Ailem gidince üzülüyorum.

Gercekten ona sahip koruyucu seven bi ailesi olsaydi imkani yok bu kadar gorusmeye karsi cikardi cunku

Nerde çokluk orda uygunsuzluk.
Çok anormal bir aile hayatı kurmuşsunuz,gerçi ailede olamamışsınız bakınca yazdıklarınıza.
Bir tanıdığım var kızı ciddi ciddi makarna bile yapamıyordu,evlendi kızı.
Birgün bunlar kızında üç beş gün kızı bunlarda,yemeği hep anne yapıyor vs.
Kendilerindeykende yemekler vs annede.
Yetiştiremediği kızının açığını bu şekilde kapatmaya çalıştı hep,şimdi anne yok o yuvada yok.
Tek çocuğuyla boşandı bıraktı eşi, yürütemedi evliliği.
Eşim kabul ediyor diye aldanmayın,o rahatlığın içinde daha çok at koşturuyor erkekler.
Kayınvalideniz hergün gelse siz gitseniz aynı mutluluğu siz yaşarmıydınız.
Evliliğin ne olduğunu,nasıl olmasını gerektiği bilincine varmadan evlenmişsiniz siz.
En kötü düzen,düzensizlikten iyidir.
Sizin evliliğinizde hiç bir kural düzen yok malesef.

Eniştesine bu derece deliren bir baldız bence normal değil,ergen deyip geçmişsiniz ama ne oluyorsa o dönemlerde oluyor.
Ben malesef bu tür konulara toz pembe bakamıyorum.
Heleki hergün duyduğumuz onca çirkin haberlerden sonra,bunu bu kadar normal gibi rahatıkla yazmam.

Bu sıklıkta kv gorseniz ne hissederdiniz.ben erkek olsam rahatsiz olurdum.siz bu sekilde bi aile olamazsiniz ki.hepimiz ailemizi cok seviyoruz ama ben en fazla 2 gun kalirim gelirim ayda bir giderim.bence yavas yavas uzaklasmanin zamani geldi de geciyor.

Ailemle aram 5 dakika var yok. Ailenin tek çocuğuyum. Ve haftada 1 kez görüşürüz bazen görüşemeyiz. Çocuğum da var üstelik. Aile bağlarım ilişkilerimde iyidir canlarım onlar. Ama bir evim var bir düzenim var. Bir rahatsızlık duymuşsunuz ve konu açmışsınız ve rahatsizliginizda haklisiniz.

Ben böyle konularda bir tarafın yaka silkip eşe dosta yakınacak kadar hosnutsuz olduğuna ama konuyla ilgili muhataplara hep canım,balım şeklinde yaklastigina sahit oldum.Bence esinizi gozlemleyin,gercekten onlari çok sevdiği için mi yoksa sizin ev ve cocuk ile başa cikamadiginizi düşünerek mi ailenizi istiyor...ailenizi gozlemleyin sizin yetişkin ve kendi sorunlarınızi cozebilecek durumda olduğunuzun farkındalar mi?

Ben kayınvalideme annemden daha yakınım şu anda. Aynı apartmanda olduğumuz için diyeceğim ama evliliğimin ilk iki yılında farklı bir semtte oturuyordum. Yine kayınvalidem koşuyordu zorda kaldığımda. Annem sağolsun hep oraya gideyim, orada günlerce kalayım ama o hiç bir anımda yanımda olmasın, gelmesin istiyor. Zaten doğumuma on gün kala çağırdım o kadar şikayet etti ki sıkıldığından, daha da çağırmadım.

Evet bazen zoruma gidiyor bu durum ama çok da şikayetçi değilim. Her iki tarafla da çok sık görüşmek, içli dışlı olmak hoş sonuçlar doğurmuyor bir müddet sonra. Bizzat tecrübe ettim. Hatta 4 yılın sonunda anladım ki, mühim olan çekirdek aile. Öncelik, evinde evliliğinde huzurlu olmak. Bu sağlanırsa, diğer kişilerle de sağlıklı bir ilişki kurulabilir.

Kardeşinize açıkça söyleyemiyorsanız, şayet eşinizin ailesi yakınsa oraya gideceğiniz bahane edin. Hatta gidin. Böylelikle ben de gelirim diyemez. Mesafe koymuş olursunuz.

Kuzenim bu şekilde hatun tarafın eşiyle çok biraradaydı,hatun çalışıyordu çocuklara bakıyorlardı evi çeviriyorlardı velhasıl bi gün kuzenim üç çocuğa rağmen çatt diye evi terketti,yeminle çatt diye “ zaten aile değiliz ki durmanın anlamı yok” dedi,altı aydır her fırsat eşine dönmesi için uğraşıyoruz,her geçen günde içimde parça parça bitti o evlilik buz gibi soğudum diyor,çocukları için bile dönmedi ki her ay yaklaşık dört bin nafaka veriyor,henüz resmi bi boşanma yok ama maddi anlamda mağdur etmiyor,ama benimsediği bi minik çekirdek bi ailesi olmamış hiç,başbaşa rahat bi haftasonları bile olmamış,hep hatunun ailesinim gölgesi ve bu durum yedi yılda bu hale geldi,yapmayın çekirdek ailenize bu saçmalığı yaşatmayın,yazıktır,kayınvalidemle aynı yerde oturuyoruz haftada bir gün yemek yeriz mesela,3-4 gün birarada kalmak çok gereksiz

Baldız? Ben kardeşimin kız oldugunu söylemedim ki. Kardeşim erkek bu bir. İkincisi normal olmadığını absürt olduğunu söyleyin eleştirin diye açmadım konuyu. Çözüm arıyorum ben de farkındayım olayın ki gelmiş konu açmış çözüm arıyorum. Ayrıca gayet de aileyiz. Beni o anlattığınız kişiyle karıştırmayın. Ev işinde yemekte falan sorun yaşamıyorum idare edebiliyorum evimi.
Sadece annem geldiği zaman bana iş konusunda fırsat bırakmadığını söyledim. Ev işinden yemekten anlamıyorum demedim. Annem kadar becerikli titiz olmasam da kendimce bir düzen oturtabiliyorum. Annem çok şükür beni her şeyi öğreterek büyüttü iş başa düşünce kimseye ihtiyaç duymadan evimi çevirebiliyorum.
Sadece ailemle arama mesafe koymak daha az gidip gelmelerini sağlamam gerekiyor.
Yani boş eleştirilerinizi kendinize saklayın çözüm odaklı yaklaşmayacaksanız yorum atmayın.
Hayırlı geceler.

Kuzeniniz beni alakadar etmiyor. Ben de zaten saçmalığın farkında olduğum için buraya konu açtım. Çözüm odaklı yaklaşın ben ailemi kırmadan nasıl mesafe koyarım. Herkesi herkesle de karıştırmayın. Benden çok eşim davet ediyor gitmek istiyor...

Çirkin zihniyetinizi hemen dışarı vurmuşsunuz

Ben de ondan bahsediyorum. Zamanı geldi de geçiyor. Hoş eşim halinden memnun. Ona kalsa kardeşimi yollamayacak.
Ankara'da otururken kardeşimi ankara'da okusun diye aklına girdi. Babamı ikna etti eşim.
Ve ben kardeşim ankara'da okumaktan vazgeçsin diye akla karayı seçtim. Eşim benden beter...

Bu bir dert değil ki ...

Ne guzel anne baba var iyi anlaşıyorsunuz da .

Ne guzel işte

Aynı memlekette yatıya mı kalıyorsunuz ailenizle karşılıklı... valla damada maaşallah. Ancak biz karı koca bunca içli dışlı hayata gelemezdik birbirimizin aileleriyle.

Bu bir dert değil ki ...

Ne guzel anne baba var iyi anlaşıyorsunuz da .

Ne guzel işte
Evet ama yine de en azından 2 haftada bir gidilip gelinse daha hoş olur. İnsan kendi ailesi bile olsa çekirdek ailesiyle evinde vakit geçirmek istiyor.
Hani onu geçtim benim bir düzenim var. Ama annem hep düzenime karışıyor kendince bana yardım ediyor ama yine de istemiyorum. Her şeyi eksiksiz yapabiliyorum sadece elim biraz ağır. Yer silsem elimden alıyor seni izlerken ben daralıyorum diyerek. Yemek yapsam elini atıyor yavaş yapıyormuşum.
Misal ben yemekten kalkar kalkmaz bulaşık yıkamayı sevmiyorum. Yakarım bir sigara 5 dk otururum önce. Bulaşık kaçmıyor sonuçta eni sonu yıkanacak. Ama annem bekleyemiyor hemen yıkıyor bulaşığı. Tabakların tencerelerin yeri değişiyor haliyle. Benim düzenimi beğenmiyor.
Ben bundan gerçekten sıkıldım. Laf da ettim değiştirme dedim ama ben öyle yapamam ben gidince değiştirirsin diyor. Çok da bir şey diyemiyorum tatsızlık çıkacağına onlar gidince kendime göre düzenlerim diyorum ama bu böyle sürmez.
Sorun bu.
Annem de farkında çok gelinip gidildiğinin.
Son zamanlarda eşim davet edince gelmeyelim biz falan kem küm etmeye başladı.
Ama kardeşim sağolsun herşeyi bozuyor orda annemin beynini yiyor ben de ayıp olmasın diye ne var ki gelin çocuk istiyor diyorum e hadi gelelim madem diyorlar.

Aynı memlekette yatıya mı kalıyorsunuz ailenizle karşılıklı... valla damada maaşallah. Ancak biz karı koca bunca içli dışlı hayata gelemezdik birbirimizin aileleriyle.
Annemlerle bizim ev arası 2 dolmuş. 40-45 dk yol var.
Dolmuş ücretleri de tuzlu. E gelmişken en az 2-3 gün kalınmadan gidilmiyor.
Ama evet yine de çok fazla bence de normal değil.

Eş belli etmiyodur ama kim olsa istemez. Haftada bir görüşün. Sorarlarsa iş güç dersiniz.

Ki ben kardeşimin kız olduğunu söylemedim. Kardeşim erkek.
Komikler ya... Bilmeden etmeden saçma sapan yorum yapıp komik duruma düşüyorlar.
Aaaa daha da vahim erkekse.
İyy iğrenç bı şakaydı pardon fnfnfnf
Ben de enişteme bayılırım. Enişte diye sevmeyelim mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…