Ailem gidince üzülüyorum.

Aaaa daha da vahim erkekse.
İyy iğrenç bı şakaydı pardon fnfnfnf
Ben de enişteme bayılırım. Enişte diye sevmeyelim mi
Herkesin bir aile ahlakı vardır. Kardeşim kız olsa bile böyle birşeyin imkânı yok. Yakıştırma gerçekten çok çirkindi. Sanki fikrini sormuşum gibi ben olsam bu kadar rahat anlatmazdım bla bla diyor.

İste annesi gelip evi cekip ceviriyormus haliyle alisiyor. Kayinvalideler de tatli dilli, hos sohbet ve islere yardimci olsa kimse neden geldiniz demez. Esit davranmak sacma bence artik mottom ne kadar ekmek o kadar kofte

Ben istemem mesela :) Her gün her gün sıkılırım yatılı bide insan rahat edemez yahu :)

Evimle çocuğumla gayet iyi ilgilendiğimi düşünüyorum. Sadece elim biraz ağır ama hiçbir şeyi eksik etmiyorum her şeyi yetiştiriyorum.
Bir yemek 1 saatte yapılıyorsa ben 2 saatte yaptığım için erken başlıyorum yemek yapmaya.
Yani eşimden hiç şikayet duymadım bu konularda. Aksine senden bu kadarını beklemiyordum der hep.
Bence gerçekten sevdiği için bu kadar samimi.

Siz aileniz ile olmaktan memnunsunuz,eşiniz memnun,aileniz memnun...Bu durumda ortada sorun olacak birşey de yok..Burada yaptığımız yorumlar olaylara kendi bakış acimizi ve deneyimlerimizi yansıtıyor..ben ne kendi ailemle ne de esimin ailesi ile aynı şehirde 3 gün aynı evde kalmadım..hatta ev tutarken eşimin ailesinden "gelip kalmayalim diye mi oturma oturması yapmiyorsunuz" diyen oldu.Esim " siz evcilik oynayacaksanız diye gidip iki katı kira verecek değilim , ayni sehirdeyiz kendi evinizde uyursunuz " dedi.Biz böyle yasamaktan mutluyuz,siz öyle ...doğru yada yanlış yok bence..

O zaman bundan sonra siz çizin mesafeyi .
Siz çağırmazsanız hergün gelemezler onlarda .
Böylelikle de düzeninize karışılmamış olur .

Evet ailemi seviyorum. Onlarla vakit geçirmeyi de seviyorum. Ama çok sık bir arada olduğumuz için ailemle çatışmalarım da olmuyor değil.
Bu kadar bir arada olduğumuz zaman bazen evli olduğumu unutup bekarmışım gibi davranıyorlar. Bekarlıktaki gibi nasihatler vs.
Yani evet geldikleri zaman alışıyorum onlara. Gittikleri zaman boşluğa düşüyorum çünkü kalabalık olmak hoşuma gidiyor.
Yine de bunu abartılı buluyorum ve artık evli ve çocuklu olduğumu idrak etmelerini istiyorum.
Bazen çocukmuşum gibi davranıyorlar. Net tepkimi koyuyorum ezdirmiyorum kendimi ama mesafe şart.
Bir süre gitmemeyi düşünüyorum.
Türlü bahaneler üreteceğim.
Ama kardeşimin bu kadar sık gelmek istemesine gerçekten çözüm bulmalıyım. Daha bugün gittiler ama kardeşim daha giderken mıy mıy etti. Gün içinde şakasına laf vurdum istersen vekaletini üstümüze alalım bizle yaşa dedim ama anladığını sanmıyorum. Nasıl mesafe koyacağım kardeşime bilmiyorumm

Durum ailenizin gelmesi değil siz de gidiyormuşsunuz :) Önce siz gitmemeye başlayın. Gitseniz bile 1 gün kalın dönün. Zaten onlar yeterince geliyor. Konuşup gelmeyin demek ayıp olur ama bi hafta gelip bi hafta gelmeyecek şekilde ayar verin. Eşinizin arkadaşı gelecek olsun mesela size, siz bi yere akşam oturmasına gidecek olun. Kardeşiniz gelmek için ısrar ederse annenizi arayın çaktırmadan kardeşim gelmek istiyor eşim de kıramıyor anne ama işi çok yoğun bu günlerde başı ağrıyor uyuyor sen kardeşime izin verme filan gibi pembe yalanlarla geçiştirin. Bi de eşinize söyleyin çağırmasın çok madem :)

Bende ailemle 5 dk mesafede oturuyorum. İlk ay annemle babam gidip gelmiyoruz diye sitem ettiler halbuki görüşüyorduk sürekli.. sonra anladım ki bir cizgimiz olmalı.. annem çağırdı yemeğin yoksa gel diye, var anne sağol kalırsa bozulur gelmeyelim dedim. Halbuki daha yapmamistim bile ama kirmadan söylemenin başka yolu yoktu..

Eşimi de severler esimde onları sever ama üst üste gidersek sıkılır bunalir.. haklı bende onun ailesini ne kadar seversem seveyim fazla bir arada olursak bunalıyorum..

Bir orta yolunu bulup görüşmeleri ufaktan azaltmaya baslayin

Biraz mesafe koymalısın bu şekilde devam edersen psikplojin bozulur bunu annenızlede güzel bir dille konuşabilirsiniz sizde artık bir aile olmuşsunuz evinize odaklansanız daha iyi olur zamanla alışorsınız

Ben de ailemle sık görüşürüm. Yani buradaki genel kanıda kimsenin arkadaşı bile yok gibi. Neyse aynı şehirde iseniz yatıya kalmadan yine sık görüşebilirsiniz.

Annemlerle bizim ev arası 2 dolmuş. 40-45 dk yol var.
Dolmuş ücretleri de tuzlu. E gelmişken en az 2-3 gün kalınmadan gidilmiyor.
Ama evet yine de çok fazla bence de normal değil.
Ama aynı şehirde 2-3 gün kalmak cidden fazla.
Kim olursa olsun.
Benim de ailemle aram,eşimin arası inanılmaz iyidir.
Dolmuşla 10 dk mesafe.
Ama her gün görüşmeyi ben istesem annem istemez. "Otur evinde" der
Sizin konuyu görene dek ben de bizi fazla görüşüyoruz zannediyordum.

İnşallah kalpler kırılmadan biraz uzaklaşırsınız.
Birazcık mesafe kimseye zarar vermez

Allah başınızdan eksik etmesin onları maşallah ne güzel valla.

Anneniz size geldiği zaman iş ve yapmasına izin vermeyin. O torun sevsin siz işinizi yapın. Evinizi sahiplenin o zaman boşluğa düşmezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…