ailem dul biriyle evlenmeme izin vermiyor kafayı yemek üzereyim

valla büyük konuşmamayayım benim çocuğumda aynı şekilde ben evlenicem die bana gelse haytta izin vermezdim çünkü bariz belli senin bu ilişkide üzüleceğin adam melek gibi olsa da hayat tecrübesi hayattan beklentileri senden çook farklı bi çocuğu varken neden boşanmış kimse çocuk varken kolay kolay boşanmaz bana anlattı biliyorum diyebilirsin ama gidip eski eşiyle konuşma şansın olsa eminim daha farklı şeyler çıkar ortaya....herşeyden geçtim çocuk olmasa hadi neyse çocuk var eski eşiyle devamlı görüşmek zorunda kalacak bunu kaldıramazsınız çünkü onunla aynı duyguları beslemeyeceksin herkes unutulur vazgeçilmez die bişey yoktur bnce aileni dinle

valla bi insan ne için evlenirse evlensin evlilik dışardan göründüğü gibi değil zor bişey evlenince onun dönüşü daha da zor sevgilinmiş gibi küçük bi sorundan tartışma bile çıkarmak evde huzursuzluk demek ki büyük sorunlar çok yıpratır insanı

suskun -sultan, kendisini hazır hisseden sorumluluk alabilceğini düşünen , tamamlaması gereken bir eğitimi vs olmayan,insanların evlilik kararını 21 yaşında almasına karşı değilim yukarıda ki yorumlarıma baktığında bunu görebilirsin dediğim şey yeter ki şartlar her açıdan olgunlaşmış olsun , diğer yandan herkes okuyup meslek sahibi olup evlenincede çalışacak diye bir kural tabi ki yok, konu sahibesiyle ilgili saptamalarımın da doğru olduğu düşüncesindeyim ,arkadaş sevmiş evlenmek istiyor ama bu gençlik hatta ergenlik heycanıyla istenilen bir şey bu bariz , mantıklı düşündüğünü düşünmüyorum bu forumda bi anlık heycanla aileleri karşılarına alıp evlilik yapıp çok acı çeken gencecik kadınların acılarını paylaşıyoruz .... gencecik yaşta okulu askıya alan yada evliliği birinci plana koyup okulu ikinci plana koyan insan evet sevdiği adamla evlenmeyi sabırla beklememiş meraklı bir kişiliktir benim için ( konu sahibi taş çatlasa 2 yıl bekler okulun bitmesini 2 yıl çokta uzun değil ) , ve çoğunlukla bu evlilikler pişmanlıkla sonuçlanır buda 2+2: 4 gayette raht genelleme yapılabilir bu tarz evlilikler için yeter ki gerçekçi olalım, diğer yandan keşke iş hayatına erken atılıp olgunlaşıp düzen kurup evlenmek kolay olsaydı da insalar 30 una kadar beklemeselerdi ama 21 yaşında evlenmeye hazır olan insanlarda annelerimizin zamanında kaldı çoğunlukla devir farkı diyelim biz buna , artık gençlik heycanlı , uçarı , bilinçsiz,yanlış yapmaya daha müsayit ne yazık ki..

ha bende öyle aman aman olgun olduğumu kesinlikle idda etmiyorum sürçi lisan etsiysem affola, yalnızca bazı konularda hassasiyetle tepkili olabiliyorum diyelim :kedi:

Daisy87 . Bende sana bazı noktaklarda katılıyorum. Konunun en başında dile getirdim. Ama genç yaşta evlenmek herkesin başarabileceği birşey değil. Ama bazende erken yaşta çocuk sahibi olmamnın daha mantıklı olabileceğini düşünüyorum.

Çocuğunu daha erken yaşta büyütmen o büyürken yanında olamn daha mantıklı geliyor bana. İşde aklım bu konuda ayrı düşüyor. Çalışan annelerin çektiği sıkıntıları bildiğim için. Hem çalışmak hem çocuk büyütmek çok zor. Hem evlenip hemde iş sahibi olmaının daha uygun bir yöntem olduğunu daha iyi adapte olunabileceği kanatindeyim. ŞAhsen bana nasip olmadı ama . TGEnç yaşta Hem iş hem eş sahiibi olanları, ikisinide erken yaşta idare edebilenleri takdir ediyorum

Konu sahibinin konu başını unutmadıysam okulumuma okurum evimide kurarım dediği için , öyle düşündüm. Yoksa bence aralaırnda en büyük sorun yaş farklı ve çocuklu biri olması. Şimdi gençlik bu tabi heyacanla aşkla düşencek. Şu anda o yaşta brinden mantıklı bir karar dememiz zaten saçma. Ama evlilik kararı almışsa o evliiliğin sorumluluğunu almışsa kendi bilir. Sonuçta ailemden biri değil. Karekterini bilmem. Evlenmeyi düşünüyor ki konun devamını okumuyor.

O yüzden evlensin zemuszemus . Hayat onun.

Aileler genelde haklı çıkıyor bu tarz konularda, sakın kalplerini kırma...
Ve kesinlikle bekle, evliliği ertele. Okulun bitene kadar daha çok şey gelip geçer. Acele etme

daisy87 aynı şeyleri söylüyorum bende. Zaten işin içinde aşk olunca mantık olamz ki.Sen hiç Aşk olmadın mı? aŞk bitince vaz geçecek zaten AŞk evlilikleri o yüzden bitiyor. İnsanlar birbirlerine ne zaman tahammül edememeye başlıyor işde o zaman evlikmiş-aşkmış hiç birşey kalmıyor. Evlik işine acele geitirenlere zaten şüpheyle bakarım.Neden acele ediliyor diye.

hiç kimse için aileni karşına almana değmez
hiç kimse ailenden daha kıymetli değildir
ve hiç kimse seni ailen kadar düşünüp sevemez
bence ailen haklı

Aaaaa ,hemen evlen,bir sene sonra,bitrilimesi imkansızlaşan bir üniversite eğitimi,elinde bir bebek,herşeyinle ilgileneceğin başka çocuklar,ilk evliliğinde mutlu olamamış diye daha çok çaba harcayacağın bir eş...Aşkın bunları karşılayabilecekse hemen evlen.

Bence ailen çok haklı karşı çıkmakta...
Sen evliliğin ne demek olduğunu bilmiyorsun ama o biliyor...
Sen anneliğin ne demek olduğunu bilmiyorsun ama o babalığı biliyor...
Sen onun çocuğuna anne olabilecek misin? Hayır. Ama o çocuğa bakmak zorundasın...
Ha 1 2 yıl baktın diyelim sonra kendi çocuğun olunca onu atabileceğini mi sanıyorsun?
Olacak iş değil bence de. Bu arada ne yaparsan yap ama aileni karşına alma...

selam arkadaşım 4,5 aylık evliyim.Eşim 4 yıl önce eşinden boşanmış biz 2,5 yıl çıktık 4,5 ay öncede evlendik.Gerçekten çok iyi ve sevilmeye değer bi insan .Kimse bana karşı çıkmadı evlenirken önemli olan kişiliğidir dediler.Ama çocuk ve eski eş sesin için çok büyük problem olabilir yine de sen bilirsin dediler.yapamazsan da arkandayız dediler ve desteklediler.Herşey yolunda gider sandım altından kalkarım sandım.Ama öyle değilmiş canım depresyona girdim.Çocuk sadece haftasonları gelmesine rağmen sürekli problem çıkartıyor..Kadın benim evime bile müdahale ediyor nerdeyse.Ve ben birçok şeyle aynı anda savaşıp dengelemeye çalışıyorum .Gittikçe dibe iniyorum.Artık boşanma aşamalarını düşünmeye başladım.sana tavsiyem yol yakınken arkana bile bakmadan kaç,kaç,kaç...................

konu sahibini merak ettim mutlu mu acaba?

Şahsen ben, benden önce birlikte yaşayabileceğimiz tüm heyecanları yaşamış, tüketmiş biriyle evlenmek istemem ama hayat ne getirir elbette bilemem. Düşün; sen ilk kez gelinlik giyeceksin, o ikinci kez damat olacak. Sen ilk kez kendine ait bir düzen kuracaksın, o ikinci kez bir düzen kuracak. Henüz annelik duygusunu tatmadan bir başkasının çocuğuna cici annelik yapacaksın. Kendi çocuğuna kızsan, iki tokat atsan "annesidir döver de sever de" derler, ama elin çocuğuna bunu yapsan "üvey anne" olursun. Şu an pembe bulutlar üzerinde uçuyosun anlayabiliyorum. Seviyosun, seviliyosun, değer görüyosun belki ama inan bana kazın ayağı hiç öyle değil...

Son düzenleme:
aynen ben şu yaşlı kadınlara uyuz oluyorum 2 evliliğini yapanlar o yaşta ancak kendimi idare ederim

Ailen yerden göğe kadar haklı.Ayakların yere bassın biraz.Gerçek boşanma sebebini öğren.Kendini boşyere ateşe atma be canım

arkadasim seni cok iyi anliyorum hemde cok iyi. bende 4 aylik evliyim esimin daha once bi evliligi oldu ve bide cocugu var. kendi cocugum gibi sahiplenip cocugumuz var demiyorum cocugu var diyorum cunku o cocuk esimle bosanmamiz icin elinden geleni yapiyor ki daha 8 yasinda. cocugun karsisinda agliyorum resmen yeter artik yapma diye cocuk degil seytan !!! her turlu yaklastim ama olmadi cocuk istemiyor. bide cocuk bizimle kaliyor ve ben daha 21 yasindayim esimle aramda 10 yas var. daha 21 yas omrunun en guzel yaslaridir ama her turlu sey geliyo aklima hayatim mahvoldu hic biseyin tadi yok.

konuyu acan arkadasa sesleniyorum ; herkes dengiyle evlenmeli, bekar bekarla dul dul la. cunku hic bisey bekledigin gibi olmuyor. kopekler gibi pismanim bi sans verseler bana kesinlikle evlenmezdim dul biriyle ya dul olmasini birak cocuklu biriyle aslaaa. arkadasim aklini basina al okulunu bitir neler cikicak karsina. AILEN COK COK COK HAKLI . Bende dinlemedim evlendim dedigim gibi ;
KOPEKLER GIBI PISMANIM !!!

Son düzenleme:

Herşey öyle kolay olsaydı keşke.Ha dul ha bekar ne farkeder değil, çok şey farkeder.
Adam dul, çocuklu hemde 10 yaş büyük

Annen baban sonuna kadar haklı, başka adammı yok.

cnm okulunu bitirene kadar bekle ve bu konuyu kapattıgını söle ailene.çünkü onlar istemedikçe sende büyük bir hırs oluşur ve aslında yapmayacın bişeyi yapmış olursun.. ailenin bildiği vardır elbette sonuçta çocuklu da adam belkide çıkabilcek sorunları şimdiden kestiriyolardır..adamdan vazgeç demiyorum ama birazda olsa ailene kulak ver.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…