• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem sevgilimin bölümünü kabul etmiyor

Esrasekerr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2018
43
4
1
27
Merhaba, 1.5 yıldır sevdiğim ve 1 yıldır birlikte oldugum bir insan var. Hayatımın ilk aşkı. Onu gerçekten çok seviyorum. Fakat sorun şu ki ailem okuduğu bölümden dolayı kabul etmiyor. Ben hukuk okuyorum. O da arkeoloji okuyor. Henüz 1. Sınıfı ikimiz de yeni bitirdik. Onu karşıma alıp konuştum. Ben seni olduğun gibi kabul ediyorum ama bak ailem boyle düşünüyor dedim. Ne yapacağız dedim. Burada ikimizin de yapabileceği bir şey yok elimizden bir şey gelmez dedi. Bu yıl ikimiz de oylesine sınava girmistik. O da belki daha iyi yer gelirse giderim demisti. Ben de ona tercih yapma ihtimalin yok mu dedim. Yok dedi. Oturdum arkeolojiyi araştırdım. Gerçekten iş imkanı çok kısıtlı. Ona bunu anlatmaya çalıştım ama benim çok ustume geliyorsun dedi. Bak yatay geçiş yaparız ben seni çalistiririm açıköğretim okursun diye aklıma gelen her imkanı sundum. Ne okuduğu umrumda değil ama ailemin düşüncesi de belli. Kendisi de arkeolojiye çok isteyerek gitmemiş mutlu değilmiş. Ailem de şunu söyledi bir öğretmen olsa yine kabul edebiliriz ama bu durumda onaylamıyoruz. Ileride iyi bir işi olursa o zaman farklı olabilir ama şuan için ikiniz de mesleklerinize odaklanin dediler. O ise bana beni kafandaki insan yapmaya çalışıyorsun olduğum gibi kabul etmiyorsun dedi. Ben sadece ailemin onaylamasını istemistim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Lütfen fikrinizi belirtin.

Merhaba, 1.5 yıldır sevdiğim ve 1 yıldır birlikte oldugum bir insan var. Hayatımın ilk aşkı. Onu gerçekten çok seviyorum. Fakat sorun şu ki ailem okuduğu bölümden dolayı kabul etmiyor. Ben hukuk okuyorum. O da arkeoloji okuyor. Henüz 1. Sınıfı ikimiz de yeni bitirdik. Onu karşıma alıp konuştum. Ben seni olduğun gibi kabul ediyorum ama bak ailem boyle düşünüyor dedim. Ne yapacağız dedim. Burada ikimizin de yapabileceği bir şey yok elimizden bir şey gelmez dedi. Bu yıl ikimiz de oylesine sınava girmistik. O da belki daha iyi yer gelirse giderim demisti. Ben de ona tercih yapma ihtimalin yok mu dedim. Yok dedi. Oturdum arkeolojiyi araştırdım. Gerçekten iş imkanı çok kısıtlı. Ona bunu anlatmaya çalıştım ama benim çok ustume geliyorsun dedi. Bak yatay geçiş yaparız ben seni çalistiririm açıköğretim okursun diye aklıma gelen her imkanı sundum. Ne okuduğu umrumda değil ama ailemin düşüncesi de belli. Kendisi de arkeolojiye çok isteyerek gitmemiş mutlu değilmiş. Ailem de şunu söyledi bir öğretmen olsa yine kabul edebiliriz ama bu durumda onaylamıyoruz. Ileride iyi bir işi olursa o zaman farklı olabilir ama şuan için ikiniz de mesleklerinize odaklanin dediler. O ise bana beni kafandaki insan yapmaya çalışıyorsun olduğum gibi kabul etmiyorsun dedi. Ben sadece ailemin onaylamasını istemistim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Lütfen fikrinizi belirtin.

1. sınıftan bunları dert etmeyin, anı yaşayın aileniz haklı hiç bişey bu yıllardaki gibi olmayacak hiç bişeyin garantisi yok, ama size yol çizmeli , öneriler vermeli, yol yakınken yıpranmadan ayrılmak en mantıklı seçenek, çünkü işi olmayacağını bile bile neden 3 sene daha harcarki insan

Bölümünden kendisi bile mutsuzken ailenize bir şey diyemiyorum. Yine de üstüne gidip baskı yapmayın. Şu an zaten okuyormuşsumuz. Mezun olup da iş bulana kadar bekleyin. Evliliği, ailelerin rızasını filan o zaman masaya yatırırsınız. Ne bu acele?

Kendisi bölümünden mutsuzdur ve sizden yardımcı olmanızı isterse tabi ki olun. Ama daha birinci sınıftayken ailen istedi diye birini değiştirmeye çalışırsan ilişkiyi yorarsın. Çünkü mezun olmaya yakın bu defa ne zaman evleneceğiz annemler bunu istiyor diye başlayacaksın.
Bu ilişkinin sonunu meslekler yüzünden değil ama sizin tavrınızdan dolayı göremedim. Anı yaşayın sevin, sevilin... hukuk diyorsunuz okul bitecek, stajdır, KPSS dir olmadı iş kurmadır önünüzde 6-7yıl var en az.

tamam ailenize lafım yok da,
siz de gidip öyle bodoslama ailem mesleğini beğenmiyor mu dediniz.
ne kadar kırıcıdır kim bilir.
ailenin söylediği her şey olduğu gibi yansıtılır mı hem hiç.

ayrıca daha bir yıldır sevgilisin, 1. seneniz üni de, çok uzun vadeli planlar yapmıyor musunuz? hayatın ne getireceği belli olmaz, belki mezuniyete kadar ayrılırsınız. Hatta bence ayrılırsınız.

"Beni kafandaki insan yapmaya çalışıyorsun" tespiti doğru olmuş erkek arkadaşınızın, hatta ailenizin kafasındaki insan yapmaya çalışıyorsunuz. Büyük hata. Bu gibi durumlarda insanları rahat bırakmak, şartlar size uygunsa yola devam etmek, değilse yeni bir yolda yürümek gerekir. Baskı, değiştirme çabaları, hem de aileniz yüzünden yapılması, karşınızdaki insanı boğar, rencide eder ve saygıyı bitirir. Erkek arkadaşınız gelecekte ne yapacağını, nasıl iş bulacağını kendisi düşünmeli, sevmiyorsa bölüm değiştirmeye kendi karar vermeli. Bir de daha önünüzde çok uzun bir yol var, işler birlikte hayat kurmaya gelene kadar kim bilir ne kadar değişecek...

Ne kadar cirkin seyler .

Sizin basarili bir hukukcu olacaginizin garantisi mi var? Karsinizdaki kisi belki cok buyuk basarilar elde edecek, siz onun yaninda sönük kalacaksınız?

Okul,meslek,para... gibi degisken kriterler yerine durustluk,iyi ahlak,saygi gibi evrensel gecerliligi olan kriterlere önem verin,yoksa mutlu olamazsınız.

Bölümünden kendisi bile mutsuzken ailenize bir şey diyemiyorum. Yine de üstüne gidip baskı yapmayın. Şu an zaten okuyormuşsumuz. Mezun olup da iş bulana kadar bekleyin. Evliliği, ailelerin rızasını filan o zaman masaya yatırırsınız. Ne bu acele?
"Beni kafandaki insan yapmaya çalışıyorsun" tespiti doğru olmuş erkek arkadaşınızın, hatta ailenizin kafasındaki insan yapmaya çalışıyorsunuz. Büyük hata. Bu gibi durumlarda insanları rahat bırakmak, şartlar size uygunsa yola devam etmek, değilse yeni bir yolda yürümek gerekir. Baskı, değiştirme çabaları, hem de aileniz yüzünden yapılması, karşınızdaki insanı boğar, rencide eder ve saygıyı bitirir. Erkek arkadaşınız gelecekte ne yapacağını, nasıl iş bulacağını kendisi düşünmeli, sevmiyorsa bölüm değiştirmeye kendi karar vermeli. Bir de daha önünüzde çok uzun bir yol var, işler birlikte hayat kurmaya gelene kadar kim bilir ne kadar değişecek...
Fakat o da en başta demişti ki, ailenin beni kabul etmesi için sana layık olmak için elimden geleni yapacağım

vala ailem mesleğini beğenmiyor dedin olay bitti bi kere aileye kinli oldu ilerde aileni çok ziyaret etmicek istemediklerini düşünecek ilerisi olursa bu arada bu onun geleceği onun okulu sen niye karışıyorsun sevgili oldun diye onun iş geleceğine karışma lüksün olacağını düşünmüyorum, herkes kendi hayatından mesuldür yok iş bulamaz geçinemeyiz dersen evlenmezsin olur biter şimdiden işi maddiyata döktün artı arkeloji okudysa gider bir yerde çalışıir illaki rehber olur gezer diyar diyar ordan da bi turist sevgili yapar oohh miss ,sen zatn onu göremezsin bile sizin iş yaş artık oğlanın kinini aldınız artı sürekli akıl vermek nedir kendini aşağılanmış hisseder

Çok çok üzülerek yazıyorum ama yol yakınken bittir bu işi bende 1 ay sonra evleneceğim çocukla üniversite 1 beri konuşuyorum bizim sıkıntımızda hangi şehirde yaşıyacağımızdı. Ev dizildi 1 ay sonra düğün var ama sorun hala devam ediyor keşke bu kadar bağlamadan bitirseydim;(

Fakat o da en başta demişti ki, ailenin beni kabul etmesi için sana layık olmak için elimden geleni yapacağım

Neden adamı küçük görüyorsunuz? Şimdi size layık değil mi? Bu ne çirkim bir zihniyettir. Sizin de ailenizden zerre farkınız yok. Ayrılın da herkes yoluna baksın.

ailen de sen de haddini aşmışsın. pardon da ailen kim oluyor da bir gencin okuduğu bölüme müdahaleyi hak görüyor??
ben evladımın okuduğuna karışmam değil ki hiç tanımadığım birine. böyle ısrarcı ve saygısız olursan kaybedersin karşındakini.
ha bu arada etraf boş boş gezen hukuk mezunu dolu

Neden adamı küçük görüyorsunuz? Şimdi size layık değil mi? Bu ne çirkim bir zihniyettir. Sizin de ailenizden zerre farkınız yok. Ayrılın da herkes yoluna baksın.

hayır daha hukuk 1. sınıfta egoya bakar mısınız?
konu sahibinin mezuniyetten sonrasını hayal edemedim bir an.
muhtemelen ilk iş yerine gidip, nerede benim müdür masam diyecek :)

1. sınıfta insan ya ben bu mesleği yapabilir miyim, okulumu başarılı bitirebilir miyim diye düşünür. Kendisini halletti de başkasının hayatını planlamak kaldı, çok hayret ediyorum gerçekten.

Arkeoloji harika bir alan. Belki üniversitede kalır, belki çok başarılı olur bu alanda. Onu güdüleyip işini, alanını sevdirmek yerine bölümünü küçümserseniz saygı falan da duymazsınız sevgilinize ve ilişkinize. Benden size abla tavsiyesi: Sevmek, karşındakini olduğu gibi kabul etmektir; kafandaki insana dönüştürmeye çalışmak değil. Kendinize itiraf edin sevmiyorsunuz sevgilinizi. Saygı duymuyorsunuz çünkü onun seçimlerine. Ayrıca, okuduğunuz bölüm değildir çoğunlukla sizin iyi bir geleceğe sahip olmanızı sağlayan; yarattığınız ve akıllıca kullandığınız fırsatlardır. Hukuk okuyorsunuz diye garanti altına alındığını düşünmeyin geleceğinizin. Sülalem avukat dolu olduğu için işin içyüzünü iyi biliyorum.
Velhasıl, siz bölümüne göre saygı duyuyorsunuz bir insanın anladığım kadarıyla. Bu da bir bakış açısı ve kesinlikle kınamıyorum, olumsuz eleştirmiyorum; kendinize göre sebepleriniz olduğunu da görüyorum. Bence sizin için doğru olan, sevgilinizle ayrılmak ve kendi kriterlerinize göre bir sevgili arayışına girmektir. Lütfen kendinizi de sevgilinizi de mutsuz etmeyin, yol yakınken ayrılın!

seviyorum aşığım dediğin adamın kararlarına bir gram saygı göstermeden ailenin taleplerini çocuğa dikte etmeye çalışıyorsun. okuduğu bölüm sonucunda hayatında neler olacağını kim nereden nasıl bilebiliyor? bu yapılan o çocuğa resmen saygısızlık. arkeoloji okur 3-4 dil katar kendine uluslararası alanda çalışabilir veya yan işler yapabilir, okulda kalıp akademik kariyer yapabilir vs vs..
insanları oldukları gibi kabul edemeyecekseniz değiştirmeye çalışmak yerine hayatlarından çıkın ve kendi istediğiniz(hatta ailenizin istediği) gibi birini bulun. kimseye de yazık etmeyin.

Back
X