herkesin şartları farklıdır kimi insan 20 yaşındadır yaşına göre olgundur ( ki olgunluk tecrübeyle edinilen bir şeydir çoğu zaman ) eğitimini tamamlamış ayakları üzerinde durmuş ( ki ülkemiz de insanın maddi manevi kendi ayakları üzerinde durabilmesi için 20 yaş erkendir) evliliği yürütebilceğine inanan ve ailesinide inandırıp arkasına dağ gibi alabilmiştir ne mutlu bu insana Allah mutluluk dolu bir yuva nasip etsin , kimi insan vardır konu sahibemiz gibi 21 yaşında eğitimini tamamlamamış cümlelerinden anladığım kadarıyla karakteri tam olarak oturmamış ve olgunlaşmamış hatta yaşının gerektirdiği kadar bile olgunluğa sahip değil (ki bu anlamda konu sahibini asla yadırgamıyorum karakteri yeni yeni oturacak yaşadıkça olgunlaşcak ve daha mantıklı düşünecek ) ailesine kulaklarını tıkamak üzere ve onları karşısına almış (yazık o aileyeki kızımız okusun meslek sahibi olsun diye didiniyor 21 yaşındaki kızını okutmayı bırakın hemen kocaya vermeye meraklı bir sürü aile ve kötü ailesine karşın aklı fikri okumakta kendini yetiştirip meslek sahibi olmakta olan bir sürü genç kız var) ve kendisine baktırmaya meraklı bir damat adayıyla karşımızda kendisine Allah akıl fikir versin , hiç bir sağduyulu insan bu şartlarda gerçekleşecek bir evliliği sağlıklı bulmaz.Son olarak yinelemek istiyorum 21 yaş sizin için evlenmeye ideal olabilir ama konu sahibesinin durumuyla ela alındığında evlilik meraklılarına göre ideal bir yaş hissi uyandırıyor ve evet benim gibiler kadınların herşeyleriyle kendi ayakları üzerinde durup ailelerinide dağ gibi arkalarına alıp evlenme taraftarıdırlar.[/QUOTE]

Çok farklı bir bakış açısı içindesiniz. Tabi ki kızlarımız, Kadınlarımız kendi yakları üstünde dursunlar. Okusunlar para kazansınlar erkek bireylere bağlı kalmasınlar.

Evlili düşünmeyen insanların çevresinde kötü evliliklerden dolayı evlenmeye istemediğini düşünüyorum... Şuda bir gerçek evlilik bir şans işidir kısmettir. Evlenmek merak işi değildir. Neden evliliği düşünen insanlara hemen evlilik meraklısı derler anlamıyorum. Çözemiyorum onları? Lise öğrencisi okumamışssa tabi ki erken evlenecek. Ama mesleği varsa mesleğinden para kazanmaya başladığı zaman daha mutlu olur.
Yani herşey zamanında güzel. En güzel zamanda okul bittikten sonra ... Yoksa yine erken evlenen çeker sıkıntıyı hem okul hem eş hem ev çok zor idare edilir..

Kim ben hepsinin üstesinden gelire evlensin isterse 20 yaşında evlensin. Herkesin kendi hayatı....

Sevgilisi olmasına isteyenlere erkek meraklısı. aşık olmak isteyene ne meraklısı mı diyeceğiz..

Sadece gayri meşru ilişkilerin gittikçe çoğaldığı toplumuz da gençlerimiz evliliğe teşfik etme taraftarıyım.

Konu sahibi kızımızda (gerçi açtığı konuyla alakalı yorumda bulunmamış) ben evlilik meraklısı olarak görmedim. Sadece sevdiğini düşünüyor. Ssevdiği kişi ile aynı evi paylaşmak istiyor.

Evlilik ; .... ben evli değilim. Evliliğin içine girmyen bilemez sanırım. İnsan yaşamadığı birşeyi bilemez. Herkesin aile hayatı farklıdır. Bazısı çok ciddiye alır. Bazısı kariyer için evlenir. Bazısı çocuk sahibi olmak için. Bazısı hayatına garanti altına almak için... Bazısı ailesinden kurtulmak için evlenir. mantıklısı aklı başındası evlensin diye genellme yapamayız.
Bir ailenin sorumluluğunu alabilecekse HOdri meydan :kedi:

İnsanlar yaşayarak tecrübe kazanıyor bazısı daha geç evlenseydim der . Bazısı keşke daha erken evlenseydim. Çok güzel bir şeymiş der...

Çenem düştü yazdıkça yazasım geldi :kedi:.

Bende evliliği merak ediyorumzemuszemus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…