Bir şehri böyle konumlandıranı da ilk defa gördüm.Aileniz ciddi geri ve siz bu aileden nasıl çıktınız o da inanılmaz.Siz eğitimli bir genç olarak önce ailenizin bir şehir ile ilgili bu olumsuz düşüncelerinin doğru olmadığı konusuna eğilin.Yaptıklarının düşüncelerinin doğru olmadığını onlara hiç yakışmadığını kapalı olan muhafazakar olan insanlarında içlerinde ne yanlışlıklar yaptıklarını insanları kandırdıklarını vb anlatın.Bunun şehirle hiç alakalı olmadığını vb..Bu bakışla mücadele edin önceMerhaba,
Biz erkek arkadaşımla ciddi düşünüyoruz.Ailelere söyledik onun ailesi kabul ederken benim ailem daha çocuğu görüp tanışmadan reddediyor bu bir geçerli sebep değil.Ne yapacağımı bilemiyorum onu seviyorum ve kendimi kötü hissediyo
Siz benim evde ne yaşadığımı bilmeden yorum yapıyorsunuz ne yaşadığımı bir ben bilirim her gün intihar etmeye çalışan psikolojisi bozuk bir genç kız bıraktılar benden geriye hayatımı bilmeden kusura bakmayın bu şekil yorum yapma hakkınız kesinlikle yokYa şunuda yazmadan edemicem allah evladın hayırlısını versin derken büyüklerimiz çok haklılarmış. İstersen beni şikayet edip banlatabilirsin umurumda değil. Ama ne olursa olsun bir evlat anne babasını tanımadığı insanlara karşı benim ailem cahil ben ailem en kötü aile vs diyemez. Yarın benimde çocuğum olucak şuan kendimi ailen yerine koyuyorum da ne acı bir evladın ailesi hakkında cahil kötü demesi ne kadar iç acıtıcı bir durum. Bir gün anne olduğun zaman aileni o kadar iyi anlayacaksın ki aslında iyiliğini düşündüğünü ve ben şundan artık eminim olayın tamamı bu değil. Kesinlikle bir anne baba en katı en dar görüşlü bile olsa sadece başka il diye böyle birşey yapmaz eksiklikler var konunda. Ailene o kadar dolmuşsun ki sadece başka il o yüzden istemiyordan farklı bir cümle yok. Ama ailene bu kadar bilenme sana birşey olsa onlar gelir koca bile yeri geliyor ilgilenmiyor en kötü bile olsa ailen yine geliyor bunu unutma yaşın gereği çok tecrüben yok belli.
Ben çoğu kez aileme bazı şeyleri anlatırım söylerim ama bana bağırarak tepki veriyorlar dinlemiyorlar onların doğrusu çok başkaBir şehri böyle konumlandıranı da ilk defa gördüm.Aileniz ciddi geri ve siz bu aileden nasıl çıktınız o da inanılmaz.Siz eğitimli bir genç olarak önce ailenizin bir şehir ile ilgili bu olumsuz düşüncelerinin doğru olmadığı konusuna eğilin.Yaptıklarının düşüncelerinin doğru olmadığını onlara hiç yakışmadığını kapalı olan muhafazakar olan insanlarında içlerinde ne yanlışlıklar yaptıklarını insanları kandırdıklarını vb anlatın.Bunun şehirle hiç alakalı olmadığını vb..Bu bakışla mücadele edin önce
Evlenme konusuna gelince.Siz yazılımcısınız.Erk arkadaşınız asker.Ancak onun eğitim durumunu yazmamışsınız.Bunu tamamen ailenizden bağımsız olarak yazıyorum çünkü onların derdi arkadaşınız falan değil.Neyse
Yaşınız daha çok genç asker arkadaşı iyi tanıyor musunuz.Önce bunu iyi tartın ölçün biçin.
Sizin her yerde iş bulabileceğiniz iyi bir mesleğiniz var.Ailenizin yaşadığı şehir dışında (tecrübe kazanın önce) bir ilde daha güzel bir iş bulun ve onlardan ayrılın gidin o şehirde yaşayın çalışın.Ayaklarınız üzerinde durun .
Burada birisi yazdı.Aileniz sizin güzel mesleğinizden dolayı aynı zamanda etinizden sütünüzden yararlanmak istiyor.Ben de katılırım buna.Bunu unutmayın.Ailelere yardım edilir elbette ama tamamen yararlanmak üzerine kurulu felsefe yanlış.Sizin aileniz böyle olabilir.
Bu arada sizin gibi yazılımcı elinde çok güzel mesleği olan genc kızı her aile kabul eder.Onların sizi kabul etmesi lütuf değil.Bunu unutma sakın...
Babam sürekli bir olay çıkardı gelen misafirlere iyi davranmadı,her şeyi eleştirdi,elimden telefonu zorla alıp nişanlımı tanımama fırsat vermedi,beni onlardan sürekli uzak tuttu,arkamda durmadı,onların yanında bile yerin dibine soktu daha bir ton anlatamadığım yanlışları oldu.Bundan bir ay önce de bana kusurlusun sen artık evlenemezsin seni kim ne yapsın dedinedeni para. sen kimi getirsen getir kulp bulacaklar. ailen senin evlenmeni istemiyor çünkü seni yemek istiyor. sorun bu canım anladığım kadarıyla. bu arada önceki nişanlınla ayrılma sebebin de ailenmiş ne yaptı da ayırdı sizi ailen?
Ne gibi olay sadece bu Antalya da yaşaması,Kayserili olması,Ankara içinden olmaması başka neden olması için tanışma olması gerekir değil mi?Sırf Antalyalı diye istemiyor olamazlar konu sahibi gizledıgın bir şeyler var hadi şimdi.
Bilemiyorum bu çok sacma geldi bana.Ne gibi olay sadece bu Antalya da yaşaması,Kayserili olması,Ankara içinden olmaması başka neden olması için tanışma olması gerekir değil mi?
Ailen çok kötü. Zengin istiyorlarsa o zenginmiş işte. Onu da kabul etmemişler çünkü bence yiyemeyeceklerini anlamışlar. Ailenin tek derdi kısa ve öz PARA. Kıza yatırım yaptık kız da bize sahip çıksın ya evlenmesin ya da evleneceği kocası zengin olsun ve bize yedirsin derdindeler.Babam sürekli bir olay çıkardı gelen misafirlere iyi davranmadı,her şeyi eleştirdi,elimden telefonu zorla alıp nişanlımı tanımama fırsat vermedi,beni onlardan sürekli uzak tuttu,arkamda durmadı,onların yanında bile yerin dibine soktu daha bir ton anlatamadığım yanlışları oldu.Bundan bir ay önce de bana kusurlusun sen artık evlenemezsin seni kim ne yapsın dedi
Antalya’da yaşıyor çocuk Kayserili yazmıştım ben zaten.Ailem şehre göre yargılıyor insanlarıBilemiyorum bu çok sacma geldi bana.
Ankara Kayserı zaten bırbırıne yakın kültürler.
Antalyalı da değilmiş zaten Antalyalı demedın mi basta.
Başka bir falsosu var demek ki ailenin gözünde.
Benim annem Balkan kökenli kendi memleketinden birini ister sorarsan benim için.
Batılı bir ailem var ama kimi getirditsem saygı duydular.
Bu kadar hayat tecrubeme göre ama bu saatten sonra Batı dan olmayan birine selam vermem net .
Üniversite mezunu ve kültürlü birisi eğitim,iş konusunda sürekli destek çıkmaya çalışır,bazen söyler kadın olarak kendin için bir şeyler yapman hoşuma gider ve gidiyor diyor.Hatta çevremdeki çoğu insandan daha kültürdü her açıdanAilen çok kötü. Zengin istiyorlarsa o zenginmiş işte. Onu da kabul etmemişler çünkü bence yiyemeyeceklerini anlamışlar. Ailenin tek derdi kısa ve öz PARA. Kıza yatırım yaptık kız da bize sahip çıksın ya evlenmesin ya da evleneceği kocası zengin olsun ve bize yedirsin derdindeler.
Sen bunlara futbolcu çok zengin damat da getirsen, damat eğer para yedirmezse ailene evlenene kadar ailen yine evliliğinize karşı çıkar. Bunu bilesin.
Bu arada ben şuanki erkek arkadaşını savunmuyorum ya da onun ailesini. İyi de çıkabilir kötü de. Ama kötü çıksa bile bu ailenin de çok kötü olduğu gerçeğini değiştirmez.
Erkek arkın askeri personel peki mezuniyeti ne? Üni mezunu mu? Astsubay mı, subay mı, çavuş mu? Ailenden bağımsız bu eğitim farkına önem ver çünkü erkekler kendilerinden zengin ve eğitimli kadınlara psikolojik/fiziksel şiddet uyguluyorlar ezmek için evlilik boyunca. Bu sebeple sana denk mi diye sormak istedim. Kendine dikkat et iyi düşün bu açıdan.
Benden sana bir abla tavsiyesi evlilik için acele etme. İsteyerek ya da istemeyerek daha 24 yaşında ikinci nişanını yapmaya çalışıyorsun.Önceki Nişanım ben isteyerek olmadı, babam yüzünden nişanlandım ben şu an zaten hali hazırda kendimi geliştiriyorum kurslara gidiyorum her şeyi kendi çabamla yapıyorum, hali hazırda giden bir ilişkim var ve belli kararlar aldık. Bizim asıl amacımız ailelere söylemek ve beklemekti. Süreci uzayacağını ikimizde biliyorduk zaten
selamlar bende yazılımcıyım seni az çok anladım ailenin bakış açısını da. covid zamanı ben istanbuldayken eski erkek arkadaşımın babasıda (onlarda ankarada yaşıyor) istanbulu kapatsınlar bütün pislik ordan akıyor demişti. Ki ben ve ailem istanbuldaydık buna üzülmüştüm erkek arkadaşımdan duydum bu sözü oda içten içe sinirlenmiş. Burda bi lafından bahsetmişyim ki kk da popüler oldu(kızın gelinliği açık olmasın sen karını millete mi servis edeceksin demişti abisi evlenirken) Ben bu zihniyetten biraz çekindiğim için ankarada yaşamak oraya gitmek istemedim. Erkek arkadaşımın istanbula gelmesini istedim. O zamanda kıyamet kopmuştu. annesi hakkımı helal etmem, o kız seni kandırıyor, annesi hasta numarası yapıyo(1 sene sonra annemi kaybettim) ablası çalışıyordur da çalışmıyor diyorlardır, sen oraya gidip hanım köylü mü olacaksın tarzında sözler duydum. Buraya gelin 2 sene yaşayın sonra istemiyorsanız gidersiniz demişlerdi ama gitseydim ve 2 sene sonra biz antalyada yaşayacağız deseydim(ki antalyada yaşamak isterim) sizin ailenizin söylediği cümleleri muhtemelen duyardım. onların bakış açısıda öyle, erkek arkadaşımın görüşü daha modern daha açık görüşlü olsaydı devam edebilirdim ama kendiside bir çok konuda baskıcı biri olduğu için ben devam etmedim. Sizin erkek arkadaşınız nasıldır bilemem. Umarım herşey gönlünüzce olur.Siz benim evde ne yaşadığımı bilmeden yorum yapıyorsunuz ne yaşadığımı bir ben bilirim her gün intihar etmeye çalışan psikolojisi bozuk bir genç kız bıraktılar benden geriye hayatımı bilmeden kusura bakmayın bu şekil yorum yapma hakkınız kesinlikle yok
Erkek arkadaşım daha modern görüşe sahiptir ve hep bu görüşü destekler ve çoğu zaman fikirlerime saygı duyan birisidir.Bu modern olmayan görüşlerden pek hoşlanmaz erkek arkadaşımselamlar bende yazılımcıyım seni az çok anladım ailenin bakış açısını da. covid zamanı ben istanbuldayken eski erkek arkadaşımın babasıda (onlarda ankarada yaşıyor) istanbulu kapatsınlar bütün pislik ordan akıyor demişti. Ki ben ve ailem istanbuldaydık buna üzülmüştüm erkek arkadaşımdan duydum bu sözü oda içten içe sinirlenmiş. Burda bi lafından bahsetmişyim ki kk da popüler oldu(kızın gelinliği açık olmasın sen karını millete mi servis edeceksin demişti abisi evlenirken) Ben bu zihniyetten biraz çekindiğim için ankarada yaşamak oraya gitmek istemedim. Erkek arkadaşımın istanbula gelmesini istedim. O zamanda kıyamet kopmuştu. annesi hakkımı helal etmem, o kız seni kandırıyor, annesi hasta numarası yapıyo(1 sene sonra annemi kaybettim) ablası çalışıyordur da çalışmıyor diyorlardır, sen oraya gidip hanım köylü mü olacaksın tarzında sözler duydum. Buraya gelin 2 sene yaşayın sonra istemiyorsanız gidersiniz demişlerdi ama gitseydim ve 2 sene sonra biz antalyada yaşayacağız deseydim(ki antalyada yaşamak isterim) sizin ailenizin söylediği cümleleri muhtemelen duyardım. onların bakış açısıda öyle, erkek arkadaşımın görüşü daha modern daha açık görüşlü olsaydı devam edebilirdim ama kendiside bir çok konuda baskıcı biri olduğu için ben devam etmedim. Sizin erkek arkadaşınız nasıldır bilemem. Umarım herşey gönlünüzce olur.
İş bulmam zorlaşıyor şu an ki işim de bile daha farklı konumda olmak isterdim ama hayat hemen olmuyor heleki İstanbul benim için daha zor şu anBenden sana bir abla tavsiyesi evlilik için acele etme. İsteyerek ya da istemeyerek daha 24 yaşında ikinci nişanını yapmaya çalışıyorsun.
Şuan sektörde senin yaşında olanlar harıl harıl kendini geliştiriyor. Bir backend diline hakim ol, frontend tarafından popüler dillerden birisini seç react olur angular olur öğren. Medium da öğrendiklerini yaz. Bir kaç siteyi klonla ve github ına at. İngilizceyi çok iyi öğren. Vaktin kalırsa devops tarafında basic bilgi sahibi ol. Bunlar zaten en az 3-4 yılını alır sonra evlilik düşünürsün. Tekrar ediyorum bırak bu evlilik sevdasını kendi iyiliğini için.
Bir de evlilikte kadınlara yüklenen sorumluluk çok fazla yani seni anlayacak sektörden bir eş seçmen çok daha doğru olur. Yoksa bulaşık, çamaşır niye bekliyor da sen bilgisayar başındasın kavgaları asla eksik olmaz. Bir asker kızı olarak babam sektörümüzden zerre anlamaz algıları farklı bir kere.
Son tavsiyem ailenden ayrı eve çık mesela İstanbul'da iyi bir iş kovala ve bu teklifi kabul etmem gerek kariyerim için harika vs deyip kaç yanlarından.
ankarada kolay iş buldun mu evden mi çalışıyorsun ofise mi gidiyorsunİş bulmam zorlaşıyor şu an ki işim de bile daha farklı konumda olmak isterdim ama hayat hemen olmuyor heleki İstanbul benim için daha zor şu an
Zor buldum,3 işi birden yapıyorum asgari ücret alıyorum,hali hazırda da kursa gidiyorumankarada kolay iş buldun mu evden mi çalışıyorsun ofise mi gidiyorsun
Maaşımı alıyorum yiyorlar ben kendime bir şey yapamıyorum ki. sürekli evlensen rezil olup geri geleceksin diyorlar.
Tekrar diyorum büyüklerinin sözünğ dinle .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?