Babam o sene ogrendi ve tanistilar yasi sorun etmedi cunku bende sevgilimde kendimizi bilen insanlardik. Suan 20-25iz zaten neden bu kadar yasa takildiniz anlamiyorum.babanız kaç yıldır biliyor peki?
şimdi ben eşimi düşünüyorum da 2 kızımız var
kızlarımızdan biri 15 yaşındayken kendisinden 5 yaş büyük sevgili yapsa senelerdir sevgili olsalar
benim eşim de aynı babanız gibi davranırdı
yaş 20 25 olsa sorun değil ama 15 20 ise sorun
çünkü 15 yaş çocuk ve büyük sevgili... ağırına gitmiştir adamın
Kiz tarafi egosu diyosunAilen de bir acayip. Tövbeler olsun. En başta 16 yaşındayken koca kazık sevgilinle tanışmışlar. Neyse ki şu an yüz vermiyorlar.
MantikliDaha sevgilisiniz diyedir
Anliyorum kiz tarafi egosu.. sirf su kiz tarafiyiz biz uzak dururuz sacmaligi yuzunden kizlar iliskilerinde cok yalniz kaliyorlar..Tanışmak istememeleri normal iki yıl sonra evlenmeyi düşünüyorsunuz o iki yılda ne olacağını bilemeyiz.Onlarda yüz göz olmak istemezler,annenin dediği gibi kız tarafısınz,kız tarafı pek sıcak bakmaz öyle şeye ben olsam bende istemem
Ben 16 yasinda degilim?Kızım benim karşıma 16 yaşındayken sevgilisini getirse bende ciddiye almazdım. Beni istemiyorlar mı demiş bir de “16 “yaşındaki ergen. Yavrucuğum Önce bir büyü de gel.
20 yaşındayım 4 yıl önce tanıştırdım dediniz. Ozamn 16 oluyorsunuz ya hani .Ben 16 yasinda degilim?
Ben ne yazdim sorun yasimiz oldu :) evet iliskimiz 15 yasindayken basladi cocuk denilebilcek bi yas ama o zamanlarda da yasitlarima gore olgun dusunurdum simdi de pek bi sey degismedi. Hala beraber olmamiz da yanlis bi secim yapmadigimi gosteriyor. Artik yas konusunda aciklama yapmak istemiyorum. Suanda 20 yasindayim okuluma odakliyim evlenmeye suan niyetim yok. Evet benden 5 yas buyuk bi sevgilim hala var. Tek sorunum ailemle sevgilimin bu kadar uzak olmasiydi, ona da herkes normal diyor :) herhalde normal..15 yaşındayken 20 yaşında biriyle beraber olması yanlış. 15 yaşında birinin beraber olabileceği maksimum yaş 17 dir 18 bile değil. 20 yaş evet olgun bir yaş değil ama 15 yaşına göre genç yetişkin sayılır. 15 yaşında insan aşık olabilir ama bu kendi yaş grubundan biriyle olmalı.
Aileniz kaç yaşında evlenmiş yazmamışsınız. 4-5 yaş büyük bir fark değil. Benim tepkim ilişkinin yaşandığı yaş. Sizinkiler de bu yaşlarda başlamışlarsa şu an evli ve mutlu olmaları bunu meşru kılmaz. Onların zamanı farklıymış demek de çıkış yolu değil zira aramızda 3-4 kuşak yok.
Tane tane yazdım artık anlamayan da anlasın lütfen.
16 yasinda ailem beni takmamis olabilir ama ustunden bi 4 sene gecmis bi universite bitirmisim. Artik pekte ergen sayilmam herhalde. Ciddiye hangi kosulda aliniyor acaba?20 yaşındayım 4 yıl önce tanıştırdım dediniz. Ozamn 16 oluyorsunuz ya hani .
Aileler gidip gelsin diye bi cumle kullanmadim. Neyse tesekkurler.Alti ustu sevgili ne alaka aileler gidip gelecekmiş? Niye yakin olsunlar tanistirdiginizda daha cocukmuşsunuz sizde sacmalamissiniz iyice.
Bu kadar konuya uzak olmamalarini bekliyorum. Asiri bi samimiyet tabi ki beklemiyorum ama en azindan benim arkamda olduklarini belli edebilirlerdi belki. Anladigim kadariyla zaten bu isler boyle oluyor. Sonucta turkiyedeyiz her konuyu zorlastirmaliyiz. :)ne bekliyorsunuz anlamıyorum
Aileler gidip gelsin diye bi cumle kullanmadim. Neyse tesekkurler.
Iki tarafi da kirmadan nasil halledicem peki? Iyi niyet olarak ziyarete gelmek istediler. Babamda lazim degil dedi. Ilerde kotu olmayacak mi? Bahane bulunamaz miydi? Ki 5 senedirde 0 iletisim degil. Annesinin bize gelip gitmisligi falan var. Bende samimi olsunlar demiyorum illa yuzuk mu takmak lazim adam yerine konmak icin?Ameliyat olunca toplanip ziyarete gelmek nedir?
Biz tutucu bir aile degiliz. Esimle evlenmeden once istedigim gibi gezdim gorustum, rahat rahat tatile de ciktim ailemin haberi vardi taniyorlardi ama oyle birbirimizin aileleriyle iç içe olmadik hicbir zaman. Evlenme teklifi alip yuzuk taktiktan sonra da aileler gorusmeye basladi.
Anne olunca anlarsın kuzum , ciddiye hangi şartlarda alındığını şimdi anlatsakta anlayamazsın.16 yasinda ailem beni takmamis olabilir ama ustunden bi 4 sene gecmis bi universite bitirmisim. Artik pekte ergen sayilmam herhalde. Ciddiye hangi kosulda aliniyor acaba?
Umarim cok mutlu olursunuz :)Ben erken yasta gelen arkadasliklarin dogru oldugu taktirde birbirine iyi geldigini dusunuyorum.
Biz de erkek arkadasimla 17 yasinda tanistik. Sinif arkadasiydik. Universite sinavina beraber calistik. Universitedeki sinavlara beraber calistik. Ilersi olur olmaz belli olmaz ama insanlar birbirine iyi geliyorsa bence sikinti yok.6 yil oldu daha hic kavga boyutuna erismedik mesela.
Erkek arkadasimin babamin babasinin cenazesine de geldi, benim universite mezuniyetime de geldi. Hep yanimda olmasi gereken zaman yanimda oldu ama bir birey olarak.
Onun ailesi de bize gelmek istedi, mezuniyetimde yanimizda olmak istedi ama babam hep bir set cekti ve ben bunun dogru olduguna cani gonulden inaniyorum. Tez yakinlik tez ayrilik getirir. Ailelerin biraraya gelmesi icin herhangi bir sebep bulunmuyor ki. Saygi sevgi ayri bir boyut tamam ama bence de arada evlilik olsa da bir sinir muhakkak bulunmali.
Anlatirsaniz, anlamaya calisirim :) herkesin agzinda yuzuk olmadan olmaz diye bi cumle var. Ben yuzuk icin daha kucuk oldugumu dusunuyorum. 2. Universitemi bitirdikten sonra olur ancak. Bu da 2 sene eder. Eee 2 sene boyunca ailem sevgilimi hep yok mu sayicak? Yok mu bunun bi orta yolu?Anne olunca anlarsın kuzum , ciddiye hangi şartlarda alındığını şimdi anlatsakta anlayamazsın.
Iki tarafi da kirmadan nasil halledicem peki? Iyi niyet olarak ziyarete gelmek istediler. Babamda lazim degil dedi. Ilerde kotu olmayacak mi? Bahane bulunamaz miydi? Ki 5 senedirde 0 iletisim degil. Annesinin bize gelip gitmisligi falan var. Bende samimi olsunlar demiyorum illa yuzuk mu takmak lazim adam yerine konmak icin?
Kendimi annemle konusuyor gibi hissediyorum :) onun sulalesiyle tanistim zaten erkekler icin bu kolay oluyor herhalde. 17 -18 i gecelim suan 20 yasindayim. 2. Universitemi okuycam. Derdim dunurculuk, samimiyet degil. Ailem benim iliskimi yok sayiyor sanki. Hic laf edilmiyor mesela. Istenilmiyor. Ya hep ya hic mi yani? Ortasini bulsaydikta herkes mutlu olsaydi..5 sene dediginiz donemin cogunlugu zaten ergenliginize denk geliyor kusura bakmayin ama daha siz 17-18 yasindayken aileniz dünürcülük mü oynayacakti?
Azı çogu yok bu işin, evlilik yolunda ne zaman adim atarsiniz o zaman gorusulur boyle. Daha ortada fol yok yumurta yokken sevgilinizin ve sizin bu aileleri karistirma meraginin sebebi ne ki?
Ailene sevgilini kabul ettirme , aile içine sokma çabanı anlamış değilim.herkesin sevgilisi oldu , hiçbirini aileyle tanıştırma gereği duymadım. Ta ki işiniz gücünüz olur , artık ev geçindirebilecek akla ve güce sahip olduğunuzda ailenizin karşısına geçer ben evlenmeyi düşünüyorum dersin ve tanıştırırsın . Aileler tanışır vs böyle devam eder. Ama kalkıp henüz 16 -20 yaşında okurken ben evlenecem dersen kimse ciddiye almaz. Evlilik bu evcilik değil.Anlatirsaniz, anlamaya calisirim :) herkesin agzinda yuzuk olmadan olmaz diye bi cumle var. Ben yuzuk icin daha kucuk oldugumu dusunuyorum. 2. Universitemi bitirdikten sonra olur ancak. Bu da 2 sene eder. Eee 2 sene boyunca ailem sevgilimi hep yok mu sayicak? Yok mu bunun bi orta yolu?
Meşru olmaması için istismar ya da o yaşta iken evlenilmesi gerekir. kimliğe bakarak aşık olunmuyor aşık olunca da -aa senin yaşın 18 değilmiş ya neyse 18 e gel öyle görüşelim mi demesini bekliyorsunuz acaba? Aşk böyle bir sey değilde çünkü. Aşık olunmuş ilişki yürümüş bu erkeği potansiyel sapık yapmaz iliskinin içinde istismar var mi yok mu bunun bilinmesi gerekir. Eğer bir şeye zorlama ya da cinsel istekler yok ise bu aşktır sadece. Resite gelip bir yuva kurdularsa bu yuva da meşru bir yuvadir. Sizin görüşünuzu degistiremem lakin öyle her önünüze gelene sapık, fi tarihinde 16 sinda tanışıp evlenene meşru değil demek çok ağır ithamlar. Benden vuracaksaniz ben evlenilecek yaşta evlendim ailemde evlenilecek yaşta evlendi benle ilgili bir durum yok genelde böyle tepki verince yaran mi var ki diyenler oluyorda ona itafen belirteyim dedim.15 yaşındayken 20 yaşında biriyle beraber olması yanlış. 15 yaşında birinin beraber olabileceği maksimum yaş 17 dir 18 bile değil. 20 yaş evet olgun bir yaş değil ama 15 yaşına göre genç yetişkin sayılır. 15 yaşında insan aşık olabilir ama bu kendi yaş grubundan biriyle olmalı.
Aileniz kaç yaşında evlenmiş yazmamışsınız. 4-5 yaş büyük bir fark değil. Benim tepkim ilişkinin yaşandığı yaş. Sizinkiler de bu yaşlarda başlamışlarsa şu an evli ve mutlu olmaları bunu meşru kılmaz. Onların zamanı farklıymış demek de çıkış yolu değil zira aramızda 3-4 kuşak yok.
Tane tane yazdım artık anlamayan da anlasın lütfen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?