Kendi tecrübelerimden yola çıkarak söylüyorum:
-Düğünü ailesi yapacaksa, evi onlar alacaksa her şeye karışıp hayatınızı zehir ederler. En kötü ihtimal evin konumuna, katına karar vermek isterler.
-Bu kadar çok beklemeleri, söz verdikleri zamandan daha geç olması ailenizi toptan önemsemediklerini gösterir. Verilen söz ne olursa olsun tutulur, iyi kötü başka bir şeyler düşünebilirlerdi. En kötü kredi çekip yaparlar ve marketi satınca krediyi topluca kapatırlardı mesela. Çok önemliyse bu şatafatlı evlilik meselesi.
-Nişanlınız şimdi savunuyor, evlenmeden önce hemen hepsi öyle zaten. Genelleme yapmak istemem ama evlenince paranın büyük kısmı eşinizin ailesinden çıktığı için ailesinin ağızlarına bakacak. Parayı veren düdüğü çalacak.
-Aileler arasındaki sürtüşme iki taraf için de eksi puan, muhtemelen evlendikten sonra özellikle ilk seneler bunlar mesele olacak. Siz diyeceksiniz ki senelerce beni beklettiler, eşiniz diyecek ki annen böyle demişti, amcan şöyle yapmıştı araya mesafe koyalım.
Kısacası ben ortada aşk yoksa mantıklı düşünülmesi taraftarıyım. Yok var derseniz de asgari ücret ve ona yakın bir para dediğiniz 2 bin en fazla 3 bin. Geçinmek için yetebilir belki ama evlenmek için muhakkak desteğe ihtiyacınız olacaktır.
Bu alacak kaç para ben artık cok merak etmeye başladım
Üzerinden daha 1 hafta geçmemiş konunuzda zaten nişan atılmıştı. 1 haftada ne ara tekrar nişanlandınız da tekrar atmayı düşünüyorsunuz, çok hızlısınız.
O konuda bir cevabınızda aslında ikinizin de çalıştığını, evlenebileceğinizi, geçinebileceğinizi ama aile baskısı olduğunu söylemiştiniz. E o zaman bu ne böyle çocuk gibi ailelerin eteği altındasınız? Evleneceksiniz ama ikinizin de söz hakkı yok bu işte. Başlık bile acayip, nişanı aileniz atıyor, siz değil. Siz bu evliliğin neresindesiniz? Yaşlarınız kaç olursa olsun, belli ki ikiniz de evlenecek olgunlukta değilsiniz. İki yetişkin gibi davranıp kendi işinizde bile ipleri elinize alamamışsınız. Evlenmeyin. Sizinkisi evlilik değil, evcilik. İkiniz de aile bağımlısı olarak mahvolursunuz o evlilik içinde.
Bu şekilde girmez de gitmez de. Kolay gelsin yine.nişanlım geri döndü, barıştık şimdi oluruna sokmaya çalışıyoruz, girmiyo
Miras olmasin o? Malum miras işi zordur.Satacaklari malk mülk vardir da satilmasini bekliyor olabilirler.ölme essegim ölme.300-400 binlerden bahsediliyo
Eşini oğluna emanet etmek istiyor dua edin eşinizde sizi bu kadar düşünsün babasına çeksinyok onu ev alana kadar teklif ettiler. bu sene yapılmasını istiyosam aynı evde oturursak bu sene yapabilcekler. ama kabul etmediğim için ev almak istiyolarmış. ama babası bi kere ben vefat edince annenle yaşarmısınız diye sormuştu. kafam karışık
Miras olmasin o? Malum miras işi zordur.Satacaklari malk mülk vardir da satilmasini bekliyor olabilirler.ölme essegim ölme.
Ailesinin bir sey yapmasini beklemeyin. Evlenmeyi goze alan yetiskin insanlarsiniz. Uygun fiyatli zaruri esyalari alirsiniz. Bu kadar surede bunlarin ucretini cikarirdiniz zaten.
Bayramda kiyafet yollamislar niye tesekkur yerine laf ediyorsunuz anlamadim.
Ayyy sevsinler.. hem oğullarını evlendirecek 3 kuruşu senelerdir kenara koyamamışlar, hem de hallerine durup bakmadan düğün salonu beğenmiyorlar! Yıllardır düşünmemişler, 1.5 senedir çaresine bakmamışlar seneye piyango çıkacak herhaldeKabaca anlatayım, 1,5 yıldır nişanlıyım nişanlımın ailesi bir alacaklarını bekledikleri için düğünü henüz yapmadılar. Düğüne dair hiçbi hazırlıkda yapılmadı bu süreçte. Belli bi süre için söz verilmişti. Bu sürelerde bayramlarda atlattık, bir iki parça üst yolladılar. Üstüme bile olmadı. Çevrem bana değer verilmediğini söyledi, tutucu bi çevredeyim ama olsun dedim. Evlenince eşim alır dedim. Az beklenti çok mutluluk dedim. Sorun çıkarmadım. Şimdi 1.5 yılımızı doldurduk. Söz verilen sürenin 2 katı vakit beklendi ve 1.5 sene daha nişanı uzatmak istiyolar. Alacak gelmezse marketlerini satacaklarmış. Alacağın gelmeme ihtimalide yarı yarıya. Ben nişanı attım ama nişanlım bırakmadı geri döndü. Söz verilen tarihte yapıcam elimden ne gelirse dedi.Ama borçlu evlenmekten korkuyomuş. Bende korkuyorum ama ailemde artık bu iş çocuk oyuncağı değil diyo. Bize salon tutturup kısa süre sonra uzatmak istediler çünkü. Bizde uzun nişanlılık sürecide olmadığı için ailem bunu karşı tarafa iletti ama bi kap yemeğimi çok görüyosunuz dediler. Ailem bu lafada karşılık söz verilen tarihte yapılmazsa nişanı atacak.
Borçluda evlenilir diyo babam. Seni istiyosa napar eder yapar diyor. 1.5 yıldır nerdeler hiçbi hazırlıkları yok diyor. Nişanlımında birikimi çok az. Yaşıda var küçükde değil.
Ben 1 sene daha uzatmaya sıcak bakmaya başladım ev alacaklar çünkü dediklerine göre alacak gelirse. Gelmezse marketi satıp alcaklarmış. Ama ailem seneye de yapabileceklerini düşünmüyo. Sizce? Yorumlarınıza ihtiyacım var teşekkürler
Ek bilgi: ben kirayıda borçlu evlenmeyide sadece nikahtan gitmeyide kabul ediyorum çünkü yapamıyolar bu sene. ama ailesi seneye yapıp herşeyin en iyisi olmasını istiyor.
Ayyy sevsinler.. hem oğullarını evlendirecek 3 kuruşu senelerdir kenara koyamamışlar, hem de hallerine durup bakmadan düğün salonu beğenmiyorlar! Yıllardır düşünmemişler, 1.5 senedir çaresine bakmamışlar seneye piyango çıkacak herhaldeAileniz haklı, böyle insanlara hiç bulaşmayın, 2 sokak ötesinden dolaşıp geçin. Sırf nikahı kabul etseniz bile sonraki hayatınız hep birseylerden mahrum, hep eksik, hep verilen sözlerin tutulmasını boşa bekleyerek geçecek. Buna razı misiniz? Nişanlınızla mutlu olacağınıza eminseniz aileleri ikna etmenin yolunu nasilsa bulursunuz birlikte...
Bazı tipler hicbiseyi beğenmez yapılana engel olur hep daha iyisini vaat eder sonra kendisi hiç yapmaz insAllah öyle birilerı degillerdirAyyy sevsinler.. hem oğullarını evlendirecek 3 kuruşu senelerdir kenara koyamamışlar, hem de hallerine durup bakmadan düğün salonu beğenmiyorlar! Yıllardır düşünmemişler, 1.5 senedir çaresine bakmamışlar seneye piyango çıkacak herhaldeAileniz haklı, böyle insanlara hiç bulaşmayın, 2 sokak ötesinden dolaşıp geçin. Sırf nikahı kabul etseniz bile sonraki hayatınız hep birseylerden mahrum, hep eksik, hep verilen sözlerin tutulmasını boşa bekleyerek geçecek. Buna razı misiniz? Nişanlınızla mutlu olacağınıza eminseniz aileleri ikna etmenin yolunu nasilsa bulursunuz birlikte...
Siz bu sene yapin düğünü onlara da deyin ki oğluna mal vermeye niyeti olan evlenince de verir yani seneye gelirde verirlerse ev alınır borç kapanır. Ama ben olsam beklemezdim sevdiğime kavusurdum gerekirse bende calisirdim siz galiba çalışmıyorsunuz o zaman elde olanla idre ederdim
InsAllah ailesinin amacı uzatıp sizi bezdirip ayırmak değildir. Öyle olsa kabul ederler nisan atmayı demeyin ogullariyla kötü olmamak için sizı suçlu göstermek isterler ama belki de gerçekten herşey tam olsun oglumza yakışan olsun istemiş olabilirler bilemiyorum kiçalışıyorum nişanlımda çalışıyo sıkıntı çeksekde evlenebiliriz. takılarıda veririm borçlarıda kaparız. herşeyn uygununu alırız bunlar benim için hiç önemli değil. nişanlımda böyle düşünüyodu şimdi gözünü korkuttu ailesi. nişanı atıncada tekrar geldi ben seni kaybedemem dedi. bana kalsa bende kavuşacağım ama iş nişanlımda bitiyo sanrm
InsAllah ailesinin amacı uzatıp sizi bezdirip ayırmak değildir. Öyle olsa kabul ederler nisan atmayı demeyin ogullariyla kötü olmamak için sizı suçlu göstermek isterler ama belki de gerçekten herşey tam olsun oglumza yakışan olsun istemiş olabilirler bilemiyorum ki
Yani daha evlenmeden bu kadar sorumsuz birisi olduğunu biliyorsun nişanlinin 1.5 yildir adam akilli para bile biriktirmedi bu bir sorumluluktur. Evi gectin anladigim kadariyla dugun icin esyalar icin de para yok. Eee evlendikten sonra nolcak? Ciddi ciddi bunlari nasil sorun etmiyorsunuz anlam veremiyorum ben mi cok takıntılıym ya. Sorumluluk duygusuna sahip olmayan bir insan ilerde sizi daha da zor durumda birakmayacak mi. Rahata alismis diyorsun bu yaştan sonra nasil degisecek ki. Iyice dusun baska sorunlarini genel olarak gormeye calisman ileride pisman olmaman icin gerekli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?