Ailem sevgilimin bölümünü kabul etmiyor

Cok yakindan tanidigim biri de ayni bolumu bitirdi. 2017 de atandi. 2016 da olabilir tam emin degilim ama dedigin gibi yuksek bi puanda degil. 82 gibi biseydi puani ve cok guzel bir sehirde muzede memurluk yapiyor.
Acaba nerden mezun, kaçıncı girişinde kazanmış oraya gelene kadar neler yapmış ? Bunlar hakkında bilgi alabilir miyin

Si

Şimdi ne yapmalıyım ne demeliyim bilmiyorum. Eğer onu hırslı çalışkan görsem tamam ama o biraz yazdım ve kazandım artık havasında. Tabiki ileriyi kimse bilemez ama arkeolojide de bir yerlere gelmesi zor. Ne diyeceğim bilmiyirum
Çiçeksucum yaşıtların gibi haftasonu nereye gitsek çıkışta napsak falan diye düşünsene sen. Evlilik düşkünü gibi napcan çocuğun 5 sene sonrasını ya kara kara üç çocukla ortafa kalmışsın gibi triplere giriyosun. O yaşta benim sevgilim kafasını oyundan kaldırıp derse gelemezdi uykum var diye finale girmiyodu adam ama buldu gayet iş. Normal olan sevgilin yani sen anormalsin. Yok illaki de su meslek bu meslek diyosan ayrıl boğma çocuğu

Canım benim.
Benim eşimde Arkeolog :)
Evet iş imkanları sınırlı.Lakin onların çok güzel bir programları var YLSY diye. Yurt dışında yüksek lisans imkanı yani. Benim eşim şuan bu programda ve ALESi kazanarak girdi. Yurt dışında 3 sene kalacağız ve Türkiyeye döndüğünde uzman arkeolog olacak. Maaşı da gayet iyi. Diyeceğim o ki bu kadar dert etmeyin şu meslekleri. benim ailemde mesleğine takılmıştı şimdi benden yüksek maaş alacak, saygılar :)

Si

Şimdi ne yapmalıyım ne demeliyim bilmiyorum. Eğer onu hırslı çalışkan görsem tamam ama o biraz yazdım ve kazandım artık havasında. Tabiki ileriyi kimse bilemez ama arkeolojide de bir yerlere gelmesi zor. Ne diyeceğim bilmiyirum
Zannettiginiz kadar zor degil, benim bir tanidigim kutuphanede memur oldu,bir digeri muzede arsiv ekibinin basina gecti,iki tanesi de akademisyen oldu. Yaslari da genc hepsinin yani. Cani isteyen her bolumde de bir yerlere gelebiliyor.

Mersin mezunu. Ilk girisinde de kazandi. Sadece aldigi puanla atanmak icin 1.5 yil gibi bir zaman bekledi. Ama inandi kimse ona inanmazken :) 82 ile de arkeologlar arasinda derecesi vardi sanirim. Demek ki puanlari cokta yuksek degil.

Canım benim.
Evet iş imkanları sınırlı.Lakin onların çok güzel bir programları var YLSY diye. Yurt dışında yüksek lisans imkanı yani. Benim eşim şuan bu programda ve ALESi kazanarak girdi. Yurt dışında 3 sene kalacağız ve Türkiyeye döndüğünde uzman arkeolog olacak. Maaşı da gayet iyi. Diyeceğim o ki bu kadar dert etmeyin şu meslekleri. benim ailemde mesleğine takılmıştı şimdi benden yüksek maaş alacak, saygılar :)

bu yorum da bu konuya kapak olsun..

Canım benim.
Merhaba bunu duyduğuma gerçekten çok sevindim. Eşiniz buralara gelene kadar neler yapmış neresi mezunu kendini nasıl yetiştirmiş ales ten kaç almış nasıl çalışmış yabancı dili var sanırım bunu nasıl öğrenmiş biraz bahsedebilir misiniz

ahaha messi ile ronaldo farkını bilmeyecek kadar olaydan uzağım:)
dün avrupa yüzme şampiyonası vardı adamların vücutlarından bari gireyim dedim aman anne ya dedi. iyi tamam çarpık bacaklı bir futbolcu ol sen diye kapattık mevzuyu:)
bana kalsa zaten aç kalıp evlenmeye kız bulamaz bdv mantığına göre:)
Ya bende baska spor dallarina yonlendirmeye calistim koru korune baglanmasin , hepsini gorsun kendi secimini yapsin istedim
Tenise gitti, baskete , yuzmeye , yelken icin yalvardim hatta cunku fizigi cok uygun ama istemedi
Bende ok dedim gercekten futbolcu olmak istiyor cocuk , desteklemekten baska yapacak bisi yok

Merhaba, 1.5 yıldır sevdiğim ve 1 yıldır birlikte oldugum bir insan var. Hayatımın ilk aşkı. Onu gerçekten çok seviyorum. Fakat sorun şu ki ailem okuduğu bölümden dolayı kabul etmiyor. Ben hukuk okuyorum. O da arkeoloji okuyor. Henüz 1. Sınıfı ikimiz de yeni bitirdik. Onu karşıma alıp konuştum. Ben seni olduğun gibi kabul ediyorum ama bak ailem boyle düşünüyor dedim. Ne yapacağız dedim. Burada ikimizin de yapabileceği bir şey yok elimizden bir şey gelmez dedi. Bu yıl ikimiz de oylesine sınava girmistik. O da belki daha iyi yer gelirse giderim demisti. Ben de ona tercih yapma ihtimalin yok mu dedim. Yok dedi. Oturdum arkeolojiyi araştırdım. Gerçekten iş imkanı çok kısıtlı. Ona bunu anlatmaya çalıştım ama benim çok ustume geliyorsun dedi. Bak yatay geçiş yaparız ben seni çalistiririm açıköğretim okursun diye aklıma gelen her imkanı sundum. Ne okuduğu umrumda değil ama ailemin düşüncesi de belli. Kendisi de arkeolojiye çok isteyerek gitmemiş mutlu değilmiş. Ailem de şunu söyledi bir öğretmen olsa yine kabul edebiliriz ama bu durumda onaylamıyoruz. Ileride iyi bir işi olursa o zaman farklı olabilir ama şuan için ikiniz de mesleklerinize odaklanin dediler. O ise bana beni kafandaki insan yapmaya çalışıyorsun olduğum gibi kabul etmiyorsun dedi. Ben sadece ailemin onaylamasını istemistim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Lütfen fikrinizi belirtin.
ilk kez duyuyorum boyle seyi. baskasinin okuduğu bölüme karisilmasi cok ilginç gercekten...

Bi insanın doğru dürüst mesleği varken hobilerinin de olabileceğinin güzel bi örneğisiniz.Evinize beş para girmese eşiniz hobileri uğruna çocuklarızı aç bıraksa da aynı şeyleri düşünecek miydiniz?hiç sanmıyorum.Mutluluk cebinizde beş para olmadan oluyo yani siz buna inanıyosanız konuşacak bişey yok zaten.

Hobi Yok.
Artık mühendislik yapmıyor.
Ve aldığı maaşın yarısını kazanmıyor.
Birikimden harcıyoruz. İş oturur mu bilmiyoruz.
Oturmazsa, beceremezsek maddi olarak epey zarar göreceğiz.
Bunları düşünmek yerine yapabileceğimize ve işlerin yolunda gideceğine inanıyoruz.
Yolunda gitmesi için emek harcıyoruz.
Mutluluğu cebinizde çok para varken de garantiye alamıyorsunuz. :) siz de bunu yok sayıyorsanız, haklısınız diyecek bir şey yok:)

Mersin mezunu. Ilk girisinde de kazandi. Sadece aldigi puanla atanmak icin 1.5 yil gibi bir zaman bekledi. Ama inandi kimse ona inanmazken :) 82 ile de arkeologlar arasinda derecesi vardi sanirim. Demek ki puanlari cokta yuksek degil.
Sanırım o idealist bir insanmış. Benim arkadaşım "en kötü fabrikaya girer çalışırım kafasında.

Bazı yorumları okudum.Arkeoloji kötü bir bölüm değil aksine kesfedebilirse güzel tarafı çok.
Yalnız detay atlıyorsunuz.Okuduğu bölümden memnun değil.Muhtemelen puanı ona yetiyordu ismi cazip geldi araştırmadan içinde buldu kendini.Bu onun eleştirilmesi gereken kısmı..Sevemediyse başka bir bölümden devam edebilirdi.Arkeolojiyi ölümüne övmüşsünüz de adam memnun değilmiş ki!
Yaşınız genç daha çok zamanınız var.Ama yavaş yavaş ileriye yönelik adımlar istiyorsunuz sanırım bence beklemelisiniz bir süre daha hatta epey bir süre.İlerde elbet taşlar yerine oturur.
Bu arada yaşınız tam olarak kaç?

Ya bende baska spor dallarina yonlendirmeye calistim koru korune baglanmasin , hepsini gorsun kendi secimini yapsin istedim
Tenise gitti, baskete , yuzmeye , yelken icin yalvardim hatta cunku fizigi cok uygun ama istemedi
Bende ok dedim gercekten futbolcu olmak istiyor cocuk , desteklemekten baska yapacak bisi yok

ya ben de bunu merak ediyorum :)
benim sıpa 5 yaşında.
ben de farklı spor dallarına yönlendirmek istiyorum, ama bakıyorsun ünlü sporculara işte ne bileyim 5 yaşında tenise başladı falan. e nasıl anlıyorlar bu çocuğun hangi spora yeteneği olduğunu, veya fiziği uygun yazmışsın, nereden biliyorsun 5 yaşındaki çocuğun fiziği uyacak mı ileride uymayacak mı?

Bazı yorumları okudum.Arkeoloji kötü bir bölüm değil aksine kesfedebilirse güzel tarafı çok.
Yalnız detay atlıyorsunuz.Okuduğu bölümden memnun değil.Muhtemelen puanı ona yetiyordu ismi cazip geldi araştırmadan içinde buldu kendini.Bu onun eleştirilmesi gereken kısmı..Sevemediyse başka bir bölümden devam edebilirdi.Arkeolojiyi ölümüne övmüşsünüz de adam memnun değilmiş ki!
Yaşınız genç daha çok zamanınız var.Ama yavaş yavaş ileriye yönelik adımlar istiyorsunuz sanırım bence beklemelisiniz bir süre daha hatta epey bir süre.İlerde elbet taşlar yerine oturur.
Bu arada yaşınız tam olarak kaç?
Evet ben de memnun değilsen yardımcı olayım demek istedim ona. Eğer memnunsa bir yerlere çabalar ve gelir. Fakat öyle idealist bir insan değil. 20 yaşındayız. Evet genciz biliyorum. Ama hem mantıklı hem sevgi dolu bir birliktelik olsun istiyorum.

benim sıpa 5 yaşında.
ben de farklı spor dallarına yönlendirmek istiyorum, ama bakıyorsun ünlü sporculara işte ne bileyim 5 yaşında tenise başladı falan. e nasıl anlıyorlar bu çocuğun hangi spora yeteneği olduğunu, veya fiziği uygun yazmışsın, nereden biliyorsun 5 yaşındaki çocuğun fiziği uyacak mı ileride uymayacak mı?
5 yasindaki cocugun fizigi bellidir gohacim :)
Benim sila dogdugundan beri uzun ve zayif , kollari guclu vs vs
Bende hem yetenegi var mi hem ilgisi var mi diye cesitli spor dallarini denettim ama futboldan baskasina ilgisi olmadigini anladik

benim sıpa 5 yaşında.

5 yaş için en uygunu jimnastik.
hepsini deneyecek dönem dönem öyle anlayacak.
ha benim yoğun ısrarlarıma rağmen baskete gönderemedim belki seveceksin diyorum yok ben futbolcu olcam diyor.
futboldan başka bir spora daha fazla yeteneği var mı öğrenemedik mesela:)

5 yasindaki cocugun fizigi bellidir gohacim :)
Benim sila dogdugundan beri uzun ve zayif , kollari guclu vs vs
Bende hem yetenegi var mi hem ilgisi var mi diye cesitli spor dallarini denettim ama futboldan baskasina ilgisi olmadigini anladik

yani babasının fiziğine benzeyecek gibi, çelimsiz bişi :KK70::ıslık:
ben de şöyle kolu bacağı güçlensin istiyorum, kırılacak resmen.
ama bakıyorum yaşıtları maaşallah diyeyim yapılı yapılılar, sanırsın vücut çalışmış çocuk. bir yerde bir eksiğimiz var ama bilemiyorum :(

Back
X