Ailem sevgilimin bölümünü kabul etmiyor

''Beni böyle kabul et'' çok geçiştirilmiş bir cümle.Gelecekteki tembel,kaderci,olursa olur olmaz napiyimm diyecek bir eş adayı.Yazabilirsin bunu bir kenara.
Ailenizin fikri önemli fakat bunun yanısıra kendinizin de fikirlerinizin bu yönde olduğunu bir şeyleri başarabildiğini görmek istediğinizi söyleyin.İnatlaşır gibi değil de cesaretlendirerek..
Bölümünü sevse idi kpss'den atanarak memur olabilir çalışsın diyebilirdim.Ama memnun değilse yine çalışsın bölüm değiştirsin kpss'ye hazırlansın.Sanki sizin için sadece gelecek kaygısı.İnsan önce kendisi için yapabilmeli bişeyleri..
Saygı görebilmek,en önemlisi kendisine saygılı olabilmesi bir insanın..Bu kriteriniz olsun.
Bölümünü küçümsemek hoş değil,keşke daha uygun cümleler kullanılabilse de karşı taraf rencide olmasa..
Ailenizin söylemiş olduklarını birebir kendisine iletmeyin daha teşvik edici şekilde aktarın.Daha olumlu yol alınabilir bu vesileyle..
Aynı kafada sürerse ilerde sıkıntı yaşamanız kaçınılmaz olur.

Bu şekilde düşünebilirsin. Bu da senin düşüncen elbette, saygı duyarım. Ancak bu durumda önceliklerine göre bir sevgili bulman gerekmez mi? Arkeoloji bölümünde okuyan sevgiliye başka bölüm kazandırmaya uğraşacağına gidip doktor, mühendis sevgili yap kendine. Arkeoloji okuyana da rahat ver, adamın özgüvenini öldürme!

Evet tabii ki öyle insanları değiştiremezsiniz

Benim kötü bir amacım yoktu.
O çok severek gitmedi bu bölüme. Bu bölüme gitmesi gerekiyordu ve gitti. Idealist olarak değil yani. Şuan kazıda ve mutsuz olduğunu çok zorlandığını soylemisti. Ben de değiştirebileceğini söyledim. Günlerde arkeolojiyi araştırdım. Kültür bakanlığı en son 2016 da 100 tane arkeolog almış. Ve 90 95 ile atanmışlar. Akademisyen olmak asla kolay bir şey değil. Onun da bu kadar idealist olmadığını bildiğim için yardımcı olmak istedim. Ha belki söyleyiş biçimim yanlışti ama tek amacim yardim etmekti.

tamam da siz de daha 1. sınıfı bitirmişsiniz.
başkası ile ilgileneceğinize kendinize baksanıza.
bakın kaç kişi yazdı, çok fazla hukuk mezunu var diye. siz kendinizi geliştirmeye odaklanın asıl.
hem siz kendi mesleğinize sarılınca o da belki daha çok gaza gelecek, ya kendi şuanki mesleğinde ya da memnun değilse başka mesleklerde geliştirmeye çalışacak. Daha birinci sınıfsınız yahu, önünüzde bir sürü imkan var, böyle tek bir seçeneğe kendinizi mahkum etmeyin.

Bence fazla yüklenmişsiniz arkadaşa bunu yapan bizler değiliz hayat birşekilde karşına çıkarıyor. Eğitim ve maddi durum aynı olmazsa. Sen sorun yapmazsan erkek ilerde sorun yapıyor

Fakat o da en başta demişti ki, ailenin beni kabul etmesi için sana layık olmak için elimden geleni yapacağım
Niye size layık olmak için uğraşacakmış?
İngiliz asilzadesi filan mısınız?
Beyfendiyle romantik ilişki yaşayarak ona lütufta bulunuyorsunuz anlaşılan.
Sizin bakış açınız ve tutumunuz ayrı tuhaf sevgilinizinki ayrı...Bu ilişkinin sonu yok o belli.

Siz
''Beni böyle kabul et'' çok geçiştirilmiş bir cümle.Gelecekteki tembel,kaderci,olursa olur olmaz napiyimm diyecek bir eş adayı.Yazabilirsin bunu bir kenara.
Ailenizin fikri önemli fakat bunun yanısıra kendinizin de fikirlerinizin bu yönde olduğunu bir şeyleri başarabildiğini görmek istediğinizi söyleyin.İnatlaşır gibi değil de cesaretlendirerek..
Bölümünü sevse idi kpss'den atanarak memur olabilir çalışsın diyebilirdim.Ama memnun değilse yine çalışsın bölüm değiştirsin kpss'ye hazırlansın.Sanki sizin için sadece gelecek kaygısı.İnsan önce kendisi için yapabilmeli bişeyleri..
Saygı görebilmek,en önemlisi kendisine saygılı olabilmesi bir insanın..Bu kriteriniz olsun.
Bölümünü küçümsemek hoş değil,keşke daha uygun cümleler kullanılabilse de karşı taraf rencide olmasa..
Ailenizin söylemiş olduklarını birebir kendisine iletmeyin daha teşvik edici şekilde aktarın.Daha olumlu yol alınabilir bu vesileyle..
Aynı kafada sürerse ilerde sıkıntı yaşamanız kaçınılmaz olur.
Sizce nasıl konuşmalıyım ben söyledim ona ,bak hayatında ben olmasam bile geleceğin hakkında endiseleniyorum dedim. Artık gelecekten konuşmak istemiyorum çok üstüme geliyorsun dedi nasıl konuşmalıyım bilmiyorum

Benim oglan futbolcu olmak istiyor sonuna kadar destekliyorum , hicbir yetenegi yok futbola dair ama nasil mutlu olacaksa ona yonelsin istiyorum cunku icindeki azimle basaracagina inaniyorum

buna nasıl inanıyorsun yahu bana da öğret:)
benim oğlan gs da oynayakmış oğlum gs kadrosunda kaç türk var 1 diyor o olacan yani evet diyor o inanıyor da ben inanamıyorum:)

Flört aşaması için fazla kasmaya gerek yok erkekler çabuk sıkılır sizinki de sıkılmaya başlamış bile.Yarın ne olacağı belli olmaz çok detaya girmeden yaşayın univ.hayatınızı evliliği ileriyi düşünmek mezun olduktan sonraki iş.

Siz

Sizce nasıl konuşmalıyım ben söyledim ona ,bak hayatında ben olmasam bile geleceğin hakkında endiseleniyorum dedim. Artık gelecekten konuşmak istemiyorum çok üstüme geliyorsun dedi nasıl konuşmalıyım bilmiyorum
20 yasinda biri gibi konussaniz yeterli bence. Daha mezuniyete kadar kim oleee kim kala. Belki baska sevgiliniz olacak,yazik degil mi adam sizin icin meslek degistirse,bolum degistirse? Akisina birakin,gencliginizi yasayin. Bu yasta zaten mantiken evlilik olmaz size,profesor de gelse olmaz.

buna nasıl inanıyorsun yahu bana da öğret:)
benim oğlan gs da oynayakmış oğlum gs kadrosunda kaç türk var 1 diyor o olacan yani evet diyor o inanıyor da ben inanamıyorum:)
Bunun ornekleri var cunku :)
Ben azimle , hirs ve istekle herseyim basarilacagina inaniyorum
Futbolda ya dogustan yetenekli olacaksin messi gibi , yada cok cok cok calisarak basarili olacaksin ronaldo gibi :)
E benim oglan messi degil ama cok calisirsa ronaldo kadar olmasa da en azindan tr de bi takimda oynayabilir , inaniyorum ona ve destekliyorum
Belki de 5 sene sonra arkeolog olmak isteyecek , o zaman cok daha mutlu olurum gerci :))

Siz

''Bölümünü sevmiyorsan neden sevebileceğin başka bir bölüm için çalışmıyorsun?Beraber araştıralım derslerine yardımcı olayım gerekirse.Ama geleceğimiz için adımlar atmamız şart.Denemekten ne çıkar? vs vs Mücadele ediyor mu buna dikkat edin.Ve siz de eğitiminizi en iyi derecede bitirmeye bakın.Çok üzerine gitmeyin fikirlerinizi paylaşın az öz..Oturup düşünmesi,durum değerlendirmesi yapabilmesi için zaman tanıyın.
Neden başta sevebileceği bir bölüm tercih etmemiş?
Geç kalmış sayılmaz.
Gidişaatı zaman gösterir evlilik için zamanınız var.Derslerinize odaklanın siz başarı gösterdikce ona da cesaret,azim gelecektir..

O da memnun değil. Yoruldum bittim tükendim diyor. Ben de istemiyorsan değiştir dediğimde sınava tekrar hazırlamam dedi. Yaşım geçiyor falan dedi.
Neden yaşı geçiyor olsun insanlar kaç yaşlarından sonra neler okuyor istemediği bir mesleği icra etmesinden daha iyidir 1 sene çalışıp sınava girmesi

''Bölümünü sevmiyorsan neden sevebileceğin başka bir bölüm için çalışmıyorsun?Beraber araştıralım derslerine yardımcı olayım gerekirse.Ama geleceğimiz için adımlar atmamız şart.Denemekten ne çıkar? vs vs Mücadele ediyor mu buna dikkat edin.Ve siz de eğitiminizi en iyi derecede bitirmeye bakın.Çok üzerine gitmeyin fikirlerinizi paylaşın az öz..Oturup düşünmesi,durum değerlendirmesi yapabilmesi için zaman tanıyın.
Neden başta sevebileceği bir bölüm tercih etmemiş?
Geç kalmış sayılmaz.
Gidişaatı zaman gösterir evlilik için zamanınız var.Derslerinize odaklanın siz başarı gösterdikce ona da cesaret,azim gelecektir..
Ben ona bunların hepsini söyledim. Bölümünü sevmiyorsan benim bilgilerim taze seninle çalışabiliriz dedim. Bir hedef koyarız kendimize dedim. O da tekrar hazırlamamam ailem de onaylamaz bunu hem yaşım geçiyor dedi. Ben de dedim ki o zaman yatay geçişe başvuralım hayır dedi beni çok geriyorsun üstüme gelme dedi

Neden yaşı geçiyor olsun insanlar kaç yaşlarından sonra neler okuyor istemediği bir mesleği icra etmesinden daha iyidir 1 sene çalışıp sınava girmesi
Askerlik için yaşının geldiğinden
Askerlik için yaşının geldiğimden bahsediyor sanırım. Çünkü bir de hazırlık okudu. Benim tek suçum senden önce üni kazanmaktı diyor.

Beni yanlış anladiniz.
Ben onu her seyi ile kabul ediyorum ederim de. Fakat bir gün isler ciddilesirse ve o iş bulamaz ise aileme nasıl diyeceğim? Tek düşündüğüm bu.
Ya kuzum sen ne zannediyosun okul bitince islerin ayağına geleceğini falan mı? Ankara hukuk mezunu arkadaşım 2 sene karın tokluguna calıştı simdi de 2000 lira falan alıyor.

Ben de normalde davul bile dengi dengineciyim ama seninki ağır saçmalık. Evlilik asamasında olursun güzel bi isin olur cocuk issiz olur anlarım. Ama önünüzde minimum 5 sene var. Cocuk da düşünebiliyodur herhalde eger iliskiniz ciddilesirse issiz kalmamak adına yeni yollar bulurdu ilerde. Ama ailen ve sen içine etmissiniz herşeyin. Kendine gel cocugu daraltma iliskinizin tadını çıkarın yahu

Si
Ya kuzum sen ne zannediyosun okul bitince islerin ayağına geleceğini falan mı? Ankara hukuk mezunu arkadaşım 2 sene karın tokluguna calıştı simdi de 2000 lira falan alıyor.

Ben de normalde davul bile dengi dengineciyim ama seninki ağır saçmalık. Evlilik asamasında olursun güzel bi isin olur cocuk issiz olur anlarım. Ama önünüzde minimum 5 sene var. Cocuk da düşünebiliyodur herhalde eger iliskiniz ciddilesirse issiz kalmamak adına yeni yollar bulurdu ilerde. Ama ailen ve sen içine etmissiniz herşeyin. Kendine gel cocugu daraltma iliskinizin tadını çıkarın yahu
Şimdi ne yapmalıyım ne demeliyim bilmiyorum. Eğer onu hırslı çalışkan görsem tamam ama o biraz yazdım ve kazandım artık havasında. Tabiki ileriyi kimse bilemez ama arkeolojide de bir yerlere gelmesi zor. Ne diyeceğim bilmiyirum

Cok yakindan tanidigim biri de ayni bolumu bitirdi. 2017 de atandi. 2016 da olabilir tam emin degilim ama dedigin gibi yuksek bi puanda degil. 82 gibi biseydi puani ve cok guzel bir sehirde muzede memurluk yapiyor.

Bunun ornekleri var cunku :)
Ben azimle , hirs ve istekle herseyim basarilacagina inaniyorum
Futbolda ya dogustan yetenekli olacaksin messi gibi , yada cok cok cok calisarak basarili olacaksin ronaldo gibi :)
E benim oglan messi degil ama cok calisirsa ronaldo kadar olmasa da en azindan tr de bi takimda oynayabilir , inaniyorum ona ve destekliyorum
Belki de 5 sene sonra arkeolog olmak isteyecek , o zaman cok daha mutlu olurum gerci :))

ahaha messi ile ronaldo farkını bilmeyecek kadar olaydan uzağım:)
dün avrupa yüzme şampiyonası vardı adamların vücutlarından bari gireyim dedim aman anne ya dedi. iyi tamam çarpık bacaklı bir futbolcu ol sen diye kapattık mevzuyu:)
bana kalsa zaten aç kalıp evlenmeye kız bulamaz bdv mantığına göre:)

Back
X